Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@karolínka12 píše:
paní na hlídání se vyplatí, pokud je víc dětí, protože třeba u třech dětí platit školku 30000 to je fakt masakr
to jo no, ja jsem prave nasla pani co hlida doma vice deti. nakonec jsem musela zrusit, protoze bych jezdila rano pres mesto tam a zpatky
@karolínka12 pravo na vzdelavanie je v ustave.
Ombudsman odkazal ze skolka je hlavne vzdelavacia institucia.
Moje dieta MA PRAVO na skolku ja mu to pravo NEUPRIEM len kvoli akejsi teoretickej samozivitelke a aj ked mam mladsie dieta tak si tu prihlasku podam, a v lete skontrolujem ci sa nejake miesto neuvolnilo. A nebudem mat vycitky ak sa nejakym zazrakom slecna do skolky dostane.
@inthense píše:
nevim, ja ted budu davat syna od kvetna do soukrome a doufam, ze jen na rok, ze ho ve statni vezmou pristi rok. a ja zase mam lepsi pocit ze statni.ne ze bych soukromym neverila, ale duveru mam vic ve statni.
MSMT dava pedagogicke pokyny aj skolkam a kontroluje ich dodrziavanie. Teda skolkam ktore pod MSMT spadaju.
Příspěvek upraven 19.04.13 v 20:35
@karolínka12 píše: Školku pro pracující, co k tomu víc dodat
myslím, že pokud jde o živobytí, tak se práce najde vždycky; a nechci tu poslouchat, že v některých krajích nejsou místa; v Praze může jít třeba za kasu, v nouzi se prostě bere všechno; pokud někdo nemá práci nevidím důvod, proč by se o dítě neměl starat; pokud si někdo není schopný sehnat práci před koncem mateřské, tak si jí nenajde ani po tom; navíc, když na to příjde, tak na otázku, zda má děti vůbec nemusí odpovídat, je to diskriminační otázka; vůbec zaměstnavateli do toho zda má někdo děti nic není /aby mě tu zase někdo něco nepřekroutil, jiná situace je, když je matka zaměstnaná a zaměstnavatel ví, že je na mateřské, tak to samozřejmě ví/
Aha, to je zajímavý. A napadá tě taky, jak zaplnit tu díru v životopisu? Nejspíš si něco vymyslet? A co třeba maminky co mají důchod? Jejich děti taky nemají nárok na vzdělání?
Příspěvek upraven 19.04.13 v 20:37
@karolínka12 No jo, ale podle tvého názoru (který ti neberu ani v nejmenším) nemá dítě z početnější rodiny nárok na kolektiv a musí být doma s matkou a mladším sourozencem, což bude, do jisté doby, jediný jeho kolektiv (nepočítá se návštěva mateřského centra nebo cvičení 2× v týdnu na hodinu). A proč má takové dítě pykat za to, že má sourozence?
@karolínka12 píše:
navíc, když na to příjde, tak na otázku, zda má děti vůbec nemusí odpovídat, je to diskriminační otázka;
Stejně diskrimnační je i ve školkách ![]()
@Bábi Zlopočasná Tak nějak, moje dítko je pro mě přednější, než nějaká imaginární samoživitelka… ano, pokud bych znala nějakou konkrétní (a opravdu samoživitelku a ne jakoby) o které bych věděla, že je na tom fakt špatně, tak tam bych ji to místo přenechala… i když i to je vlastně pouze v teoretické rovině, protože někomu konkrétnímu přenechat místo nejde.
@Bábi Zlopočasná píše:
MSMT dava pedagogicke pokyny aj skolkam a kontroluje ich dodrziavanie. Teda skolkam ktore pod MSMT spadaju.Příspěvek upraven 19.04.13 v 20:35
tech ale moc neni
@karolínka12 píše:
navíc, když na to příjde, tak na otázku, zda má děti vůbec nemusí odpovídat, je to diskriminační otázka; vůbec zaměstnavateli do toho zda má někdo děti nic není /aby mě tu zase někdo něco nepřekroutil, jiná situace je, když je matka zaměstnaná a zaměstnavatel ví, že je na mateřské, tak to samozřejmě ví/
No, já bych to poopravila, pokud budou pro všechny zaměstnance stejné podmínky z pohledu zákoníku práce, tak zaměstnavateli do toho nic není… ale při tom počtu výhod, které rodiče dětí mají se ani nedivím, že se zaměstnavatelům nechce je zaměstnávat.
@Bábi Zlopočasná a proti tobě tady nebrojím; až na to vydloubávání očíček jsi nikdy nenapsala, že potřebuješ dítě dát do školky nebo, že mu to doporučil logoped nebo, že máš zakřiknuté dítě; tys tady jedna z mála napsala, co tvé dítě umí, a to se cení
ano, zákoník práce třeba říká, že matku s dítětem do určitého věku bez jejího souhlasu nemůžeš vyslat na služební cestu /to může někomu hodně ztížit situaci, třeba tomu, kdo zaměstnává obchodního reprezentanta, nicméně, opět si nemyslím, že matka, která dělala OR by řekla zaměstnavateli, že nebude jezdit na služební cesty, protože v takovém případě se jí může okamžitě zbavit/, pak má matka nárok na zkrácený úvazek, pokud to situace zaměstnavateli umožňuje - z toho se dá vyvlíct poměrně snadno /alespoň já si to u řady profesí dokážu představit, jak se zaměstnavatel vymlouvá/, pak jsou tam trochu větší výhody pro matky dětí do 1 roku, ale to se standardně nekoná; u matky s malými dětmi lze předpokládat, že bude využívat paragraf - to ale nelze považovat za výhodu, stejně tak může bezdětná zaměstnankyně využít očr a start se o matku po cmp, se kterou bydlí v jednom bytě; daňové úlevy taky počítat nebudu, to neplatí zaměstnavatel; dovolené má matka stejně jako ostatní… kde jsou ty výhody, které se dají opravdu reálně uplatnit?
já je nepozoruju; a jak jsem psala, tak v zahraničí matkám klacky pod nohy nehážou, zkrácený úvazek je naprostá samozřejmost, žádný doprošování…
@j.a.n.i1 píše:
No, já bych to poopravila, pokud budou pro všechny zaměstnance stejné podmínky z pohledu zákoníku práce, tak zaměstnavateli do toho nic není… ale při tom počtu výhod, které rodiče dětí mají se ani nedivím, že se zaměstnavatelům nechce je zaměstnávat.
Jedno, ale to nemění situaci
jako to, že dvě a více dětí nejsou procházka růžovým sadem je jasné; jenže na základě toho, že si udělám víc dětí než stíhám se nemůžu domáhat nějakých práv navíc
když chci víc dětí, musím počitat s tím že vyflušu duši, nemůžu počítat s tím, že všechny děti budou poslušné a poslouchat na slovo; jsou maminky, které si prostě řeknou, že budou mít jen jedno dítě a je to; když nestíhám nemůžu mít doma k. jedenáctku
@maritimka píše:
@karolínka12 Jen že se tak ptám - kolik máš dětí?
@karolínka12 píše:
@Bábi Zlopočasná a proti tobě tady nebrojím; až na to vydloubávání očíček jsi nikdy nenapsala, že potřebuješ dítě dát do školky nebo, že mu to doporučil logoped nebo, že máš zakřiknuté dítě; tys tady jedna z mála napsala, co tvé dítě umí, a to se cení
Ale stale som matka na MD, ktora by podla Teba mala sklopit usi a napriek tomu ze vidim ze slecna ma uz na viac nez jej dokazem dat, mam ju drzat doma a drzat na tej urovni co je, az kym ju nedobehne mladsia sestra a ja sa nevratim do prace ![]()
A tie ocicka jej vydlubava, lebo „utira slzicky“ ked mimino reve
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.