Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
20.4.13 18:01
@K.Black píše: :potlesk: ale za monitorem je každá taková pomalu matka Tereza :lol:

Každá ne, já svoje dítě nehodlám ochudit o něco, oč stojí jenom proto, že nejsem samoživitelka. a normálně jsem sviňucha, mě to není vůbec blbý, mě jde o blaho mých dětí. Když se moje dítko nedostane do školky, bude chodit rok do soukromé a další rok ho zapíšu znovu. Proč bych měla platit za soukromou? Manžel odvede na daních tolik, že naše dítko má na státní školku nárok :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
20.4.13 18:05
@araw píše:
Každá ne, já svoje dítě nehodlám ochudit o něco, oč stojí jenom proto, že nejsem samoživitelka. a normálně jsem sviňucha, mě to není vůbec blbý, mě jde o blaho mých dětí. Když se moje dítko nedostane do školky, bude chodit rok do soukromé a další rok ho zapíšu znovu. Proč bych měla platit za soukromou? Manžel odvede na daních tolik, že naše dítko má na státní školku nárok :lol:

moje taky a dokonce přednostní, protože nejstarší byl jen 21 dní, a holka chodila do soukromé, ti říkám si to místo vydupu :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
jana0979
20.4.13 18:06

@araw
Nechápu, proč je u tebe každá zaměstnaná ženská vždy jen samoživitelka :think:
Nic jiného jsem od tebe nečetla :zed:.
Asi to bude tou tvou utkvělou představou > zaměstnaná ženská = samoživitelka a zaměstnaný chlap = velké daně :oops:.

• Citovat
  • Upravit
17013
20.4.13 18:12
@jana0979 píše:
@araw
Nechápu, proč je u tebe každá zaměstnaná ženská vždy jen samoživitelka :think:
Nic jiného jsem od tebe nečetla :zed:.
Asi to bude tou tvou utkvělou představou > zaměstnaná ženská = samoživitelka a zaměstnaný chlap = velké daně :oops:.

Ale prosím tě, tady to jede hlavně o tom, že samoživitelky by měly mít to největší právo, jinak skončí děti v dětských domovech. Četla jsi tu diskuzi? Nebo že by jsi byla včerejší zablokovaná sprosťačka? :think: :think: Jinak máš evidentně problém se čtením psaného textu, přečti si to znovu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
20.4.13 18:17
@araw píše:
Ale prosím tě, tady to jede hlavně o tom, že samoživitelky by měly mít to největší právo, jinak skončí děti v dětských domovech. Četla jsi tu diskuzi? Nebo že by jsi byla včerejší zablokovaná sprosťačka? :think: :think: Jinak máš evidentně problém se čtením psaného textu, přečti si to znovu :*

@araw :palec: :palec: :palec: :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
20.4.13 18:34

@araw
Tak teď jsi mi to fakt nandala :lol: :lol:. Četla a o samoživitelkách tu byly příspěvky převážně od tebe ;).
Zablokovaná sprosťačka??? To bohužel nevím co je, ale ty určitě jo (podle sebe, soudím tebe ;) ) Že někdo nepřispívá, neznamená, že je bloklej.
Každej nemá tu potřebu, vysedávat tu od rána do rána a strávit tady 3/4 života :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
20.4.13 19:12

@jana0979 ono to ale zacalo tym, ze matky na MD/RD s druhym/tretim/desiatym deckom by mali mat tolko moralky aby neblokovali miesto v skolke samozivitelke, ktora na sukromnu skolku nema a ked dostane vypoved tak jej decko pojde do detskeho domova. Matky na MD/RD beztak davaju deti do skolky len preto ze su lenive, starsiemu sa nevenuju a chcu chodit po nakupoch len s jednym deckom miesto s dvoma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
20.4.13 19:13
@jana0979 píše:
@araw
Tak teď jsi mi to fakt nandala :lol: :lol:. Četla a o samoživitelkách tu byly příspěvky převážně od tebe ;).
Zablokovaná sprosťačka??? To bohužel nevím co je, ale ty určitě jo (podle sebe, soudím tebe ;) ) Že někdo nepřispívá, neznamená, že je bloklej.
Každej nemá tu potřebu, vysedávat tu od rána do rána a strávit tady 3/4 života :kytka:.

Achjo, souhlasím s podpisem K. Black. Až se naučíš číst, potom bude mít smysl s tevbou diskutovat. Takto ne. :mrgreen: Pa kočko :* :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
20.4.13 19:36

@araw
A kdepak jsi vyčetla, že s tebou mám zájem diskutovat :roll:.
Napsala jsi první a já jen reagovala :think:.
Taky se s tebou loučím zlato :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10975
20.4.13 19:42

Karolínka se asi dneska někam zašila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já jsem třeba chtěla od září začít pracovat na půl úvazku, protože už mi z toho bytí doma fakt hrabe :mrgreen:. To bude nejmladšímu 8 měsíců. Děda by s ním dopoledne zvládnul, šli by na prochajdu, dal by mu oběd a pak by chrupal než by přišla maminka. ALE! Dceru mi do školky nevzali (takže argument, že zabírá místo dítko maminky na MD tady padá :mrgreen:) a tak další rok státu neodvedu ani korunu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
20.4.13 20:11
@jana0979 píše:
Aha, ty vlastně potřebuješ umístit dítě do školky, protože nemáš čas a chuť sedět v MC, nebo jít na hřiště :roll:.
Karolína jen napsala, že pracující matka která odvádí daně, by měla mít ve školce přednost před tou, která je doma a státu nedává nic (ba naopak).
V tom má pravdu, ale to matka která nemá na MD chuť vzít dítě do kolektivu, těžko pochopí :,(.
V 5letech je školka důležitá (o tom žádná),proto taky mají předškoláci absolutní přednost a neplatí školkovné (nebo jak se to jmenuje).

Sorry, ale přečti si celou VĚTU, a né jen část věty. Tady se bavíme o tom, že starší děti potřebují kolektiv a to buď v MC, nebo na hřišti nebo ve školce. A já psala, v případě, že má žena mimino a k tomu starší dítě, tak nemá chuť s tím miminem vysedávat celé dny v MC a nebo na hřišti kvůli staršímu, který potřebuje kolektiv. Nevím, kolik a jak staré máš děti, ale já si neumím představit, třeba s měsíčním dítetem jít do MC a být tam třeba 4 hodiny, aby starší dítě bylo v kolektivu, který potřebuje a navíc to takhle dělat několikrát do týdne, protože jedna návštěva kolektivu za týden je jaksi k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
20.4.13 20:12

@Bábi Zlopočasná Četla jsem to a reagovala až na přednost pracujícím maminám.
O samoživitelkách jsem nenapsala ani řádek a ani jsem nijak nereagovala (to sem plete pořád někdo jinej) :roll:.

Moje kámoška nedostala kluka do školky a tak je na ÚP.
Bere přídavky a příspěvek na bydlení.
Kdyby místo dostala, tak se vrátí do práce.
Nebrala by žádné dávky a ještě by platila daně + zd. a soc. pojištění.
Jenže je fakt, že pokud jsou podvody s razítkama (což jsem netušila, protože bydlím na malém městě a všechno se tady hned provalí),tak je to k ničemu.
Loučím se :mavam: :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7449
20.4.13 20:13
@honzátko.x píše:
Není nuto vysedávat po mateřských centech, dobrá matka dokáže udělat svému dítěti vhodný režim a zábavu…stihne u toho uvařit a vyprat a může být spokojené jak dítě, tak i matka.

Jsi fakt tak naivní a nebo si myslíš, že jedna osoba (či-li matka) dokáže dítěti nahradit kolektiv dětí se vším, co k tomu patří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.13 20:17

@maritimka souhlasím.. pro mě to,,vysedávání" je přímo očisteč.. Nemám nějak extra ráda vysedávání v centrech a na hřištích a plkat.. Klukovi jsou teda už 4, ale od 3 let prostě vidím, že já mu nestačím.. Co taky s mámou pořád.. Stavit kostičky číst si, kreslit??? To může dělat chvíli, ale běhání a řádění s dětmi, to mu žádná máma nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
20.4.13 20:42

@kvaček Ale třeba mně by nevadilo, každý den chodit do mc (stejně tam budu docela často, až naše povyroste a začne lozit a nebo chodit), aby se zabavila a byla i jinde, nejen doma se mnou. Já jen píšu, že bych to nezvládala, kdybych k té starší, třeba tříleté, měla mít ještě malé mimino a s ním chodit do toho MC. Si nedovedu představit maminu, která den co den chodí kvůli staršímu do MC i s třeba měsíčním miminem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin