Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
18.4.13 08:59
@Maorka píše:
Já chápu že mají všechny děti nárok na školku i těch co jsou jejich matky na mateřský, ale ona pobírá mateřskou takže stálí příjem má ale já když mi dítě nevezmou tudíž mně vyhodí z práce a nebo budu muset odejít sama tak dostanu půl roku podporu a když něco nenajdu tak nedostanu nic :nevim: :nevim: aco potom hlavně hledejte si práci s třema dětma a 40cítkou na krku :zed: :zed: a to jenom proto že ona má o něco starší dítko…

Ale nikdo ti nerikal poridit si deti v 35. Ten prijem pobira na nejmladsi ditko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
18.4.13 09:00

Vite co mi ale na tom zarazi nejvic? ze ted je malo skolek, tak stat vypustil vetu, ze je to vzdelavaci zarizeni a ne hlidaci pro rodice.jak to? vzdyt za komunistu slo kazde dite do skolky, protoze matka pracovat proste musela jit.ted?ted neumozni skolku, ale ani stat neumozni penize matce.tak jsme kde? vedela bych :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 09:03

@mari1912 moja chodi do sukromnej na vynimku od dvoch rokov, v skolke mi neveria ze ma rok menej nez ostatne deti a moja potvora jak sa kazdy vecer bijeme o spanie, tak ked ma ist na druhy den „za detickami“ tak je v posteli bez kecov o osmej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
18.4.13 09:08
@araw píše:
Ale ta matka která má doma i mladší dítě nijak neovlivní to, že její dítě do školky přijali. A ona nemůže za to, že nějaká jiná žena je samoživitelka. Jako obě- jak samoživitelka, tak tato matka mají stejnou startovní pozici, podaly přihlášku do školky. |proto mi přijde zbytečné z těchto matek dělat hyeny :nevim:

@Bábi Zlopočasná

@nety78 píše:
Ale i to dítě maminky co je na mateřský má nárok na vzdělávací zařízení. Kolektiv a práce tam je něco jiného než být doma s miminem.

Holky, já z těch matek nechci dělat hyenu.. Samozřejmě, že na školku mají právo všechny děti splňující podmínky pro zařazení do školky. Jen si myslím, že by měly mít přednost matky, které MUSÍ do práce, živí dítě samy nebo mají jiné problémy, protože jinak se dostanou i do existenční tísně. Tady mi přijde přijetí do školky spravedlivější a podle mě to spěchá víc, než když jiná matka, která je doma, chce, aby se její dítě zařadilo do kolektivu.. Přednostně bych brala prostě ty, které to potřebují z existenčních důvodů a potom, ať vezmou kohokoliv. Nechtěla jsem, aby to vyznělo nějak přísně jednostranně. Třeba tady u nás je ve školce místo snad vždycky, není tu nácvak. A maminky tam běžně dávají starší dítě a doma jsou s mladším. Neodsuzuju je.

• Citovat
  • Upravit
31744
18.4.13 09:09
@kattkka píše:
Ale nikdo ti nerikal poridit si deti v 35. Ten prijem pobira na nejmladsi ditko…

trochu podpásovka ne? Jakoby tady někdo říkal, že ti nikdo neříkal, aby jsi si pořídila dvě po sobě jdoucí děti a tak dále :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
18.4.13 09:10

Tak v oné „stejné startovací pozici“ jsou občas rozdíly (známosti, fiktivní potvrzení). Pokud by školka byla vyloženě vzdělávací zařízení, byla by povinná. Takto je to argument, který zní líp, než když někdo řekne, že se chce věnovat miminu. :nevim:

Možná omezit „výskyt“ vícečetných matek, co mají děti doma, zde na emiminu, třeba by zmizel pocit, že se nedostatečně věnuju staršímu i mladšímu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
18.4.13 09:11

Mě malou taky nevzali do školky, ale mám ten problém, že mě opravdu nemá kdo hlídat. Babičky v práci, prababička už to nezvládne, je jí 82let. A nevím, jak to řešit…Do práce musím kvůli financím, takže asi bude na pár měsíců v jeslích, které stojí 4krát víc než školka. A budu doufat, že se uvolní místo. 3 roky bude mít 9.9. Promiň, ale klídek je to poslední, co bych řešila. Podle mě je to naprosto normální s dítětem…z práce pro dítě do školky a věnovat se mu do večera…s tím jsme přece do toho šli, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 09:12

Asociacia predskolskeho vzdelavania ked sa riesilo ci spovinnit predskolsky rok vravela, ze to staci ako to je, ale ze podla nich (odbornikov) by malo mat zakonny narok na skolku uz dieta od dvoch rokov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.4.13 09:14
@mari1912 píše:
trochu podpásovka ne? Jakoby tady někdo říkal, že ti nikdo neříkal, aby jsi si pořídila dvě po sobě jdoucí děti a tak dále :nevim:

Jenomže proto, že si pořídila ještě druhé dítě není to první znevýhodněné ve školce :mrgreen: Ono to, chtít aby cizí člověk bral ohled na nějakou ženu samoživitelku, či uvedenou „starou“ ženu chtít prostě nikdo nemůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 09:14
@katulka.k píše:
Mě malou taky nevzali do školky, ale mám ten problém, že mě opravdu nemá kdo hlídat. Babičky v práci, prababička už to nezvládne, je jí 82let. A nevím, jak to řešit…Do práce musím kvůli financím, takže asi bude na pár měsíců v jeslích, které stojí 4krát víc než školka. A budu doufat, že se uvolní místo. 3 roky bude mít 9.9. Promiň, ale klídek je to poslední, co bych řešila. Podle mě je to naprosto normální s dítětem…z práce pro dítě do školky a věnovat se mu do večera…s tím jsme přece do toho šli, ne? :nevim:

Brnensky primator Ti na to povie ze „skuste ten rok nejako vydrzat a na rok sa uz dieta ako starsie do skolky dostane“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.4.13 09:17
@Alichi píše:
Tak v oné „stejné startovací pozici“ jsou občas rozdíly (známosti, fiktivní potvrzení). Pokud by školka byla vyloženě vzdělávací zařízení, byla by povinná. Takto je to argument, který zní líp, než když někdo řekne, že se chce věnovat miminu. :nevim:Možná omezit „výskyt“ vícečetných matek, co mají děti doma, zde na emiminu, třeba by zmizel pocit, že se nedostatečně věnuju staršímu i mladšímu. :nevim:

Jako matka dítěti nikdy nenahradí kolektiv druhých dětí, to prostě ne, i kdyby u něj seděla nepřetržitě. Dítě se ve školce naučí pracovat kolektivně, „soutěžit“, prostě to mu domácí péče nedá a já nevidím ani jeden jediný důvod, proč tyto děti znevýhodňovat. Prostě ne. pokud potřebuje nějaká matka HLÍDÁNÍ a nedostane se dítě do školky, tak ať si najme hlídačku, prostě nelze nikoho diskriminovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
18.4.13 09:17
@Bábi Zlopočasná píše:
Brnensky primator Ti na to povie ze „skuste ten rok nejako vydrzat a na rok sa uz dieta ako starsie do skolky dostane“

Brněnský primátor mně neskutečně hnul žlučí! Copak je to nějaké řešení nebo rada?? :pocitac: :zed: Za rok už mně ta školka bude k ničemu, jelikož budu bez práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
18.4.13 09:18

@TroisChéris Jo souhlasím. Já si to myslím taky. Prostě holky co jste na mateřské, jste doma, a školku vaše dítě nepotřebuje nutně! My co pracujeme nemáme jinou možnost, než to dítě do školky dát. Tak to prostě je. A že dítě se ve školce zařadí do kolektivu a to všechno, je sice pravda, ale prostě být tam za každou cenu nemusí. Já beru školku jako hlídací ústav, protože v naší školce se ty dětičky stejně nic moc nenaučí. Každá na to má svůj názor, ale prostě přednostně by se měly brát děti, jejichž matky nemají jinou možnost, než je doté školky dát, protože ony jdou do práce. A taky souhlasím s @mari1912 od @kattkka je ta hláška podpásovka :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
18.4.13 09:19

U nás ve školce jsme brali pouze podle věku - nevešly se děti, kterým budou 3 roky v září, jinak jsme vzali všechny. To, že nám někdo řekne, že musí do práce, nemá dítě kdo hlídat(ale takových je většina, přijmeme jedno dítě, ostatní matky si budou stěžovat)..bohužel, kapacitně se to nedá zvládnout. Pracuju v MŠ v Praze a VŽDY SE ředitelé všech školek na příslušné městské části sejdou, ukážou si seznamy dětí a snaží se, aby bylo přijato, dětí co nejvíce.

A pokud si tady někdo bláhově myslí, že maminky na mateřské dají dítě do mš třeba jen na 2 dopoledne v týdnu? Haha, u nás mamimky na mateřské jsou ty, které nechávají dítě v MŠ od rána až do večera, děti pláčou, že se jim stýská…to nepochopím nikdy! Takže za mě ano, dala bych přednost pracujícím maminkám, ale bohužel to nejde, musí se přijímat děti podle věku a nemůžeme si jinak upravit ani vnitřní předpisy, jinak by šlo o diskriminaci.. :evil:

Příspěvek upraven 18.04.13 v 09:23

• Citovat
  • Upravit
1685
18.4.13 09:19
@araw píše:
Jako matka dítěti nikdy nenahradí kolektiv druhých dětí, to prostě ne, i kdyby u něj seděla nepřetržitě. Dítě se ve školce naučí pracovat kolektivně, „soutěžit“, prostě to mu domácí péče nedá a já nevidím ani jeden jediný důvod, proč tyto děti znevýhodňovat. Prostě ne. pokud potřebuje nějaká matka HLÍDÁNÍ a nedostane se dítě do školky, tak ať si najme hlídačku, prostě nelze nikoho diskriminovat.

A kolik matek, co se vrací po RD do práce a je bez školky si může dovolit zaplatit hlídačku na zhruba 9 - 10 hodin denně??? Já teda na to nemám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin