Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@medulinkax píše:
Kdybys četla pozorně, psala jsem, že KAŽDÉ dítě má právo na školku a je jedno, jestli jeho matka je doma s mladším, nebo jde do práce.Dobře, kolik ty znáš matek, kterým dítě odebrali a důvod byl, že jim dítě nevzaly do školky. Já ani jednu. Dokonce jsem spolupracovala s organizací která zřizuje a spravuje azylové domy a takový osud tam nebyl ani jeden. Takže po 3 se tě ptám, kde jsi k takovému zjištění došla?
Nema to cenu.Oni porad budou mlet to same. Proste samozivitelka by mela mit prednost a hotovo. ![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale u nás to bude takto (pokdu to samosebou půjde a vyjde to):
Mám RD na 2 roky, končí mi v říjnu. Naše malá půjde do jeslí od 18ti měsíců, aby si zvykla a já budu dělat brigádně. Sice jesle stojí asi 7tis., co jsem koukala, ale za to, že si zvykne mezi dětmi, mi to stojí. Nehledě na to, bude mít půl roku na to, aby si zvykla mezi dětmi, prodělala všemožné nemoci a já ještě budu na RD, takže si nemusím já a ani manžel brát paragraf. Pak bude v jeslích do 3 let a zkusím umístit do státní školky. Nicméně, u nás je stav takový, že kamarádce nevzali 5 letého, takže si myslím, že v soukromých jestlích bude do 3 let a pak půjde do soukromé školky, kde bude, než ji vezmou do státní. Nedá se nic dělat, peníze jsou potřeba a když z platu zaplatím soukromou školku (záleží jakou, ale mezi 7-10tis.), tak mi zbyde relativně dost, takže se mi to vyplatí…
Takže zakladatelko - jestli máš možnost soukromé školky, jdi do ní. Jestli ti vezmou prcka do státní, tím lépe, ale asi to chce přes kamarádky, pokud máš. Dítě jako dítě, ať je jeho máma samoživitelka, na MD nebo pracující. Všechny mají mít stejnou možnost na umístění do školky, ať už soukromé nebo státní. Osobně bych samoživitelkách dávala přednost a nebo příspěvek na soukromé hlídání, ale takhle to nefunguje…
@kattkka píše:
Nema to cenu.Oni porad budou mlet to same. Proste samozivitelka by mela mit prednost a hotovo.
No taky si přijdu jak ohraná deska
. Já si myslím, že přednost by měla mít pouze žena, která je opravdu v existenční tísni a doloží to. Jenže kolik takových doopravdy je…
@medulinkax píše:
No taky si přijdu jak ohraná deska. Já si myslím, že přednost by měla mít pouze žena, která je opravdu v existenční tísni a doloží to. Jenže kolik takových doopravdy je…
Tak tech opravdu minimum…
U nas pořád někdo remcá…
no tak třeba já remcám, protože stát těžce kašle na rodinou politiku a místo toho jen tuneluje a tuneluje; kdybych na tohle neremcala a jen to tolerovala, byla bych asi hodně hloupá - protože proč si nechat s. át na hlavu, že?
@kattkka píše:
No vidis a ja mam v okoli tohle…
No a vidis v jedne veci se milis pokud je problem nenadavam na skolku a nebudu na skolu ale budu to resit. Mimochodem neni to tak davno co mi pani ucitelka rekla jednu takovou vetu vic takovych spolupracujicich rodicu alip by se nam pracovalo. S nama se da na vsem domluvit coz se o vetsine rodicu rict neda. U nas porad nekdo na neco remca my ne my jsme spokojeni tak jak to je nam to vyhovuje…
@karolínka12 píše:
No, tak mě až tak nepříjde, že by šlo zakladatelce až tak o klídek; babička není předškolní zařízení; do řady mš jsou přijaté děti matek, které jsou doma s mladším dítětem a tím se nikdo nezabývá; ty chtěj mít klídek, jinak se to nazvat nedá; ono totiž starat se o miminko, které spí, není zas takové terno, ale zabavit celý den předškoláka a do toho se starat o miminko, to už je jiné kafe; ne každý to holt zvládne; takové matky pak odkládají starší děti do školky, aby měli klídeček; a pak tady pláčou maminky, které chtějí do práce a dost často se to děje samoživitelkám, zatímco do školky jsou přijaté děti maminek, které si užívají
Školka je především vzdělávací zařízení a na vzdělání mají nárok všechny děti! Proto mi přijde logické, že kritériem pro přijetí je datum narození dítěte. Na vzdělání snad mají nárok i děti, co mají mladší sourozence ne?! Jo a né všechna miminka jsou spací, některá jsou taky řvací, to jen tak naokraj. ![]()
Nemám stroj času; o tom, že za tuhle situaci může stát, o tom není pochyb; už jsem tu dostkrát psala, že se mi nelíbí, když matky na md odkládají starší děti do školky, aby si ulevily a takových je habakuk; jestli někdo při md pracuje nebo ne je mi úplně jedno, to s tématem nesouvisí; jinak možná kdyxbych tady uvažovala jako někteří, tak bych ti řekla, jaký sis to zařídila, takový to máš
@simonina píše:
Karolínko, tak se vrať o 300 roků zpátky, to Ti bude fajn. To je opravdu úžasný argument. Pokud by bylo dostatek míst ve školkách, neřešilo by se, jestli rodiče jsou takoví nebo makoví. Uvědomuješ si to vůbec? A ještě jedna věc: představ si, že některé ženy pracují i během rodičovské dovolené. Takže jsou rády, když mohou alespoň na dopoledne dát starší dítko do mš a alespoň pár hodin pracovat…
Takové matky neznám, ale to jsem psala; já obecně neznám samoživitelky… já jsem psala, že neznám žádný případ, kdy úřad někomu pomohl, to se může týkat různých životních situací ne jen matek bez partnera; takže také, nauč se číst
@medulinkax píše:
Kdybys četla pozorně, psala jsem, že KAŽDÉ dítě má právo na školku a je jedno, jestli jeho matka je doma s mladším, nebo jde do práce.Dobře, kolik ty znáš matek, kterým dítě odebrali a důvod byl, že jim dítě nevzaly do školky. Já ani jednu. Dokonce jsem spolupracovala s organizací která zřizuje a spravuje azylové domy a takový osud tam nebyl ani jeden. Takže po 3 se tě ptám, kde jsi k takovému zjištění došla?
@karolínka12 píše:
U nas pořád někdo remcá…
no tak třeba já remcám, protože stát těžce kašle na rodinou politiku a místo toho jen tuneluje a tuneluje; kdybych na tohle neremcala a jen to tolerovala, byla bych asi hodně hloupá - protože proč si nechat s. át na hlavu, že?
Drz s etematu. A je rozdil remcat a neco stim delat. Nedelas stim nic. Takze remcani ti nepomuze.
.Pak si nechavas srat na hlavu ale tim ze budu nesmysne rvat nekde na netu bude ta hloupost. Ale kazdemu libo.
Ja se spokojim smalem a to co resi nektere u nas ve skolce je pro me malichernost a kdybych mela resit takove prkotiny tak bych se zacla zamyslet nad tim jestli se nemam nechat zavrit do blazince.Ale smaozrejme je to jepar takovych co resi prkotiny…
@kolozubka píše: Školka je především vzdělávací zařízení a na vzdělání mají nárok všechny děti! Proto mi přijde logické, že kritériem pro přijetí je datum narození dítěte. Na vzdělání snad mají nárok i děti, co mají mladší sourozence ne?! Jo a né všechna miminka jsou spací, některá jsou taky řvací, to jen tak naokraj.
Neres to ji to nevymluvis.
![]()
Víš co, tak bude po tvým; ale ta, co zůstane doma nezaměstnaná protože nedostala dítě do školy, tak ty jí budeš živit jo? protože já to dotovat nehodlám; když ale ty jseš aby si líný matky, které chtějí aby školka vychovávala za ně, tak by to měly dotovat; hele, a ty si teď v práci nebo co?
@kattkka píše:
Nema to cenu.Oni porad budou mlet to same. Proste samozivitelka by mela mit prednost a hotovo.
Jasně a matky na md mají obvykle ty děti které vzdělání potřebují více než těch co jdou do práce, že… jak objektivně posoudíš u hodinového zápisu, že dítě potřebuje do školky? že matka na md zaplatí sponsorský dar nebo je pro školku pohodlnější? protože jak jinak vysvětlit to, že v jedné obci dostane školku někdo, kdo je doma a ne ten, který jde do práce,,,
@kolozubka píše: Školka je především vzdělávací zařízení a na vzdělání mají nárok všechny děti! Proto mi přijde logické, že kritériem pro přijetí je datum narození dítěte. Na vzdělání snad mají nárok i děti, co mají mladší sourozence ne?! Jo a né všechna miminka jsou spací, některá jsou taky řvací, to jen tak naokraj.
@karolínka12 píše:
Víš co, tak bude po tvým; ale ta, co zůstane doma nezaměstnaná protože nedostala dítě do školy, tak ty jí budeš živit jo? protože já to dotovat nehodlám; když ale ty jseš aby si líný matky, které chtějí aby školka vychovávala za ně, tak by to měly dotovat; hele, a ty si teď v práci nebo co?
Co je ti potom kde jsem
.NAPOSLED SKOLKA NENI HLIDACI ZARIZENI ALE VZDELAVACI. pokud nejsi schopna tohle prijmout neni to muj problem.
.Me je jedno jestli platim 1000 nebo 4000 je mi to sumak…A my treba narozdil od jinych te skolce pomahame… ![]()
@karolínka12 píše:
Takové matky neznám, ale to jsem psala; já obecně neznám samoživitelky… já jsem psala, že neznám žádný případ, kdy úřad někomu pomohl, to se může týkat různých životních situací ne jen matek bez partnera; takže také, nauč se číst
Takže jsme u toho, ty se tady oháníš morálkou a apeluješ na matky co mají ještě mladší děti tím, jak ostatním matkám odebírají kvůli jejich pohodlnosti děti a přitom k tomu nemáš žádná fakta… No takové chování mi nepřijde moc empatické… Takže o co ti jde? Upřednostnit opravdu ty v existenční tísni a nebo matky co jdou do práce jako ty po ukončení RD?
@karolínka12 píše:
Jasně a matky na md mají obvykle ty děti které vzdělání potřebují více než těch co jdou do práce, že… jak objektivně posoudíš u hodinového zápisu, že dítě potřebuje do školky? že matka na md zaplatí sponsorský dar nebo je pro školku pohodlnější? protože jak jinak vysvětlit to, že v jedné obci dostane školku někdo, kdo je doma a ne ten, který jde do práce,,,
Nevím, o co se ti jedná. Napsala jsem všechny děti, tak jsem tím myslela všechny děti. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.