Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.4.13 10:41
@karolínka12 píše:
Hele. když jste neschopné dítě pořádně naučit mluvit samy a potřebuje školku a logopeda nebo nejste schopné se s někým kdo má jiné děti kamarádit tak si cpěte své děti do školky a tady plyvete na samoživitelky, kterými VY se tady NIKDY nestanete, protože váš chlap se nikdy nepodívá na jinou a nikdy vám nezahne, protože je mrálně na výši a VY jste ty nejlepší; bravo! buď máte doma popelnici o kterou si nikdo jiný neopře ani kolo nebo jste hodně, ale hodně naivní

A co keby sme zrusili logopediu ako taku? Ved len supluje lenive matky a keby nebola, tak by sa tie mrchy lenive aspon konecne zacali snazit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.4.13 10:44
@Bábi Zlopočasná píše:
A co keby sme zrusili logopediu ako taku? Ved len supluje lenive matky a keby nebola, tak by sa tie mrchy lenive aspon konecne zacali snazit :zed:

A co teprve nase mamy by na tohle rekli. :lol:.Zajimave ze ja mluvila od roka a ctvrt a bracha i prestoze je mladsi zacal mluvit az ve 4 :mrgreen:.No a nejmladsi ted jiz 11leta sestra mluvila taky v roce a pul.Ale stejne museli dochazet taky na logopedii. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
21.4.13 11:17

Holky, začíná to tu být fakt sranda… :) Ne, já myslím, že to nemá cenu, Karolínu nepřesvědčíme, ona to ví všechno nejlíp. Podle ní by asi měla každá žena mít jen jedno dítě, aby mohla co nejdřív zpátky do práce a vydělávat na jeho slušivé oblečení a aktivní život. Kdo má víc jak jedno dítě, je už nezodpovědná osoba, jejíž děti nemají mít právo na školku, protože matka si válí šunky doma a pro stát nic nedělá. Jenomže já prostě chci mít víc dětí blízko sebe, protože i podle psychologů je to pro děti nejlepší, nechci mít doma rozmazleného jedináčka, co sice bude mít po materiální stránce všechno, ale nebude se umět dělit. Takový je asi pro stát mnohem větší přínosem, než rodina s více dětmi. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
21.4.13 11:22
@kattkka píše:
A co teprve nase mamy by na tohle rekli. :lol:.Zajimave ze ja mluvila od roka a ctvrt a bracha i prestoze je mladsi zacal mluvit az ve 4 :mrgreen:.No a nejmladsi ted jiz 11leta sestra mluvila taky v roce a pul.Ale stejne museli dochazet taky na logopedii. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
21.4.13 11:25

U každého dítěte je to jiné, Nkěteré děti mě mluvily krásně ve větách už ve dvou letech a dva mi začli mluvit až ve 4.Ale jsem ráda, že se za tím neskrývá žádné velké opoždění…Rozmuvili se a jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
21.4.13 11:36
Toto se snad týká všech dětí, ne jen těch, co mají matky na RD s dalším dítětem. Takže ani ta pracující matka nemůže požadovat, aby jí školka dala přednost. Nikde tam nic o právech pracujících matek nevidím. :nevim:
@karolínka12 píše:
Cituji:
„Právo na předškolní vzdělávání mají pouze děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky.“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
21.4.13 12:41
@katsha píše:
Holky, začíná to tu být fakt sranda… :) Ne, já myslím, že to nemá cenu, Karolínu nepřesvědčíme, ona to ví všechno nejlíp. Podle ní by asi měla každá žena mít jen jedno dítě, aby mohla co nejdřív zpátky do práce a vydělávat na jeho slušivé oblečení a aktivní život. Kdo má víc jak jedno dítě, je už nezodpovědná osoba, jejíž děti nemají mít právo na školku, protože matka si válí šunky doma a pro stát nic nedělá. Jenomže já prostě chci mít víc dětí blízko sebe, protože i podle psychologů je to pro děti nejlepší, nechci mít doma rozmazleného jedináčka, co sice bude mít po materiální stránce všechno, ale nebude se umět dělit. Takový je asi pro stát mnohem větší přínosem, než rodina s více dětmi. :zed:

Přiznávám, že jsem mírně vztahovačná, ačkoliv tady na emiminu se hodně držím, ale tohle mě taky zvedá ze židle. Mě je úplně jedno kolik kdo má dětí, jak daleko od sebe a co jsem si zjišťovala z reálného života okolo sebe je to úplně jedno. Nic nezaručí to, že sourozenci budou mít mezi sebou hezký vztah, není k tomu, žádná úměra. Ale napsat, že když si nepořídím děti blízko u sebe budu mít rozmazleného jedináčka mě teda taky dost zaráží a udivuje, že to vůbec někdo může myslet vážně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
21.4.13 12:51

@medulinkax
Jejda promiň, to jsem se asi špatně vyjádřila, nemyslela jsem to určitě obecně, ale reagovala jsem jen na to, co tu psala Karolína. Že lepší je mít jedno dítě, kterému se maminka bude plně věnovat a dopřávat mu materiální statky, než víc dětí, které maminka „odloží“ do školky.
Je mi jasné, že jsou rodiče, co chtějí a nebo můžou mít jen jedno dítě a vychovají z něj kvalitního člověka, stejně jako rodiče, co mají děti hodně a nestarají se o ně. Ale mě zase trochu nazdvedává, že si tu někdo dovolí říct, že když dá matka více dětí to nejstarší do školky, že je automaticky líná a neschopná.

Příspěvek upraven 21.04.13 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
21.4.13 12:57

@katsha já to chápu, jen mě vadí celkově zobecňování, protože podle mě to tak nefunguje. Každý ať si dělá na to co se cítí :mrgreen:. Proto ačkoliv bych měla držet s Karolínou, protože nechci děti blízko u sebe, půjdu příští rok do práce atd., tak prostě nevidím jen svůj pohled na svět, ale akceptuju, že to má někdo jinak a považuje to tak za správné. Já bych chtěla dostat dceru do státní školky o tom žádná, ale dokážu si představit jak je těžké dítěti nahradit kolektiv a třeba tahat ještě miminko do různých MC, kroužků atd. a na druhou stranu třeba i to miminko ochudit o další aktivity… Nevím, proč bych měla být já zvýhodněna jen kvůli tomu, že to chci mít prostě jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
21.4.13 13:00

@medulinkax
Jasně, v tom s Tebou souhlasím, já proti rodinám s jedním dítětem opravdu nic nemám, myslela jsem to na tento konkrétní případ, podle toho jak se vyjadřovala Karolína. :) Ona tady hned každého urážela, že když matky více dětí nezvládají mít děti doma, když je nenaučily mluvit apod., tak si je neměly pořizovat.
Asi se neumím správně vyjádřit. :oops:

Příspěvek upraven 21.04.13 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
21.4.13 13:11

@katsha já se jen musela ozvat, to mi nedalo. Chápu jak si to myslela :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
21.4.13 13:14

@medulinkax
Jasně, hlavně, že jsme se nakonec shodly. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
21.4.13 13:50

:roll: koukám, že ani nemá cenu číst, se tady hádají matky více dětí a jedináčků či co? :lol:

Podle mě by měli mít přednost pracující matky.Ne kvůli tomu, že by byli něco víc, ale protože nemají moc jiných možností, pokud se chtějí vrátit do práce. Zatímco maminka s mladším dítětem se holt o to starší postarat může.

@medulinkax píše:
Přiznávám, že jsem mírně vztahovačná, ačkoliv tady na emiminu se hodně držím, ale tohle mě taky zvedá ze židle. Mě je úplně jedno kolik kdo má dětí, jak daleko od sebe a co jsem si zjišťovala z reálného života okolo sebe je to úplně jedno. Nic nezaručí to, že sourozenci budou mít mezi sebou hezký vztah, není k tomu, žádná úměra. Ale napsat, že když si nepořídím děti blízko u sebe budu mít rozmazleného jedináčka mě teda taky dost zaráží a udivuje, že to vůbec někdo může myslet vážně…

Hele ono ani s tím blízkým věkovým rozdílem to není pravda ;)Všechno má svoje, děti blízko u sebe se častěji rvou, žárlí na sebe, později se od sebe chtějí odpoutat, protože byli pořád všude spolu-ve školce, ve škole, doma, v pokojíčku aj.,nemají maminku v mimi věku jen pro sebe atd. A můžou být rozmazlení klidně víc než jedináček, protože na ně maminka nemá tolik času a ani nervy…Já si se sestrou hrozně rozumím a přitom je o 10 let mladší. Nikdy jsme se neprali, chodíme spolu pařit, jsme pro sebe oporou.Ten rozdíl mi připadá super, protože se můžeme obohatit, ale nikdy jsme nemuseli soupeřit nebo spolu být nuceně, jen protože jsem sourozenci. Zatímco muž se se svým bráchou o 2 roky mladším vidí jednou za rok :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
5862
21.4.13 14:10

@luciášice
Jasně, s těmi jedináčky/sourozenci máš pravdu, to jsem se jen já předtím tak blbě vyjádřila. Ale už jsem to vyjasnila. :oops:
Myslím si ale, že pro stát jsou přínosem jak maminky, které pracují, tak i maminky, které jsou doma s dalším dítětem, každá jiným způsobem, proto mi přijde nefér prosazovat jednu nebo druhou skupinu. Nedá se říct, co je víc, proto se musí najít nějaké objektivní kritérium, které se nedá nijak obejít, a to je podle mě věk. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
21.4.13 14:42

Jste se tu ženský pěkně rozjeli :lol:.

No - já ve své podstatě vím, co Karolínka má na mysli a můžu s ní souhlasit. Ono každá to berete jen z úhlu svého pohledu, ale zkuste se na tu věc podívat taky z druhé stránky. Je to prostě blbě nastaveno.

Ale taky by se vám asi nelíbilo, pokud by dostalo místo dítě matky, co je doma s mladším a tím pádem by u vás bylo po práci - na soukromou by nebylo, nebo je daleko, příležitost jiná pracovní nic moc. Jak by jste se pak asi dohadovali ženský?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin