Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
karolínka12
18.4.13 19:11

Ne, nežiju, jsem v ČR

@Lemuska píše:
@karolínka12 ty zijes v cizine?
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 19:17

Tak s takovým bych si spíš nepořídila dítě… takže pro mě pořád znamená RL bez zápisu otce celkem potupa; prostě v takovém případě je jasné, že otec buď matku nechtěl nebo nechce dítě nebo je takový grázl, že ho nechce matka; je jasné, že pokud není otec v RL, není něco v pořádku

@mhlavinka píše: :D :D :D potupa??? wow
Radši budu „potupena“ než tam mít vola ze kterého bude akorát tuna problémů :D
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 19:18

Tak 3 roky s jedním dítětem být doma neplánuju, já jsem reagovala na to, jak se tu máme skvěle, já to vidím jinak; zaměstnavatel se moc na zkrácené úvazky netváří; vzhledem k tomu, že mám časově hodně náročnou práci, tak se nevracím; kdybych mohla pracovat bez keců 4 hodiny denně tak neváhám

@Lemuska píše:
@karolínka12 a kdo te nuti byt na MD 3 roky, klidne soupni dite do jesli a muzes ficet makat jestli jsi pro sefa tak strasne nepostradatelna…nebo si muzes najit jinou praci. Predstav si, ze jsou i zenske, ktere se svemu diteti chteji opravdu maximalne venovat a doprat jim pekne detstvi v rodine i skolkovem kolektivu :lol:
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 19:22

Jo jinak začneš chodit třeba v roce dítěte do práce na 4 hodiny, tak si dítěte užiješ docela dost

@Lemuska píše:
@karolínka12 a kdo te nuti byt na MD 3 roky, klidne soupni dite do jesli a muzes ficet makat jestli jsi pro sefa tak strasne nepostradatelna…nebo si muzes najit jinou praci. Predstav si, ze jsou i zenske, ktere se svemu diteti chteji opravdu maximalne venovat a doprat jim pekne detstvi v rodine i skolkovem kolektivu :lol:
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 19:25

Asi jsi to ne zcela pochopila…
pokud je samoživitelka zaměstnaná platí za ní zaměstnavatel zdravotní a sociální pojištění, platí i daně /částka je dle výše platu, to všichni víme/ z toho co si vydělala pak ještě zaplatí cca 20% na dph; pro stát je tohle pořád výhodnější než když se ze samoživitelky nebo kohokoli kdo je ochotný pracovat stane nezaměstnaný, který do státní kasy nepřinese ani halíř a naopak bude kasu vysávat; předpokládám, že máš rodičák, ten bude pravděpodobně nižší než ten plat oné samoživitelky, takže za sebe utratíš míň než ta samoživitelka; a ten chlap, kterej pokud od ní doopravdy utekl, tak možná taky někde platí za jídlo a jiné věci a možná kdyby se to pak sečetlo dohromady za jejich separovanou rodinu, tak by třeba utratili víc než ty; takhle se to brát nedá

@araw píše:
Tohle je ale nesmysl, taková samoživitelka počítá každou korunu. My utratíme měsíčně za jídlo jako minimálně 4 takovéhle samoživitelky, takže tohle fakt ne :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 19:29

No pokud je mi známo, tak vdovský důchod je dva roky, sirotčí déle, to je jasné, ale to je jiná; tyhle ty důchody prostě tu rodinu neuživí, takže stejně to táhne matka; i některé matky, od kterých uteče chlap, tak mají různé pomoci v hmotné nouzi, na bydlení atd…přídavky na děti, takhle to brát nemůžeš; prostě samoživitelka je ženská, která je na dítě sama bez ohledu na důvod; a pak jsou i takové, kterým zemřel druh a nebyly vdané, ale to je zase asi špatně, co?

@araw píše:
To pak není samoživitelka, ale vdova a má vdovský důchod a to až do plnoletosti mladšího dítěte, pokud se znovu nevdá, sirotčí důchody… To není samoživitelka.
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 19:34

Jsem ani nemluvila o přijímání matek; stačí jak se tváří kdejaký zaměstnavatel, když mu ženská oznámí zaměstnavatel; a popravdě ani neznám moc zaměstnavatelů, kteří by brali s nadšením někoho, kdo ho spíš požádá o zkrácený úvazek, u koho mu hrozí, že bude často na paragrafu a kdo nebude moci zůstat přes čas a bude spěchat do školky, aby nezavřela; jo, možná mu nezdrhne, ale v ČR tohle není rozhodně předpoklad pro přijetí; každopádně znám i matky, které změnily zaměstnání s miminkem, takže ani to neplatí

@mhlavinka píše:
Já mám zase opačnou zkušenost - že zaměstnavatel raději vezme matku která už mu neodejde.. než mladou kočku, co se kdykoli sbalí na rd. Já osobně takový názor mám také.
Nerozjedu tím debatu o tom, jak to mají mladé kočky těžké, když je někdo jako já :D :D :D, že ne?
  • Citovat
  • Upravit
17013
18.4.13 19:35
@karolínka12 píše:
Ne, celé je to vina státu, to absolutně nepopírám; jenže pokud ženská na mateřské ví, jaká je situace a je jí jedno, že některá kvůli tomu třeba ztratí práci a dostane se do existenčních problémů tak sorry o té si myslím své; tohle co píšeš, je nejlepší argumentace ke zbavení se „viny“; a říkám samoživitelky nejsou jen ty, co muž opustil či s nima nikdy nebyl, ale i ty, kterým muž zemřel; ta definice tady nehraje až takovou roli a ještě bych dodala, že ne vždycky samoživitelka může za to, že od nich otec dítěte odejde, takhle prostě na samoživitelky nemůžeš nahlížet; tohle se může stát komukoli a není důvod tu na někoho nahlížet zhora jen proto, že dítě živí sám /naopak spíš má můj obdiv, já bych asi skončila v Bohnicích/

Ale nikdo na ně nepohlíží shora, ale neposadím se před samoživitelkou na zadek. Vdova má důchody v takové výši, že si může s klidem zaplatit soukromou školku. Takže vdovy sem nezapočítávej, rpo ně to není existenčně závislé. A to že nevezmou dítě samoživitelky, ale dítě z úplné rodiny, kde je mladší sourozenec je rozhodnutí školky. Ne, nikdy před svoje dítě nebo svou rodinu nebudu stavět žádnou cizí babu a cizí dítě. Proč? :nevim: k tomu nemám důvod a necítím žádnou vinu, tudíž se nepotřebuju viny zbavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 19:39

Jenže to už říkali i ve zprávách, že děti jsou obecně hodně pozadu, protože rodiče spoléhají na školku a pak na školu, kašlou na ně a raději je posadí před televizi než aby se jim věnovali; a to jsem tu taky psala, že školka by neměla nahrazovat výchovu rodičů, mělo by to jen rozvíjet a podporovat… prostě řada rodičů si plete školku s něčím jiným

@me2dova píše:
@karolínka12
Tak ono termín „odkládat do školky“ není tak úplně přesný. Obě mé školkové děti šly do školky ve 3,5 letech a ohromně jim to prospělo- logopedicky i co se zručnosti týče, naučily se nemít maminku pořád za zadkem a zvykly si na jinou autoritu. Naopak kluk je teď předškolák a přibyly jim v září do třídy asi 4 děti, které byly do té doby s maminkami doma…a učitelky mají s těmito dětmi problém, protože jsou oproti ostatním výrazně pozadu.
Zatím máš dítě malé, ale až dojde na lámání chleba, vážně upřednostníš před jeho zájmem zájem nějaké neurčité jiné paní?
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 19:41

A dodatek k tomu konci; nemyslím si, že pokud moje dítě nebude chodit od 3 let dop školky /když na to příjde/, že bude tratit; je to vše o tom, jak je kdo ochotný se dítěti věnovat, jak ho stimuluje…

@me2dova píše:
@karolínka12
Tak ono termín „odkládat do školky“ není tak úplně přesný. Obě mé školkové děti šly do školky ve 3,5 letech a ohromně jim to prospělo- logopedicky i co se zručnosti týče, naučily se nemít maminku pořád za zadkem a zvykly si na jinou autoritu. Naopak kluk je teď předškolák a přibyly jim v září do třídy asi 4 děti, které byly do té doby s maminkami doma…a učitelky mají s těmito dětmi problém, protože jsou oproti ostatním výrazně pozadu.
Zatím máš dítě malé, ale až dojde na lámání chleba, vážně upřednostníš před jeho zájmem zájem nějaké neurčité jiné paní?
  • Citovat
  • Upravit
17013
18.4.13 19:42
@karolínka12 píše:
No pokud je mi známo, tak vdovský důchod je dva roky, sirotčí déle, to je jasné, ale to je jiná; tyhle ty důchody prostě tu rodinu neuživí, takže stejně to táhne matka; i některé matky, od kterých uteče chlap, tak mají různé pomoci v hmotné nouzi, na bydlení atd…přídavky na děti, takhle to brát nemůžeš; prostě samoživitelka je ženská, která je na dítě sama bez ohledu na důvod; a pak jsou i takové, kterým zemřel druh a nebyly vdané, ale to je zase asi špatně, co?

Furt to není moje vina, ani žádné matky na MD. chápeš to? každej si se svým životem nějak naloží, jak je jen na něm a jen on nese za svůj život odpovědnost a nemůže chtít nějakou solidaritu po ostatních, kteří by měli svoje vlastní dítě o něco ochudit. No a schválně jsem mrkla a stále to platí, vdovský důchod je ženě vyplácen do té doby, dokud pečuje o nezletilé dítě. A pokud vychovala děti dvě a nárok na VD ji skončí po 45letech má ho nadosmrti, u jednoho dítěte je to v 50 letech. Takže vdovy na tom finančně tak špatně nejsou, pokud byly vdané za chlapa, který pracoval… Takže do školky by se měli dostat všechny děti a pokud nejsou místa, tak děti dle věku. A tak to funguje a tak je to správné- líbí- nelíbí, tak se musí řvát tam, kde to má smysl. A emimino to nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.4.13 19:43
@karolínka12 píše:
Jenže to už říkali i ve zprávách, že děti jsou obecně hodně pozadu, protože rodiče spoléhají na školku a pak na školu, kašlou na ně a raději je posadí před televizi než aby se jim věnovali; a to jsem tu taky psala, že školka by neměla nahrazovat výchovu rodičů, mělo by to jen rozvíjet a podporovat… prostě řada rodičů si plete školku s něčím jiným
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ano, souhlas, hodně rodičů si školku plete s hlídacím zařízením :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.4.13 19:46
@karolínka12 píše:
A dodatek k tomu konci; nemyslím si, že pokud moje dítě nebude chodit od 3 let dop školky /když na to příjde/, že bude tratit; je to vše o tom, jak je kdo ochotný se dítěti věnovat, jak ho stimuluje…

Jinak máš mimino, tudíž si ani trochu neumíš představit, jak to vypadá, když chce dítě do školky. Tak až tě bude ve třech letech prosit, že chce taky do školky, tak mu řekni, víš Františku, až za rok, protože co kdyby a sem si doplň svoje moudra a tvou pravdu. František bude hrozně rád :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
18.4.13 19:57
@kattkka píše:
A ja si tady stezuju ze mam 40 na krku?? Tak jaka podpasovka. Jako to mam misto nechat tedka nejake samozivitelce, ktera si neumela zaridit zivot a buou na to doplacet me deti nebo mamince chudince ktera ma 40 na krku??
Deti moje budou dost od sebe. Za tri roky nastane problem uz ted je tu spousta deti ktere se narodi a zase bude problem ze skolkou…No co tak nepujdem ve 3 pujdem ve 4.Hold kdyz nebudou mista tak nebudou mista…

Já mluvím o podpásovce-špatný argument :nevim:
A navíc si to beru osobně, protože i já mám hodně nad třicet ;) Lépe 37 ;)
To znamená, že už člověk měl nějakou stabilní práci, nějaké stabilní místo a když o něj pak přijde, bude o něco hůř shánět nové :think: Hůř než mladá paní které je třeba 25 ;)
To že má dítě-nooo, tak pokud se tu oháníš jak by to bylo diskriminační, kdyby se upřednostňovaly matky co musí do práce, tak tvoje hláška byla dost diskriminační ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 20:00
Jak by měly být samoživitelky něco víc? jak to takhle můžeš brát? tohle je fakt vrchol nenažranosti; zatímco, tobě když je blbě, tak vrzneš pravděpodobně dítě partnerovi nebo mu prostě dítě necháš občas aby si hráli a ty se věnuješ sobě, tak ona tebou opovrhovaná samoživitelka je s tím dítětem pořád, je na všechno sama, nemá oporu, musí řešit to, co ty řešit nemusíš /ne každý může za to, že nemá partnera/; může být ve stresu z toho, aby neskončily s dítětem na dlažbě; takoví potřebují pomoc a ne něco jako nálepku samoživitelky; ale myslím, že ty jsi samoživitelka byla, takže jsem se ani nemusela asi tolik rozepisovat
@araw píše:
A to maj být samoživitelky jako něco víc??? Ne, samoživitelka, matka na MD, nebo matka v domácnosti, měly by si být rovné, ale jen samoživitelky furt řvou, jak je to nespravedlivé :lol: A právě že se to, že je to samoživitelka při příjmání zohledňuje a když se i přesto její dítě do školky nedostane, pak dítě od matky na MD je „lepší“, splnilo více kritérií a má plné právo tam být :mavam:Příspěvek upraven 18.04.13 v 17:56
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin