Trvalé bydliště kvůli školce

25
22.4.13 13:54

trvalé bydliště kvůli školce

Dobrý den maminky, mám problém, bydlím v pronájmu, chtěla jsem si přepsat trvalé bydliště kvůli školce, za 3 týdny jdeme s prckem k zápisu, od majitele bylo svolení jen jsem potřebovala poslat prodloužení smlouvy, prvně že pošle a bohužel nějak přestal reagovat. je to přes měsíc, vůbec nevím co mám dělat, vemou mi dítě? bydlím jinde než rodiče takže přes ně to nepujde.. děkuji za radu.. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8566
22.4.13 14:00

Jakože nemáte platnou nájemní smlouvu? Jak se odmlčel? Tak ho kontaktuj znova… (jestli nemáte platnou smlouvu, tak Vás může ze dne na den vyhodit.)

Vzít Ti dítě můžou a nemusí, jestli mají napsané v podmínkách trvalé bydliště - tak spíš nevezmou (záleží jaký bude ve školce natřesk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
22.4.13 14:02

@matyyy u nás je podmínka trvalý pobyt, jinak nevezmou. A myslím že je to správné, protože by se nám sem přihlásilo spousta dětí z okolních vesnic a městské děti by musely mimo město.

Zkus trochu popohnat majitele, moc času už nemáš, hned mu zavolej, hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6536
22.4.13 14:04

Jdi na úřad a tam si to zařiď se smlouvou co máš od majitele bytu, já měla i souhlas a paní na úřadě řekla že maj právo tě tam přihlásit i bez souhlasu majitele, tomu pak přijde oznámení, že tam máte TP. taky jsem si to oběhala protože ve školce nestačila smlouva někde to prý stačí, takže to mám za sebou a zápis nás teprve čeká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.4.13 14:04

V naší smlouvě je napsané, že se pronájem automaticky prodloužuje o každý půl rok, ale to bohužel na úřadě neprojde, tak jsem prosila majitele zda mi pošle dotatek ke smlouvě a prý ano ano, a nic, volala jsem, přítel mu volal, psala jsem mu a nic… jen jednou napsal že je na poradě, že se ozve a zase nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
22.4.13 17:35
@renda81 píše:
Jdi na úřad a tam si to zařiď se smlouvou co máš od majitele bytu, já měla i souhlas a paní na úřadě řekla že maj právo tě tam přihlásit i bez souhlasu majitele, tomu pak přijde oznámení, že tam máte TP. taky jsem si to oběhala protože ve školce nestačila smlouva někde to prý stačí, takže to mám za sebou a zápis nás teprve čeká

co to je za nesmysl? Přece bez souhlasu majitele jí nemůžou přihlásit!!! To, že někomu pronajímám svůj byt, či místnost v domě neznamená, že tam bude mít TP.To by se mohlo majiteli taky stát, že by se dotyčného nezbavil.To není žádná narážka na zakladatelku, to myslím obecně. To by se mohl přihlašovat každý k TP kam chce, bez vědomí majitele :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
22.4.13 17:40

@Verda73 ne u tohodle TP zanikne ukončením smlouvy, ukončíš smlouvu a pak se to jde na úřad zrušit, tak mi to bylo řečeno, já souhlas měla, ale paní mi řekla že jsem ho shánět nemusela, že to jde i bez něj, podle nájemní smlouvy, jinak to není nesmysl zařizovala jsem to před měsícem a tak mi to bylo řečeno

při změně si úřednice kontroluje veškeré údaje, přes katastrální úřad, jestli je nemovitost opravdu toho kdo to pronajímá a on pak dostane dopisem vyrozumění, že ten a ten tam má TP, TP slouží k evidenci občanů, a tím nevzniká žádný nárok na nemovitost, a že nemůže být vystěhován není pravda, tohle končí když skončí mezi vámi smlouva i kdyby on se nechtěl vystěhovat tak ty budeš mít smlouvu kterou neprodloužíš odhlásíš ho na úřadě a je to

Příspěvek upraven 22.04.13 v 17:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
22.4.13 17:44

@Verda73 Ne kam chce, ale kde k tomu má právo. Což s řádnou nájemní smlouvou každý má.

Zakladatelka ale nemá platnou nájemní smlouvu. Takže zakladatelko, popohánět pronajímatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
22.4.13 17:50

@renda81 aha,tak to jsem špatně pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.13 18:34
@K.Black píše:
@matyyy u nás je podmínka trvalý pobyt, jinak nevezmou. A myslím že je to správné, protože by se nám sem přihlásilo spousta dětí z okolních vesnic a městské děti by musely mimo město.Zkus trochu popohnat majitele, moc času už nemáš, hned mu zavolej, hodně štěstí :kytka:

trochu nechápu, proč by mimoměstkéí děti šly do městské a městské do mimom.? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K.Black
22.4.13 18:40
@Anonymní píše:
trochu nechápu, proč by mimoměstkéí děti šly do městské a městské do mimom.? :nevim:

když by třeba nebyl důležitý ten TP, tak by vzali děti kdo dřív přijde, nebo starší a bylo by jedno že mladší z místa bydliště se nedostane, a to by muselo dojíždět zase jinam.

• Citovat
  • Upravit
Gabika
22.4.13 18:41
@K.Black píše:
@matyyy u nás je podmínka trvalý pobyt, jinak nevezmou. A myslím že je to správné, protože by se nám sem přihlásilo spousta dětí z okolních vesnic a městské děti by musely mimo město.Zkus trochu popohnat majitele, moc času už nemáš, hned mu zavolej, hodně štěstí :kytka:

Hm, tak ja si to nemyslím. U nás našťastie stačí nájomná zmluva. Myslím si, že dieťa má chodiť do škôlky tam, kde žije, kde to vyhovuje rodičom (napr. pri práci), alebo tam, ktorú škôlku si vyberú.
My napríklad máme trvalé bydlisko v Pardubicích (manžel tam spooluvlastní RD), ale žijeme v Prahe, pretože tu je práca. Máme prenájom, nechcelo by sa mi prepisovať trvalé bydlisko do tohto bytu, keď viem, že tu budeme tak max. rok - dva, a potom sa budeme presúvať do väčšieho bytu (možno tiež pranájom), alebo do vlastného…

• Citovat
  • Upravit
K.Black
22.4.13 18:42

@Gabika u nás je v podmínkách ten TP :nevim: a i mi to paní takhle zdůvodnila.

• Citovat
  • Upravit
Gabika
22.4.13 18:57

@K.Black Ja ti to verím.. Každopádne som rada, že u nás to tak nie je, to by ma veru nepotešili… :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin