Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.4.13 20:07
@RyBANA píše:
Aháá a jakou řečí? :mrgreen:

No tou nasou spisovnou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
19.4.13 20:08
@karolina_a_betuska píše:
@kolozubka Jen bych si dovolila říct, že já tu „diskriminaci“ podporuju taky. Pokud by byly dostatečný kapacity školek (tedy obce dělaly, co mají), tak jasně, ať berou všechny. Ale pokud nemůžou, tak by mi taky přišlo rozumný upřednostnit děti, jejichž maminky nepobírají rodičák (pokud to chceme měřit něčím, co je srovnatelný, ne jak „co když podnikám od roka“).

Aha, tak jste dvě? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.4.13 20:10

@karolina_a_betuska Ony ale školky jsou až od 2 let (tedy aspoň v Plzni), většinou od 3 let, takže je pravděpodobné, že maminy takových dětí už rodičák nepobírají. A ty, které pracují na ŽL nebo nějak jinak (k těm budu patřit i já), tak ty dají děti do soukromých institucí, za které si ale také zaplatí… A jestli myslíš to, že starší dítě nemá jít do školky kvůli tomu, že má mladšího sourozence a tím pádem je mamina doma na rodičáku - a jak by jsi to udělala, kdyby mamina začala ve třech let dítěte pracovat, pak otěhotní a jde na mateřskou. Tím pádem by se starší dítě mělo vzít ze školky, aby nezabíralo místo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
@karolínka12 píše:
Dobře, ale každý by si měl určit hranici na to, na co ještě máš; já si nedovedu představit mít pět dětí; je sice hezký mít velkou rodinu, jenže na druhou stranu musím myslet, jestli je dokážu uživit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
@karolínka12 píše:
Ano mělo by být pro všechny; jenže když to nejde, tak by měli dostat přednost pracující, a v konečném důsledku je úplně jedno jestli je to samoživitelka nebo ne; jenže to tak není, a o tom celém to je; častokrát dostane přednost matka, která žádnou výdělečnou činnost nemá, a nedostane místo matka, která práci má a potřebuje

Aha a co taková samoživitelka momentálně bez práce? Ta by taky neměla nárok? Jak si myslíš, že by si mohla maminka, jejíž dítě nevzali do školky kvůli tomu, že nepracuje, najít práci s tím, že nemá pro dítě školku? Taky blbý co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
19.4.13 20:13

Hele jako já tomu nerozumím o to ti šlo, to je mi jasné, ale normálně slovenštině rozumím, narodila jsem se v ČSSR a dost dlouho v tom státě vyrůstala; nikdy jsem neměla problém porozumět Slovákovi, nikdy nebyl problém se domluvit; tudíž nepředpokládám, že by to malým dětem činilo nějaký problém; od malinka jsem měla kontakt i s lidmi mluvícími jinými cizími jazyky /neslovanskými/ a těm jsem teda nerozuměla hodně dlouho

jinak, máš super nadané dítě, myslím, že by ty jazyky měla nějak využít, myslím, že některé univerzity přijímají i menší děti :jazyk:

@Bábi Zlopočasná píše:
Smädná ťava vezie korytnačke vrece čučoriedok zmrznutých sťa cencúľ.
  • Citovat
  • Upravit
19.4.13 20:17
@karolínka12 píše:
Hele jako já tomu nerozumím o to ti šlo, to je mi jasné, ale normálně slovenštině rozumím, narodila jsem se v ČSSR a dost dlouho v tom státě vyrůstala; nikdy jsem neměla problém porozumět Slovákovi, nikdy nebyl problém se domluvit; tudíž nepředpokládám, že by to malým dětem činilo nějaký problém; od malinka jsem měla kontakt i s lidmi mluvícími jinými cizími jazyky /neslovanskými/ a těm jsem teda nerozuměla hodně dlouhojinak, máš super nadané dítě, myslím, že by ty jazyky měla nějak využít, myslím, že některé univerzity přijímají i menší děti :jazyk:

Nemam nadane dieta, som len tak super matka. Ale uz ma to neba, chcem ju odlozit do skolky a valat si sunky na MD s druhou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
19.4.13 20:18

Školku pro pracující, co k tomu víc dodat
myslím, že pokud jde o živobytí, tak se práce najde vždycky; a nechci tu poslouchat, že v některých krajích nejsou místa; v Praze může jít třeba za kasu, v nouzi se prostě bere všechno; pokud někdo nemá práci nevidím důvod, proč by se o dítě neměl starat; pokud si někdo není schopný sehnat práci před koncem mateřské, tak si jí nenajde ani po tom; navíc, když na to příjde, tak na otázku, zda má děti vůbec nemusí odpovídat, je to diskriminační otázka; vůbec zaměstnavateli do toho zda má někdo děti nic není /aby mě tu zase někdo něco nepřekroutil, jiná situace je, když je matka zaměstnaná a zaměstnavatel ví, že je na mateřské, tak to samozřejmě ví/

@kolozubka píše:
Aha a co taková samoživitelka momentálně bez práce? Ta by taky neměla nárok? Jak si myslíš, že by si mohla maminka, jejíž dítě nevzali do školky kvůli tomu, že nepracuje, najít práci s tím, že nemá pro dítě školku? Taky blbý co?
  • Citovat
  • Upravit
3392
19.4.13 20:21

Víš co ti povím, my děti uživíme. Jak jsem psala..mám jedno biolog, dva osvojené a dvě v PP. Máme velký dům, obrovskou zahradu a žijeme ve zdravé přírodě. Manžel má dobré zamětnání, ale dávat peníze za soukromé školky mě přijde..pro naši rodinu zbytečný nadstandart. Mám štěstí, že mě děti u nás od 4 let vždy vzali do školky a já mohla pracovat. A určitě nám stojí za to…mít víc dětí. Moc si to užívám a jsme spokojeni a hlavně naše děti a o to přece jde!!!
Jinak nikoho neodsuzuji, kdo dává děti do soukromé škoky, každýho věc…Důležité je, že naše děti májí nás a sebe, ne jen ten materialismus, ikdyž bez pěněz to jistě nejde.
Až budeš znát naši rodinou situaci, potom můžeš něco psát, ale nevíš vůbec nic…
Za 25 manželství už máme jistě s mužem něco vybudované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
19.4.13 20:21

@honzátko.x ono i pani na hlidani jsou drahe. nasla jsem jednu super byvalou ucitelku a za hodinu 30 kc. prumer 200 hodin mesicne je 6 tisic plus jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
19.4.13 20:23

Tady jde spíš primárně o to, aby matky, které jsou na md nedávaly do školky starší děti, aby si ulevili; pokud někdo otěhotní až po tom, co začne znovu chodit do práce, tak se s tím asi nic dělat nebude; o to ani nejde; prostě typický příklad je matka 3.5 letého dítěte, která má doma půl roční a starší dá do školky, aby se pěkně věnovala tomu mladšímu a neměla to přiliš těžké; pokud někdo dělá na živnosťák nebo cokoli jiného při md, tak to sem nepatří, o takových tu nikdo nemluví; mluví se tu o matkách, které jsou v té výše uvedené situaci a argumentují tu blbostma jako že je dítě zakřiknuté, že logoped doporučil a pod. tohle mě fakt nezajímá; pokud si někdo udělá 10 dětí a pak to nestíhá, to je jeho věc; 10 dětí si každý dělá zcela vědomě a dobrovolně; nelze pak kníkat, co toho má a jak starší vypichují oči mladším… :roll:

@maritimka píše:
@karolina_a_betuska Ony ale školky jsou až od 2 let (tedy aspoň v Plzni), většinou od 3 let, takže je pravděpodobné, že maminy takových dětí už rodičák nepobírají. A ty, které pracují na ŽL nebo nějak jinak (k těm budu patřit i já), tak ty dají děti do soukromých institucí, za které si ale také zaplatí… A jestli myslíš to, že starší dítě nemá jít do školky kvůli tomu, že má mladšího sourozence a tím pádem je mamina doma na rodičáku - a jak by jsi to udělala, kdyby mamina začala ve třech let dítěte pracovat, pak otěhotní a jde na mateřskou. Tím pádem by se starší dítě mělo vzít ze školky, aby nezabíralo místo?
  • Citovat
  • Upravit
1057
19.4.13 20:24

Ja teda doufam, ze ted neurazim nekoho kdo provozuje soukromou skolku, ale az skonci vysoka porodnost a bude zase volno ve statni, tak je budou zase rusit oni :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
19.4.13 20:24
@inthense píše:
@honzátko.x ono i pani na hlidani jsou drahe. nasla jsem jednu super byvalou ucitelku a za hodinu 30 kc. prumer 200 hodin mesicne je 6 tisic plus jidlo.

paní na hlídání se vyplatí, pokud je víc dětí, protože třeba u třech dětí platit školku 30000 to je fakt masakr

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
19.4.13 20:26
@inthense píše:
Ja teda doufam, ze ted neurazim nekoho kdo provozuje soukromou skolku, ale az skonci vysoka porodnost a bude zase volno ve statni, tak je budou zase rusit oni :potlesk:

ty lepší zůstanou, protože jsou lidi, kterým to nedělá až takový problém zaplatit to; a popravdě, kdybych měla dostatek financí, tak všechny moje děti šoupnu do mezinárodní za stovku, protože to je opravdu o něčem jiném - prostředí, jednání, úroveň

• Citovat
  • Upravit
1057
19.4.13 20:29
@karolínka12 píše:
ty lepší zůstanou, protože jsou lidi, kterým to nedělá až takový problém zaplatit to; a popravdě, kdybych měla dostatek financí, tak všechny moje děti šoupnu do mezinárodní za stovku, protože to je opravdu o něčem jiném - prostředí, jednání, úroveň

nevim, ja ted budu davat syna od kvetna do soukrome a doufam, ze jen na rok, ze ho ve statni vezmou pristi rok. a ja zase mam lepsi pocit ze statni.ne ze bych soukromym neverila, ale duveru mam vic ve statni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin