Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@karolínka12 píše:
Tak já nevím, ale dovedeš si představit dát do školky dítě, když jsi sama na MD za cenu toho, že jiná maminka díky tobě může mít existenční problémy; a v důsledku to dítě může skončit i v dětským domově nebo někde v azyláku? nic se v tobě nehlo? z mý rodiny, pokud matka byla na MD nikdy starší dítě do školky nedala, dokud nemuselo; tohle je prostě pohodlnost matky nikoli potřeba dítěte se vzdělávat; říkám, jestli se některá dokáže vyrovnat s tím, že díky její pohodlnosti bude řešit jiná maminka existenční problémy, tak hurá do toho, já bych na to teda neměla
No jako příští rok přidám přihlášku do MŠ a pokud kluka vezmou, tak tam začne chodit. Hele a tobě není blbé chodit do práce, když někde může být maminka, chudinka, která nemůže sehnat práci? nebude moct platit nájem, děti skončí v DD. Fakt ti není blbé to místo blokovat?? Takže jo, jestli vezmou kluka do školky, tak se s´tím fakt vyrovnám ![]()
Podle mě je pro školku dítě matky na mateřské daleko pohodlnější; matka na md totiž bude s největší pravděpodobností chodit pro dítě brzo nikoli s vyplazeným jazykem po skončení pracovní doby, v létě nebude řešit prázdniny /tohle je školce asi jedno/; jenže to, že si matka příjde pro dítě včas je faktor rozhodující a podle toho to tak i vypadá, že tu pláčou mámy, pro které je školka životně důležitá a chlubí se tu matky, které si chtějí ulevit; znám u jedné oblasti matku, která musí do práce a místo ve školce nedostali a naopak tu, která je na MD a místo dostala; rozdíl mezi jejich dětmi nepozoruju; navíc, jak školka může posoudit potřebu vzdělávat se, když často ty děti ani nevidí? Nic objektivního na tom není, jen tu jede „kšeft“ výhodnosti
@j.a.n.i1 píše:
A dovedeš si představit, co by ostatní té mamince udělali, že je doma, dává dítko do školky na dvě dopoledne a zabírá tím místo někomu jinému
Proto píšu, že by školka mohla řešit ta sdílená místa, ale ono ani školce evidentně nejde o to, aby se dostalo co nejvíc dětí.
@karolínka12
Ne, nehlo. Muzu argumentovat tim, ze si mela najit chlapa, co je uzivi, v pripade, ze je samozivitelka, si mela lip rozmyslet, s kym bude mit dite, muze si najit lip pracenou praci, aby si zaplatila soukrome hlidani,,, to prece nejde takhle posuzovat. Co tehotna, ktere je cely den blbe nebo lezi ve spitale? To bys tezko rizhodovala spravedlive, prijimani podle veku je podle me fer.
A ano, jsou i zensky, co davaji dite do skolky kvuli vychovne funkci a kolektivu. Davala sem Munkki do lesni skolky, vizila jinpres pul mesta, tahala sebou psa a mladsi dite, trmacela se s obema kilaky lesem a jeste si to platila.
@karolínka12 píše:
Tak já nevím, ale dovedeš si představit dát do školky dítě, když jsi sama na MD za cenu toho, že jiná maminka díky tobě může mít existenční problémy; a v důsledku to dítě může skončit i v dětským domově nebo někde v azyláku? nic se v tobě nehlo? z mý rodiny, pokud matka byla na MD nikdy starší dítě do školky nedala, dokud nemuselo; tohle je prostě pohodlnost matky nikoli potřeba dítěte se vzdělávat; říkám, jestli se některá dokáže vyrovnat s tím, že díky její pohodlnosti bude řešit jiná maminka existenční problémy, tak hurá do toho, já bych na to teda neměla
O jednej takej viem. Nedala starsie nech nezabera miesto a ked sa mala ako samozivitelka vratit do prace mladsie nedostalo body za surodenca a bola nahrata ![]()
Jde o to že prostě, když je mamina na mateřský s mladším dítkem tak pro ní přeci není problém mít doma i toho staršího
když šla moje nejstarší do školky tak jsme musela mít potvrzení že jdu pracovat proto jsem měla přednost před matkama na mateřský když šel prostřední tak to mi volali že mají místo no a ted když potřebuju tak mám smůlu
zatímco já budu řešit existenční důvody ona bude vysmátá na rodičáku doma ![]()
Já jsem získala práci díky určitým předpokladům; já se nebavím o mamince, která hledá práci; já se bavím o mamince, která práci má nebo si jí dokáže sehnat a potřebuje školku; a pak se tu bavím o těch, které si ulevují a je jim jedno, jestli kvůli jejich pohodlnosti bude někdo v háji; přeju všem maminkám, které jdou do práce, aby jejich děti vzali; a ty, když tvoje dítě /nebo spíš ty z pohodlnosti/ potřebuje školku, tak si cáluj soukromou; když si chceš ulevit, tak na to jistě máš a pokud ne, tak se třeba dostaneš do situace ve které může být maminka a které jsi to místo zabrala; ať se Ti dobře spí
@araw píše:
No jako příští rok přidám přihlášku do MŠ a pokud kluka vezmou, tak tam začne chodit. Hele a tobě není blbé chodit do práce, když někde může být maminka, chudinka, která nemůže sehnat práci? nebude moct platit nájem, děti skončí v DD. Fakt ti není blbé to místo blokovat?? Takže jo, jestli vezmou kluka do školky, tak se s´tím fakt vyrovnám
Přesně tak, jenže ty vysmáté, které tady prostě razí to, že starší do školky dají si to podle mě i takhle naplánovali; mají druhé dítě v době, když už se jim někdo postará o to starší, tudíž 2 děti „bez námahy“; pohodička, jazz, hlavně, že já se mám dobře, to, že ostatní budou kvůli mé sobeckosti a lenosti žrát kořínky je mi jedno /né mě, ale některým zde/
@Maorka píše:
Jde o to že prostě, když je mamina na mateřský s mladším dítkem tak pro ní přeci není problém mít doma i toho staršíhokdyž šla moje nejstarší do školky tak jsme musela mít potvrzení že jdu pracovat proto jsem měla přednost před matkama na mateřský když šel prostřední tak to mi volali že mají místo no a ted když potřebuju tak mám smůlu
zatímco já budu řešit existenční důvody ona bude vysmátá na rodičáku doma
Jo, tohle je extrém; říkám z mé rodiny, nikdo nikdy nedal
@Bábi Zlopočasná píše:
O jednej takej viem. Nedala starsie nech nezabera miesto a ked sa mala ako samozivitelka vratit do prace mladsie nedostalo body za surodenca a bola nahrata
@karolínka12 píše:
Já jsem získala práci díky určitým předpokladům; já se nebavím o mamince, která hledá práci; já se bavím o mamince, která práci má nebo si jí dokáže sehnat a potřebuje školku; a pak se tu bavím o těch, které si ulevují a je jim jedno, jestli kvůli jejich pohodlnosti bude někdo v háji; přeju všem maminkám, které jdou do práce, aby jejich děti vzali; a ty, když tvoje dítě /nebo spíš ty z pohodlnosti/ potřebuje školku, tak si cáluj soukromou; když si chceš ulevit, tak na to jistě máš a pokud ne, tak se třeba dostaneš do situace ve které může být maminka a které jsi to místo zabrala; ať se Ti dobře spí
Ale já si klidně tu soukromou zaplatím, pokud se dítě nedostane do státní, na což má nárok a budu ho mermomocí do té školky chtít dát. chápeš? Nebudu nikde nadávat, že mi ta nebo ta zabrala místo. Pokud nutně chce mít dítě na hlídání a školka ji nevyjde, zaplatí si ho. Podmínky bude mít pro přijetí stejné ta i ta… Jak jsem psala, dítě je ve školce šťastné, socializuje se a dítě od matky na MD na tom bude lépe, bude moci chodit domů klidně po obědě, nebude tam jak balík až do 5 odpoledne. Ty jsi práci získla díky předpokladům, pokud dítě nějaké matky získá místo ve školce, pak má asi více „předpokladů“, než to dítě té samoživitelky. Není v tom žádný rozdíl, když to podáváš tak katostroficky. Ty prostě zase v práci zabíráš místo, které by se mohlo nějaké chudince taky hodit, ale to je ti fuk, jsi sobec ![]()
@karolínka12 s tebou diskutovat jak s tou babou v jasliach.
Vasa nema flasku.
Ona pije z hrnceka bez naustku.
Doneste jej flasku.
Ona na flasku nevie pit, pije rovno z hrnceka a bez naustku.
My ju na flasku naucime!
Co na tom ze v kolektive sa moja dvojrocna prejavuje ako trojrocna a kolektiv uz potrebuje. Narodil sa jej surodenec, tak ju mentalne vratime naspat, to by sme sa pozreli, aby sa dieta rozvijalo tak ako samo chce, pekne podla tabuliek, vratte jej plienky a dudel
![]()
@Maorka píše:
Jde o to že prostě, když je mamina na mateřský s mladším dítkem tak pro ní přeci není problém mít doma i toho staršíhokdyž šla moje nejstarší do školky tak jsme musela mít potvrzení že jdu pracovat proto jsem měla přednost před matkama na mateřský když šel prostřední tak to mi volali že mají místo no a ted když potřebuju tak mám smůlu
zatímco já budu řešit existenční důvody ona bude vysmátá na rodičáku doma
Ale tady nejdo o to, že matce je to jedno že ho má doma, ale proč má být dítě o školku ochuzené? proč? proto, že si některé jiné blbě zařídily život? Ale co je mě, nebo mým dětem po tom? Jako většina dětí do školky chodit chce, najdou si kamarády a pod. Nevím, proč bych měla svému dítěti odpírat školku… Vždyť ti nikdo nebrání pořídit si další, když máš pocit, že je nějaká mamina na rodičáku vysmátá a v pohodě, máš stejné možnosti ne? ![]()
@araw tak ty mně taky bavíš!!! jak dítě ochuzené o školku no bože tak to ten rok doma s mámou ještě vydrží ne? 3letýmu dítěti je jedno jestli je doma nebo ve školce.. jako kdybych neměla práci a místo ve školce nepotřebovala tak to neřešim…ale je prostě plno maminek co potřebují do tý práce jít nemají hlídání a ani peníze navíc na soukromou školku..tak proč by neměli mít pracující maminky přednost před těma co jsou doma…
@Maorka píše:
@araw tak ty mně taky bavíš!!! jak dítě ochuzené o školku no bože tak to ten rok doma s mámou ještě vydrží ne? 3letýmu dítěti je jedno jestli je doma nebo ve školce.. jako kdybych neměla práci a místo ve školce nepotřebovala tak to neřešim…ale je prostě plno maminek co potřebují do tý práce jít nemají hlídání a ani peníze navíc na soukromou školku..tak proč by neměli mít pracující maminky přednost před těma co jsou doma…
A proč by tu přednost mít měly? Jsou nějaká kritéria a pokud je 3leťák od maminky která je doma na MD zralejší pro školku než dítě od samoživitelky, potom má prostě větší nárok on…
To že je málo míst ve školkách je chyba těch, co je zrušili. Ale to neznamená, že bude mít někdo právo na to, nějakým dětem zakazovat do té školky jít. Pláčete na špatném hrobě, než nadávat na tyhle mámy, nadávejte na zřizovatele ![]()
Tady nejde vůbec o mě; jednak nemám školkové dítě a jednak si můžu dovolit zaplatit školku soukromou; jenže z tohoto se nedá vycházet, protože většina lidí v tomhle státě si soukromou mš prostě dovolit nemůže, protože průměrný plat je 25000, na který nedosáhne ani 3/4 lidí; z toho jasně plyne, že soukromou mš si může dovolit jen zlomek lidí a nelze nikoho vinit, že nevydělává sto tisíc měsíčně; no, každopádně jsem se opět poučila, že morálka je pro soustu lidí sprosté slovo a pravda, když člověk vidí, jak se chová vláda a ti kolem, těžko lze čekat od běžného obyvatelstva, že se bude chovat morálně; holt v tomhle státě si každý hrabe na svém písečku a druhý je mu putna
@Baba píše:
@karolínka12
Ne, nehlo. Muzu argumentovat tim, ze si mela najit chlapa, co je uzivi, v pripade, ze je samozivitelka, si mela lip rozmyslet, s kym bude mit dite, muze si najit lip pracenou praci, aby si zaplatila soukrome hlidani,,, to prece nejde takhle posuzovat. Co tehotna, ktere je cely den blbe nebo lezi ve spitale? To bys tezko rizhodovala spravedlive, prijimani podle veku je podle me fer.
A ano, jsou i zensky, co davaji dite do skolky kvuli vychovne funkci a kolektivu. Davala sem Munkki do lesni skolky, vizila jinpres pul mesta, tahala sebou psa a mladsi dite, trmacela se s obema kilaky lesem a jeste si to platila.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.