Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@K.Black píše:ale za monitorem je každá taková pomalu matka Tereza
Každá ne, já svoje dítě nehodlám ochudit o něco, oč stojí jenom proto, že nejsem samoživitelka. a normálně jsem sviňucha, mě to není vůbec blbý, mě jde o blaho mých dětí. Když se moje dítko nedostane do školky, bude chodit rok do soukromé a další rok ho zapíšu znovu. Proč bych měla platit za soukromou? Manžel odvede na daních tolik, že naše dítko má na státní školku nárok ![]()
@araw píše:
Každá ne, já svoje dítě nehodlám ochudit o něco, oč stojí jenom proto, že nejsem samoživitelka. a normálně jsem sviňucha, mě to není vůbec blbý, mě jde o blaho mých dětí. Když se moje dítko nedostane do školky, bude chodit rok do soukromé a další rok ho zapíšu znovu. Proč bych měla platit za soukromou? Manžel odvede na daních tolik, že naše dítko má na státní školku nárok
moje taky a dokonce přednostní, protože nejstarší byl jen 21 dní, a holka chodila do soukromé, ti říkám si to místo vydupu
![]()
@araw
Nechápu, proč je u tebe každá zaměstnaná ženská vždy jen samoživitelka ![]()
Nic jiného jsem od tebe nečetla
.
Asi to bude tou tvou utkvělou představou > zaměstnaná ženská = samoživitelka a zaměstnaný chlap = velké daně
.
@jana0979 píše:
@araw
Nechápu, proč je u tebe každá zaměstnaná ženská vždy jen samoživitelka
Nic jiného jsem od tebe nečetla.
Asi to bude tou tvou utkvělou představou > zaměstnaná ženská = samoživitelka a zaměstnaný chlap = velké daně.
Ale prosím tě, tady to jede hlavně o tom, že samoživitelky by měly mít to největší právo, jinak skončí děti v dětských domovech. Četla jsi tu diskuzi? Nebo že by jsi byla včerejší zablokovaná sprosťačka?
Jinak máš evidentně problém se čtením psaného textu, přečti si to znovu ![]()
@araw píše:
Ale prosím tě, tady to jede hlavně o tom, že samoživitelky by měly mít to největší právo, jinak skončí děti v dětských domovech. Četla jsi tu diskuzi? Nebo že by jsi byla včerejší zablokovaná sprosťačka?![]()
Jinak máš evidentně problém se čtením psaného textu, přečti si to znovu
@araw
Tak teď jsi mi to fakt nandala
. Četla a o samoživitelkách tu byly příspěvky převážně od tebe
.
Zablokovaná sprosťačka??? To bohužel nevím co je, ale ty určitě jo (podle sebe, soudím tebe
) Že někdo nepřispívá, neznamená, že je bloklej.
Každej nemá tu potřebu, vysedávat tu od rána do rána a strávit tady 3/4 života
.
@jana0979 ono to ale zacalo tym, ze matky na MD/RD s druhym/tretim/desiatym deckom by mali mat tolko moralky aby neblokovali miesto v skolke samozivitelke, ktora na sukromnu skolku nema a ked dostane vypoved tak jej decko pojde do detskeho domova. Matky na MD/RD beztak davaju deti do skolky len preto ze su lenive, starsiemu sa nevenuju a chcu chodit po nakupoch len s jednym deckom miesto s dvoma.
@jana0979 píše:
@araw
Tak teď jsi mi to fakt nandala![]()
. Četla a o samoživitelkách tu byly příspěvky převážně od tebe
.
Zablokovaná sprosťačka??? To bohužel nevím co je, ale ty určitě jo (podle sebe, soudím tebe) Že někdo nepřispívá, neznamená, že je bloklej.
Každej nemá tu potřebu, vysedávat tu od rána do rána a strávit tady 3/4 života.
Achjo, souhlasím s podpisem K. Black. Až se naučíš číst, potom bude mít smysl s tevbou diskutovat. Takto ne.
Pa kočko
![]()
@araw
A kdepak jsi vyčetla, že s tebou mám zájem diskutovat
.
Napsala jsi první a já jen reagovala
.
Taky se s tebou loučím zlato
![]()
Karolínka se asi dneska někam zašila
![]()
Já jsem třeba chtěla od září začít pracovat na půl úvazku, protože už mi z toho bytí doma fakt hrabe
. To bude nejmladšímu 8 měsíců. Děda by s ním dopoledne zvládnul, šli by na prochajdu, dal by mu oběd a pak by chrupal než by přišla maminka. ALE! Dceru mi do školky nevzali (takže argument, že zabírá místo dítko maminky na MD tady padá
) a tak další rok státu neodvedu ani korunu ![]()
@jana0979 píše:
Aha, ty vlastně potřebuješ umístit dítě do školky, protože nemáš čas a chuť sedět v MC, nebo jít na hřiště.
Karolína jen napsala, že pracující matka která odvádí daně, by měla mít ve školce přednost před tou, která je doma a státu nedává nic (ba naopak).
V tom má pravdu, ale to matka která nemá na MD chuť vzít dítě do kolektivu, těžko pochopí.
V 5letech je školka důležitá (o tom žádná),proto taky mají předškoláci absolutní přednost a neplatí školkovné (nebo jak se to jmenuje).
Sorry, ale přečti si celou VĚTU, a né jen část věty. Tady se bavíme o tom, že starší děti potřebují kolektiv a to buď v MC, nebo na hřišti nebo ve školce. A já psala, v případě, že má žena mimino a k tomu starší dítě, tak nemá chuť s tím miminem vysedávat celé dny v MC a nebo na hřišti kvůli staršímu, který potřebuje kolektiv. Nevím, kolik a jak staré máš děti, ale já si neumím představit, třeba s měsíčním dítetem jít do MC a být tam třeba 4 hodiny, aby starší dítě bylo v kolektivu, který potřebuje a navíc to takhle dělat několikrát do týdne, protože jedna návštěva kolektivu za týden je jaksi k ničemu…
@Bábi Zlopočasná Četla jsem to a reagovala až na přednost pracujícím maminám.
O samoživitelkách jsem nenapsala ani řádek a ani jsem nijak nereagovala (to sem plete pořád někdo jinej)
.
Moje kámoška nedostala kluka do školky a tak je na ÚP.
Bere přídavky a příspěvek na bydlení.
Kdyby místo dostala, tak se vrátí do práce.
Nebrala by žádné dávky a ještě by platila daně + zd. a soc. pojištění.
Jenže je fakt, že pokud jsou podvody s razítkama (což jsem netušila, protože bydlím na malém městě a všechno se tady hned provalí),tak je to k ničemu.
Loučím se
![]()
@honzátko.x píše:
Není nuto vysedávat po mateřských centech, dobrá matka dokáže udělat svému dítěti vhodný režim a zábavu…stihne u toho uvařit a vyprat a může být spokojené jak dítě, tak i matka.
Jsi fakt tak naivní a nebo si myslíš, že jedna osoba (či-li matka) dokáže dítěti nahradit kolektiv dětí se vším, co k tomu patří?
@maritimka souhlasím.. pro mě to,,vysedávání" je přímo očisteč.. Nemám nějak extra ráda vysedávání v centrech a na hřištích a plkat.. Klukovi jsou teda už 4, ale od 3 let prostě vidím, že já mu nestačím.. Co taky s mámou pořád.. Stavit kostičky číst si, kreslit??? To může dělat chvíli, ale běhání a řádění s dětmi, to mu žádná máma nedá…
@kvaček Ale třeba mně by nevadilo, každý den chodit do mc (stejně tam budu docela často, až naše povyroste a začne lozit a nebo chodit), aby se zabavila a byla i jinde, nejen doma se mnou. Já jen píšu, že bych to nezvládala, kdybych k té starší, třeba tříleté, měla mít ještě malé mimino a s ním chodit do toho MC. Si nedovedu představit maminu, která den co den chodí kvůli staršímu do MC i s třeba měsíčním miminem ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.