Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.4.13 13:46
@kattkka píše:
@Bábi Zlopočasná : to sice jo.Ale uz vidim jak 2lete deti az na vyjimky jsou zrale na skolku…Staci narazit na par diskuzi 2lete nosi porad plinku a takovyhle dite ktere ma plinku ma chodit do skolky??

Tomu verim. Ale moja je bez plienky, zvlada kolektiv, v macoske ju chvalia, domov ani nechce chodit a na deticky sa tesi… a vsade mi povedia no ale ste 10/10, vasa este nema narok, hoci pozna spamati 30 slovenskych/ceskych/sarisskych pesniciek. Holt este nema vek na to, aby mohla byt sikovna :nevim:

A on ten OMEP nepovedal ze od dvoch rokov povinne… ale ustanovit zakonny narok, takze ked sa na to citim, tak mi malu musia zobrat. Ale to je nepriechodne, lebo niet kde ju zobrat :nevim:

Ja si vlastne tajne zelam aby ta druha bola „normalna“ a v plienkach a na flaske do troch rokov :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 13:47
@karolínka12 píše:
OMEP neznám a ten výrok mi příjde celkem mimo; nemyslím si, že by standardní 2 leté dítě bylo schopno posoudit, co znamená vzdělávání a vůbec chodit do školky, jakým to pro něj může být přínosem do života; může to být leda nahodilé tvrzení na základě nějakého dojmu; zatímco jedno dítě můžeme považovat za zralé a vhodné na předškolní výchovu tak zrovna takové dítě může třeba vidět, jak se děti perou na zahradě mš a nebude se mu tam chtít, ikdyž k tomu má veškeré předpoklady, na druhé straně jiné dítě, které na mš až tak zralé není, tak třeba ve školce uvidí nějakou hračku, kterou doma nemá a projeví zájem? Jestli je tohle pravda, tak svět je vzhůru nohama

Tak este raz. Co si predstavujes pod pojmom zakonny narok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 13:49

Dobře, ale ty máš šikovné dítě, jenže většina dětí je průměrných a těch supernadaných nebo šikovných zas tolik není a ani to ve výběru dle mě nehraje roli; já si stejně pořád myslím, že přednost dostane matka na md, protože je to pro školku pohodlnější

@Bábi Zlopočasná píše:
Tomu verim. Ale moja je bez plienky, zvlada kolektiv, v macoske ju chvalia, domov ani nechce chodit a na deticky sa tesi… a vsade mi povedia no ale ste 10/10, vasa este nema narok, hoci pozna spamati 30 slovenskych/ceskych/sarisskych pesniciek. Holt este nema vek na to, aby mohla byt sikovna :nevim:

A on ten OMEP nepovedal ze od dvoch rokov povinne… ale ustanovit zakonny narok, takze ked sa na to citim, tak mi malu musia zobrat. Ale to je nepriechodne, lebo niet kde ju zobrat :nevim:

Ja si vlastne tajne zelam aby ta druha bola „normalna“ a v plienkach a na flaske do troch rokov :oops:
  • Citovat
  • Upravit
24320
18.4.13 13:54
@karolínka12 píše:
Ale tak jasně, musí se posuzovat případ od případu a právě proto se nedá souhrnně o samoživitelkách říci, že si měli život zařídit líp; a když se chlap zblázní, uteče za jinou, tak co s ním ta chudinka zmůže, přece nelze vinit někoho, že nemá partnera; no a nevím, jestli se vdova má líp, jednak překonat to, že Ti zemře někdo tak blízký a mám dojem, že vdovský důchod je jen dva roky, zatímco toho manžel ztratí na celý život

A co treba sirotci pro dite??Ten je mnohem vyssi jak ty alimenty. Vis kdyby se tu zacli uprednostovat samozivitelky ve vsem tak vsechny zenske jsou samozivitelky. A nikdo nemuze za to ze ji utekl chlap a p roto by jeji dite melo mit prednost i prestoze je treba o pul roku starsi to moje?? Ne nesouhlasim. A neberu skolku jako hlidaci zarizeni na to si muzu najit chuvu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 13:54

Já jsem ale nikde neuvedla zákonný nárok;
obecně si myslím, že stát by s tím měl hodně rychle něco dělat a nerušit další školky; a od maminek zase očekávám solidárnost a holt, když nemusím do práce, tak v takové situaci nebudu cpát dítě do státní školky, abych si ulevila /ve většině případů to tak je/; ta solidárnost - mě se taky nelíbí, že jsem se x let dřela v práci a rodičák dostanu ve výsledné částce stejný jako někdo, kdo nikdy nehnul prstem; v jiných zemích třeba matka, která nikdy nedělala nebo nepracuje, tak nedostane žádný rodičák; tady ho dostane každá a ještě já která jsem tu x let makal od nevidím do nevidím, mám tu trvalé bydliště, tak jsem se třásla, jestli vůbec rodičák dostanu, protože partner je cizinec

@Bábi Zlopočasná píše:
Tak este raz. Co si predstavujes pod pojmom zakonny narok?
  • Citovat
  • Upravit
1072
18.4.13 13:56

Moje první dítě nastupovalo do školky když mělo 5 let a 4 měsíc jako předškolačka. Druhé dítě bude nastupovat skoro v 5 letech, protože když byl zápis měl tři roky a měl plínku. Samozřejmě od zápisu do nástupu je delší doba a vše se změní. Ale já jsem na to nespoléhala přišlo mi nefér zabírat místo kdyby tam kvůli tomu nechodil. Ano vždycky jsem byla na rodičáku takže jsem mohla mít starší dítě doma.
Ale nelíbí se mi jak tady každý poukazuje na maminky na rodičáku. Ono to totiž vždycky není jednoduché přizpůsobovat starší dítě miminku a naopak.
Jsou maminky, které mají jen třeba jedno dítě a šoupnou ho co nejdřív do školky aby měli klid. A jsou maminky, které už nejsou ani na rodičáku ani nechodí do práce a dítě je ve školce.
Co se týká vzdělávaní tak to platí podle mě pro předškoláky. Malé děti se ve školce většinou jen hrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.4.13 13:57
@karolínka12 píše:
Já jsem ale nikde neuvedla zákonný nárok;
obecně si myslím, že stát by s tím měl hodně rychle něco dělat a nerušit další školky; a od maminek zase očekávám solidárnost a holt, když nemusím do práce, tak v takové situaci nebudu cpát dítě do státní školky, abych si ulevila /ve většině případů to tak je/; ta solidárnost - mě se taky nelíbí, že jsem se x let dřela v práci a rodičák dostanu ve výsledné částce stejný jako někdo, kdo nikdy nehnul prstem; v jiných zemích třeba matka, která nikdy nedělala nebo nepracuje, tak nedostane žádný rodičák; tady ho dostane každá a ještě já která jsem tu x let makal od nevidím do nevidím, mám tu trvalé bydliště, tak jsem se třásla, jestli vůbec rodičák dostanu, protože partner je cizinec

Jaka solidarnost??Ta maminka je doma stim mladsim ne stim starsim na toho mladsiho pobira rodicak.Ona v zasade je v praci taky ale stim druhym. Jako ne kazdy ty deti chce mit hned po sobe viz treba ja kdyz mrknes an metrik…A budu brat na nekoho ohled prestoze vidim ze ta skolka ji opravdu pomaha ve vvzdelani.Od mluven po malovani konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 14:01

Hm, tak to asi ne; já třeba o sobě říkat, že jsem samoživitelka říkat nebudu, dokud potencionálně samoživitelkou nebudu /doufejme, že nee/; to je zase o té morálce; navíc, ono to, jestli je ženská samoživitelka se dá celokem jednoduše zjistit; samoživitelka je dle mě někdo, kdo by měl místo pro dítě dostat ve školce vždycky, protože jde o existenci; pak jsou také maminky, které prostě potřebují zpět do práce; k samoživitelkám se to tu stočilo, protože některé prostě nedokážou do důsledku domyslet co se stane, pokud ony si budou chtít ulevit a pak jiná maminka bude řešit svou existenci; u té maminky, která má partnera se tohle dokazuje hůř; ale jak už to zaznělo, ta která chce zpět do práce, tak si bude platit zdrav a soc a také bude státu odvádět daně, narozdíl od té, která si bude válet šunky doma

@kattkka píše:
A co treba sirotci pro dite??Ten je mnohem vyssi jak ty alimenty. Vis kdyby se tu zacli uprednostovat samozivitelky ve vsem tak vsechny zenske jsou samozivitelky. A nikdo nemuze za to ze ji utekl chlap a p roto by jeji dite melo mit prednost i prestoze je treba o pul roku starsi to moje?? Ne nesouhlasim. A neberu skolku jako hlidaci zarizeni na to si muzu najit chuvu apod.
  • Citovat
  • Upravit
5631
18.4.13 14:04

@Bábi Zlopočasná Podle metříku má dcerka 2 a půl roku, to mi přijde „normální“, že je bez plínek, dudlíku a flašky. :nevim: (Možná proto, že ta naše dudlík ani flašku nikdy neměla.) Plínkám jsme dali vale ve dvou letech.

Nevím už, kdo psal o šťastných dětech ve školce, ale vybavila se mi neteř, která skoro každé ráno brečí už druhý školní rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 14:06

Zamotalas to dohromady; v jiných zemích - i těch evropských - matka dostane něco jako rodičák jen pokud pracovala, a tak je to spravedlivé; jenže tady ho dostane každá; pak se rodí spousta dětem těm, které nikdy nepracovali a pak po mateřské bez praxe si najdou práci jen horko těžko; já tohle považuju za velkou solidárnost nás, které jsem makali a odváděli daně státu; rodičovský příspěvek není plat a měl by vycházet z něčeho jiného než rození dětí; kdyby to tak bylo, taka by se množství dětí podobných jedinců značně omezilo a myslím si, že celkově by to ekonomice značně prospělo; jenže bohužel, když jsem platila daně, tak jsem platila na ty, které si rodily děti, případně dávali starší do školek

@kattkka píše:
Jaka solidarnost??Ta maminka je doma stim mladsim ne stim starsim na toho mladsiho pobira rodicak.Ona v zasade je v praci taky ale stim druhym. Jako ne kazdy ty deti chce mit hned po sobe viz treba ja kdyz mrknes an metrik…A budu brat na nekoho ohled prestoze vidim ze ta skolka ji opravdu pomaha ve vvzdelani.Od mluven po malovani konce.
  • Citovat
  • Upravit
2562
18.4.13 14:07

Ale simtě. každá si za to může sama, ne… kdo měl děti pozdě, svojí vinou studoval nebo pracoval, kdo je mít nemohl a načekal se, jistě ho taky nikdo nenutil, koho opustil chlap si za to taky může sám, kdo těžko hledá práci, protože o ni přijde třeba kvůli školce si za to taky může sám, buď blbě bydlí, nebo prostě výhodně neovdověl či co… nechápu. Matky co musí do práce jsou jaksi v tíživější situaci, než matinka, co chce poslat bobánka malovat, zpívat a konverzovat. Taky si může zaplatit nějakou soukr. školičku na dva tři dny, jí to totiž stačí, ale do práce se musí 5 dní.

@karolínka12 píše:
Hm, tak to asi ne; já třeba o sobě říkat, že jsem samoživitelka říkat nebudu, dokud potencionálně samoživitelkou nebudu /doufejme, že nee/; to je zase o té morálce; navíc, ono to, jestli je ženská samoživitelka se dá celokem jednoduše zjistit; samoživitelka je dle mě někdo, kdo by měl místo pro dítě dostat ve školce vždycky, protože jde o existenci; pak jsou také maminky, které prostě potřebují zpět do práce; k samoživitelkám se to tu stočilo, protože některé prostě nedokážou do důsledku domyslet co se stane, pokud ony si budou chtít ulevit a pak jiná maminka bude řešit svou existenci; u té maminky, která má partnera se tohle dokazuje hůř; ale jak už to zaznělo, ta která chce zpět do práce, tak si bude platit zdrav a soc a také bude státu odvádět daně, narozdíl od té, která si bude válet šunky doma
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
18.4.13 14:07

Zensky nehadejte se :) Vy jeste nevite, ze skolkama to nekonci :) -
dneska mi napsala rano segra uplne znicena smsku, ze meli vcera tridni schuzky ve 2.tride na zakladce, a od pristiho skolniho roku nemaji z kapacitnich duvodu narok na druzinu deti od 3.tridy…
Nektere z Vas urcite namitnou, ze tretaci muzou chodit domu sami - to asi muzou, i kdyz v Praze nevim, ja si to neumim predstavit, starshi chodil do druziny do 4.tridy, az behem te 4. jsem polevila a obcas mu napsala listek, ze muze treba ve 14h jit domu… ale to jsem odbocila… HLAVNE!! - deti, ktere nejsou druzinove, pry nemaji narok chodit ve skole odpoledne na krouzky.
Takze skola prispela k tomu, ze dite dostane pekne klic na krk, mamy budou vynervovany sedet v praci a trnout, jestli dite zajede auto nebo ne apod., a hlavne - co maji jako ty deti doma delat?? Nez prijdou rodice v 17h domu s jazykem na veste…
Dalsi vec k zamysleni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 14:09

@nakukovatelka prostě stojí to za prd a nahoře si tunelujou ty svý miliony; to je sebranka

• Citovat
  • Upravit
4181
18.4.13 14:11

Skola nabira hafo deti kazdy skolni rok, nejdriv delali kampan, ze u nich jsou tridy po 23 detech maximalne apod., a kdyz se teda segra pro tu skolu rozhodla a synovec tam sel do 1. tridy, tak jim 5.zari oznamili, ze z financnich duvodu dochazi ke slucovani trid - takze jich je 38. Skolni druzina taky neni v prostorach, kde pri zapisu slibovali atd atd.
Kdyz to segra vydejchala a ve skole jsou asi celkem spokojeny, tak zas akce ruseni druziny pro tretaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 14:13

@karolínka12 no ja dite do statni skolky cpu aj preto, ze budem potrebovat body za surodenca ked sa budem musiet vratit do prace. Mne doslova povedali ze bez surodenca sa dieta 10/10 nedostane do skolky 2013, ale az 2015. Druhu mam 9/12 takze bez surodenca, zo solidarnosti ju neudam 2015 ale 2017 a to sa budeme moct past.

Plus mi pride strasne nefer ze moja sikovna musi doma konverzovat s polrocnym miminom miesto s detmi na jej urovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin