Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mroe píše:
No to sice nemas, ale urcite kazde trilete dite nepotrebuje kolektiv denne cely den a jeste i o prazninach… Klidne by mohlo chodit treba jen trikrat tydne… ne?Coz by podle me mohlo taky problem resit, kdyz matka nepracuje, musi jeji dite chodit do skolky kazdy den? Nemohla by nektera mista byt treba sdilena?
toto ma zaujalo, ono to je aj v statnych skolkach, u nas su deti na dva dni a na ti dni tak aby sa doplnali
no ale stejne mi nevzali ani dceru narodenu 12/2009 skoncili s miestami na 6/2009
![]()
@kattkka píše:
Neres to ji to nevymluvis.![]()
Fakt to nemá cenu.
Fakta? jak dokážeš to, že matka dá dítě do školky, aby se vzdělávalo a ne pro svou pohodlnost? Nedokážeš; prostě vidím matky, které jsou na md, dají starší do školky a pak holt dělají věci, které by s dvěma dělali už jen dost těžko, protože ono než sbalíš dvě děti je to něco jiného než když sbalíš jen jedno a o tom to prostě je; se dvěma dětma už se daleko hůř jde nakupovat hůř se dělá cokoli; takže jedno odložit a pak hurá za zábavou; nic jinýho v tom není; na uzpřímný úmysly nevěřím; úplně stejný může mít ta, co jde do práce a ještě k tomu, že jde do práce, tak ani její dítě nevezmou do školky, protože je pro školku nepohodlná…
@medulinkax píše:
Takže jsme u toho, ty se tady oháníš morálkou a apeluješ na matky co mají ještě mladší děti tím, jak ostatním matkám odebírají kvůli jejich pohodlnosti děti a přitom k tomu nemáš žádná fakta… No takové chování mi nepřijde moc empatické… Takže o co ti jde? Upřednostnit opravdu ty v existenční tísni a nebo matky co jdou do práce jako ty po ukončení RD?
@karolínka12 píše:
Fakta? jak dokážeš to, že matka dá dítě do školky, aby se vzdělávalo a ne pro svou pohodlnost? Nedokážeš; prostě vidím matky, které jsou na md, dají starší do školky a pak holt dělají věci, které by s dvěma dělali už jen dost těžko, protože ono než sbalíš dvě děti je to něco jiného než když sbalíš jen jedno a o tom to prostě je; se dvěma dětma už se daleko hůř jde nakupovat hůř se dělá cokoli; takže jedno odložit a pak hurá za zábavou; nic jinýho v tom není; na uzpřímný úmysly nevěřím; úplně stejný může mít ta, co jde do práce a ještě k tomu, že jde do práce, tak ani její dítě nevezmou do školky, protože je pro školku nepohodlná…
Tak jde především o ty děti a né o matky ne? To mi fakt přijde, že si pleteš pojmy s dojmy.
@karolínka12 píše:
hele chces videt nase papiry.Kdyz nastoupila a trictvtre roku po??Jake udelala pokroky nebo co??
@kolozubka píše:
Tak jde především o ty děti a né o matky ne? To mi fakt přijde, že si pleteš pojmy s dojmy.
Ne tady jde o rodice aby si odpocinuli. O deti tu nejde.
@karolínka12 planujem 4 deti kym nepojdem spatky do prace (ups ale mz sa zivime sami, podnikame to asi nemam narok vobec?? ) tak moje najstarsie nema narok na vzdelavanie??? hm hm toto je velmi zvlastny nazor, nevzli mi skoro 4 rocnu holku, plna skolka a nie koli tomu ze mam druhe nastastie to by som sa bila..
proste deti sa maju prijmat podla veku nie podla toho kto ma mladsich surodencov, ![]()
A jak už tu někdo psal, tak ne všechny školky opravdu vzdělávají a co pak jaká bude argumentace, když některé školky slouží pouze a jenom jako odkladiště? co když zrovna do takové vezmou to dítě matky na md?
@karolínka12 píše:
Mě přijde, že ti jde jen o to, tady provokovat, nic víc. Ty sis prostě zasedla na matky na MD co mají ve školce děti. Pořád nehodláš přijmout fakt, že školka není odkladiště ale vzdělávací zařízení. Vzdělávám své děti i doma, ale prostě některé věci prostě nahradit nejdou! Prostě jediným kritériem pro přijetí by měl být věk dítěte, nic víc, nic míň. Já si myslím že by jsi tu tuhle debatu už měla ukončit, protože mluvíš pořád dokola-prostě jsou dva tábory jako prostě u většiny témat, s tím se prostě smiř, nemusíš nás pořád přesvědčovat o svém přesvědčení, názor nám tím nezměníš-my tobě také ne
@karolínka12 aha a ako vysvetlis ze lekarka nam doporucila dat dceru do skolky aj ked mam doma mladsie, ze by to potrebovala??? teda asi mi chcela urobit radost aby som si uzivala ne?
@karolínka12 píše:
A jak už tu někdo psal, tak ne všechny školky opravdu vzdělávají a co pak jaká bude argumentace, když některé školky slouží pouze a jenom jako odkladiště? co když zrovna do takové vezmou to dítě matky na md?
Tak u nas opravdu vzdelavaji.Mame uzasne ucitelky… ![]()
Já jsem nikdy nikde nepsala, že podnikání není práce a podnikatel je normální pracující člověk, o těch tu řeč nevedu; celou dobu píšu o matkách na md, které pobírají příspěvky od státu a nejsou výdělečně činné
@pata308 píše:
@karolínka12 planujem 4 deti kym nepojdem spatky do prace (ups ale mz sa zivime sami, podnikame to asi nemam narok vobec?? ) tak moje najstarsie nema narok na vzdelavanie??? hm hm toto je velmi zvlastny nazor, nevzli mi skoro 4 rocnu holku, plna skolka a nie koli tomu ze mam druhe nastastie to by som sa bila..proste deti sa maju prijmat podla veku nie podla toho kto ma mladsich surodencov,
@karolínka12 píše:
Ale mě je úplně jedno, proč tam ta matka dítě dává, klidně kvůli tomu, že chce mít svůj klid. Co já vím, co dělají maminky v práci, třeba se celý den někde flákají a jejich pracovní nasazení je minimální
. Co je ti po tom? Jak chceš kontrolovat ty matky co pracují?
Nechápu proč neodpovídáš na otázky. Asi proto, že by se ukázalo, že ti tak nejde o morálku a o to, aby ty maminky, co jsou opravdu v tísni dostaly do školky, ale abys ty až nastoupíš do práce nemusela platit za soukromou školku. Ano, taky chci radši dítě do státní, ale tím nechci diskriminovat někoho, kdo chce mít děti brzo po sobě ![]()
@karolínka12 píše:
Tak ať do těch školek chodí děti rodičů, které to jako odkladiště berou
Pořád máme možnost volby ne? Pokud sem i na školce něco nezdá, vidím že se dětem nevěnujou, poznám na svém dítěti, že žádné pokroky nedělá tak ho tam přece nenechám ne???
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
S tebou prakticky nemá cenu diskutovat. Jsi prostě naštvaná na matky na RD a tím to končí. Je evidentní, že máš jen jedno dítě nebo mezi nimi máš velmi velký věkový rozdíl, takže se tě toto téma absolutně netýká. kromě mletí na tomto webu, cos udělala proto, aby se zvýšil počet míst v mš?