Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
20.4.13 15:02
@Lemuska píše:
@kattkka a psssssst…mala mi jde do skolky uz ted (to vis rodim az v srpnu) pac musim stihnout kadernika, manikuru a mozna i botox :lol: Kaci, nikomu to nerikej :twisted:

mala mi uz chodi do skolky. A rodim v zari.taky toho jeste musim spoustu stihnout. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101665
@kvaček píše:
Tak mají naběhnout na ředitelku, at vybírají jinak a bude, ale ne potom po někom štěkat, že mu to neni blbé…

Ale ono ani moc na ředitelku naběhnout nejde, protože je tu rozhodnutí ombudsmana (ano, nemá to váhu soudu, ale proč by ředitelky riskovaly) o tom, že rozlišování podle zaměstnanosti matky je diskriminující… a z pohledu dítěte je, to je prostě fakt, ať se nám to líbí nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

Já fakt nejsem včerejší a vidím moc dobře, jak to s těmi „pracujícími“ matkami je. A to jsem hodně krátkozraká, ale když si maminka s „bubnem“ obstarala od známého razítko, že na ni v práci jako čekají, jen aby se dítě do školky dostalo, tak mi přijde víc než mimo, aby bylo kritérium zaměstnání matky. Dokonce (a to už mám ty oči skoro zavřené) vím, jak často jsou matky samoživitelky matkami samoživitelkami jen naoko (a to vím o konkrétním případě, kdy drze matka samoživitelka pobírala všechny možné příspěvky a přitom otec dětí s ní normálně bydlel).

Takže se na mě nezlobte, ale neuvolním místo nikomu jen proto, aby se mi pak někde nějaká vyžírka vysmívala. Bohužel, i zde platí, že kvůli několika podvodníkům tprí celá skupina, ale když neexistuje způsob (vlastně ani vůle), jak je pořádně kontrolovat, tak moje dítě nebudu diskriminovat kvůli blbě nastavenému systému. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.13 15:06

@j.a.n.i1 tak to mají prostě hodně blbé, ale prostě s tím nikdo nic neudělá…
U nás to nepřiznají, ale berou podle víc bodů, ale na prvních místech jsou pracující, záleží na školce..
U nás máme víc požadavků a za každý je bod a pak se sečtou a podle toho se nabere třeba 30 děti.. ale pracující mají 2 body což je nejvíc, takže nad čárou jsou všechny pracující,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
20.4.13 15:08

@kvaček jukni na diskuzi ze vcera…pobavis se, ale jen pokud mas pevne nervy :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.4.13 15:08
@jana0979 píše:
@kolozubka
Manžel přece platit daně nemusí, může být taky nezaměstnaný :oops:!!!
Ať klidně pracující matky tříleťáků končí na pracáku, hlavně když budu mít dítě ve školce já i přesto, že jsem celý den doma na MD :zed:.
Pro tříleťáka (popř. čtyřleťáka) je školka fakt nepostradatelná, bez ní by se v životě nikdy a nikde nazařadil :pankac:.
Je fakt smutné, když si někdo udělá děti a pak napíše, že nemá CHUŤ A ČAS se jim věnovat :oops:.
Pádíme na hřiště.
Prcek bude v kolektivu a nemusí zabírat míto ve školce pracující mamině, když jsem stejnak doma. :mavam: :mavam:

Hele já nepsala, že nemám chuť a čas, takže laskavě mi to do úst nevkládej. A pro dítě matky s mojí dg. (do které je tu všem úplný prd), je školka opravdu důležitá. Z těhle bezohledných lidí, co se skrývají za rádoby dobrosrdečností mi je zle. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.4.13 15:10
@K.Black píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je zas diskuze :roll: synkovi byli v březnu tři roky, byli jsme u zápisu do školky, a když ho od září vezmou bude chodit, i když mám rodičák na 4 roky, a ani po něm nemám v plánu jít do práce, a je mi uplně jedno že je někdo potřebnější. Už vidím jak uvědomělé matky stojí před školkou a nabízejí své místo potřebnějšímu :lol: třeba když maminka má dítě ve školce, chodí do práce, otěhotní a zůstane doma, už vidím jak vrací místo :mrgreen:
Děti si jsou rovny ;)

Jo děti si jsou rovny, ale podle některých tady si jsou ty jejich děti rovnější :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.13 15:12

@Lemuska raději ne, mě je to celkem jedno, jak to kdo bere.. Já totiš si myslím, že každá máma to dělá pro své dítě a nevěřím, že někdo se bude pro někoho něčeho vzdávat. To si myslím, že je hodně pokrytecký názor..
Lituju maminky co jim dítě nevezmou a nemají jinou možnost, ale zase mi přijde hodně sprosté vinit jiné, co jim dítě vzali. V každé školce je to prosě jiné - v naší berou prostě všechny děti udělali třídu navíc.. A kdyby napsala, že jsem na MD a dávám např. 3 letého, tak mě tu sežerou, jenom že mám štěstí??? :nevim: Kdybych napsala, že většina dětí u nás jsou maminky na MD, tak se tu zblázní, ale u nás v prostě přes prázdniny otevřeli další třídu pro 20 dětí…Prostě nejsou všude stjené možnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101665
20.4.13 15:13
@kvaček píše:
@j.a.n.i1 tak to mají prostě hodně blbé, ale prostě s tím nikdo nic neudělá…
U nás to nepřiznají, ale berou podle víc bodů, ale na prvních místech jsou pracující, záleží na školce..
U nás máme víc požadavků a za každý je bod a pak se sečtou a podle toho se nabere třeba 30 děti.. ale pracující mají 2 body což je nejvíc, takže nad čárou jsou všechny pracující,

No, je otázkou, jak by to dopadlo, kdyby to dal někdo k soudu :think: třeba by s tou diskriminací uspěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.13 15:14

@j.a.n.i1 to jsi blbě pochopila, oni vzali všechny a otevřeli třídu navíc…nakonec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101665
20.4.13 15:15

@kvaček Tak tam pak není co řešit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.13 15:16

@j.a.n.i1 totiš začali maminky naletovat na městký uřad a prostě starosta rozhodl, že vezmou všechny děti a bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
20.4.13 15:18

@kolozubka
Já jsem ti do úst nic nevkládala, tak nechápu, proč máš nerva :roll:.
Jsi reagovala a já odpověděla - to je vše (máš to na straně 44 ;) )

@medulinkax
Mám děti tři.
Pokud bych šla do práce, tak bych dítě do školky dala, ale pokud budu doma, tak dám prcka až do předškolní (ty menší ročníky zas tak důležitý nejsou).
Pokud budu doma, tak nemám jediný důvod zabírat místo někomu, kdo ho potřebuje a ani nemám zájem, cpát dítě cizím lidem (když nemusím). :nevim:.
@katsha
Sama píšeš, že jsi dcerku do školky ve 3letech necpala a osočuješ ostatní, kteří mají stejný názor.
Prostě mi přijde mimo, vzít čtyřleťáka nepracující maminky a nechat doma tříleťáka maminky pracující, která pak kvůli neumístění skončí na ÚP.
Mám stejný názor jako ředitelka honzátko. x - přednost mají mít předškoláci a děti zaměstnaných rodičů.

Toť vše… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12272
20.4.13 15:23
@jana0979 píše:
@kolozubka
Já jsem ti do úst nic nevkládala, tak nechápu, proč máš nerva :roll:.
Jsi reagovala a já odpověděla - to je vše (máš to na straně 44 ;) )

@medulinkax
Mám děti tři.
Pokud bych šla do práce, tak bych dítě do školky dala, ale pokud budu doma, tak dám prcka až do předškolní (ty menší ročníky zas tak důležitý nejsou).
Pokud budu doma, tak nemám jediný důvod zabírat místo někomu, kdo ho potřebuje a ani nemám zájem, cpát dítě cizím lidem (když nemusím). :nevim:.
@katsha
Sama píšeš, že jsi dcerku do školky ve 3letech necpala a osočuješ ostatní, kteří mají stejný názor.
Prostě mi přijde mimo, vzít čtyřleťáka nepracující maminky a nechat doma tříleťáka maminky pracující, která pak kvůli neumístění skončí na ÚP.
Mám stejný názor jako ředitelka honzátko. x - přednost mají mít předškoláci a děti zaměstnaných rodičů.

Toť vše… :mavam:

Já žádnýho nerva nemám. Přečetla jsem si v knize od p. Hnízdila, že rozčilování je ničení si svého zdravé pro blbost druhých, takže já se toho držím a nic takového mě nerozhází :mavam: A nemám to na str. 44, ale prd… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
20.4.13 15:24

@jana0979 a to ti nevadi, ze zaberes predskolakem misto nekomu pracujicimu s mladsim ditetem? V cem je to jine? Predskolni vychovu prece taky zvladnes a nebo se da dochazet i externe na pripravku do skoly.Jaky je v tom rozdil? Ja nevidim zadny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin