Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mroe A ted mi jeste rekni, v ktere praci ti daji dvoumesicni praznidnove volno? To by se mi libilo… Ta ucitelka z MS musela asi spadnout z Marsu…
@74paja píše:
@mroe A ted mi jeste rekni, v ktere praci ti daji dvoumesicni praznidnove volno? To by se mi libilo… Ta ucitelka z MS musela asi spadnout z Marsu…
Ale to byly matky, ktere byly doma s mladsimi detmi, nebo na pracaku…Cele MMCH se tyka matek, ktere maji deti ve VZDELAVACI instituci, ne v hlidaci a vzdelavaci, jako my pracujici. Tj. ty, ktere skolku potrebuji kvuli kolektivu.
@karolínka12 tak ja som na materskej a nevzali mi do skolky trojrocnu, a som neskutocne nasrata, lebo musim nechat mimino revat dobre nepukne ked treba starsej utriet zadok, a starsia uz tiez potrebuje viac ako len teraz si ticho kresli, uspavam alebo pozeraj rozpravku kojim. Chudak starsia miesto toho aby poznavala svet „uci sa“ rozpravat s tou mladsou gaga gege
Neskutocne zacala flakat vyslovovanie odkedy „rozprava“ aj mimino.
@mroe Jenze ty matky, ktere jsou pracujici, mohly byt akorat tak rady, ze jim skolku pres prazdniny nezavreli, diky matkam, ktere se vali doma na materske a starsi souply pres prazdniny do skolky. Nezlob se na mne, ale pokud uz dite ve skolce mam, tak kazdemu muze byt putna, jestli ho tam davam i odpoledne - ac jsem doma, nebo pres prazdniny…
Bohuzel, statnich skolek je malo a vzdycky se to nekomu bude zdat nespravedlive…
Můžete mi říct kam dát dítě, když nemůže jít do školky a do jeslí a matka je pracující samoživitelka?
@karolina_a_betuska píše:
A jinak taky chápu, že školka je vzdělávací zařízení a ne sociální, ale stejně si myslím, že by přednost měly mít matky, co musí do práce… jenže to tady nikoho nezajímáA pokud jo, tak se ten papír „nějak“ sežene, a do práce formálně chodí i mamina, co je doma s druhým. Běžná praxe
Mě by jenom zajímalo, jak poznáš, že někdo, kdo má druhé dítko chodí do práce formálně
žeby jasnovidec
@mroe píše:MMCH - nekde jsem cetla, ze spousta rodicu nezvlada svoje rodicovske povinnosti a skolky se statusem vzdelavaci ne hlidaci instituce jim v tom znacne ulehcuji zivot…
Oni tie zenske v skolke so statusom vzdelavacej institucie by totiz mali mat pedagogicke vzdelanie. To ja nemam. ![]()
@karolínka12 píše:
@martulkasloník jo, jenže ty třeba na soukromou školku máš; jenže v Praze, jde je ten převis největší a soukromá školka je za 15000 měsíčně, tak to už si fakt může dovolit málokdo a rozhodně ne matka samoživitelka
Stačí hledat levnější školku… za půlku najdeš, takže bych těmi 15000,– neoperovala.
Ahoj, nas taky nevzali. resim to soukromou skolkou. vyjde na 8500,ale lepsi nez byt cely rok doma a syn potrebuje deti.ono si clovek musi i vypocitat kolik penez mu daji ze socialky, kdyby byl doma a pak rozdil kolik mu zbyde z platu po zaplaceni soukrome.ja ale vimze i kdyby se mi to nevyplatilo, tak do soukrome jde.mne teda z platu zbyde jeste penez dost, ale rok navic doma bych byt nechtela.jak tady nekdo psal. zabavit cely den vetsi dite uz je drina-myslim aby to bylo vyvojove atd.,na to jsou opravdu lepsi skolky
Moc jsem nepochopila, jak tu někdo psal, že zakl. do práce ještě nemusí, když malej nemá 3 r. Bude je mít v říjnu, v čem je rozdíl? Konec rodičáku a školka nikde. Je to bordel, ale máš aspoň tu babičku, hodně mamin nemá v dosahu sta kilometrů ani nohu. To nějak překlepete a choď otravovat do školek klidně co 14 dní. Některé děti se odstěhují, některé školku nezvládnou a odejdou. Ale nepochopila jsem diskuzi tak, že chce někdo hlavně odpočívat? Spíš jen že nechce tolik obtěžovat babičku a že je škoda, že si dítě nemůže normálně hrát ve školce, ale bude to takové „lepené“. Bohužel, no…pořád zkoušet.
Mmch, @BohunkaP, kde je prosím soukr. školka v Praze za ani ne polovinu z 15.000? Sbírám informace a tuhle ještě nemám?
@Bábi Zlopočasná píše:
@karolínka12 tak ja som na materskej a nevzali mi do skolky trojrocnu, a som neskutocne nasrata, lebo musim nechat mimino revat dobre nepukne ked treba starsej utriet zadok, a starsia uz tiez potrebuje viac ako len teraz si ticho kresli, uspavam alebo pozeraj rozpravku kojim. Chudak starsia miesto toho aby poznavala svet „uci sa“ rozpravat s tou mladsou gaga gegeNeskutocne zacala flakat vyslovovanie odkedy „rozprava“ aj mimino.
Hm tak mně nevzali do školky už tříleťáka a jaksi mi už tříletá RD skončila, takže místo vytváření hodnot a odvádění peněz do státního rozpočtu (mmj. i na ženy na RD
) je ÚP a směšná almužna od něj, jako bych já tuhle situaci zavinila a pak rok doma zadarmo. Vrátit se nemám kam, tudíž asi ani na soukromou nevydělám. Přihlášky se do nich už odevzdávaly, nemůžu přihlásit dítě někam, kde nevím, jestli na to za půl roku vydělám. Plno je i v těch nejdražších soukromých ![]()
Skolky by o prazdninach nezavreli, ale nemuseli by tam byt misto dvou ucitelek ctyri. U nas je pracujicich matek spousta, a skolek malo, takze tenhle problem by u nas skutecne nenastal.
Proc ma byt dite pres prazdniny ve skolce? O prazdninach u nas ve skolce zadny vzdelavaci program neni a je to skutecne jen o hlidani… takze by podle me, mel byt jen pro pracujici. A mel by byt zpoplatnen pro vsechny, vcetne predskolaku.
Mne jen irituje, jak vsechny deti potrebuji ten kolektiv, neni to prece kvuli matcine klidu, ale pak je tam vetsina deti cely den…
Osobne bych byla pro mirne zdrazeni statnich skolek( samozrejme s nejakymi ulevami pro socialne slabe), naklady jsou stejne nepomerne vetsi, vic bych dala tem soukromym, aby se ceny trosku vyrovnaly a hned by se problem nedostatku mist ve skolce srovnal a spousta deti by pak ten kolektiv zas tak nutne ve trech letech denne nepotrebovala, nebo by si ho mohla zajistit treba jen dvakrat tydne ve skolce soukrome…
@Anjes Urcite, ja bych to delala taky tak. Proste se stale ptat. Situace se muze zmenit.
Zakl., nějak jsem přehlídla v úvodním příspěvku větu „pak by přišel přítel“, tak to nebudeš tak úplně samoživitelka, ne? Nebo ty další anonymní příspěvky o samoživení nejsi Ty? Ale babičky přítel to asi rozhodně nebude, ne. Už jsem se chtěla rozhořčit nad nespravedlností pro osudem krutě stíhané matky ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@BohunkaP ani já se nechci hádat, já to z toho druhého příspěvku pochopila tak, že je zakl. samoživitelka