Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
karolínka12
18.4.13 16:52

Já teda nevím, ale nemyslím si /a ani to tak není/, že by být samoživitelkou znamenalo nutně, že jim utekl chlap, nebo že si udělali dítě s někým na prvním rande; v životě jsou různé situace a samoživitelkou se může stát v podstatě kdokoli z nás; vážná nemoc, tragické úmrtí, to vše přijde ani nevíš jak; takže já se hodně hodně zdráhám odsuzovat někoho, že nemá kompletní rodinu; a to, jak se tady o samoživitelkách často mluví odsuzování je; takže buď opatrná s ukvapenými soudy…a nejde o umetání cestičky, jde spíše o to, zastavit se a položit si otázku, opravdu mi za to ta moje pohoda stojí, když třeba někdo může kvůli mé pohodě skončit hodně špatně? Tohle je o morálce, o žebříčku hodnot, o tom, jestli jde někdo za svým cílem, ale už se nekouká okolo…

@araw píše:
A je normální chtít po cizích ženách, aby braly ohledy a umetaly cestičku samoživitelce? :think: Jako ony za to fakt nemohou, že ji zdrhnul chlap. Tak ji nikdo vinit nemůže, ona za to nemohla (což není až tak pravda, většinou je vina na obou stranách), ale pykat za to má dítě z úplné rodiny… To ho za to budem trestat? Že je matka doma s mladším? To není moc fér ne?
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 16:55

Já teda nikde netvrdila, že si někdo shání falešný papíry, ikdyž i takové budou; já tu celou dobu spíš tvrdím, že pro školku je výhodné přijmout dítě matky na mateřské, protože ta si to dítě vyzvedne včas a obecně je to pro školku pohodlnější; ta, co se přiřítí s jazykem na vestě minutu před zavřením, tak to pro ně asi žádný terno není

@araw píše: :think: :think: :think: Hm o pár stránek dřív se tu psalo, jak si tyto matky shání falešné papíry, že mají práci. a najednou, světe div se, teď je z toho že jsou doma výhoda. Tak jak to vlastně je? :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 16:57

To si nemyslím a soudím právě podle toho, jak vidím, že ty, které mají děti ve školce, tak jsou těžce v pohodě, a ty, co si to starší nechávají doma, tak je to fakt nářez a tyto jsou mu schopné právě zprostředkovat i ten kontakt s jinými dětmi, ale není to holt pohodička na mateřské

@araw píše:
Podle sebe nemůžeš soudit druhé. spousta mamin dává dítě do školky proto, že to dítě chce do kolektivu, ne proto, aby si odpočinuly.
  • Citovat
  • Upravit
Kla
2535
18.4.13 16:57

Karolínko, rozvedené matky a vdovy o sobě nemluví jako o samoživitelkách. Znám takové a nikdy se neškatulkovaly do role samoživitelky, ale rozvedené ženy nebo vdovy. Já kdybych se rozvedla, tak o sobě taky nebudu mluvit jako o samoživitelce, protože bych dostávala alimenty, teda možná :-)) a pokud vdova, tak sirotčí důchod. Samoživitelka je žena, jejíž dítě není zapsáno v RL dítěte. Nemá jí kdo platit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 16:59

A ještě jinak - jak pozná průměrná matka, že její dítě potřebuje kolektiv? protože ho nezvládá? nebo protože se vrhá po dětech a rádo si pohraje na písku? pokud to druhé, tak u kterého dítěte to tak není, takže zase by neměla platit přednost těch, co si myslí, že jejich dítě vzdělání potřebuje; v tomto případě ho potřebují všechny děti

@araw píše:
Podle sebe nemůžeš soudit druhé. spousta mamin dává dítě do školky proto, že to dítě chce do kolektivu, ne proto, aby si odpočinuly.
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 17:01

No dobře, tak je vidět, že taky potřebuješ zpět do práce, tudíž by dítě mělo jít do školky; a doufejme, že ti ho neklofne nějaká na md

@Bábi Zlopočasná píše:
Ja mam muza dobreho, ale aj hypoteku a uz vobec si nemozem dovolit dat vypoved kvoli skolke.
A to ze to nemusim riesit toho roku je akosi podruzne, lebo to na mna pocka o dva roky. Jedine ze by som si o dva roky urobila dalsie mimino. A potom dalsie az kym neklesne porodnost.
A na solidaritu sa dnes nehra, tu sme v 89 odstrngali do stratena. Ak budem ja dnes k niekomu solidarna, tak az to budem potrebovat ja, tak ma vysmeju s tym ze som blba. Zazila som. Vlani.
A ano, som presvedcena o tom ze skolka je pre moju prvorodenu uzitocnejsia ako ked drepi materi pod suknami a ona nemoze byt bita za to ze je prvorodena.
  • Citovat
  • Upravit
3140
18.4.13 17:01

@karolínka12
Ano, tvůj názor chápu, ale mám to hozené jinak. Přijde mi lepší si odbýt mateřskou najednou- přechod z rodičovské dovolené do práce je z mnoha důvodů náročný jak pro matku, tak pro dítě a přijde mi zbytečně namáhavé to podnikat dvakrát. I z pohledu zaměstnavatele bych raději zaměstnankyni, co si za ní seženu náhradu, která se zapracuje a pobude tam 6 let, než se mi původní zaměstnankyně vrátí z RD, než si shánět a zapracovávat náhradu, pak zapracovávat po návratu z RD znova tu původní a po dvou, třech letech to absolvovat znovu. Navíc ta matka si odpracuje stejný počet let, ať už tak, či onak (či dokonce více, pokud má děti krátce po sobě a pobyt na RD se jí zkrátí) takže co se státu týče, může mu to být jedno, či dokonce získá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.4.13 17:02

A nezamestnana matka, je defakto chudak. Kolik z nich jsou odvazane, ze jsou na UP. Kazdy na ne kouka jako na vyzirky statu. Jenze ci je to chyba? Jich samotnych? Nene ty matky za to nesou tu nejmensi vinu. Vseobecne spatna politika zamestnanosti matek deti to je ta vina a ne ze matka je lina makat. Vetsina tech matek nema skolku, nebo o praci prisla. A vsecny jsou nateseseny na to, dostavat od statu tu smesnou almuznu. A kazde takove, ktera se na tyto matky kouka opovrzlive a maji pocit, ze nemaji pravo mit dite ve skolce bych srdecne prala se dostat do teto situace a pak at mluvi a rikaji sve nazory. Ono spousta lidi v nasi zemi rada kaze vodu, ale sama pije vino. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 17:05

Myslím si, že když se nezmění lidi, nezmění se ani vláda… říká se, že vláda je obrazem /a třeba i odrazem/ společnosti; každý může začít u sebe, pokud nezačne, tak v těch s..čkách budem pořád a stále víc;¨
a primárně to určitě není vina matek, to bych nikdy netvrdila, spíš jde o to, že jsme matky, tak místo, abysme si ten srab dělaly ještě větší, tak naopak můžeme začít být solidární, když víme, že jsou lidé v potenciálních existenčních potížích, tak je ještě nepotopíme, ale můžeme zkusit neházet jim klacky pod nohy; bohužel tento můj názor většina očividně nesdílí, takže se holt budou dál házet klacky pod nohy

@Kla píše:
Karolinko lidi se chovaji podle toho, jak se chova jejich vlada :-). Solidarita je hezka vec, jenze v nasi zemi, zije takove mnozstvi vychcanku, ze se tady kazdy boji byt solidarni. A ostatni potom pochopi, ze pokud v tom proudu nepojedou, tak se utopi. Je to silene, ale je to tak.Ale tohle proste neni vina matek, ale statu. To same zneuzivani davek, to taky neni vina tech lidi, ale statu. Vlada nastavuje takove hranice, aby kdyz bude v prusvihu z toho mohla vybruslit.
  • Citovat
  • Upravit
5342
18.4.13 17:06

Trosku mi to tu pripada jako na sjezdu duchodcu :mrgreen: Hlasky o tom jak jsme stat vychcanku, ze by samozivitelky mely mit prednost pred celistvymi rodinami…atd. Lidska povaha je vicemene vsude stejna takze kazdy se snazi sam sebe zajistit jak umi. Kriteria vyberu deti do skolky si dela kazda reditelka sama (vetsinou) takze si dokazu predstavit (jak tu uz nekdo psal) ze urcite vsimne ci sponzorsky dar nejspis zafunguje. Nikdy nikde v zivote nexistuje 100% spravedlnost. Nekdy muze byt situace opravdu prekerni pokud dite do MS neumistim, ale urcite neni spravne z toho vinit ty stastnejsi co dite umistili. Je nekdy potreba hledat nahradni reseni, sousedka v duchodu treba bude rada za par kacek navic za hlidani. Urcite je tahle. debata velmi podnetna jen me prekvapuji nektere skoro nenavistne nazory. Priste zase bude mit treba stesti ta druha, neee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 17:07

Ne, na školku je ještě brzo, bude mu teprve rok; celkově pokud je někdo slušný, tak v životě docela naráží, tedy alespoň v ČR, ze zahraničí takový dojem nemám; aneb já zde celkem hodně narážím, v cizině ne

@Kla píše:
Karolinko a mas dite ve skolce? Ono prave, dite ktere je vychovano s durazem na slusnost a nevim co jeste ve skolce tezce narazi :-).
  • Citovat
  • Upravit
Kla
2535
18.4.13 17:11

Karolínko, no některé matky jsou občas takové slepice, že člověk jenom kroutí hlavou :-). Nevěř tomu, že školka je pro dítě přínosem. Musíš narazit na bezva učitelku, jinak je to cesta do pekel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
18.4.13 17:13

:) zjišťoval si někdo jak je to se sociálními přídavky, školkami a pomocí státu v zahraničí? Pokud ne, je to zajímavé počtení. Myslím, že v čr se máme docela dobře :)

Každopádně, já mám ve školce starší dceru, mladší jde od září a právě ležím v porodnici :o).. takže zase budu na RD. Nikoho už ale nezajímá, že luxus 3 dětí si v dnešní době můžeme dovolit jen pro to, že u RD mám vedlejší činnost a pracuji (osvč). Nezajímá to ani školku - tam mi řekli, že jsem přeci doma a nemusím jít nikam pracovat - že se u práce můžu o děti starat :D. Že lidé podnikající dávají ostatním práci - to jim nějak nedošlo :D. Prostě to není zaměstnání.

Nakonec mladší dceru vzali jen díky kritériu „starší sourozenec ve školce“, ne kvůli práci, nebo věku :D - to mi přijde taky dost ujeté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 17:13

Hodně na dítě mluv :-) ne, to byl vtip; jenže já zase můžu argumentovat tím, že moje dítě potřebuje do školky, aby se naučilo pořádně česky; protože děti, které žijou v trojjazyčných rodinách na tom taky nejsou nejlíp… jako já přes den namluvím konečně mnoho a a večer a o víkendech češtinu dítě vesměs neslyší…

@kate02 píše:
tak já třeba teď už staršího do školky dala… Loni jsem byla solidární a do školky jsem ho necpala s tím, že ho prostě nechám doma, když jsem doma s mladším… Ale teď mi dvě logopedky nezávisle doporučily ho do školky dát… Že kolektiv potřebuje proto, aby ho donutil mluvit… :nevim:No a další důvod byl ten, že až budu porodičáku potřebovat začít řešit práci,, bude se mi nejspíš starší sourozenec ve školce docela hodit… :oops: :nevim: Solidarita je sice krásná věc, ale kdo bude pak solidární ke mně? Sice se nemám kam vrátit, ale hledat si práci s dítětem doma taky není úplně super… :nevim: A přesně to je důvod, proč nechápu odsuzování matek na pracáku s dítětem ve školce… Ty matky nejspíš tu práci hledají a když dítě nedají do školky v září, mají až do dalšího září smůlu, tak proč by ho tam (když splní podmínky pro přijetí) nedaly? :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Kla
2535
18.4.13 17:15

Karolinko ja dneska videla, jak jedna matka krmila svoje cca 8 mesicni dite sklenickou a zacala mu silene trast hlavou, ze ji zdrzuje a ji hrozne pomalu. Neverila jsem vlastnim ocim 8o Dite krasne papalo, vubec nevi co to je mit dite, ktere vubec neji, to bych mu asi musela utrhnout hlavu. Takze podle tohodle se odviji vztah matka dite a taky podle toho ona vidi jestli dite potrebuje skolku nebo ne. Tahle matka frkne dite v roce do jesli, protoze na nej nema nervy, zdrzuje ji :-))). A takove bych treba mela dat prednost s mistem ve skolce? Ani nahodou :-). Cizim lidem pomaham, ale nikdy ne na ukor vlastnich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin