Nočník a dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.7.24 11:32

Nočník a dítě

Potřebuji prosím poradit mám 2 letou holčičku a už vůbec nevím jak ji naučit na nočník :( ona si tam třeba sedne ale nic neudělá ona se prostě radši pocura než aby se tam vycurala :( jak kdyby se bála do nočníku čůrat nebo já už nevím 😔 poraďte prosím jak ji to naučit 😔

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
31.7.24 11:33

Ještě na to není zralá. Dej jí čas. Přijde na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
31.7.24 11:43
@JancaS84 píše: Více

Syn má 2 roky za měsíc a kousek. Na nočník chodí asi měsíc. Prostě jsem mu řekla, že se na tom dělá hačí a čurů. Dřív na to odmítal sednout. Pak jen oblečený. Pak i nahatý, ale louže byla na podlaze. Tak jsem vysvětlovala, že čurů se dělá tam. Pak tam seděl a měl hroznou radost, že se vyčůral. Pak už si tam chodil sám. Ale stejně se občas vyčůrá i na podlahu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
31.7.24 12:11

Můžeš zkusit dětskou redukci na WC. Ale spíše se kloním k názoru, že na to není zralá. A než řešit počůranou podlahu, tak bych se na to teď vykašlala a zkusila to za měsíc znova. Mě se obě děti odplenkovaly kolem dvou a půl let a neměla jsem jedinkrát počůraný koberec, podlahu nebo něco jiného. Jo, párkrát byla nehoda v posteli, ale to je jiný příběh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
31.7.24 12:37

Ještě má čas.

Mně se starší občas vyčůrála i před druhým rokem, ale definitivně jsme se zbavily plen až ve 2r a 8m. U mladší to vůbec neřeším, teď ji je 2r a 5m a asi týden si začíná říkat a sama sundavat plenu.
My jsme čtyři sourozenci a moje mamka říká, že jsme všichni byli bez plen kolem dvou a půl let. Moji mamce je 70.

Jinak známky zralosti na nočník by měly byt, že umí jít po schodech, udrží se na jedné noze a umí se vysmrkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4468
31.7.24 12:52

Dát jí ještě čas. Dceři to seplo ve 2,5 letech a to ve 2 letech byly první pokusy na nočník z její strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
31.7.24 13:21

Tak zkus rovnou na WC, jako to dělá maminka. Ale jinak má ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14684
31.7.24 13:38

Ma jeste hromadu casu. Vubec to nehrot, nocnik prilis casto nepripominej, nebo se ti dite sekne a nebude na nej chtit vubec.

Redukce na WC muze pomoct, ale nemusi. Zkusit to muzes.

Dokud to diteti v hlave nedocvakne, tak se muzes treba stavet na hlavu a nic s tim nenadelas. A to muze byt klidne ve 3 letech nebo pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3043
31.7.24 13:56

Přidávám se k názorům ostatních, ještě na to není zralá, zkoušela bych to znovu za nějakou dobu. Hlavně bez stresu, pozitivní motivace, tleskat za úspěch atd :lol: Víme o čem mluvím :lol: Holčičky se mi víceméně samy odplenkovaly kolem těch 2.narozenin, ale chlapeček odolával skoro do 3 let. Čím je dítě zralejší a psychicky připravené, tím lépe, rychleji a bez nehod to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.24 14:43

Nechala jsem to být. Jednou to viděla u kamardky a začla opakovat. Během dvou tří dnů bylo čůrání do nočníku kamoš. Zvládá i velký záchod nebo trávu. Též koukáno. Občas si řekne i na návštěvě o nočník. Ale třeba u babičky nechce nic. Doma běhá části bez plen, venku se ptát a upozorňují. Na noc a velké vzdálenosti nemám ještě odvahu. Velká nefunguje vůbec. To ještě nějak nechápe

• Citovat
  • Upravit
275
31.7.24 18:33

Má ještě čas. Přijde na to sama. Měla jsem s malým to stejné. Přesně 2,5 letech ze dne na den začal chodit sám. Dej jí čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze