2,5 letá a moc nemluví

319
1.12.16 09:49

2,5 letá a moc nemluví

Maminky prosím poraďte, už na mě padají úzkosti. Naše holčička 2 a 8 měsíců a stále se moc nerozmluvila. Umí takové to máma, bába, táta, hopa, balon, napodobit zvířátka. Umí říct to je, kde je, tady. Ale zatím nijak nic víc. Rozumí mi ale dobře. Schválně zkouším, jestli mi třeba rozumí, když modelujeme, tak přesně pozná rybičku, hvězdu, apod. zdá se mi i že občas správně určí barvu - tím, že řeknu ať ukáže na modrou, tak ukáže. Jak tedy donutit dítko, aby víc mluvilo, nebo nějak procvičovat? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
1.12.16 09:52

Myslím, ze kolektiv děti by mohl pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
1.12.16 09:53

A opakuje po tobě? naše taky ještě uplně nemluví je teda mladší ale všechno opakuje tím se ty děti rozmluví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33229
1.12.16 09:55

@renatkau Pokud nebude chtít nebo jí zatím nejde mluvit (nedozrála na to), tak ji nedonutíš. Počkala bych do tří let a pak se objednala ke klinickému logopedovi eventuálně psychologovi.
A dala bych dítě po třetím roce do kolektivu, někdy to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7361
1.12.16 10:00

Syn se rozpovídal těsně před 3. narozeninami, předtím asi 10 slov a najednou souvětí a mluvil a mluvil od rána do večera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
1.12.16 10:05

Ahoj, bu´d naprosto v klidu. Přijde to samo. Syn začal mluvit až ve školce cca 3 roky a dva měsíce. A od té doby hubu nezavře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
1.12.16 10:08

Ženy děkuju, já na ní schválně mluvím, dělám různá spojení, malá neopakuje, v září ve 3 a půl letech půjde do školky, od unora plánuji s ní chodit na cvičení rodičů s dětmi, tak snad se rozmluví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
1.12.16 10:10

Já děti teprve čekám, ale připomněla jsi mi synovce, ten v tomhle věku mluvil podobně a před třetími narozeninami, jakoby ho vyměnili, najednou povídal, že jsem na něj koukala s otevřenou pusou. Někdy rádi vzpomínáme na doby, kdy mlčel :mrgreen: K žádné změně v té době nedošlo, nechodili s ním nikam (myslím logopedii), do školky nastoupil až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
1.12.16 10:12

Tak už ta úzkost ze mě začíná opadávat. Ještě jednou děkuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7361
1.12.16 10:14

Neboj, budeš se divit, co Ti malá všechno poví, co zná a kde to vzala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
1.12.16 10:32

Ahojky, pamatuji si, že můj mladší brácha nemluvil vůbec do 3 let. No přes prázdniny se najednou rozmluvil a mluví dodnes :lol: Myslím, že to bylo tím, že byl v kolektivu dětí a chtěl se prostě bavit. A to ke všemu ještě chodil na logopedii. Takže klid, některým dětem to prostě trvá déle. Můj přítel se rozmluvil až ve čtyřech letech a je uplně normální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.12.16 10:52

Jestli rozumí, reaguje, tak bych řekla, že prostě nasává a až bude čas, spustí a už ji nezastavíte:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
1.12.16 11:02

Mému synovy je 2,5 přesně a taky vubec nemluví a doktorka mi říkal ze proste nějaké děti chtějí víc času at to neřeším…důležité je ze alespoň par slov zná a mluví klidně i svoji řeči pokud aspoň trosku používá intonaci a tím se snaží napodobit to co okolo slyší…takže to neřešte zase ke sikovnejsi na neco jiného urcite a zachvilku se nám ťrozpovidaji a my budeme chtít aby byli chvilku potichu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16398
1.12.16 11:23

@renatkau Já měla doma dítě, které sice od dvou let mluvilo v souvětích a perfektně, ale zato totálně odmítalo nočník nebo záchod, o svlékání a oblékání ani nemluvím. Věř mi, že je fakt lepší (i pro tu školku) nemluvící dítě, které se vyčůrá na záchod a svlékne si tričko, než dítě, které ti čtvrt hodiny bude vysvětlovat, proč se na tom záchodě nevyčůrá a že si rozhodně nesvlékne tričko, to bylo na zabití :mrgreen:,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.12.16 13:19

Nenuťte ji. Mluvte spolu- tedy pokud je potřeba mluvit, zahlcování slovy úplně nepomáhá, spíš naopak.

Ale každé dítě má individuální tempo vývoje a vaše dcera je pořád v normálních polích vývojových tabulek. A některé děti holt mluví později a ve skocích, až když se jim to celé sepne a tu dobu, kdy jiné děti mluví špatně prostě vynechají.

Nepanikařte, dejte jí čas, aby se mozek rozvinul tak jak má.

Pokud opravdu potřebujete něco dělat, tak jí dávejte rybí tuk - tak 500 mg EPA/DHA denně - pomáhá s dozráváním mozku, imunutou a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí