Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@karolínka12 píše:
tohle snad ani nemůžeš myslet vážně
co myslíš - zapamatuje sí dítě snadněji tři naprosto rozdílná slova nebo slova, která jsou si podobná? myslíš, že ve všech jazycích stejný slovosled? Ne není, to je další věc, slovenština i čeština stejný slovosled…
tady se řeší školka x matka pracující vs matka na md; pokud tady někdo argumentuje, že dítě neumí mluvit a proto potřebuje do školky; nebo dítě je zakřiknuté a školka to vyřeší…
no nic, z toho všeho vyplývá, že až půjdeme k zápisu, tak hlavně aby moc nemluvil, žádný recitování básniček, a ještě by se měl trochu stydět…
Smädná ťava vezie korytnačke vrece čučoriedok zmrznutých sťa cencúľ.
@Bábi Zlopočasná píše:
Sice je slovenština taky slovanský jazyk, ale já jsem úplně mimo ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak vím o co jde až po zmrzlé borůvky ale teda „sta cencul“ - co to sakra je??? ![]()
@RyBANA píše:
Tak vím o co jde až po zmrzlé borůvky ale teda „sta cencul“ - co to sakra je???
přesně u tohodle jsem se zasekla taky ![]()
Nikdo mi tu ještě neodpověděl, jak objektivně posoudit u tak malého dítěte, že potřebuje vzdělání víc než to druhé
a k těm jazykům…takový názor jsem tedy neslyšela, jen takový názor, že děti z vícejazyčných rodin se rozmlouvají později; později je to u dvou jazyků, ještě déle to trvá v případě 4
@maritimka píše:
@karolínka12 Koukni se někdy na názory odborníků - daleko těžší je pro dítě rozlišování čeština X slovenština X polština, než třeba čeština X angličtina… Ale to je jen tak OT
A k tématu - školka slouží (nebo by alespoň měla sloužit) jako vzdělávací instituce pro VŠECHNY děti. A je snad jedno, jestli je to dítě samoživitelky a nebo pracujícího páru. Pořád to dítě má jednu hlavu, 2 ruce, 2 nohy, jedno tělo a jeden mozek, né?Příspěvek upraven 19.04.13 v 19:24
@karolínka12 to bude asi tim ze kazde dite potrebuje vzdelani. Chytre deti a dokonce i ty mene chytre. Stejnou merou. Jen bohuzel ne vsichni maji to stesti a do skolky se dostanou, to je fakt. Nasesti predskolni vychovuabsolvuji vsechna ditka ![]()
@karolínka12 píše:
Nikdo mi tu ještě neodpověděl, jak objektivně posoudit u tak malého dítěte, že potřebuje vzdělání víc než to druhéa k těm jazykům…takový názor jsem tedy neslyšela, jen takový názor, že děti z vícejazyčných rodin se rozmlouvají později; později je to u dvou jazyků, ještě déle to trvá v případě píše: Více
Na to si laskavě odpověz sama, protože ty jsi jediná, kdo tady podporuje diskriminaci některých dětí. Ostatní tu jasně píšou, že vzdělání by mělo být pro všechny!
@maritimka píše:
@karolina_a_betuska moje mamina taky pamatuje babyboom, o kterém mluvíš. Ale ségru umístila bez problému do jeslí, které fungovali bez problému i ve zmiňovaném babyboomu a braly děti bez problémů. A prý, když se nevešlo starší dítě do školky, vzaly ho do jeslí, i když tam byl s ročními dětmi…
Ty soukromé školky, to je vážně síla. Když někdo na to má, proč ne.Ale já s 5 dětma si to nemůžu dovolit.Bylo by mě asi i líto pěněz, kyybych na to měla.. našla bych si najěkou hodnou paní naa hlídání..např, která má praxi s dětmi. Jenže čím jsou děti starší, mají větší nároky finanční, mám doma dva středoškoláky a snažím se všem dopřát stejným dílem.
@kolozubka Jen bych si dovolila říct, že já tu „diskriminaci“ podporuju taky. Pokud by byly dostatečný kapacity školek (tedy obce dělaly, co mají), tak jasně, ať berou všechny. Ale pokud nemůžou, tak by mi taky přišlo rozumný upřednostnit děti, jejichž maminky nepobírají rodičák (pokud to chceme měřit něčím, co je srovnatelný, ne jak „co když podnikám od roka“).
Ano mělo by být pro všechny; jenže když to nejde, tak by měli dostat přednost pracující, a v konečném důsledku je úplně jedno jestli je to samoživitelka nebo ne; jenže to tak není, a o tom celém to je; častokrát dostane přednost matka, která žádnou výdělečnou činnost nemá, a nedostane místo matka, která práci má a potřebuje
@kolozubka píše:
Na to si laskavě odpověz sama, protože ty jsi jediná, kdo tady podporuje diskriminaci některých dětí. Ostatní tu jasně píšou, že vzdělání by mělo být pro všechny!
Dobře, ale každý by si měl určit hranici na to, na co ještě máš; já si nedovedu představit mít pět dětí; je sice hezký mít velkou rodinu, jenže na druhou stranu musím myslet, jestli je dokážu uživit
@honzátko.x píše:
Ty soukromé školky, to je vážně síla. Když někdo na to má, proč ne.Ale já s 5 dětma si to nemůžu dovolit.Bylo by mě asi i líto pěněz, kyybych na to měla.. našla bych si najěkou hodnou paní naa hlídání..např, která má praxi s dětmi. Jenže čím jsou děti starší, mají větší nároky finanční, mám doma dva středoškoláky a snažím se všem dopřát stejným dílem.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.