2,5létě dítě nechce na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2,5 létě dítě nechce na nocnik
Dobrý den, mam 2,5 leteho chlapecka, zkousime nocnik, ale marne. Největší problém je asi v tom, ze nikdy jsme nepoznali, kdy se zrovna vykaka. Netlaci, nezastaví se, proste to cítíme 😄 a jemu to hlavně nevadí. Neřekne nic, je v tom dokud si nevsimneme. Teď se pokakal i bez plenky a nic, byl v tom dal a hrál si. Nemáte s tímto někdo zkušenost? Snažím se ho naučit aspoň ať si řekne v té plince, ze se pokakal nebo ze je více pocurany ať se pohneme dal, ale naprostý ignor a když je bez plenky tak si na nocnik sedne když ho nějak zabavim ale ještě se nám do nej nic nepodařilo vždycky jinde. Přijde mi jako by na to ještě nebyl ještě připraveny a nechci na nic tlacit, vždy měl na vše svůj čas, mluvit taky zacel asi před 4 měsíci teprve, zuby měl první v 10 měsících čtyři a ve 14 měsících šlo 8 najednou.. Za to pohyby byly rychle ale všechen zbytek pomalu. Dekuju za jakoukoliv radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Synovi budou na konci února tři a na záchod, nočník si nechce vůbec ani sednout. Totální záchvat pláče a nevíme proč. Taky už jsem z toho trochu nešťastná. Máme i detsky pisoár, nočník co hraje a nic.
Když se pokaka tak někdy řekne ale většinou zaleze pod stůl nebo někam a dělá že tam není.
Nikdy jsme ho nijak nenutili. Taky to nechápu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@L.Lucie97 nenutit, přijde to samo. Ti kluci asi potřebují víc času. Já bohužel nutila a vynutila jsem mu akorát absolutní nenávist ke kakání. Do pěti let to zadržoval, nechtěl chodit a ukakával. Stálo nás to spoustu nervů, slz a pochyb.
U druhého už jsem tu chybu neudělala, ve dvou letech sedla na nočník, vyčůrala se a od té doby chodí sama. Kdyby to mělo trvat další rok, klidně bych dávala plenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je naprosto jasné- není na to zralý. Nech to byt. Prvního jswm odplwnkovala v roce - tenkrát nebyla známa bezplenkova metoda, ale ten byl na ni zralý (už jako u novorozenece na něm bylo poznat, ze cura, kaka).
Druhá byla bez plen od 2, ale měla spoustu nehod. Asi jsem na ni proste spechala.
Třetí jsem nechala byt - vůbec ji nezajímal nocnik, prislo to najednou těsně před 3.narozeninami. Připravovala jsem to jen tak, ze jsem komentovala mokrou plenku a suchou plenku. Povidala jsem ji o tom, ze do plenky cura, kaka… No a když to začala rikat (ze v plence je čí nebo bobek), tak jsem ji koupila hezké kalhotky. Uměla se už svlékat. Věděla kde je nocnik. Zprvu si rozhodovala, kdy chce plenku (do auta, na spaní) a kdy kalhotky. A bylo to. Fakt během tydne.
- Citovat
- Upravit
A jak to zkousite?
Nechali jste ho aby si v obchode vybral nocnik sam?
Muze na nem sedet obleceny a koukat na pohadky/knizku/stavet, neco co ho bavi.
Posadit po probuzeni? To se vycura temer jiste.
Venku, az bude tepleji ocurat kyticku, stromecek, kaminek.
Jsou i knizky o chozeni na nocnik/zachod.
Za kazdy uspech hidne pochvalit - i pred babickama, tatinkem, my davali zele bonbonek.
Jako ano, neni pripraveny ale stejne v tomto case muzes delat male krucky, zvykat ho a tak. Ne jen, ze necham plinu a pockam 3 mesice na zazrak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn odlozil plenky presne na treti narozeniny. Do te doby si nikdy ani nechtel sednout na nocnik, kdyz jsme vzali plenku, cural jak pejsek po byte a na kakani se schoval za stul a pustil to proste na zem. Porad rikal, az mi budou tri, plenka nebude. No a opravdu, mel oslavu narozenin a druhy den mi rikal, ze uz ji nechce. A najednou chodil. Na malou i velkou, nechtel ji ani na noc. To bylo v kvetnu, nepokakal se od te doby nikdy, v noci se pocural dvarkat za celou tu dobu a mozna petkrat si malinko cvrnknul do trenek, kdyz nestihl dobehnout. Ted zacal vestoje curat do zachoda, ale kakat tam nechce. Na vse ma cas. Neresili jsme to nijak zvlast a prislo to samo. Kluci maji sve tempo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit