Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.4.13 00:26

@nety78 ale druha slecna je 20.9.2012 takze toto budem riesit o dva roky, a ked nam tu neotvoria skolku, tak sa do nej dostane miesto 2015 az 2017. Babicky budu stale daleko a navrch o tri roky starsie.

Plus ja mam este ten pruser ze obaja s manzelom cestujeme do prace bud 20 minut autom, alebo 50 minut MHD a pracovna doba do 16:30. Ja tie decka po skonceni rodicaku asi predam na suciastky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
18.4.13 00:26
@j.a.n.i1 píše:
@mroe Bys ho mohla poslat s náma, vyjdem levněji než ta školka… ale už máme plno :think:

Diky, ale statni skolku mame, mela by fungovat jako kazdy rok i o prazdninach a pokud nam misto nezaberou predskolaci matek na MD ;) tak budu mit HLIDANI pro mladsi dite zajisteno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.4.13 00:27
@Anjes píše:
@j.a.n.i1 nebo lépe nasměrovat unijní prachy…já když vidím ty krávoviny, co se vydávají za vzdělávací projekty…nebo předražené počítače do škol a st. správy pouze přeprodané přes firmu, co zaměstnává postižené, takže vítězí ve veřejné soutěži, je to na bl**í.

No tak si je nasměruj ;) http://www.esfcr.cz/vyzva-b5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
18.4.13 00:29
@mroe píše:
Diky, ale statni skolku mame, mela by fungovat jako kazdy rok i o prazdninach a pokud nam misto nezaberou predskolaci matek na MD ;) tak budu mit HLIDANI pro mladsi dite zajisteno.

Já myslela to starší :-) předškoláky neberem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
18.4.13 00:30

Časem to dopadne tak, že si všichni budou plánovat děti tak, aby se jim narodily v první půlce roku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
18.4.13 00:31

@Gina108 bezva, ale zase klasika…měsíc a půl platí výzva, tzn. je zase pro kámoše a jejich předpřipravené projekty. Podívám se na pokyny, ale opět budou asi našité na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
18.4.13 00:31
@Bábi Zlopočasná píše:
@nety78 ale druha slecna je 20.9.2012 takze toto budem riesit o dva roky, a ked nam tu neotvoria skolku, tak sa do nej dostane miesto 2015 az 2017. Babicky budu stale daleko a navrch o tri roky starsie.Plus ja mam este ten pruser ze obaja s manzelom cestujeme do prace bud 20 minut autom, alebo 50 minut MHD a pracovna doba do 16:30. Ja tie decka po skonceni rodicaku asi predam na suciastky :think:

Pokud budou platit stale stavajici praivdla, tak budes mit paradoxne vyhodu starsiho sourozence ve skolce. To mi prislo taky zvlastni, protoze pokud to ma byt pro rodice uleva, aby nejezdili pro kazde do jine skolky, tak nechapu, proc do toho nezahrnou rovnou i skolu, ktera je u nas hned vedle jedne ze skolek…ja tim padem litam stale, protoze se mi deti v jedne instituci nikdy nesejdou ;)
Nebo proc by mel mit vyhodu mladsi sourozenec( treba trilety?) pred starsim jedinackem( ctyrletym)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
18.4.13 00:33
@j.a.n.i1 píše:
Já myslela to starší :-) předškoláky neberem…

Aha, no pozde. Uz jsem vysolila tezky prachy za primestske tabory a ted se budu modlit, aby manzela naposlali na sluzebku, protoze fungujou pul devate! a to ja uz hodinu a pul pracuju. Odpoledne to budu mit jen tak tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.4.13 00:36
@Anjes píše:
@Gina108 bezva, ale zase klasika…měsíc a půl platí výzva, tzn. je zase pro kámoše a jejich předpřipravené projekty. Podívám se na pokyny, ale opět budou asi našité na míru.

Noo, neviděla bych to tak zle s tou korupcí, jak naznačuješ, akorát je problém v tom, že na tohle musíš mít už nějaký „aparát“, organizaci, pod kterou to budeš dělat. Promiň, trochu jsem Tě asi zmátla. :oops: ale prachy z EU se takto na nové školky nechají získat opravdu pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxkl
18.4.13 00:36
@Bábi Zlopočasná píše:
Inak mne by so starsou skoncil rodicak 13.10.2013 a mesto mi garantuje skolku od 1.9.2015. :cert: :cert: :cert:
A rovnaky problem budem mat aj s tou druhou, lebo je 20.9. :zed:Lenze stat asi vyjdu lacnejsie tie podpory nez skolky :nevim:

S garancí školky to mám stejně. Až tu osídlí satelit, tak se nemusí dostat ani čtyřleté :nevim:

Kdybys neměla firemní školku a kvůli tomu musela nechat práci nebo si jí nemohla hledat, věř mi, že bys na to pohlížela jinak ;) Jak jsem psala v dalším příspěvku, tak chápu, že maminy na RD chtějí i prostor pro druhé dítě. Bohužel jsou i lidi, kteří chtějí to první nakrmit :nevim:
Neber to prosím zle, to je jen smutný povzdech ;)

Nemyslím si, že stát to výjde levněji. Mně sice dá almužnu, něco za mě zaplatí na pojištění, ale já nebudu nic odvádět. Před MD jsem neodváděla taky málo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2562
18.4.13 00:39

@Gina108 když jsem koukala na fond z kterého to je, pojalo mě nepěkné tušení, že se z něj nesmí financovat Praha…a co bys řekla, nesmí! A za druhé je to pro zaměstnavatele pro děti jeho zaměstnanců…ono to opravdu není jednoduché, pokud se ta „transparentní výzva“ nepíše už s koncovými příjemci ve spolupráci. Zakázané to není…aspoň se bude líp čerpat. Ale kdy zná smrtelný starosta s běžné obce nějakýho papaláše a má čas jednou týdně chodit na pracovní skupinu? Njn :-( máme jedno z nejhorších čerpání z EU fondů a asi právem. Ale děkuji za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 00:42
@xxkl píše:
S garancí školky to mám stejně. Až tu osídlí satelit, tak se nemusí dostat ani čtyřleté :nevim:

Kdybys neměla firemní školku a kvůli tomu musela nechat práci nebo si jí nemohla hledat, věř mi, že bys na to pohlížela jinak ;) Jak jsem psala v dalším příspěvku, tak chápu, že maminy na RD chtějí i prostor pro druhé dítě. Bohužel jsou i lidi, kteří chtějí to první nakrmit :nevim:
Neber to prosím zle, to je jen smutný povzdech ;)

Nemyslím si, že stát to výjde levněji. Mně sice dá almužnu, něco za mě zaplatí na pojištění, ale já nebudu nic odvádět. Před MD jsem neodváděla taky málo :nevim:

Ja to neberiem v zlom. Ja som vztekla. Pisala som starostovi, pisala som do televizii, do novin, jednu novinarku obtazujem takmer denne, pisala som do prace dlhy mail odkazujuci na EU vyzvu. A je mi to prd platne a jedine co mam je asi 30. miesto v poradovniku na skolku pre 10 deti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.4.13 01:00

@j.a.n.i1 Nemusím být jasnovidec. Dva příklady:

• Můj otec osobně jako živnostník sepisoval formální papír sousedce, že pro něj dělá, aby jí syna vzali do školky. (Dost se za to stydím, ale je to tak.)
  • Kamarádce takhle nevzali dceru do školky, takže práci nenašla (před rodičákem měla dobu určitou), a zjistila, že matky dětí, které s ní chodí do mateřského centra, tam nadále chodí s miminky a tříleťáky vyzvedávají v nedaleké školce. Vysvětlily jí, že „ten papír“ se vždycky sežene…

Přijde Ti to dost průkazné? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
18.4.13 01:05

@karolina_a_betuska věřím, že to takhle funguje. Taky, kdybych potřebovala ten papír, bych si dokázala obstarat, i kdyby to nebyla pravda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.4.13 01:08

@Lenka512 Což je to, z čeho je mi trochu :poblion:, protože já takovou věc prostě neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin