Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@maritimka píše:
Jsi fakt tak naivní a nebo si myslíš, že jedna osoba (či-li matka) dokáže dítěti nahradit kolektiv dětí se vším, co k tomu patří?
@honzátko.x Jen dotaz OT - proč v jednom příspěvku cituješ někoho a v dalším odpovídáš? Proč to nepíšeš do jednoho příspěvku? Bylo by to lépe „čitelné“
Ty jsi hezky velde, přečti si moje včerejší reakce a pak zjistíš, kdo je z nás dvou naivní. Tvé uvažovaní je hodně dětinský a nevyzrálé..a reaguj si jak chceš, protože dle tvého psaní na to Stejně nemáš…děláš tady chytrou a víš úplný prdlajs. Myslím, že jsou tady rozumné maminky, ale tebe k nim nepřikládám…vážně tě vůbec neberu.
@honzátko.x píše:???
Ty jsi hezky velde, přečti si moje včerejší reakce a pak zjistíš, kdo je z nás dvou naivní. Tvé uvažovaní je hodně dětinský a nevyzrálé..a reaguj si jak chceš, protože dle tvého psaní na to Stejně nemáš…děláš tady chytrou a víš úplný prdlajs. Myslím, že jsou tady rozumné maminky, ale tebe k nim nepřikládám…vážně tě vůbec neberu.
@K.Black : Zlato
,ty jsi taky všude. Hledáš moudra na maturu?
Nestačím se divit, co z tady vzniká za diskuse - spíš kam se vyvíjí.
ALE: asi by mi taky štvalo, kdyby mi kluky nevzali a já kvůli tomu přišla o místo. A vzali by dítě mamině na MD jen proto, že je o měsíc dva starší. Ale takový je holt život. A razítka od zaměstnavatele u nás chtěli.
Mělo by být míst dostatek a byl by klid!
@K.Black píše:
@araw koukám že už je z tebe zlatoto mě tady ještě nikdo takhle veřejně neřekl
Stačí zapracovat povinný smajlík a lidi okolo tebe tě budou milovat
ale pro mě jsi poklad, jen ho vykopat. to až na to tady přijdou, to bude haló
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s10232.gif":http://www.celysvet.cz/…e/s10232.gif"
No, jak se tady oháníte těmi falešnými razítky o potvrzení o zaměstnání; pokud tohle někdo doopravdy dělá, tak to je fakt frajer; pokud takové potvrzení vydá někdo, kdo reálně může zaměstnávat lidi - pokud té, které vystaví razítko, tak pak riskuje; ono za někoho, komu vystaví razítko, že u něj pracuje, tak musí odvádět soc. a zdrav.; kdybych byla ředitelkou, tak bych třeba požadovala smlouvu atd. - hlavně u těch co teprve nastoupí… taky pokud může mít někdo podezření, že místa získávají lidé podvodem, může na školku poslat kontrolu a pokud si to lajsne jednou, podruhé těžko; pokud se něco takového dozvím zde, kde bydlím, tak to tedy řešit budu - neprůhledný zápis, upřednostňování určitých skupin před druhými; pravda, spravedlnost má v tomhle státě dost co dohánět, ale dobrý právník udělá divy
@Monali píše:
@kvaček já to taky tak dělám, že když vidím, že prcek začne posmrkávat nechám si ho hned doma a ruším obědy, ale stejně se mu to rozjede i doma když už bacila chytil..Ale kolikrát se mi stalo, že prcek přišel po nemoci po 14 dnech do školky, byl tam dva dny a druhý den když jsem si pro něj odpoledne šla, přišla za mnou učitelka do šatny a důležitě mi před ostatníma matkama říkala, že si ho mám nechat doma, že se mu ve školce ráno spustila rýma..Tak ji říkám že jo, ale že to už fakt není normální aby byl kluk ve školce 2 dny a zase něco chytil. Nejde mi o to že mi doma vadí, ale je mi ho líto když je nemocnej..No a pak mi říká kámoška, že mě ve školce maminy pomlouvaly, že na mě učitelka v šatně hučela, tak že prej my tam roznášíme nemoci![]()
![]()
![]()
![]()
no krávy největší
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ale že jejich děcka vidím imbrvére usoplený v šatně to je v pořádku a na ně učitelky nehučí..Mám pocit že si víc dovolujou k matkám na mateřské..asi závidí, že jsme doma
![]()
Asi jak kde si dovoluju u nas v pohode. Ja tedy nejsem na MD ale jsem doma. Vzhledem k tomu ze jsme na vesnici tak se tady vi okazdem prdnuti aspon pani reditelka takze to ze jsem doma jsem netajila. Ale ja treba nemmam problem.Byla jsem pozadana cca 2 behem roku mozna vicekratt kdyz byli prazdniny ze se pojede jenom na jednu tridu. Jestli si tedy nemuzu nechat malou doma.Aby kvuli 4detem navic nejeli 2tridy. Takze jsem rekla ze neni problem. Nakonec to dopadlo ze byla akorat jedny prazdniny doma protoze deti se nakonec prihlasilo tolik ze i Barca mohla chodit.Ale vzdycky jsem byla slusne pozadana a zas kdyz neco potrebujem my tak skolka nam vyhovy. A nikdo si na nas nezasedl i prestoze ze jsem doma. I sama ucitelka mi rikala a maji papir pokud dite nekasle extreme a neni extra zasoplene zelene sople tak ma byt ve skolce.Ale rikam u nas problem neni…
@karolínka12 píše:
No, jak se tady oháníte těmi falešnými razítky o potvrzení o zaměstnání; pokud tohle někdo doopravdy dělá, tak to je fakt frajer; pokud takové potvrzení vydá někdo, kdo reálně může zaměstnávat lidi - pokud té, které vystaví razítko, tak pak riskuje; ono za někoho, komu vystaví razítko, že u něj pracuje, tak musí odvádět soc. a zdrav.; kdybych byla ředitelkou, tak bych třeba požadovala smlouvu atd. - hlavně u těch co teprve nastoupí… taky pokud může mít někdo podezření, že místa získávají lidé podvodem, může na školku poslat kontrolu a pokud si to lajsne jednou, podruhé těžko; pokud se něco takového dozvím zde, kde bydlím, tak to tedy řešit budu - neprůhledný zápis, upřednostňování určitých skupin před druhými; pravda, spravedlnost má v tomhle státě dost co dohánět, ale dobrý právník udělá divy
Bohuzel stema razitkama to dela kde kdo stou praci. I reditelky vi ze si to ty matky opatri sami ty razitka a reditelka je kratka a dle meho nemuzee pozadavot prac. smlouvu atd a i ta by nic neresila…
@kattkka píše:
Bohuzel stema razitkama to dela kde kdo stou praci. I reditelky vi ze si to ty matky opatri sami ty razitka a reditelka je kratka a dle meho nemuzee pozadavot prac. smlouvu atd a i ta by nic neresila…
pokud ředitelka chce spolupracovat a nedávat volná místa podvádějícícm matkám, stačí si to ověřit; pokud má podezření, že se jedná o podvod, může zapojit inspektorát úřadu práce - jedná se totiž o „práci na černo“ - je jasné, že za takovou matku fiktivní zaměstnavatel neodvádí soc a zdrav.; pokud není ředitelka spolupracující, tak na toto může upozornit někdo jiný a záležitost nechat prošetřit, není nic jednoduššího; já jsem v takových ohledech velmi, velmi akční a podobné situace řeším; někdy jsou lidé hodně překvapení, protože spoléhají, že jejich „manýry“ nikdo řešit nebude
@karolínka12 Nejdřív si o věci něco nastuduj a pak teprve vypouštěj nějaká moudra… jelikož je zápis v březnu, tak tou dobou může potvrdit skoro cokoliv a stejně to může být v září jinak… a chtít smlouvu - a k čemu to jako bude?
Jo, tak tohle je dobrý, celou dobu tu tvrdíš, jaké jsou matky na MD hnusné, když si dovolí dát dítě do školky, ale až půjdeš na zápis ty, tak to upřednostňování určitých skupin budeš řešit
takže to už bude upřednostňování pracujících špatně, no zasmála jsem se po ránu
![]()
@karolínka12 píše:
pokud ředitelka chce spolupracovat a nedávat volná místa podvádějícícm matkám, stačí si to ověřit; pokud má podezření, že se jedná o podvod, může zapojit inspektorát úřadu práce - jedná se totiž o „práci na černo“ - je jasné, že za takovou matku fiktivní zaměstnavatel neodvádí soc a zdrav.; pokud není ředitelka spolupracující, tak na toto může upozornit někdo jiný a záležitost nechat prošetřit, není nic jednoduššího; já jsem v takových ohledech velmi, velmi akční a podobné situace řeším; někdy jsou lidé hodně překvapení, protože spoléhají, že jejich „manýry“ nikdo řešit nebude
Ale oni si i volaji co jsem slysela do toho zamestnani. A on rekne ze nastupuje v zari a pak nakonec ze ne protoze nemuze prijmout…Hele mas male dite asi by bylo lepsi se prestat tehle diskuze ucastnit kdyz vubec nic nevis o danem problemu.Ja mam strasne rada takove chytrolinky jako ses ty. ![]()
Cituji:
„Právo na předškolní vzdělávání mají pouze děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky.“
toto je citace ze stránek min školství; z toho vyplývá, že právo na předškolní vzdělávání mají pouze a jenom děti, které za rok půjdou do školy; takže ten, kdo se tu celou dobu ohání, že každý má právo na vzdělání, tak je mimo; tudíž opět lze říci, že pokud jsou přijatí všichni, kteří jdou další rok do školy, pak by se mělo přihlížet k tomu, zda je matka zaměstnaná či nikoli; a je to naprosto logické, protože nikdo nemůže objektivně určit jestli dítě v tomto věku potřebuje vzdělávání víc než to druhé
@j.a.n.i1 Asi tak nějak
. Btw ještě bych chtěla vidět agilní paní ředitelku, která obchází inspektorát úřadu práce a zjišťuje si dopodrobna na každou matku, zda opravdu pracuje, nejlépe ještě kde a za kolik.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@araw koukám že už je z tebe zlato
to mě tady ještě nikdo takhle veřejně neřekl