Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamči, jdu si za Váma pro radu, hlavně oslovuji maminky malých „průduškářů“…mám syna 15 m a ve 3,5m aktuní bronchitida s měsíční hospitalizací, pak asi 3× opět bronchotida, ale zdvládnutá doma, vždy inhalace ventolin, atrovent, ecobec… a naposled navíc bohužel s prednisonem
…nějak potřebuji povzbudit…jsme všichni doma marodi a a syn se týden držel, ale dnes už kýchá a začíná mu téct z nosu…bojím se že opět skočíme na průduškách…máte nějaké rady jak skončit jen na rýmě…aby to tam prostě nesedlo…a od jakého věku to u vas skončilo..Moc děkuji za jakoukoli podporu ![]()
Já měla jako malá záněty průdušek furt, a pomohlo až přestěhování. Ze severu PRahy, kde jsme měli na balkoně popílek ze Spolany, občas, na jihozápad, kde je ten vzduch o hodně lepší.
@Helis15 vím, co prožíváš. Máme doma něco podobného. Synovi je 2,5 roku a jedeme v tom už 2 roky. Má nealergické astma, letos od začátku září měl 2× zápal plic a 4× laringitidu. Zatím to zvládáme doma bez hospitalizace, ale má teda co 2 měsíce atb. Nemocnici máme za sebou jen 2×, 1× v půl roce se zánětem průdušek, podruhé letos na jaře s jinými problémy. On k tomu má další „lahůdky“.
Radu nemám, u nás to je spíš horší než lepší. Ale pokud nemáte inhalátor, tak si ho zkus sehnat, je to dobrý pomocník. Chce to ultrazvukový a poptej se u doktora, jestli si váš malý nezaslouží inhalátor na pojišťovnu.
Ahoj, v mezičase inhalovat vincentku…jinak to zlepšení přišlo mezi 4- 5 lety…teda je pořád hodně nemocný, pár dnů ve školce a pak zase 14 dnu kašel..ale už bez průdušek…dlouhodobe bere singulair, inhalace ted už jen při infektech…jeste loni inhaloval cely podzim, zimu…držte se…
Inhalátor máme…ale nevím jestli pomáhá..přijde mi to potom ještě horší ![]()
U nas zlepseni kolem 5.roku. Do te doby bohuzel sebemensi ryma na pruduskach ![]()
Snad tu najdete odpověď ![]()
https://www.celostnimedicina.cz/…uhu-plic.htm
PS: já trpívám na záněty průdušek již od malička jediná z rodiny, před půl rokem jsem se ptala dr. když mi opět vydával papír na antibiotika, kde je příčina zánětu průdušek. Nedokázal mi odpovědět. Neví to. Tak jsem šla na rentgen plic a průdušek - jsem si to sama vyžádala a tam nic. Pochopila jsem, že nemohu a odmítám brát antibiotika do konce mého života. Tak jsem to vzala do svých rukou, začala jsem být zodpovědna sama za své zdraví, začala jsem shánět různé info na internetu, upravila životosprávu a zatím ťuk, ťuk, nic.
Pochopila jsem, že musím hlavně posilovat imunitní systém. Zkuste to i u svých dětí a věřím, že to určitě zvládnem. ![]()
Tak u nás už 2 x vždy naštěstí vyléčená doma. Teď ze soboty na neděli ráno začal pískat tak jsem hned nasadila tekuté colostrum a díky tomu bez problémů do toho chytil šílenou rýmu a roste mu 8 zubů najednou
za mě najdete si dobrého poradce z LR a uvidíte, že vám pomůže. ![]()
Dceru to asi nepotrapilo tolik, ale taky poprve bronchitida ve ctyrech mesicich a pak opakovane a casto, k tomu dalsi nemoci. Nam pomohla alergologie a zjistena alergie na umele mleko (ktere mela asi trikrat, ale velke nejasne alergicke reakce pretrvavaly pul roku). Asi od roka a pul je celkem zdrava..