25 minut - daleko do školky?

10
23.4.13 15:12

25 min - daleko do školky?

Tak jsem dnes našla školku, která by splňovala mé představy. Bohužel je od nás 25 min jízdy autem (nebo vlakem - vyjde to nastejno). Byla jsem nadšená, dokud jsem nezavolala manželovi - on teda mé nadšení nesdílí, hlavně kvůli dojíždění. Úplně mi zkazil náladu.

Byla bych opravdu jediná, kdo by své dítě vozil tak daleko? Jsem fakt praštěná? Nebo mám naivní představy a nebudu to fakt zvládat?

S manželem jsme oba OSVČ, pracovní dobu si určuji sama. Vím, že je tady spoustu mamin, které jsou vděčné za jakoukoliv školku, aby se mohly vrátit do práce. Ale já díky tomu, že mám možnost volby, bych chtěla volit takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
23.4.13 15:14

No kdybych nemela jinou moznost tak do toho jdu…jinak ne. Ale kazdy mame v zivote jine priority…ja si treba myslim ze je dulezite aby mela mala kamarady tady kde bydli..a ne 50 km daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
23.4.13 15:19

Já vozím do školy kluka a je to taky tak na 20-25 min. autem. Hlavní je, že je spokojený. Až budu řešit školku pro malou tak nevím, nevím. Ale zatím poblíž stejně žádná není :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.4.13 15:20

Nám se líbila školka ve stejné vzdálenosti jako ta tvoje. Nakonec jsme ji zavrhli hlavně z finančních důvodů. A teď, když už opadlo moje největší nadšení ze školky a smířila jsem se s tím, že prostě nebude, tak se dívám jinak i na to každodenní ježdění. Dítě by strávilo denně hodinu v autě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.4.13 15:21

Nemám teda školkový dítě, ale pokud bych měla možnost školku mít i blíž, t ak určitě ne. Dítě chytne nějakou virózu nebo mu bude špatně, úraz…To chceš být u něj co nejdřív a né se plahočit půl hodiny autem, natož vlakem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.4.13 15:23

No Mikitoo, to je právě to. Bydlím ve velkém městě, ale ve čtvrti s rodinnými domky, kde stejně je každý zalezlý za svým vysokým tůjovým plotem. Kamarády? Bydlím tu druhým rokem a neznám nikoho, kromě důchodců. A to jsme denně na procházce. Co jsem vyšťourala na netu o školkách v okolí - nic hezkého. Nebo soukromé - milión krožků, angličtina, aerobick, atd atd. V tomhle věku?

Werisko - jak dlouho už tak jezdíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
23.4.13 15:24

Mne osobne se to zda daleko. Mame skolku bliz( dojizdim MHD), ale i tak me to dojizdeni stve( zvlast kdyz vim, ze mame nekolik skolek bliz, i ke skole, kde vyzvedavam starsi dceru), ale nedostali jsme tam misto..
Na druhou stranu, mela jsem letos moznost dceru presunout do blizsi skolky a neudelala jsem to, kvuli kolektivu a hlavne kvuli ucitelkam, ktere se mi v te nasi zdaji lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.4.13 15:25

To je fakt s tou nemocí - to mě nenapadlo. Ale právě proto píšu sem, protože nevím, nad čím vším se mám zamýšlet, než se rozhodnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
23.4.13 15:27

@sanya Já tak jezdím druhým rokem. Přestěhovali jsme se a já mu nechtěla měnit školu. Ale školku tady v okolí fakt neseženu, takže mě to čeká i s malou :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Ahoj, já kvůli práci budu muset taky vozit do školky 30 km, takže denně to bude 120 km :( :,(. Ale je to opravdu z nouze a doufám, že ho pak od září 2014 vezmou u nás. Bylo by to teda celkem na 5 měsíců a už teď se toho děsím :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
@sanya píše:
To je fakt s tou nemocí - to mě nenapadlo. Ale právě proto píšu sem, protože nevím, nad čím vším se mám zamýšlet, než se rozhodnu.

Ano, je to jeden z důvodů. Ale upřímně, jak často se to stane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
23.4.13 15:28

Mišuno - vůbec bych nad tím nepřemýšlela, jenže teď jsem zjistila, že bychom na to nebyli dva (s manželem), ale já sama. Pro něj je to prý moc daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.4.13 15:28
@sanya píše:
No Mikitoo, to je právě to. Bydlím ve velkém městě, ale ve čtvrti s rodinnými domky, kde stejně je každý zalezlý za svým vysokým tůjovým plotem. Kamarády? Bydlím tu druhým rokem a neznám nikoho, kromě důchodců. A to jsme denně na procházce. Co jsem vyšťourala na netu o školkách v okolí - nic hezkého. Nebo soukromé - milión krožků, angličtina, aerobick, atd atd. V tomhle věku?

No ale ve skolce by se mohla s tema od sousedu seznamit..navic pak s nima treba pujde i do stejne skoly…no kazdopadne ono i to dojizdeni je opruz..ja jsem rada ze v osm vstaneme a v 8,20 jsme ve skolce :mrgreen: a to teda jezdime taky do vedlejsiho mesta…ale nejbliz kam to jde..jinde zadna skolka neni :-)

Příspěvek upraven 23.04.13 v 15:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
23.4.13 15:29

Já bych do toho šla ;) ale jsem na tom asi podobně, než volit školku co máme cca 5 miniut pěšky, ale nelíbí se mi tam přístup a od kamarádek nemám zrovna nejlepší info o školce, tak jsem zvolila jinou, maličkou - jen 36 dětí :-) (je to Praha a ta u nás má 8 tříd po 20-30 dětech)… No a máme to tam 20 minut autobusem + asi 8 minut pěšky :nevim: raději ale volím tuto cestu, mít to méně pohodlné, dojíždět… malé to jistě nikterak neublíží, nebudeme chodit na 7, takže to nebude přebrzké vstávání… naopak si myslím, že jelikož jezdí bus jen 2× do hodiny, tak nám to všem prospěje v tom, naučit se chodit přesně na čas (s tím máme tak trochu problém :oops: )…
Ale tedy ve zkratce… raději zvolím školku ve které bude dítě spokojené, já budu také spokojená a mít radost, že jsem pro své dítě udělala to nejlepší, než ho za cenu ušetřených 20minut (resp. 40) dala do školky které nevěřím na 100% a nemám z ní dobrý pocit. Tady bych pohodlí toho mít něco u nosu a nestarat se dala stranou… Děti z vesnic a malých měst dojíždějí do školek i dál a neřeší jestli je to OK nebo dělají špatně… Pohodlnost „velkoměšťáků“ mě někdy vytáčí :cert: (jsem teď tedy také „pohodlný“ velkoměšťák, ale vyrůstala jsem na malém městě a byli jsme poslední barák naším směrem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
23.4.13 15:32

Tím dojížděním taky ztratíš spoustu času, kterou bys mohla věnovat práci. Tak jsem se na to dívala já - malá bude ve školce pořád stejný čas, jen já budu víc času trávit na cestě, místo abych ho využila k tomu, udělat víc práce.
My u nás taky skoro nikoho neznáme, ale myslím si, že až ji příští rok vezmou do školky u nás, tak se seznámí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin