Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31744
22.4.13 09:24
@araw píše:
Ale furt je rozumnější si rodičovství naplánovat, aby to bylo nějaké mámě k smíchu je fakt smutný. IQ tykve :zed:Příspěvek upraven 22.04.13 v 09:21

My rodičovství plánovali a na pr.eli jsme peníze neměli ;) Ale nestěžuji si, prostě to nějak zvládneme, ale školku potřebovat budu ;)

Jinak jsem nepochopila poslední větu-to měla být urážka, nebo jen výkřik do tmy, nebo na co jsi reagovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
22.4.13 09:25

@mari1912 jenze ono opravdu ve skolkach dostavaji prednost pracujici…ano je to v poradku, bezvyhradne s tim souhlasim…nicmene jako mensina se dostanou deti i rodicu na MD…coz je tez v poradku. Nekterym to tu ale lezi v zaludku a nejradeji by ty sobecke a zle matky na MD i s jejich zlymi sobeckymi detmi postrilely :pocitac: a ohani se tu demagogickou a absurdni argumentaci, ktera hranici s hysterii. Pokud mi dite jako matce na MD do skolky vzali tak nevim proc bych ho mela prenechavat nejake silene zenske, ktera tady na emimi plive na ostatni spinu. Jinak system nebude nikdy spravedlivy pokud nebude potreba mist ve skolkach na 100% saturovana. Tak to proste je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
@araw píše:
Vtip? my ale na to mysleli taky, co je na tom vtipného?? :roll: Než jsme šli do dalšího dítěte, tak jsme si peníze bokem odkládali, tudíž přežijeme i bez rodičáku a nemusím se každý měsíc hroutit a zakládat diskuze, že rodičák nepřišel. Že není na pleny, když přijde rodičák o týden později, to přijde mě jako vtip, ale strašně hloupej, že lidi splodí děti a jsou závislý na dávce, která může přijít do posledního dne v měsíci. Zodpovědnost při založení rodiny by měla být automatická, ne že se tomu každá druhá hlupka směje :roll: :zed: Jo a můžu být s dítětem doma až do předškolního věku, protože přežijeme, mysleli jsme na to, tudíž se z nepřijetí do školky nebudu hroutit a brečet, že umřem hlady. Ale to někdo jako ty, krátkozrakej koukám nepochopí :roll: ty jsi mě ale naštvala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Souhlasim. Sice nerikam ze musi byt nasetreno ale melo by byt tak aby kdyz nedosel rodicak tak se clovek nehroutil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@hanapospis az ja pojdem do prace tak to ze mi vezmu deti do skolky mi trn z paty moc nevytrhne, pretoze skolka konci o stvrtej a ja v praci o pol piatej. To je tiez pekny podraz ked som sa odstahovala od rodiny za pracou. ;)

A vcera som citala v spravach o ktorejsi skolke, ze skor ako zacali ZVAZOVAT moznost predlzenia „otvaracej“ doby, tak uz nemusia, lebo deti co by o to mali zaujem su uz vsetky prec, tak ked netreba, tak sa na to vybodli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
22.4.13 09:27

Ja nikdy na rodicak necekala jako na spasu a naopak si myslim, ze ten, kdo neumi sve dite zajistit i bez pomoci statu je otazkou, jestli to dite vubec mel mit, nesud pokud nevis.
Nejde preci jen o to do prace nemuset, ale i o to, mit take jinou seberealizaci nez kolem ditete, potazmo domu/bytu.
Ono totiz i je dobre, kdyz to dite vidi mámu delat i neco jineho, vychova príkladem :jazyk:
Mam deti s velkym vekovym rozdilem od sebe, troufnu si rict, ze vetsine z vas bych mohla byt mámou a prave proto mam srovnáni, jak to s umistenim deti do skolek fungovalo driv a ted, a treba kolem roku 1992-1994 bylo take deti mraky, skolek daleko vic nez dnes a presto poctu nestacily. Rozhodne ale nebyly takove boure kolem toho jako dnes.
Prave jak tu nekdo zminil-z moralniho hlediska by uprednostnovani matek zamestnanych bylo prinejmensim vhodne, proto, ze v dnesni dobe delat zamerne ze zamestnamych nezamestnane mi prijde prinejmensim zbytecne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
22.4.13 09:28
@Bábi Zlopočasná píše:
@hanapospis az ja pojdem do prace tak to ze mi vezmu deti do skolky mi trn z paty moc nevytrhne, pretoze skolka konci o stvrtej a ja v praci o pol piatej. To je tiez pekny podraz ked som sa odstahovala od rodiny za pracou. ;)A vcera som citala v spravach o ktorejsi skolke, ze skor ako zacali ZVAZOVAT moznost predlzenia „otvaracej“ doby, tak uz nemusia, lebo deti co by o to mali zaujem su uz vsetky prec, tak ked netreba, tak sa na to vybodli. :nevim:

no to jsme na tom stejne. Manzel dela od 9-17:30 a ja jsem delalva do 17hod.. takze nevim jak to budeme potom resit. Zatim to neresim, protoze je to hodne daleko. Ale melo by se to prodlouzit. Me je docela na nic oteviraci doba od 7hod kdyz v Brne vetsina lidi chodi na 8-9hod rano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.13 09:29
@mari1912 píše:
Ježiši, právo mají všechny děti, ale pokud je situace jako že ta situace je, že prostě míst je málo, tak proto tady tahle debata. ;)
jasný, že všechny mají právo bez rozdílu, ale morální právo v TÉTO době je jinde, ale svůj názor nikomu nevnucuji-je jen můj a hrstky matek jedináčků :mrgreen:

Ja som mala slecnu v jasliach, kym bola jedinacik. Statnych. Lebo som sa vratila do prace, kvoli hypoteke. A skrz otvaraciu dobu sme museli aj tak cvakat sukromne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.4.13 09:32
@mari1912 píše:
My rodičovství plánovali a na pr.eli jsme peníze neměli ;) Ale nestěžuji si, prostě to nějak zvládneme, ale školku potřebovat budu ;)Jinak jsem nepochopila poslední větu-to měla být urážka, nebo jen výkřik do tmy, nebo na co jsi reagovala :think:

No na dámu, která tu uráží, že je vtipné, že někdo rodinu plánoval. Já se taky nesměju těm, co brečej když má rodičák 3 dny zpoždění. Ale dokud tohle bude lidem připadat k smíchu, pak tu furt takové lidi budou a to by nemělo být považováno za normál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
22.4.13 09:35

Co se týká kritéria přijetí do školky, měl by se brán v potaz jen věk dítěte a nazdar. To je totiž nejdemokratičtější způsob. Jakékoli zvýhodňování typu sourozenec, zaměstnání… už je zvýhodňování určité skupiny.

Jinak tady žasnu nad tím pojmem „pracující matky“. To jako maminky, které začaly třeba podnikat, protože ví, že s několika malýma dětma jsou v tomto systému nezaměstnatelné mají být bity za to, že prostě našly východisko jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
22.4.13 09:37

@araw Asi tak nějak. Nikdo tu nešije do rodin, které si nenašetřily, protože prostě leckdy ani nemohly. Ale smát se těm, kteří tu možnost měli a nebo tomu přizpůsobili vše je směšné uvažování, které hodně souvisí s finanční gramotností, se kterou jsme v ČR dosti na štíru, což je obecně známý fakt.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
22.4.13 09:38

@MisaHanuska Souhlas, věk jako kritérium a nazdar bazar, cokoliv ostatní už je další faktor a nefér pro nějakou skupinu.

• Citovat
  • Upravit
22.4.13 09:41

@MisaHanuska ja toho surodenca chapem, pretoze az sa vratim do prace (na vedene podniku nemam bunky :oops: ) tak odviest prve dieta jednu zastavku autobusom do skolky, druhe dieta 4 zastavky, pokracovat mhd pol hodiny do prace kde mam byt od - do… tak o tu pracu stejne pridem, lebo z tej prvej skolky ma vyhodia ze dieta nestiham vyberat pred zatvarackou. Alebo ma vyhodia z prace ze kazdy den koncim skor aby som stihla obehat skolky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.4.13 09:41
@MisaHanuska píše:
Co se týká kritéria přijetí do školky, měl by se brán v potaz jen věk dítěte a nazdar. To je totiž nejdemokratičtější způsob. Jakékoli zvýhodňování typu sourozenec, zaměstnání… už je zvýhodňování určité skupiny.Jinak tady žasnu nad tím pojmem „pracující matky“. To jako maminky, které začaly třeba podnikat, protože ví, že s několika malýma dětma jsou v tomto systému nezaměstnatelné mají být bity za to, že prostě našly východisko jinde?

Věk a toho sourozence bych nechala, protože aby měly mámy dvě děti a každé v jiné školce je na palici. S odváděním a vyzvedáváním. Tohel bych nechala jako hlavní kriterium po věku. A to neplánuju sourozence :mrgreen: Mám vlastně dva jedináčky, ale v tomto s těma matkama soucítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
22.4.13 09:48
@MisaHanuska píše:Jinak tady žasnu nad tím pojmem „pracující matky“. To jako maminky, které začaly třeba podnikat, protože ví, že s několika malýma dětma jsou v tomto systému nezaměstnatelné mají být bity za to, že prostě našly východisko jinde?

Mamimky co podnikaji preci take pracujou ne?
Nepracujici jsou ty, co proste nepracuji, potazmo berou ruzne davky na vse mozne, co nas stale jeste stedry stat dotuje urcite skupine obyvatel.
Jina kapitola jsou maminky, co je zajisti manzel natolik, ze nemusi, ale ty pak jiste neplacou nad tim, ze nemaji pro dite na neco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 09:52

@Lemuska
Máš pravdu, tak to prostě je a ono asi nikdy nikdo nebude úplně spokojený.
Mě se to bude týkat až za pár let, tak uvidíme jak to bude pak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin