Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
20.4.13 14:13
@kolozubka píše:
No právě, tak pak nechápu, co se tím mají co ohánět. :cert: Jako můj chlap maká, odvádí daně a jeho dítě nebude mít nárok na vzdělání ve školce jen kvůli tom, že já nepracuju? :poblion: To jsou mi tedy názory.

Presne tak.Jak tohle si hold nektere damy neuvedomuji. Nastetsi takhle smyslejicich je jenom par…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
20.4.13 14:13

@Bábi Zlopočasná
Souhlasím s babi, opravdu ne každý snese Mc a ne každý má v blízkosti bydliště herny. Mám 3 děti (také jsem ta nezodpovědná co si nafláká děcka :mrgreen: ) a jsem ráda, že syn je ve školce, protože byl hodně zakřiknutý a to, že se musí naučit prosadit a být dravějši jsem nedokázala. Takže pro mne je školka jen plus. Něco dostane do vínku od nás a něco mu teď dává jeho okolí. A holt nebudu patřit mezi matky co „chtějí“ mít dítě u sebe, protože mu dají více než školka, tak tomuto blábolu nevěřím.
A kdo by měl mít přednost - nikdo, mělo tu být dostatek školek a jeslí. A nechci vidět co bude za 10 let až tyto děti půjdou na střednía magoři teď ruší a slučují školy :nevim: :zed: to se budou dělat zkoušky i na učiliště :pocitac:
V tomto státě se nějak nahoře nemyslí :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
20.4.13 14:17

@kattkka
Asi tak. Jenomže tu některé namítnou, že když tvůj manžel vydělává tolik (i když státu odvede nadprůměrně vysoké daně), můžeš si přece zaplatit soukromou školku a být solidární k ostatním. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
20.4.13 14:25

@Minki
Nehledě na to, že i kdyby na každém rohu byla MC a herničky, stejně to prostě podle mě nenahradí dítěti školku, kde je samo bez maminky, kde se naučí komunikovat s jinými dospělými i stejně starými dětmi, kde má stálý kolektiv dětí a první kamarády. Samozřejmě, že mám i kamarádky a známé s dětmi, ale za zimu se sejdeme tak jednou dvakrát, protože jsme buď nemocní my nebo oni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
20.4.13 14:26
@katsha píše:
@kattkka
Asi tak. Jenomže tu některé namítnou, že když tvůj manžel vydělává tolik (i když státu odvede nadprůměrně vysoké daně), můžeš si přece zaplatit soukromou školku a být solidární k ostatním. :)

Jenomze nektere zase namitnou, ze kdyz uz plati vysoke dane (mimo jine i na pridavky treba pro samozivitelky) tak proc by si jeste meli platit drahou soukromou skolku :mrgreen: a byt tim solidarni. Vzdyt uz plati ty dane. :lol: Je to porad dokola…coz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.13 14:30

Já si myslím, že od určitého věku, mají dítě má nárok na školku děti bez ohledu, jestli maminka pracuje nebo ne, což je aspoň rok před školou, dva, ty děti co pomalu budou mít 5 let…
zase já budu doma, jsem těohtná, ale kluk bude mít v prosinci už 5 let a nenapdalo by mě někomu přenechávat místo.. Neni to kvůli mě, ale kvůli systému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
20.4.13 14:32
@kvaček píše:
Já si myslím, že od určitého věku, mají dítě má nárok na školku děti bez ohledu, jestli maminka pracuje nebo ne, což je aspoň rok před školou, dva, ty děti co pomalu budou mít 5 let…
zase já budu doma, jsem těohtná, ale kluk bude mít v prosinci už 5 let a nenapdalo by mě někomu přenechávat místo.. Neni to kvůli mě, ale kvůli systému…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
20.4.13 14:32

@Lemuska
Však jo, já to myslela ironicky. :) Prostě „bohatší“ ( i když mají více dětí a peníze investují do nich) nemají podle některých diskutérek nárok na školku, protože musí být přece solidární s chudšími. Zato rodiče, co mají jedno dítě, kterému chtějí po stránce materiální dopřát všechno, takže matka pokluše co nejdřív do práce, nárok musí mít, protože ona přece státu odvádí daně. :roll: Fakt na hlavu postavené.

Příspěvek upraven 20.04.13 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
20.4.13 14:33

@kolozubka
Manžel přece platit daně nemusí, může být taky nezaměstnaný :oops:!!!
Ať klidně pracující matky tříleťáků končí na pracáku, hlavně když budu mít dítě ve školce já i přesto, že jsem celý den doma na MD :zed:.
Pro tříleťáka (popř. čtyřleťáka) je školka fakt nepostradatelná, bez ní by se v životě nikdy a nikde nazařadil :pankac:.
Je fakt smutné, když si někdo udělá děti a pak napíše, že nemá CHUŤ A ČAS se jim věnovat :oops:.
Pádíme na hřiště.
Prcek bude v kolektivu a nemusí zabírat míto ve školce pracující mamině, když jsem stejnak doma.
:mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3392
20.4.13 14:38

U nás je to tak…bylo mi řečeno, že se přednostně berou předškoláci a děti zaměstnaných rodičů. Ale taky jistě zaleží na paní ředitelce, když má nějakou známou..která má např, dvě děti a ředitelka jí je klidně vezme..situace v rodině je taková, že maminka od dětí nepracuje a bydlí ve společném domě s funkčí babičkou a dědečkem. Tak to už mi přijde vážně rozmazlenost jedný ženský. Já babičky na hlídání neměla, protože bydlíme dál od rodičů a taky jsme to zvládli a k tomu chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
20.4.13 14:39

@katsha ja to pochopila :hug: Ted uz se do tohoto tematu ani nejde zapojit, protoze obcas si nekdo z prispevku te druhe demagogicky vypichne nejaky nesmysl a uz nedokaze uvazovat v sirsich souvislostech. A tys mi tak krasne nahrala na smec…musela jsem, promin, ale te ironie jsem si vsimla takze s tebou souhlasim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.4.13 14:41

@jana0979 : a kde jsi cetla ze nenma chut a cas??
Ta skolka je tam proste dulezita. Navic od te doby co tam mala se rozsil i obzor kamaradu a nema ty same ale muze si vybrat ne ty co mu dohodi maminka…takze skolka ma prinos pro kazde dite ta tak ci onak a je jedno jestli maminka je na md, nebo doma nepreacuje, nebo pracuje je to uplne jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
20.4.13 14:43

@jana0979 a ty máš jak staré dítě? Takže ty dokud budeš doma, i kdyby do jeho 6,7 lez než půjde do školy ho necháš doma? Docela by mě zajímalo kde tak velkému dítěti najdeš kolektiv, když ostatní děti budou ve školce… Mě přijde smutné to, že někdo má potřebu druhé osočovat, ačkoliv je vůbec nezná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
20.4.13 14:43

@jana0979
A ty máš kolik dětí? Jestli jedno a jsi s ním ještě na RD, tak proč ne. Já jsem taky dceru necpala ve 3 letech do školky, to by mně bylo skutečně blbé. Stejně tak prostřední jsme taky letos ještě nehlásili. U těch tříletých celkem chápu, že by měla mít přednost ta pracující (ale skutečně prokazatelně).
Jinak já na to hřiště a do MC chodím, ale s mladšími dětmi, i jim se chci část dne věnovat úměrně jejich věku, schopnostem a zájmům. A mimochodem, když tam dopoledne přijdeme, jsou tam maminky s prťaty, ve věku mé nejstarší nikdo, takže i kdybych byla solidární a dceru měla doma, tak kde ji mám vyčarovat ty vrstevníky? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
20.4.13 14:47

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je zas diskuze :roll: synkovi byli v březnu tři roky, byli jsme u zápisu do školky, a když ho od září vezmou bude chodit, i když mám rodičák na 4 roky, a ani po něm nemám v plánu jít do práce, a je mi uplně jedno že je někdo potřebnější. Už vidím jak uvědomělé matky stojí před školkou a nabízejí své místo potřebnějšímu :lol: třeba když maminka má dítě ve školce, chodí do práce, otěhotní a zůstane doma, už vidím jak vrací místo :mrgreen:
Děti si jsou rovny ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin