2,5 letá odmítá denní spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.9.23 13:22

2,5 letá odmítá denní spánek

Ahoj maminky, jdu si k vám pro radu a případně sdělení, co dělám špatně, abych to napravila. Malá cca od 2 let odmítá denní spánek. Vždycky byla ranní ptáče, takže cca od 1 do 2 let vstávala kolem 5. ranní, přes den tak hodina spánku a večer kolem 7. zalehla. Od 2. roku přes den nespí, nadšená jsem z toho nebyla, ale nenutila jsem jí. Teď jsem jí dala na dopoledne do školky a nějak se to všechno zhoršilo. Vstáváme tak v 6 (budí se sama), ve školce je buď od 7 nebo od 8 do 11:30, po obědě si jí beru domů. Je vidět, že po školce je unavená a já bych chtěla, aby si když ne spala, aspoň lehla a odpočívala. Ale ona to naprosto odmítá, lítá po posteli, skáče, odmítá si lehnout a když leží, kope nohama, blbne, vrtí se…Když už usne, uspávání trvá 1,5 - 2 hodiny a to je nesmysl. Nedávala bych jí spát, ale je pak unavená, teda aspoň myslím. Neprojevuje se to protivností, ale takovou podivnou „přespeedovaností“ nebo jak to říct, prostě se chová tak trochu divně, „našlehle“ a psychopaticky. A tak to pak je až do večera, zívá a chová se „podivně“. Večer jí dávám spát mezi 7-8. A druhý den nanovo.

Nevíte co s tím? Muž navrhoval, abychom jí dávali spát později, že třeba bude pak unavená víc a přes den usne. Ale to se mi nechce, mezi tou 7-8 mi to přijde jako rozumná doba. Nebo je to špatně?

Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76266
23.9.23 13:43
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jdu si k vám pro radu a případně sdělení, co dělám špatně, abych to napravila. Malá cca od 2 let odmítá denní spánek. Vždycky byla ranní ptáče, takže cca od 1 do 2 let vstávala kolem 5. ranní, přes den tak hodina spánku a večer kolem 7. zalehla. Od 2. roku přes den nespí, nadšená jsem z toho nebyla, ale nenutila jsem jí. Teď jsem jí dala na dopoledne do školky a nějak se to všechno zhoršilo. Vstáváme tak v 6 (budí se sama), ve školce je buď od 7 nebo od 8 do 11:30, po obědě si jí beru domů. Je vidět, že po školce je unavená a já bych chtěla, aby si když ne spala, aspoň lehla a odpočívala. Ale ona to naprosto odmítá, lítá po posteli, skáče, odmítá si lehnout a když leží, kope nohama, blbne, vrtí se…Když už usne, uspávání trvá 1,5 - 2 hodiny a to je nesmysl. Nedávala bych jí spát, ale je pak unavená, teda aspoň myslím. Neprojevuje se to protivností, ale takovou podivnou „přespeedovaností“ nebo jak to říct, prostě se chová tak trochu divně, „našlehle“ a psychopaticky. A tak to pak je až do večera, zívá a chová se „podivně“. Večer jí dávám spát mezi 7-8. A druhý den nanovo.

Nevíte co s tím? Muž navrhoval, abychom jí dávali spát později, že třeba bude pak unavená víc a přes den usne. Ale to se mi nechce, mezi tou 7-8 mi to přijde jako rozumná doba. Nebo je to špatně?

Díky

rozhodně ji nedávej spát později, to nepomáhá, spíš naopak,
po obědě už spousta dětí 2,5 roků nespí,
já jsem to s dcerou měla také tak, ve věku 2,5 přestala spát po obědě, tak si vždy musela lehnout a já jsem jí četla pohádky, ale musela ležet, když skákala, pohádky nebyly, takhle „odpočívala“ cca 40 minut a dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3698
23.9.23 13:57

Naši kluci přestali spat ve 2,5letech přes den. Večer chodili spat mezi 18 a 19h. Možná ji zkus dat na spaní ve školce. Spousta 2-3letych detk, které chodí do školky, tak tam po obědě normálně spi, i přesto, že doma to nejde :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
23.9.23 14:08

Nedávala bych ji spát přes den. Dcera od dvou let nespala. A večer prostě chodila spát už tak o půl sedmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.9.23 14:11

Mně 2,5 leták nespí od 2 let. On tedy potřebu spánku má mizivou od mimina.
Momentálně spí 22-7.00 hod.
V 19.00 hodin neusnul snad nikdy…
Zkusila bych to odpočívání ve školce, třeba to zabere. U nás tedy nemusí spát pokud vydrží u činnosti potichu ( malování, puzzle, atd…).I děti 2-3 roky.
Usnout mi syn po obědě, tak skáče snad do půlnoci:(

• Citovat
  • Upravit
53190
23.9.23 14:18

Já šla jinou cestou - když jsem viděla, že dítě ten spánek potřebuje, tak jsem ho prostě na v té posteli imobilizovala :P Žádné běhání, kopání, skákání, zvedání, prostě lehnout, chytnout ruce třeba a něco povídat/zpívat. Stačilo překonat pár minut vzteku, dítě se uklidnilo a usnulo a vzbudilo jako nové :mrgreen: Ale je možné, že už spánek vážně nepotřebuje-to musíš posoudit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
23.9.23 14:21

Mne prijde reseni jednoduche, nechej ji spat ve skolce. S detmi tam usne. Nase deti nespaly doma od 2,5-3 let a ve skolce spali/spi oba s ostatnimi detmi

Příspěvek upraven 23.09.23 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
23.9.23 14:22

Mám teď dvouletou a někdy po obede spí někdy ne, záleží na více vecech hodně na tom kdy ráno vstane…když nespí taky pak už někdy od 3-4 odpoledne bývá protivná, ufňukaná…a když se má jít spát tak je naspeedovana..skáče po posteli apod…

Nepomohlo by kdybys ji vyzvedávala ve školce až po spaní? Že by si tam lehla s ostatními dětmi…já si třeba vzpomínám že jsem taky doma po obědě nespala ani neležela ale ve školce ano…protože se šlo kolektivně…známá taky vyzvedávala takhle brzo a děti (dvojčata) pak byly celý odpoledne děsně protivný, přetazeny ale taky doma nezalehli..jak byli právě přetazeny…tak se domluvili že tam budou déle a po obědě si s ostatními dětmi lehnout, poslechnou pohádku a..že to vyzkouší a kdyby se jim to nelíbilo tak že je zas bude vyzvedávat hned po o…no a mělo to úspěch…děti se prospaly a byly odpoledne vpohode…i když předtím doma po obědě už taky. nespaly…ono přecejen v té školce se asi více unaví než doma…a tak jim ten spánek chybí…ale cestou domů se jakoby proberou a už nezaberou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7280
23.9.23 18:09
@blumen píše:
Mne prijde reseni jednoduche, nechej ji spat ve skolce. S detmi tam usne. Nase deti nespaly doma od 2,5-3 let a ve skolce spali/spi oba s ostatnimi detmiPříspěvek upraven 23.09.23 v 14:22

taky individuální…dcera neusla ve školce ani jednou, tak mi to i učitelky říkaly, že ona nespí nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
23.9.23 19:15
@KKK85 píše:
taky individuální…dcera neusla ve školce ani jednou, tak mi to i učitelky říkaly, že ona nespí nikdy.

Tak asi nebyla unavena, kdezto dite od zakladatelky je. Syn plny energie doma od 2 let nespi (nastesti), ve skolce lehne a spi mezi prvnimi. Doma ovsem diky tomu usina ve 22-22:30. Dneska nespal, tak budu brzo slavit vecerni klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.9.23 19:45

@blumen což je pak šílený, když dítě jde spát ve 22.30 a v 6.00 vstáváme do školky. Čas pro sebe a domácnost 0. Když si k tomu vezmu, že se stále v noci 3×-4× budí :zed:
Nebo já to tak mám.

• Citovat
  • Upravit
7280
23.9.23 20:09
@blumen píše:
Tak asi nebyla unavena, kdezto dite od zakladatelky je. Syn plny energie doma od 2 let nespi (nastesti), ve skolce lehne a spi mezi prvnimi. Doma ovsem diky tomu usina ve 22-22:30. Dneska nespal, tak budu brzo slavit vecerni klid :mrgreen:

jj jak usla někdy v autě… tak to stálo za to pak… večer usínala kolem 22:30… A to stačilo že pospala půl hodinku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
23.9.23 20:47
@kocourGarfield píše:
@blumen což je pak šílený, když dítě jde spát ve 22.30 a v 6.00 vstáváme do školky. Čas pro sebe a domácnost 0. Když si k tomu vezmu, že se stále v noci 3×-4× budí :zed:
Nebo já to tak mám.

U nas vstava taky v 6, ja v 5:30 do prace. Nastesti spi celou noc (ovsem casto nespim ja, probudim se a nespim). Ze neni uklizeno neresim, vecer ja neuklizim nikdy, ale rada bych si treba pustila v klidu film nebo precetla knizku - coz se mi dneska zadari, mladsi usnul 20:30 bez denniho spanku :dance: a starsi si jeste cte v pokojicku. Zitra ho taky spat nedam a od pondelka zase nanovo do 22:-22:30, po dvou letech jsem uz rezignovala, delame po vecerech, kdyz usne starsi, v klidu logopedii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.9.23 22:30

@blumen tohle dítě je ďábel a chodí spát ve 22.00 i bez denního spánku, takže si to umím představit.
No já bych někdy měla ráda klid. Třeba na tu domácnost no ( je to rychlejší) a nebo na práci… pokud není ev školce nebo ho někdo nehlídá, tak si k tomu můžu sednou tak teď. Což je super když nejpozději v 7.00 vstává;(
Mně tedy i vadí, že tu není uklizeno ( mám ráda uklizeno) a nebo nemám čas si popovídat v klidu se staršími dětmi. Ale tak je mu 2,5 zatím. Snad to bude věkem lepší;).

Jako že by odpadl v 19.00 jsem snad nezažila nikdy :oops:

• Citovat
  • Upravit
85299
24.9.23 08:17

@kocourGarfield ja se snazim uklizet pres den, mam zkraceny uvazek a jednou za cas udelam vetsi uklid o vikendu, kdyz je skarede, treba tento vikend. Mne taky vadi neuklizeno, ale potrebuju si i vecer sednout a mit klid, na vecerni uklizeni jsem nikdy nebyla :oops: :lol: to radeji poslu o vikendu manzela s detmi pryc (nekdy se zadari) nebo je nechal dele ve skole a skolce (jsou tam radi) anebo uklizim s nimi.
Ja jsem rada, ze aspon o tom vikendu usne driv. Jo a poprve a naposled se mi stalo minuly vikend, ze byl chudak tak unavenej (vylet hodinu autem a celodenni koupani dva dny po sobe), ze usnul v aute, nedal se probudit a spal v nedeli od 18:30 (pak prenesen do loznice jak panenka) az do 6:00 do rana! :pankac: ja byla druhy den tak odpocinuta, ze se i v praci divili :mrgreen: ale to se stane jednou za zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí