Nepůjde do školky :(

Anonymní
17.4.13 22:41

nepujde do školky:(

Zdravím, tak jsme se dozvěděli že náš malej nepujde do školky, nevzali ho mají plno a přednostně berou děti starší,3 roky mu budou až v říjnu. já musím od září do práce a babička se mi nabídla s hlídáním, jenže já jí nechci moc zatěžovat a tak jsme přemýšlely o školce soukromé, zatím by chodil třeba na 2,3 dny v týdnu a pak by byl s babi. problém je že jsme se obě těšily že budeme mít chcilku klídek :mrgreen: dítě do 4 ve školce já v práci, babi by měla klid a pak by přišel přítel a byly by jsme doma skoro stejně, takhle přijdu z práce v 1 hodinu a pak bude chtít mí t samozřejmě babička klid a já utahaná jí t pak ještě s malym ven a do večera se mu věnovat. to nemyslím že by mi to vadilo ale je to prostě nefér, matka potřebuje taky vydělávat a dítě nemá kde bejt a obtěžovat mamku se mi opravdu nechce. nevím si rady…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12262
17.4.13 22:45

Čtu to podruhé ten příspěvek a nějak nevím hlavu patu promiň a problém je jako v čem? moje malá je březnová, řešila jsem to samé, o září jí nevzal nikdo od března taktéž ne, tak šla do soukromé a je spokojená já, ona a všichni kolem:-)) doma s babičkou nechávat dítě je nesmysl, v tom věku už potřebuje kolektiv děcka, vidím to na malé, 2×3× týdně v soukromé bude super, taky mi tak malá chodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
17.4.13 22:47

To holt patří k životu s dítětem.

Do školek se berou děti podle věku, nikoli podle toho, jestli chce mít maminka klid.

Jsou maminky, kterých je mi ze srdce líto, protože fakt, že jim nevezmou dítě do školky, je ohrožuje na existenci. Tobě jde o klídek… tak to sorry. :nevim:

Příspěvek upraven 17.04.13 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420

Já byla a jsem bohužel v té samé situaci a dopadlo to tak, že jsem se v práci dohodla na výpovědi a v květnu nás čeká už třetí zápis a doufám, že už malou konečně přijmou.
Jenže já měla mít šichty 12ti hodinové a od 13 do 1-4 ráno, neměla bych se jak vyspat, absolutně nic. Ale mít pracovní dobu do 13té tak si pískám a pokud by babi pohlídala, neřešila bych to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2845

Taky nějak nechápu smysl příspěvku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
17.4.13 22:49

Tak myslím, že se můžeš proti rozhodnutí odvolat; je hodně smutné, že maminkám, které jdou do práce, tak jim děti nevezmou, na druhou stranu je spousta matek, kterým děti ve školce umístí a jsou doma s mladším; vím sice, že školka je vzdělávací instituce, ale tohle mě fakt přijde na hlavu; a rozhodně by mě zajímalo, jak někdo objektivně zhodnotí, že dítě potřebuje či nepotřebuje vzdělávání; je fakt smutné, že internetové diskuze jsou plné radostných zpráv jak dítě vzali do školky a pak člověk zjistí, jak má dotyčná malé miminko a tím, že dá starší do mš, tak si uleví; teď to tu asi schytám a kdyby zase měl někdo pocit, že závidím, tak ne, páč moje dítě ještě do školky nepůjde, ani na to nemá věk

@Anonymní píše:
Zdravím, tak jsme se dozvěděli že náš malej nepujde do školky, nevzali ho mají plno a přednostně berou děti starší,3 roky mu budou až v říjnu. já musím od září do práce a babička se mi nabídla s hlídáním, jenže já jí nechci moc zatěžovat a tak jsme přemýšlely o školce soukromé, zatím by chodil třeba na 2,3 dny v týdnu a pak by byl s babi. problém je že jsme se obě těšily že budeme mít chcilku klídek :mrgreen: dítě do 4 ve školce já v práci, babi by měla klid a pak by přišel přítel a byly by jsme doma skoro stejně, takhle přijdu z práce v 1 hodinu a pak bude chtít mí t samozřejmě babička klid a já utahaná jí t pak ještě s malym ven a do večera se mu věnovat. to nemyslím že by mi to vadilo ale je to prostě nefér, matka potřebuje taky vydělávat a dítě nemá kde bejt a obtěžovat mamku se mi opravdu nechce. nevím si rady…
  • Citovat
  • Upravit
12262
17.4.13 22:49
@BohunkaP píše:

Do školek se berou děti podle věku, nikoli podle toho, jestli chce mít maminka klid.

Jsou maminky, kterých je mi ze srdce líto, protože fakt, že jim nevezmou dítě do školky, je ohrožuje na existenci. Tobě jde o klídek… tak to sorry. :nevim:

moje malá začala chodit do školky (soukromé) už půlroku před koncem mého rodičáku, za děckama i pro můj klídek, 2× týdně a super, je fakt že jsem byla ráda že je v soukromé nemusela jsem mít výčitky že kvůli mě někdo nedostal školku, a hlavně soukromá má jiné podmínky, mohli jsme si pružně určit který den přijde, v kolik hodin atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.4.13 22:50

Můžu se zeptat, na kolikátou do té práce chodíš? Přijít domů v 1 zní luxusně. Já až jednou budu chodit do práce, tak předpokládám, že s vyplazeným jazykem se dostanu přesně v 5 do školky, pokud budu mít štěstí, ale taky je možný, že budu chodit domů v 6 a děti mi asi bude muset vyzvedávat a odpolko hlídat mamka :zed:

Pokud tito finančně vyjde, tak dítko dej klidně do soukromé, ale abys pak nevydělávala jen na školku, třeba tady v Praze jsou to děsné pálky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
17.4.13 22:50

@karolínka12 já mám na to úplně stejný názor a neskutečně mě to vytáčí :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
17.4.13 22:51

Ahoj, taky jsem zvědavá, jestli letos malého vezmou do školky, zvlášť, když ze všech stran slyším, že je hodně dětí a málo míst. Je škoda, že Ti malého nevzali, ale zase na druhou stranu můžeš být ráda, že máš někoho na hlídání, protože spousta mamin takovou možnost nemá. My máme obě babičky pracující, takže možnost hlídání nemám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
17.4.13 22:53

No, tak mě až tak nepříjde, že by šlo zakladatelce až tak o klídek; babička není předškolní zařízení; do řady mš jsou přijaté děti matek, které jsou doma s mladším dítětem a tím se nikdo nezabývá; ty chtěj mít klídek, jinak se to nazvat nedá; ono totiž starat se o miminko, které spí, není zas takové terno, ale zabavit celý den předškoláka a do toho se starat o miminko, to už je jiné kafe; ne každý to holt zvládne; takové matky pak odkládají starší děti do školky, aby měli klídeček; a pak tady pláčou maminky, které chtějí do práce a dost často se to děje samoživitelkám, zatímco do školky jsou přijaté děti maminek, které si užívají

@BohunkaP píše:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.13 22:54
@Gladys píše:
Můžu se zeptat, na kolikátou do té práce chodíš? Přijít domů v 1 zní luxusně. Já až jednou budu chodit do práce, tak předpokládám, že s vyplazeným jazykem se dostanu přesně v 5 do školky, pokud budu mít štěstí, ale taky je možný, že budu chodit domů v 6 a děti mi asi bude muset vyzvedávat a odpolko hlídat mamka :zed:Pokud tito finančně vyjde, tak dítko dej klidně do soukromé, ale abys pak nevydělávala jen na školku, třeba tady v Praze jsou to děsné pálky :roll:

ano, budu vydělávat jen na školku je to strašný, tahle doba je krutá…

• Citovat
  • Upravit
12262
17.4.13 22:56
@Gladys píše:
Můžu se zeptat, na kolikátou do té práce chodíš? Přijít domů v 1 zní luxusně. Já až jednou budu chodit do práce, tak předpokládám, že s vyplazeným jazykem se dostanu přesně v 5 do školky, pokud budu mít štěstí, ale taky je možný, že budu chodit domů v 6 a děti mi asi bude muset vyzvedávat a odpolko hlídat mamka :zed:Pokud tito finančně vyjde, tak dítko dej klidně do soukromé, ale abys pak nevydělávala jen na školku, třeba tady v Praze jsou to děsné pálky :roll:

to je můj případ, malá šla do soukromé o půl roku dřív aby si zvykla a já měla chvilku pro sebe, jenže šéf mě docela podrazil nohy na jaře tím že mi řekl že nemá zakázky tudíž ani mi nemá jak zaplatit a počítal se mnou až od podzimu!! že kdybych nastoupila do práce teď tak mi dá základ platu(bohužel plat jsme měli tvořený tak že malý základ a zbytek prémie) takže kdybych nastoupila teď do práce a malá chodila do školky denně tak školka a dojíždění tak bych nevydělala ani korunu navíc!! takže jsem doma, stále platím malé školku 2× do týdne ať je mezi děckama a snad mi jí vezme státní to pak bude jiná, i když já doufám že do té doby budu těhule :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
17.4.13 23:00
@karolínka12 píše:
No, tak mě až tak nepříjde, že by šlo zakladatelce až tak o klídek; babička není předškolní zařízení; do řady mš jsou přijaté děti matek, které jsou doma s mladším dítětem a tím se nikdo nezabývá; ty chtěj mít klídek, jinak se to nazvat nedá; ono totiž starat se o miminko, které spí, není zas takové terno, ale zabavit celý den předškoláka a do toho se starat o miminko, to už je jiné kafe; ne každý to holt zvládne; takové matky pak odkládají starší děti do školky, aby měli klídeček; a pak tady pláčou maminky, které chtějí do práce a dost často se to děje samoživitelkám, zatímco do školky jsou přijaté děti maminek, které si užívají

Tahle diskuse není o žádných „řadách matek, které jsou doma s dítětem…“ - na toto téma bychom tu mohly polemizovat na padesáti stranách a stejně se ničeho nedobereme.

Tahle diskuse je na zcela konkrétní téma - a problém, který s tím mám já osobně, je ten, že téhle zakladatelce nejde o existenční starosti. Jejímu dítěti budou tři roky až v říjnu - babička se jí sama nabídla na pomoc - z práce může přijít domů v jednu hodinu - a jediné, co ji na celé věci rozčiluje, je to, že „chtěla mít klid“.

Každá z nás se po příchodu z práce musí věnovat dětem - to je snad normální. To prostě patří k tomu, že ty děti máme. Upřímně řečeno, zakladatelčin postoj mi připadá jako výsměch maminkám, jimž dítě nevzali a pro které to znamená skutečné problémy… a že tady takových maminek není málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
17.4.13 23:05
@BohunkaP píše:
Tahle diskuse není o žádných „řadách matek, které jsou doma s dítětem…“ - na toto téma bychom tu mohly polemizovat na padesáti stranách a stejně se ničeho nedobereme.

Tahle diskuse je na zcela konkrétní téma - a problém, který s tím mám já osobně, je ten, že téhle zakladatelce nejde o existenční starosti. Jejímu dítěti budou tři roky až v říjnu - babička se jí sama nabídla na pomoc - z práce může přijít domů v jednu hodinu - a jediné, co ji na celé věci rozčiluje, je to, že „chtěla mít klid“.

Každá z nás se po příchodu z práce musí věnovat dětem - to je snad normální. To prostě patří k tomu, že ty děti máme. Upřímně řečeno, zakladatelčin postoj mi připadá jako výsměch maminkám, jimž dítě nevzali a pro které to znamená skutečné problémy… a že tady takových maminek není málo.

:potlesk: :potlesk: Vidím to úplně stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin