Kakání batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6903
12.11.22 12:01

Kakání batolete

Ahoj holky,

doufám, že název diskuze nevyvolá debaty o mé infantilnosti apod., zrovna mě nic nenapadlo.
Máme dceru, 2.5 let. Na nočník „učena“ tak nějak kolem 20. měsíce, když se o něj začala zajímat. Sedí na něm ráda, většinou si čteme apod. Podle mě žádný blok nemá, vnímá ho jako normální věc „k žití“. Postupně se tak naučila čůrat, což už teď ovládá naprosto perfektně, tj. řekne si, vyčůrá se na nočníku nebo do záchodu.
ALE to samé se s kaděním vůbec nedaří. Nikam ji netlačíme, jsme v tomto naprosto v pohodě. Divné mi ale přijde, že se za celou dobu do nočníku vykadila jen 3×. Vždy to bylo spojené s čůráním. Když vstala, že už se vyčůrala, bylo tam i ho… Bylo vidět, že je překvapená, zaskočená, že to prostě nevěděla.
No, a dnes nastala situace, která mě přiměla napsat… Ráno dcera blbla při převlékání a běhala po obýváku nahá. Najednou koukám, že z ní padá ho… Ani okem nemrkla, ani se nepozastavila. Přišlo mi, že o tom vůbec neví. (Pak tedy tvrdila, že to věděla, a celé dopoledne mi tu mele, že se vykadila na podlahu).
Ptám se tedy: Je možné, aby dítě necítilo, že kadí? Je to normální? Máme být v klidu s tím, že prostě dozraje? Je to naše první dítě…
Moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
12.11.22 12:13

Určitě o tom ví, že kadí. Mám taky dceru 2,5 a to samé, čůrá na nočník už x měsíců, ale kadí do kalhotek :zed: někdy i třikrát denně, fakt lahůdka to pořád převlíkat, namáčet. Já s tím “v pohodě´ nejsem, štve mě to :lol: Ale nenadělám nic. Vždycky jí řeknu - “kam se chodí kakat”? A ona odpoví - “na nočník” :lol: teorie dobrá, jen to nějak převést do praxe :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6903
12.11.22 12:25
@Thomassss píše:
Určitě o tom ví, že kadí. Mám taky dceru 2,5 a to samé, čůrá na nočník už x měsíců, ale kadí do kalhotek :zed: někdy i třikrát denně, fakt lahůdka to pořád převlíkat, namáčet. Já s tím “v pohodě´ nejsem, štve mě to :lol: Ale nenadělám nic. Vždycky jí řeknu - “kam se chodí kakat”? A ona odpoví - “na nočník” :lol: teorie dobrá, jen to nějak převést do praxe :nevim: :)

Děkuju, naše má kalhotkovou plínu, kterou si na čůrání sundává… A vždy si řekne. Ale s kaděním si neřekne nikdy, když jsem dnes viděla, jak to z ní prostě padá, říkám si právě, jestli to vůbec ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.22 13:10

Holky, jak já vám rozumím. Dcerka 4,5 kadí výhradně do kalhotek. Vůbec nevíme, jak ji přimět kadit na WC, kam chodí bez problémů čůrat. Mimo domov to drží, pustí až v klidu domova.

• Citovat
  • Upravit
26747
12.11.22 15:29
@Lojzísek píše:
Ahoj holky,doufám, že název diskuze nevyvolá debaty o mé infantilnosti apod., zrovna mě nic nenapadlo.
Máme dceru, 2.5 let. Na nočník „učena“ tak nějak kolem 20. měsíce, když se o něj začala zajímat. Sedí na něm ráda, většinou si čteme apod. Podle mě žádný blok nemá, vnímá ho jako normální věc „k žití“. Postupně se tak naučila čůrat, což už teď ovládá naprosto perfektně, tj. řekne si, vyčůrá se na nočníku nebo do záchodu.
ALE to samé se s kaděním vůbec nedaří. Nikam ji netlačíme, jsme v tomto naprosto v pohodě. Divné mi ale přijde, že se za celou dobu do nočníku vykadila jen 3×. Vždy to bylo spojené s čůráním. Když vstala, že už se vyčůrala, bylo tam i ho… Bylo vidět, že je překvapená, zaskočená, že to prostě nevěděla.
No, a dnes nastala situace, která mě přiměla napsat… Ráno dcera blbla při převlékání a běhala po obýváku nahá. Najednou koukám, že z ní padá ho… Ani okem nemrkla, ani se nepozastavila. Přišlo mi, že o tom vůbec neví. (Pak tedy tvrdila, že to věděla, a celé dopoledne mi tu mele, že se vykadila na podlahu).
Ptám se tedy: Je možné, aby dítě necítilo, že kadí? Je to normální? Máme být v klidu s tím, že prostě dozraje? Je to naše první dítě…
Moc děkuju!

Takový nehody měl kluk hodně ve školce :roll: kolem 3,5 už dobrý, prostě první rok nehody jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14576
12.11.22 17:12

Podle mě to muže byt třeba i tím, ze curat chodí často, tak se to rychleji naučí rozpoznat a tudíž dříve umi. Kdežto kakat jde jen jednou za den, takže bude trvat asi déle, než na to přijde? :lol: Přece jenom je to trochu jiný pocit, než když se chce na malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze