Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
19.4.13 22:00
@karolínka12 píše:
to už zacházíš do konkrétních individuálních případů; nikde není psáno, že kluk bude v životě pracovat, může užívat drogy a jen krást; stejně tak ta holka nikdy nemusí mít děti a může celý život pracovat; proto se nedá říct, že když někdo rodí děti, tak automaticky rodí daňové poplatníky a přispívá státu stejně jako ta matka, která třeba porodí jen jedno, dvě děti a pak frčí do práce

To je pravda, ale já původně reagovala na tvůj příspěvek, že se zaměstnaná samoživitelka vyplatí státu více, než kdyby byla na podpoře a jiné dítě od matky na MD dostalo místo ve školce… Z dlouhodobého hlediska se státu samoživitelka s jedním dítětem moc nevyplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
19.4.13 22:03

O samoživitelkách jsem tu už psala; obvykle být samoživitelkou není volba té ženy, ty, co mají víc dětí si tak v obvykle zvolily dobrovolně /antikoncepci snad znají všichni, a to procento, které otěhotní přes všechny dostupné metody je mizivé a stejně je to spíš špatným užíváním a kondom asi praskne/spadne leckomu/; jenže už tu zaznělo, mám tři děti a je to móc práce - no tak dobře nikdo nikoho nenutí mít doma školku; když matka nezvládá, může počkat /pokud je mladá/; kdyby mi bylo o pět let míň a měla stejné zázemí, tak bych chtěla děti tři; jenže, tenkrát jsem neměla to zázemí a teď už nemám sílu, na to mít tři děti, proto si tři neplánuju; na tom není nic těžkého

@maritimka píše:
@karolínka12 Třeba já si řekla, že moje nervy a čas dám jen jednomu dítěti. Ale nemám nic proti početným rodinám (to jen, aby si někdo nemyslel, že jsem proti nim).
Stejně tak, jako ty říkáš, že si matka má pořídit jen tolik dětí, aby je „stíhala“, stejně tak já mohu být zaujatá proti samoživitelkám - proč si dítě pořizovali, když pak nemají, v případě neumístění ve státní školce, peníze na soukromou? Vždycky existuje ještě tatínek (vyjma případů, kdy žena ovdoví), tak se na výdajích podílí 50:50, takže školka vyjde ženu na cca 4tis. a to už se dá z normálního platu zaplatit. Takže proč by školky měly brát ohled na samoživitelky? A pokud si žena udělá dítě s chlapem, který neplatí, není to problém jiné matky, která má více dětí a chce jedno z nich umístit do školky…
  • Citovat
  • Upravit
22040
19.4.13 22:04

43 stránek diskuse… slušné :mrgreen: Já věděla, proč se do tohohle tématu už dál nezaplétat :mrgreen:
Ale moc příjemně se Vás čte… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
19.4.13 22:10
@maritimka píše:
To je pravda, ale já původně reagovala na tvůj příspěvek, že se zaměstnaná samoživitelka vyplatí státu více, než kdyby byla na podpoře a jiné dítě od matky na MD dostalo místo ve školce… Z dlouhodobého hlediska se státu samoživitelka s jedním dítětem moc nevyplatí…

možná se státu nevyplatí tolik jako pracující matka v úplné rodině, ale pořád se státu vyplatí pracující samoživitelka než nepracující samoživitelka; pak je totiž předpoklad, že do ní a jejího dítěte bude muset nacpat daleko víc peněz než do té v úplné rodině; protože pokud rodina o dvou členech ztratí jeden jediný příjem, pro stát to může znamenat podpora v nezaměstnanosti, přídavky na dítě, příspěvek na bydlení, dávky v hmotné nouzi a bůh ví co ještě; ta, co bude doma s manželem s největší pravděpodobností dostane tu podporu a pokud má manžel hodně malý plat, tak pak přídavky na dítě; takže státu se sakra vyplatí, aby matka samoživitelka pracovala

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
19.4.13 22:11
@BohunkaP píše:
43 stránek diskuse… slušné :mrgreen: Já věděla, proč se do tohohle tématu už dál nezaplétat :mrgreen:
Ale moc příjemně se Vás čte… :palec:

a stejně se tu nic nevyřešilo, páč to ani nejde :mavam:

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
19.4.13 22:14

No jo, to už jdeme do extrémů
to datum narození jako jediné kritérium podle mě může znamenat spoustu problémů, do školky se bude chodit ve 4 někde až v 5 letech, takže řadu maminek bez hlídacích babiček a dostatečné výše platu /tak, aby si zaplatily soukromou školku/ to bude znamenat vyhazov z práce

nejideálnější by bylo otevřít víc veřejných školek a byl by pokoj; dokud bude omezený počet míst, tak to vždy bude pro někoho nespravedlivé vždy na tom někdo bude bit

@katsha píše:
@karolínka12
Jenže to už by bylo strašně složité posuzovat, kde je ta hranice mezi potřebností a jen chtěním jít do práce. To by musela každá maminka dokládat příjmy a výdaje rodiny a někdo by pak musel zhodnotit, kdo je na tom líp a kdo hůř a kdo má mít teda přednost. A to dává zase prostor pro korupci a úplatky. Datum narození prostě nikdo neobejde. :nevim:
Dovedeš si v praxi představit zápis do MŠ? Já teda ne.Příspěvek upraven 19.04.13 v 22:04
  • Citovat
  • Upravit
5862
19.4.13 22:19

@karolínka12
Teď s Tebou asi poprvé souhlasím, nemá cenu se přít o kritériích, ty budou vždy pro někoho nevýhodná, pokud stát nezajistí víc školek. Nebo aspoň třeba neprodlouží držení místa zaměstnavatelem ze tří na čtyři roky, aby maminky nepřicházely o práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
19.4.13 22:22
@BohunkaP píše:
Ale moc příjemně se Vás čte… :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
19.4.13 22:24

Já se nikdy tady tohodle nezůčastnovala, ale dnes mě to táhlo jako magnet.Jsem pouze v jedné uzavřené skupině. Doufám, že si dám s tím psaní do diskuse pokoj..ono to bere čas. Tak si jdu raději číst. Mějte se hezky milé maminky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
19.4.13 22:44
@karolina_a_betuska píše:
@kolozubka Jen bych si dovolila říct, že já tu „diskriminaci“ podporuju taky. Pokud by byly dostatečný kapacity školek (tedy obce dělaly, co mají), tak jasně, ať berou všechny. Ale pokud nemůžou, tak by mi taky přišlo rozumný upřednostnit děti, jejichž maminky nepobírají rodičák (pokud to chceme měřit něčím, co je srovnatelný, ne jak „co když podnikám od roka“).
@kolozubka píše:
Aha, tak jste dvě? :mrgreen:

Asi tri :kytka:
Taky bych dávala přednost ve školkách pracujícím maminám.
Sama jsem dceru dala až do předškolní třídy (myslím, že v té době byla povinná) a žádnou újmu neutrpěla.
Byla jsem celé dny doma na MD, tak proč bych měla zabírat místo ve školce někomu, kdo má zajištěný nástup do práce :nevim:.
Mám tu výhodu, že mi děti doma nevadí a kolektiv naštěstí není jen ve školkách, ale i na hřišti, na různých akcích a v MC :palec:.

• Citovat
  • Upravit
1685
19.4.13 22:46

Hon na čarodějnice…teda nééé na samoživitelky! :mrgreen: :twisted:

Kdyby bylo školek dostatek, tak by se nemuselo debatovat, které kriterium a kdo má větší nárok na školku.
Ale co mě děsí a vidím ve svém okolí - většina matek sklapne uši, dá výpověď v práci a zůstane doma…nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
19.4.13 22:50
@jana0979 píše:
Asi tri :kytka:
Taky bych dávala přednost ve školkách pracujícím maminám.
Sama jsem dceru dala až do předškolní třídy (myslím, že v té době byla povinná) a žádnou újmu neutrpěla.
Byla jsem celé dny doma na MD, tak proč bych měla zabírat místo ve školce někomu, kdo má zajištěný nástup do práce :nevim:.
Mám tu výhodu, že mi děti doma nevadí a kolektiv naštěstí není jen ve školkách, ale i na hřišti, na různých akcích a v MC :palec:.

asi čtyři…já bych také upřednosnila pracující matky - opravdu pracující a ne ty, co si dokázaly sehnat razítko…
Já jsem si chtěla starší dceru nechat doma poté, co jsem porodila, bohužel jsem neuspěla, dcera byla předškolačka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprih
20.4.13 10:13
@karolínka12 píše:
Tohle je nejlepší argument matek, které nedovedou dostatečně zabavit starší dítě a tak výchovu přenechají na někom jiném; ve zprávách je to celkem častá zpráva, jak si učitelky stěžují, že jsou děti z domova naprosto nepoznamenané, a tahle diskuze to jen dokazuje… je tu spousta argumentace, že dítě do školky, zejména těch na md prostě musí, protože doma jim nedokážou dát to, co školka; miminkům nečtou, protože proč přece… do kolektivu ho nevezmou prototže to jedině ve školce; když dítě neumí mluvit, šoupne se do školky, když je dítě zakřiklé, vyřeší to školka; tohle všechno jsou jen argumenty někoho, kdo výchovu nezvládá; a důkazem toho je mé okolí, které děti do školky necpe/necpalo a děti jsou normální, umí mluvit nejsou zakřiknuté; ty, co už jsou starší, tak jsou třeba i průbojnější než já, která do školky chodila od tří let; tohle všechno není o školce, ale o něčem naprosto jiném

je vidět, že nemáš ani páru o tom jak zabavit dvě děti, například roční batole a čtyřleťáka, který chce hrát třeba stolní hry typu člověče a podobně nebo stavět nějakou skládačku, lego, roční batole se chce samozřejmě zapojit což jaksi neni možné, takže to skončí tak že čtyřleťák je zavřený sám v pokojíčku aby si mohl stavět a nikdo mu to neboural, zatim co batole řve za dveřma a chce za nim, příklad situace kdy se nedá jít ven

• Citovat
  • Upravit
8939
20.4.13 10:15
@karolínka12 píše:
Já tady nepíšu o maminkách, které mají jen jedno dítě, aby si mohly každý rok koupit nové auto nebo jet každý rok k moři; myslela jsem maminky, které prostě dokážou zhodnotit své síly, chtějí si dítě užít a chtějí mu dopřát - koníčky, slušivou módu, aktivní život; né život, kdy dítě nemůže v zimě na lyžák, protože je výbava moc drahá, kdy prostě se x dětem výbava koupit nedá /pokud není člověk rentiér/ o to jde; dítě ti do mš musí vzít v 5 letech a pro většinu rodin je pracující matka po skončení nutnost; čísla mluví jasně; hodně vydělávajících podnikatelů a zaměstnanců je jen málo a ty si školku zaplatí, takže určitě si nemusíš dělat starosti, že by si nemohla dát dítě do školky jen aby si někdo mohl koupit kabelku LV nebo jet dvakrát do roka k moři, to fakt řešit nemusíš

Takže celou dobu vlastně mluvíš o sobě a o nutnosti tě tedy upřednostnit při zápisu do MŠ… Máš zajímavý pohled na morálku, kterou se tu oháníš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
20.4.13 10:26
@neprih píše:
je vidět, že nemáš ani páru o tom jak zabavit dvě děti, například roční batole a čtyřleťáka, který chce hrát třeba stolní hry typu člověče a podobně nebo stavět nějakou skládačku, lego, roční batole se chce samozřejmě zapojit což jaksi neni možné, takže to skončí tak že čtyřleťák je zavřený sám v pokojíčku aby si mohl stavět a nikdo mu to neboural, zatim co batole řve za dveřma a chce za nim, příklad situace kdy se nedá jít ven

Karolínka to nepochopí, má jen jedno dítě a čas se mu věnovat na 100%… Nepochopí, že kolektiv je skvělá věc pro starší dítě a nepochopí, že né každý má chuť a čas celé dny vysedávat s miminem po mateřských centrech, aby starší měl alespoň nějaký kolektiv kolem sebe. Nepochopí, že když je 5 letý dítě pořád doma s maminou, že je z něj pak mamánek neschopný se zapojit v kolektivu (ano, i když existují i vyjímky a tou bude i Karolínka a její děti, které nikdy nepoznají školku a když bůh dá, tak vlastně ani školu, protože přece její děti nebudou zabírat místo, že?) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin