Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@karolínka12 píše:
Jak by měly být samoživitelky něco víc? jak to takhle můžeš brát? tohle je fakt vrchol nenažranosti; zatímco, tobě když je blbě, tak vrzneš pravděpodobně dítě partnerovi nebo mu prostě dítě necháš občas aby si hráli a ty se věnuješ sobě, tak ona tebou opovrhovaná samoživitelka je s tím dítětem pořád, je na všechno sama, nemá oporu, musí řešit to, co ty řešit nemusíš /ne každý může za to, že nemá partnera/; může být ve stresu z toho, aby neskončily s dítětem na dlažbě; takoví potřebují pomoc a ne něco jako nálepku samoživitelky; ale myslím, že ty jsi samoživitelka byla, takže jsem se ani nemusela asi tolik rozepisovat
No ale to, že dám dítě partnerovi je moje zásluha, nemyslíš? Že jsem si pořídila dítě s chlapem, který za něco stojí. A proto se nebudu cítit blbě, prober se!!!
Já byla samoživitelka? To asi těžko, když od doby co jsem otěhotněla, vlastně ještě chvíly před jsem byla vdaná. Ale tvoje vidění samoživitelek je pokroucené, tak vdaná je taky samoživitelka, holka, holka
![]()
@araw
to byla taky podpásovka
Člověka nepoznáš kolikrát ani za deset let, dokáže kolikrát velmi nemile překvapit ![]()
@japapapa píše:
jasne, kdyz maji vek na to aby je vzali a vezmou je jinam, tak to problem je…ale jestlize je vezmou na ukor nekoho treba o 9 mesicu starsiho, tak Ti to prijde fer? Matka co ma chce dat do skolky ditko ktere nema starsiho sourozence snad ma mensi pravo umistit sve dite a neprijit o praci nez matka, ktera tam jiz starsi ditko ma?
Ne, to určitě ne. Ale nevím, jak líp to vymyslet, dneska mi to nemyslí…
@japapapa píše:
@kattkka
muzu Te poprosit o ten link? Ono letos totiz brali 3 lete body za vek az do 31.12.(ale ostatni jen do 31.8.), takze treba dite narozene 1.1.2010 by ziskalo za vek k 31.12.2013 7.3 bodu, dite narozene 31.12.2010 jen 0.02 bodu, ale ma 10 bodu za sourozence, takze toho beze dne o rok starsiho predbehnePříspěvek upraven 19.04.13 v 09:56
http://zapisdoms.brno.cz/kriteria-rizeni
Kdyz si rozkliknes ten vysvetlujici text tak sourozenec v pripade rozhodovani ditete se stejnymi sancemi tak az pak bude rozhodovat sourozenec.Ja to chapu tak ale ze nepreskoci 3 toho 4.
@mari1912 píše:
@me2dova
Já už to vymyslela-víc školek![]()
ano, to je jedina resitelna situace…a kdyz uz se to ma brat podle deti, tak holt treba jen podle toho veku( na skolku maji mit pravo vsechny stejne, ale kdyz uz se to ma nejak utnout…), ale proc delat vic kriterii…cim vic jich je, tim vice je to diskrimincni…ale to co tu ted ‚resime‘ uz se tu probiralo v mnoha diskuzich…
@mari1912 píše:
@araw
to byla taky podpásovkaČlověka nepoznáš kolikrát ani za deset let, dokáže kolikrát velmi nemile překvapit
Proc hned podpasovka?? Obcas by jste si mohli precist co pisete sami.
jako to mas pravdu ale nebudu se ohanet a hrat na chudinku maminku samozivitelku kdyby k tomu doslo…
@mari1912 píše:
@araw
to byla taky podpásovkaČlověka nepoznáš kolikrát ani za deset let, dokáže kolikrát velmi nemile překvapit
Já jsem se svým manželem 16 let, znám ho dobře, ale abych se cítila špatně proto, že má moje dítě doma otce? myslíš si, že těch 16 let jsem propusinkovali a provrkali? Ne, je v tom spousta ústupků a dřiny, dneska se lidi rozchází kvůli kravinám, pořizují si děti s člověkem kterého vůbec neznaj a pak jsou z nich samoživitelky. jejich volba, ale já za jejich život odpovědná nejsem, proto budu svoje dítě dávat do školky, když mi bude blbě, tak se postará otec a NEBUDU SE CÍTIT PROVINILE!
@kattkka píše:
Proc hned podpasovka?? Obcas by jste si mohli precist co pisete sami.
jako to mas pravdu ale nebudu se ohanet a hrat na chudinku maminku samozivitelku kdyby k tomu doslo…
Přesně tak, hergot, ony vůbec nečtou
Jako ještě se budou ženy z úplných rodin cítit špatně. Asi popřemýšlím o rozvodu, dneska je to hamba mít manžela
Člověk by se měl zahrabat do země, když neumetá ssamoživitelkám cestičky ![]()
@kattkka píše:
http://zapisdoms.brno.cz/kriteria-rizeni
Kdyz si rozkliknes ten vysvetlujici text tak sourozenec v pripade rozhodovani ditete se stejnymi sancemi tak az pak bude rozhodovat sourozenec.Ja to chapu tak ale ze nepreskoci 3 toho 4.
ale preskoci vsechny ty triletaky, i ty co jsou az skoro o rok( bez par dnu) mladsi a to mi neprijde jako idealani kriterium..reagovala jsem jen na t, ze jsi psala jak to maji v Brne'dobre udelane'…myslela jsem, ze mas nejaky specialni link, kriteria samozrejme znam…navic jak uz jsem psala v Brne stredu, coz je na pocet obyvatel skoro ctvrtina Brna, tyto kriteria nejsou a sourozenec ma mnohem vetsi vahu, tady ty ctyrletaky predbehne urcite viz kriteria
1. predskolaci
2.sourozenci
3. dle veku
Příspěvek upraven 19.04.13 v 10:13
Pokud si dobře pamatuju, tak jsi tu v jiné diskuzi tvrdila, že s dcerou jsi se o všechno musela postarat sama, že máma Ti nepomohla /to bylo v souvislosti s Lucií z Čtyř v tom/ a plivalas tam na ní špínu, takže asi tak; fajn a té, co zemřel partner, tak té se taky vysmíváš, že si špatně vybrala? Svého partnera bereš jako samozřejmost, ale nevíš dne ani hodiny. Ano, většině lidí se nic nestane, ale jsou i tací, kteří dostanou leukémii, rakovinu ledviny, nebo zemřou tragicky a tomuto nezabráníš; takže být Tebou tak bych byla sakra opatrná s výrokama, jak sis skvěle vybrala; navíc, jsou i ženský, které chlap opustí, ačkoli s nimi chlap chtěl mít dítě a všechno tohle, plánovali spolu budoucnost a jak ta ženská má poznat, že se za dva roky zblázní do jiné? na tohle je nejlepší obrana, že si zvolíš na tolik šeredného nebo asexuálního chlapa, že ti ho žádná nevezme /třeba toho co byl ve farmáři, toho supervěřícího/ nebo si nikdy nemůžeš být jistá
@araw píše:
No ale to, že dám dítě partnerovi je moje zásluha, nemyslíš? Že jsem si pořídila dítě s chlapem, který za něco stojí. A proto se nebudu cítit blbě, prober se!!!![]()
![]()
Já byla samoživitelka? To asi těžko, když od doby co jsem otěhotněla, vlastně ještě chvíly před jsem byla vdaná. Ale tvoje vidění samoživitelek je pokroucené, tak vdaná je taky samoživitelka, holka, holka
![]()
@araw píše:
No ale to, že dám dítě partnerovi je moje zásluha, nemyslíš? Že jsem si pořídila dítě s chlapem, který za něco stojí. A proto se nebudu cítit blbě, prober se!!!![]()
![]()
![]()
Do pr*ele, uz si uvedom, ze kdyz nevezmou decko tobe, tak se jede dal, ale kdyz ho nevezmou samozivitelce, tak skonci i s deckama v azylaku ![]()
A stat to samozrejme bude dotovat, tak proto je lepsi brat tyto deti prednostne…
Ty jseš zlá ![]()
@araw píše:
Přesně tak, hergot, ony vůbec nečtou![]()
Jako ještě se budou ženy z úplných rodin cítit špatně. Asi popřemýšlím o rozvodu, dneska je to hamba mít manžela
Člověk by se měl zahrabat do země, když neumetá ssamoživitelkám cestičky
přesně, ale tady nejde jen o to, že to bude stát dotovat; dítěti nikdy nebude v DD tak dobře, jako s maminkou /až na nějaké extrémní případy/
@chatwenna píše:
Do pr*ele, uz si uvedom, ze kdyz nevezmou decko tobe, tak se jede dal, ale kdyz ho nevezmou samozivitelce, tak skonci i s deckama v azylakuA stat to samozrejme bude dotovat, tak proto je lepsi brat tyto deti prednostne…
@araw píše:Budu muset po 10letech vztahu zapremyslet o rozchodu taky.Sice druhe na ceste ale co uz.
Přesně tak, hergot, ony vůbec nečtou![]()
Člověk by se měl zahrabat do země, když neumetá ssamoživitelkám cestičky
@chatwenna píše:
Do pr*ele, uz si uvedom, ze kdyz nevezmou decko tobe, tak se jede dal, ale kdyz ho nevezmou samozivitelce, tak skonci i s deckama v azylakuA stat to samozrejme bude dotovat, tak proto je lepsi brat tyto deti prednostne…
Brzdi jo. Nemuzes vedet jak je to v rodinach ve kterych je i ten chlap. A jako sorry ale prednost samozivitelce nedam. A to z jineho duvodu vzdycky tu bude neco co se ji nebude libit bude si stezovat ze chodi na 6a ze ji nema kdo dite vodit a ze tohle a tohle…A v zasade to jak si ten zivot zaridila muze sama… A znam par holek samozivitelek a vzhledem k tomu ze vim co vim tak uz sprincipu jim tu radost neudelam…Neni umeni si udelat dite umeni je se o nej v dnesni dobe postarat a to i za doby kdyby ze me byla samozivitelka…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.