Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5862
20.4.13 15:35

@jana0979
Já jsem napsala, že mně osobně by to bylo asi blbé, ale rozhodně nebudu plivat jed na někoho, kdo to v těch třech letech dítěte zkusil a do školky se dostal.
A ještě ad předškoláci, říkáš v 5 letech je musí vzít, nemusí, když zápis je na jaře a všechny naše dcery jsou na podzim, takže by byly brány jako předškoláci až skoro v 6 letech a to už je podle mě na nástup do kolektivního zařízení setsakra pozdě.
A já taky nikde netvrdila, že nejsou maminky, které kvůli nepřijetí přijdou o práci, jistě takové jsou a je to hodně blbé. Jenže pokud nebudou všichni poctiví a budou si shánět falešná razítka a nikdo to pak nezkontroluje, je kritérium zaměstnanosti neprůhledné.

Příspěvek upraven 20.04.13 v 15:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
20.4.13 15:40

@kattkka
Ale jasně, však proč byste to nezkusili, mně to nevadí, já rozhodně kvůli tomu nebudu nikoho obviňovat z lenosti a neschopnosti. Protože jak píšeš každé dítě je jiné… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
20.4.13 15:42

Povazuji kriterium pracujici rodic pri vyberu deti do skolky za diskriminujici hlavne z toho duvodu, ze se posuzuje globalne a ne pripad od pripadu.
Jeste loni u nas k zapisu (v dubnu) do MS museli oba rodice nosit potvrzeni o zamestnani.
Kdo zaruci, ze oba budou zamestnani i v prubehu skolniho roku? Co rodice, kteri bohuzel oba skoncili na UP (pripadne jeden z nich) a praci hledaji? Nehlede na kvanta tech, co si potvrzeni sezenou na oko. Spousta matek na MD/RD si privydelava pripadne hleda privydelek. Ja jsem treba momentalne za materske dovolene ale v zime nastupuji zpet do prace, kazdopadne momentalne by ma dcera mela o nekolik bodu mene jelikoz jsem matka na MD. :nevim:
Pokud se kriterium zamestnani bude uplatnovat i letos podam na obec stiznost (zapis nas ceka za tyden). :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.13 15:51

Ahojky zakladatelko a ty jsi z města, že? Nebo z nějaké větší vesnice? protože třeba u nás na vesnici se školkou problém není a to je tady školka pro 3 okolní vesnice:-)..Já mám 4 letého syna a dceru 10 měsíců a syn chodí do školky od září, a to mě ještě přemlouvali, protože já jsem si ho chtěla nechat doma a dát ho do školky až rok před ZŠ (v 5 letech)..tak třeba zkus školku na vesnici..

přemlouvali mě ve školce učitelky, že nemají plný stav a že pro něj bude lepší když ho do školky dám, že bude mezi dětma atd…
Tak jsem ho dala a lituji toho, uvažuji že ho odhlásím a nechám doma, protože kluk co je ve školce je pořád nemocný…ALE POŘÁD..Ještě nedochodil vkuse ani týden abych ho zase neměla nachlazeného..Takže pro mě to rozhodně není tak že by mi školka v něčem ulevila a já bych si doma užívala s miminkem..Spíš naopak pořád lítáme po doktorech a platíme školné i když tam není..

takže aby jsi taky nakonec neměla nemocné dítě víc doma než ve školce, to bys stejně musela zatěžovat babičku s hlídáním..A hlídat nemocné dítě je docela o nervy. A v práci by ti asi netolerovali být doma s nemocným dítětem každý druhý týden..A babička by asi radši hlídala zdravé dítě, než věčně nemocné..Za mě pokud máš možnost hlídání bych školku nehrotila..

• Citovat
  • Upravit
28446
20.4.13 15:57
@simonina píše:
S tebou prakticky nemá cenu diskutovat. Jsi prostě naštvaná na matky na RD a tím to končí. Je evidentní, že máš jen jedno dítě nebo mezi nimi máš velmi velký věkový rozdíl, takže se tě toto téma absolutně netýká. kromě mletí na tomto webu, cos udělala proto, aby se zvýšil počet míst v mš?
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.13 15:57

Anonymna, presne z toho dovodu ma mama hcela odhlasit z jasli/skolky za dob temneho komunizmu, ze si zoberie neplatene volno. A detska doktorka jej vraj povedala ze kludne, je to na nej. Ale nech sa pripravi, ze si tym tak ci tak prejdem az nastupim do kolektivu, a nech si rozmysli ci chce ist so mnou z marodky do marodky v skolke, alebo v skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
20.4.13 16:08
@pata308 píše:
@karolínka12 planujem 4 deti kym nepojdem spatky do prace (ups ale mz sa zivime sami, podnikame to asi nemam narok vobec?? ) tak moje najstarsie nema narok na vzdelavanie??? hm hm toto je velmi zvlastny nazor, nevzli mi skoro 4 rocnu holku, plna skolka a nie koli tomu ze mam druhe nastastie to by som sa bila.. :pocitac: proste deti sa maju prijmat podla veku nie podla toho kto ma mladsich surodencov, :roll:

Máme sedm dětí a už třetí se dostal do školky až jen jako předškolák a protože je v prosinci, tak byl doma ještě v necelých pěti letech a jak se přes všechnu mojí snahu doma nudil :( - chodil jen do školičky, ale ta byla na jeden den a navíc tam chodily děti tak cca 3 roky - bezva společnost pro pětiletého kluka. A v té době jsem znala několik maminek na mateřské, které si sehnaly papír na práci a dávaly do školky těsně v září tříleté děti.

Teď předposlední dcera se nedostala opět skoro v pěti letech do školky - je narozená v říjnu, takže opět v pěti letech se nudila doma.

Jsem ráda, že se děti dostávají podle věku, protože i děti maminek na MD mají nárok na školku. Jinak by šest našich dětí prostě nárok nemělo 8o 8o 8o 8o 8o :cert: :cert:

A upřímně já sama bych dítě dřív než kolem čtvrtého roku do školky nedala. Stejně si děti mladší hrajou vedle sebe a ne spolu. Až tak po třetím roce - ideálně aspoň 3 a půl si umí doopravdy hrát s ostatními dětmi.

A děti opravdu nedávám do školky, abych si válela šunky :cert: :cert:.
Už hodně let jsem doma a většinou mám doma dvě až tři děti, na školku rozhodně nespěchám, ale přijde věk, kdy to ty děti opravdu potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
20.4.13 16:08

Já jsem s dcerkou k zápisu šla, i když jsem byla s mladším doma. No a co jako? když ta možnost je, tak proč ji nevyužít. Dostala se v pohodě a nastoupila od září, v té době jí byly 2r9m. Chodila jen na 5 dní v měsíci na dopoledne, od 3 let pak každý den na dopoledne. Školka jí hodně pomohla, bylo vidět neuvěřitelné pokroky v mluvení, osamostatnění se. Myslím, že školka dá dítěti mnohem víc, než když je doma jen s matkou a miminem, i když na hřiště mezi děti chodila často, tak je to něco jiného než školka, kde má dítě určitý režim a řád. Kluk nastoupil od prosince od 2,5let, díky novelizaci zákona už mohl chodit každý den na celý den, takže jsme to zkusili ze začátku jen na dopoledne, ale byl tam nadšený, takže další týden pak už zůstával i s dcerou celý den až do odpoledne. Jsou spolu ve třídě, takže super ;)
Podle mě dá školka dětem hodně, takže je škoda, že je takový problém s nedostatkem míst. Jinak ale souhlasím s přijímáním podle věku a ne podle toho zda rodiče pracují nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
20.4.13 16:10
@kvaček píše:
@K.Black mně je o o to, že když některým maminkám to 3 leté dítě vezmou, tak ji pomalu roztrhají na kousky, jakoby ona za to mohla.. No tak zkusila vyšlo to, a co ma dělat, přijít a říct ne.. já se toho vzdávám.. :think:
Tak mají naběhnout na ředitelku, at vybírají jinak a bude, ale ne potom po někom štěkat, že mu to neni blbé…

a mě to ani nepřekvapuje, zloba, závist vládne světu :roll: ale věř tomu, že hrdinky jsou jen u PC ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.13 16:11

@Bábi Zlopočasná jo tak přesně proto ho v té školce ještě nechávám, aby získal imunitu (jak říká dětská doktorka) a nebyl potom pořád nemocný ve škole, tam by to těžko doháněl..Ale co jsem se bavila s jinýma maminkama tak to tak měly skoro všechny děti co nastoupily do školky..Některé marodovaly půl roku, některé dýl, my už skoro třičtvrtě roku…Čím to je? Že by byla ve školce špatná hygiena??? Přes zimu jsem si prcka nechala doma 2 měsíce a ani nezakašlal a nesmrkal..A to máme pln známých z dětma a byl zdravý…A přišel do školky a po dvou dnech už zase učitelky volaly at si ho nechám doma :cert: :cert: :cert: :cert: že má rýmečku :cert: :cert: :cert: 8o

• Citovat
  • Upravit
28446
20.4.13 16:14

A kriterium zaměstnaný rodič vidím ještě nespravedlivě proto, že dost maminek v únoru těžko sežene potvrzení, že v září bude zaměstnaná. Ano pokud má místo před mateřskou, ale co ty, co zůstaly doma 4 roky a místa se vzdaly - nemají šanci, aby jim někdo na září v únoru slíbil práci.

Ale podle věku už šanci mají. Ne všude, ale letos u nás dítě, které má do konce srpna 4 roky má bod navíc.

Jasně jiná situace je, když má dítě 4 až po září a dál, ale jde aspoň do pořadí podle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
20.4.13 16:15

@AninaEli
OT - ty jo 7 dětí, jsi fakt dobrá, jak je máš věkově, jestli se můžu zeptat? My plánujeme max. 4, víc už mi přijde jako masakr. Ale obdivuju rodiny, kde mají hodně dětí. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
20.4.13 16:15
@kolozubka píše:
Jo děti si jsou rovny, ale podle některých tady si jsou ty jejich děti rovnější :zed:

nemlať hlavou, bude tě bolet :lol: Jak říkám, je to u PC, mysli si své, do očí by ti to žádná neřekla ;)

• Citovat
  • Upravit
K.Black
20.4.13 16:24
@Anonymní píše:
@Bábi Zlopočasná jo tak přesně proto ho v té školce ještě nechávám, aby získal imunitu (jak říká dětská doktorka) a nebyl potom pořád nemocný ve škole, tam by to těžko doháněl..Ale co jsem se bavila s jinýma maminkama tak to tak měly skoro všechny děti co nastoupily do školky..Některé marodovaly půl roku, některé dýl, my už skoro třičtvrtě roku…Čím to je? Že by byla ve školce špatná hygiena??? Přes zimu jsem si prcka nechala doma 2 měsíce a ani nezakašlal a nesmrkal..A to máme pln známých z dětma a byl zdravý…A přišel do školky a po dvou dnech už zase učitelky volaly at si ho nechám doma :cert: :cert: :cert: :cert: že má rýmečku :cert: :cert: :cert: 8o

a víš proč to je? já jo! protože tam chodí nemocné děti. Když začal do školky chodit nejstarší syn, tak jsem to viděla, kašel jak tuberák, nudle tříbarevná, ale rodiče učitelce řekli že byli u dr a že je dítě v pořádku 8o nebo nám i učitelka říkala že ji rodiče vrazí sirupy, kapky a čau. Je to už dlouho cca 14 let, syn nakonec do školky nechodil, odhlásila jsem ho, Za asi půl roku byl ve školce 21 dní :roll: takže nemělo smysl platit, a poslat ho tam na dva dny abych ho pak doma kurýrovala 14 dní :cert: nástup do školy byl v pohodě, nemocný nebyl a sociálně se taky zařadil dobře.
Dcerka chodila do soukromé školky na pár hodin, a tam to bylo perfektní, nikdo tam necpal děti nemocné, takže chodila pořád, od cca 3.5 let.

Teď bych chtěla zkusit dát od září posledníčka, taky mu bude 3.5, a pokud by měl být pořád nemocný tak bude doma, a zkusím to za rok. I když myslím, že mi ho stejně nevezmou, je tu málo míst a já si budu válet šunky, rodičák mám na 4 roky. Ale zkusila jsem to.

• Citovat
  • Upravit
361
20.4.13 16:25

Proč se mi to dává jako anonymní? Nechápu proč tady někteří nadáváte na matky co jsou na mateřské a mají děti ve školce? Zažádaly si a vzali je tam, tak proč toho nevyužít..Zlobila bych se spíš na ty ředitelky školek, protože ony mají při výběru poslední slovo a vím to jistě..Na vesnici mi jasně řekla ředitelka, že upřednostňují místní děti, a kamarádce, která je místní řekli, že když rok počká, protože potřebují do školky dostat dítě od jedné ředitelčiny známé (která není místní)tak že jí dítko vezmou příští rok na 100% i když už bude mít druhé mimi..(ta kamarádka byla těhotná když to s ředitelkou řešily)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin