Nočník a dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@JancaS84 píše: Více
Syn má 2 roky za měsíc a kousek. Na nočník chodí asi měsíc. Prostě jsem mu řekla, že se na tom dělá hačí a čurů. Dřív na to odmítal sednout. Pak jen oblečený. Pak i nahatý, ale louže byla na podlaze. Tak jsem vysvětlovala, že čurů se dělá tam. Pak tam seděl a měl hroznou radost, že se vyčůral. Pak už si tam chodil sám. Ale stejně se občas vyčůrá i na podlahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš zkusit dětskou redukci na WC. Ale spíše se kloním k názoru, že na to není zralá. A než řešit počůranou podlahu, tak bych se na to teď vykašlala a zkusila to za měsíc znova. Mě se obě děti odplenkovaly kolem dvou a půl let a neměla jsem jedinkrát počůraný koberec, podlahu nebo něco jiného. Jo, párkrát byla nehoda v posteli, ale to je jiný příběh…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě má čas.
Mně se starší občas vyčůrála i před druhým rokem, ale definitivně jsme se zbavily plen až ve 2r a 8m. U mladší to vůbec neřeším, teď ji je 2r a 5m a asi týden si začíná říkat a sama sundavat plenu.
My jsme čtyři sourozenci a moje mamka říká, že jsme všichni byli bez plen kolem dvou a půl let. Moji mamce je 70.
Jinak známky zralosti na nočník by měly byt, že umí jít po schodech, udrží se na jedné noze a umí se vysmrkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dát jí ještě čas. Dceři to seplo ve 2,5 letech a to ve 2 letech byly první pokusy na nočník z její strany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zkus rovnou na WC, jako to dělá maminka. Ale jinak má ještě čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ma jeste hromadu casu. Vubec to nehrot, nocnik prilis casto nepripominej, nebo se ti dite sekne a nebude na nej chtit vubec.
Redukce na WC muze pomoct, ale nemusi. Zkusit to muzes.
Dokud to diteti v hlave nedocvakne, tak se muzes treba stavet na hlavu a nic s tim nenadelas. A to muze byt klidne ve 3 letech nebo pozdeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se k názorům ostatních, ještě na to není zralá, zkoušela bych to znovu za nějakou dobu. Hlavně bez stresu, pozitivní motivace, tleskat za úspěch atd
Víme o čem mluvím
Holčičky se mi víceméně samy odplenkovaly kolem těch 2.narozenin, ale chlapeček odolával skoro do 3 let. Čím je dítě zralejší a psychicky připravené, tím lépe, rychleji a bez nehod to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechala jsem to být. Jednou to viděla u kamardky a začla opakovat. Během dvou tří dnů bylo čůrání do nočníku kamoš. Zvládá i velký záchod nebo trávu. Též koukáno. Občas si řekne i na návštěvě o nočník. Ale třeba u babičky nechce nic. Doma běhá části bez plen, venku se ptát a upozorňují. Na noc a velké vzdálenosti nemám ještě odvahu. Velká nefunguje vůbec. To ještě nějak nechápe
- Citovat
- Upravit
Má ještě čas. Přijde na to sama. Měla jsem s malým to stejné. Přesně 2,5 letech ze dne na den začal chodit sám. Dej jí čas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebuji prosím poradit mám 2 letou holčičku a už vůbec nevím jak ji naučit na nočník
ona si tam třeba sedne ale nic neudělá ona se prostě radši pocura než aby se tam vycurala
jak kdyby se bála do nočníku čůrat nebo já už nevím 😔 poraďte prosím jak ji to naučit 😔