Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
19.4.13 14:15

S nasi dcerkou chodi kluk a jeho maminka je Ruska aspon myslim neni to dulezite jaka ale proste je cizinka.Doma maji jeste mimi.No ta si tedy dovolila uplne nejvic cizinka, dite chodi do skolky a a jeste je doma s prckem.To si dovolila hodne vid karolino12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.13 14:29
@karolínka12 píše:
A ty nedokážeš kvalitně zabavit své dítě? no tak to mi je tě líto; takže opět, čeho nejsi schopná ty, má vyřešit školka; tenhle stát jde fakt do háje…
a zase ty jsi ten rodič, kterej, když budou s dítětem problémy, tak řekneš, že škola za to může, to si živě dokážu představit, alibistka; když dítě nebude mluvit, vrzneš ho do školky, protože ty se mu nevěnuješ - o ničem jiným tohle není

Nie, nedokazem zabavit svoje starsie dieta v okamihu ked kojim, ked uspavam, ked zbieram blitky a prezliekam poblite mimino aj seba, ked umyvam pokadeny zadok. Ale zato ju spolahlivo vyhanam ked strka prsty miminu do oci, ked sa mu snazi vykrutit rucicky, postavit ho na dve nohy alebo otocit hlavicku do zadu aby videlo na mamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.13 14:33
@karolínka12 píše:
Aha, takže ty nemáš v okolí /kamarádku, rodinu/ nikoho s dětmi? Ty děti nemusí být nutně stejně starý; je srandovní jak se tady některé domáhají toho, jak strašně jejich dítě školku potřebuje; ale! byly před 300 lety školky? ne nebyly a děti vyrostly úplně normálně; ono to není o tom, jestli dáš dítě do školce, je to celé o něčem jiném

Pred 300 rokmi bolo v rodine 4-6 deti, surodenci byvali vedla seba takze bratranci/sesternice boli v dohlade a troj-stvorrocne deti uz chodili do obecnej „skolky“, ked pasli vsetky decka z dediny spolu zvierata.
Este moja mama to zazila, najmladsie decko z rodiny zobralo kravu a slo so vsetkymi vrstevnikmi so vsetkymi kravami na cely den von.

Kam ja dnes poslem troj/stvorrocne decko bez matkinho dohladu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.13 14:49
@karolínka12 píše:
Fakta? jak dokážeš to, že matka dá dítě do školky, aby se vzdělávalo a ne pro svou pohodlnost? Nedokážeš; prostě vidím matky, které jsou na md, dají starší do školky a pak holt dělají věci, které by s dvěma dělali už jen dost těžko, protože ono než sbalíš dvě děti je to něco jiného než když sbalíš jen jedno a o tom to prostě je; se dvěma dětma už se daleko hůř jde nakupovat hůř se dělá cokoli; takže jedno odložit a pak hurá za zábavou; nic jinýho v tom není; na uzpřímný úmysly nevěřím; úplně stejný může mít ta, co jde do práce a ještě k tomu, že jde do práce, tak ani její dítě nevezmou do školky, protože je pro školku nepohodlná…

TY VOLE. No ja sa tak strasne ale straaaaaaaaaaasne stydim ze by som obcas fakt rada nakupila aj v obchode so schodikom miesto toho aby som sa tomu obchodu vyhla, pripadne spotena az na prdeli jednou rukou balansovala kocik a modlila sa nech to dieta nevyklopim a druhou rukou tahala dvojrocnu ktora reve ze sa schodov boji, ze napred nepojde a ze ju nemozem nechat cakat kym kocik vylozim hore.

No ja som taka lemra lina, vsak to mensie decko mozem hodit do satky na brucho, starsie do nositka na chrbat a ked bude plakat ze na ihrisku nie su ziadne deticky tak jej poviem ze ona ma to stastie ze jej tato z prace sa pride vyspat do nasho bytu tak nech sklapne a nezavidim tym deckam bez otca ze sa spolu hraju na skolkovom dvore. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.4.13 14:50

@Bábi Zlopočasná :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: Naprosto dokonale opsaná situace :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.13 14:55
@RyBANA píše:
Nenaučila jsi dítě mluvit :mrgreen: Haha no ono je to vlastně jen o tom, to je jedno, jakou má dítě povahu a jaký je důvod nemluvení - sveďme to na neschopnou uhoněnou matku :mrgreen:

Neschopnou linou, nie uhonenou, nepletme si pojmy  :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.4.13 14:56

A ještě k těm samoživitelkám, které jsou tak bité na tom, že jim nevezmou dítě do školky, tak u nás měly bonusový bod, takže tříleťák se zaručeně dostal. Poslední přijaté dítě mělo 16b a je narozené v květnu 2010.
Naše kritéria pro přijetí:

• 10b trvalý pobyt v dané městské části
  • 10b předškolák
  • 4 b dítě, kterému do 31.8. budou 4 roky
  • 3 b dítě, kterému do 31.8. budou 3 roky
  • 2 b dítě, kterému do 31.8. nebudou 3 roky
  • 3 b celodenní docházky
  • 1 b sociální potřebnost
  • 1 b sourozenec navštěvuje stejnou MŠ
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.13 15:06
@karolínka12 píše:
Tak moje dítě asi jen tak mluvit nebude, když od malinka slyší tři naprosto odlišné jazyky

Tak to bude tym, ze si neschopna matka. Moja v nejakych plus minus 15 mesiacoch odpovedala tatovi po cesky, mne po slovensky. Vdaka skolke sa rozhodla rozpravat aj s mamou po slovensky, ale nebudes verit, babickinej sarisstine rozumie bez problemov a pokecaju si a to dokonca tam na nu miesaju saristinu s rusnactinou.

Ked Ty mas taku krasnu vyhodu pre dieta, tri jazyky, a nedokazes to pre to dieta aj adekvatne vyuzit… co na to povedat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.4.13 15:25
@karolínka12 píše:
Pokud si dobře pamatuju, tak jsi tu v jiné diskuzi tvrdila, že s dcerou jsi se o všechno musela postarat sama, že máma Ti nepomohla /to bylo v souvislosti s Lucií z Čtyř v tom/ a plivalas tam na ní špínu, takže asi tak; fajn a té, co zemřel partner, tak té se taky vysmíváš, že si špatně vybrala? Svého partnera bereš jako samozřejmost, ale nevíš dne ani hodiny. Ano, většině lidí se nic nestane, ale jsou i tací, kteří dostanou leukémii, rakovinu ledviny, nebo zemřou tragicky a tomuto nezabráníš; takže být Tebou tak bych byla sakra opatrná s výrokama, jak sis skvěle vybrala; navíc, jsou i ženský, které chlap opustí, ačkoli s nimi chlap chtěl mít dítě a všechno tohle, plánovali spolu budoucnost a jak ta ženská má poznat, že se za dva roky zblázní do jiné? na tohle je nejlepší obrana, že si zvolíš na tolik šeredného nebo asexuálního chlapa, že ti ho žádná nevezme /třeba toho co byl ve farmáři, toho supervěřícího/ nebo si nikdy nemůžeš být jistá

Ale kočko, i v té době jsem byla vdaná :*, ale manžel pracoval daleko. A pokud by se mému muži něco stalo, budu na tom s dětma i lépe, než jsme teď. Můj muž je zodpovědný, tudíž tohle nás nepřekvapí :nevim: a jinak i kdyby odešel, opět, mám za muže slušného chlapa, kterej svoje děti miluje a nepřestane se o ně starat. Jinak jde o to, že nevím, proč bych si měla sednou na zadek z někoho jen proto, že je to samoživitelka. nechápu, to je prostě šílené :roll: No já děti vedu k tomu, že si jsou všechny rovny, ale asi ne, ty ze sociálních rodin a od samoživitelek jsou něco jiného? Protože takhle to od tebe vyznívá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.4.13 15:26
@chatwenna píše:
Do pr*ele, uz si uvedom, ze kdyz nevezmou decko tobe, tak se jede dal, ale kdyz ho nevezmou samozivitelce, tak skonci i s deckama v azylaku :roll:A stat to samozrejme bude dotovat, tak proto je lepsi brat tyto deti prednostne…

No prosím tě, umíš ty být vůbec slušná? všude házíš nadávky a oplzlosti. A to jsi samoživitelka, to bude příklad pro dítě. Holka, když už na mě mluvíš, tak slušně. Maminka tě nenaučila, že se nemluví sprostě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.4.13 15:32

@chatwenna Koukám že už ti tu příspěvky upravoval i admin. Styď se. A zrovna kvůli takovým jako jsi ty, nebudu nikdy samoživitelky litovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
19.4.13 15:52

Karolinka:
zajímalo by mne co by ti řekly v takove Francii, kde je vypracovany systém jesli a maminky se vraceji co nejdříve do práce nebo v Anglii, že děti jdou rovnou do náruče au-pair.
Taky jsou to všechno špatné matky??? A když si vezmu před 100 lety nebylo nic a matky musely dělat, kolik takových dětí bylo samo doma jen s o něco starším prckem…
Předpokládám, že jedním dítětem skončíš…protože po pěti letech budeš vysílená z toho jak se mu plně věnuješ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.4.13 15:56
@karolínka12 píše:
Aha, takže ty nemáš v okolí /kamarádku, rodinu/ nikoho s dětmi? Ty děti nemusí být nutně stejně starý; je srandovní jak se tady některé domáhají toho, jak strašně jejich dítě školku potřebuje; ale! byly před 300 lety školky? ne nebyly a děti vyrostly úplně normálně; ono to není o tom, jestli dáš dítě do školce, je to celé o něčem jiném

Jo, je srandovní jak se tady některé domáhají, hlavně ty, která tak bojuješ za ty samoživitelky, že dítě potřebuju školku. Když školky nebyly, tak je lidi nepotřebovaly, tak proč je potřebuje samoživitelka? 8o Já nevím, jsi vážně tak naivní, jak se tu prezentuješ? hele dřív nebyly pračky, myčky a jiné věci, tak doufám, že pereš na valše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.4.13 15:59
@medulinkax píše:
Kdybys četla pozorně, psala jsem, že KAŽDÉ dítě má právo na školku a je jedno, jestli jeho matka je doma s mladším, nebo jde do práce.Dobře, kolik ty znáš matek, kterým dítě odebrali a důvod byl, že jim dítě nevzaly do školky. Já ani jednu. Dokonce jsem spolupracovala s organizací která zřizuje a spravuje azylové domy a takový osud tam nebyl ani jeden. Takže po 3 se tě ptám, kde jsi k takovému zjištění došla?

Ano, přesně tak, každé dítě má nárok na školku. a je mi jedno jestli je matka samoživitelka, na MD, nebo v domácnosti, ty děti jsou stejné (no některé budou bphužel sprosté, protože to budou slýchat doma od maminky), ale jinak mezi dětma rozdíl není, proto nevidím důvod upřednostnit ani jednu rodinu. Nenapadlo by mě říkat, že sprostá a vulgární matka by neměla dávat dítě do školky, protože je sprostá jak dlaždič a její dítě negativně ovlivní jiné. Protože i dítě takové matky má na školku nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
19.4.13 16:23

Tak ty tu srovnáváš hruška s jablkama… myslíš, že je úplně to samé, když se v rodině mluví slovensky a česky, tedy dvěma velmi podobnými jazyky a když dítě žije v rodině, kde se mluví česky, hindí a finsky? neřekla bych; a ještě porovnáváš holku s klukem; mému synovi ani ještě 15 měsíců není; bavit se o tom, jak ve svých 11 měsících využívá „znalost“ 3 naprosto odlišných jazyků je dost mimo; jestli mě chceš nazvat špatnou matkou, to je tvoje věc, já svoje dítě necpu do mš jen proto, že neslyší češtinu 24h denně, ikdyž s argumentací mnohých zde by to mohl být úžasný důvod, jak narvat dítě do školky a ještě můžu přidat, jak se ostatní díky tomu budou pohybovat v mezinárodním prostředí, bylo by škoda kdyby syna nevzali, ne? může ostatní multikulti obohatit

@Bábi Zlopočasná píše:
Tak to bude tym, ze si neschopna matka. Moja v nejakych plus minus 15 mesiacoch odpovedala tatovi po cesky, mne po slovensky. Vdaka skolke sa rozhodla rozpravat aj s mamou po slovensky, ale nebudes verit, babickinej sarisstine rozumie bez problemov a pokecaju si a to dokonca tam na nu miesaju saristinu s rusnactinou.Ked Ty mas taku krasnu vyhodu pre dieta, tri jazyky, a nedokazes to pre to dieta aj adekvatne vyuzit… co na to povedat?
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin