Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
22.4.13 19:19
@Lika11 píše:
Nediv se, že ženy, co kvůli tobě a tobě podobným musely dát výpověď ti nemohou přijít na jméno.
Hlavně že má tvoje dítě KOLEKTIV a ty OSOBNÍ ČAS :cert: někdo jiný kvůli tomu nemá co jíst.

Jestli někdo nemá kvůli @Lemuska a jejímu dítěti co jíst, tak sorry, ale je to dotyčné problém. Hold musí imaginární dotyčná zapřemýšlet, jak se uživit i s dítětem za krkem. Si může najít práci za kasou v nějakém krámku a mít tam dítě sebou a učit ho kreslit, zpívat a vše, co jsi psala, že matka umí stejně nejlépe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
22.4.13 19:20
@Lika11 píše:
Nevím, proč ty.
Já bych své malé dítě nedávala, potřebu kolektivu nemělo.
Kdo však takový pocit má, tak to může řešit jinak než školkou.

Možná blbá dotaz, ale - ty jsi měla dítě ve školce, tak jak můžeš tvrdit, že potřeby, co má dítě, se dají pokrýt i jinak, než školkou, když jsi takovou situaci nezažila? Vše za tebe udělala školka, tak co tady povídáš, jak jsou školky k ničemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lika11
22.4.13 19:25
@medulinkax píše:
Vždy jsou různá řešení, ale nevidím důvod, proč bych je tak měla řešit, když mi všechno pokryje školka.

Třeba proto, že je málo míst :? a někdo je potřebuje víc.

• Citovat
  • Upravit
Lika11
22.4.13 19:26
@maritimka píše:
Možná blbá dotaz, ale - ty jsi měla dítě ve školce, tak jak můžeš tvrdit, že potřeby, co má dítě, se dají pokrýt i jinak, než školkou, když jsi takovou situaci nezažila? Vše za tebe udělala školka, tak co tady povídáš, jak jsou školky k ničemu :nevim:

Hele a můžu to tvrdit - nebyl to žádný zázrak.
Zato ty nemoci - jak tomuhle může někdo vystavit dítě kvůli kolektivu nechápu zase já :think:

• Citovat
  • Upravit
7449
22.4.13 19:27
@Lika11 píše:
Třeba proto, že je málo míst :? a někdo je potřebuje víc.

Takže já i manžel odvádíme daně, mimo jiné na zřizování státních školek. Já pracuji i při rodičáku, takže opět - odvádím daně. A ty tady budeš psát o tom, jak mám své místo přenechat „potřebnější“ a dát dítě na placené kurzy? Si děláš srandu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lika11
22.4.13 19:27
@maritimka píše:
Hold musí imaginární dotyčná zapřemýšlet, jak se uživit i s dítětem za krkem. Si může najít práci za kasou v nějakém krámku a mít tam dítě sebou a učit ho kreslit, zpívat a vše, co jsi psala, že matka umí stejně nejlépe…

Přeji ti, abys to tak zvládla, až jednou dojde na tebe.
Víc k tomu nemám co říct :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7449
22.4.13 19:28

… a ještě dodatek - nemám nakonec přenechat i své pracovní místo nějaké potřebnější, která ho existenčně potřebuje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
22.4.13 19:29
@Lika11 píše:

A to posoudí kdo, že je někdo potřebuje více a někdo méně? Kritéria jsou daný a podle toho se děti vybírají.

Nedostatek místa ve školkách je dlouhodobý problém, rozhodně to není záležitost posledního roku, takže už když maminka byla těhotná, musela o dané problematice vědět a začít se na danou situace připravovat. Pokud tak neučinila a dítě jí do státní školky nepřijmou, má bohužel smůlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
22.4.13 19:30
@Lika11 píše:
Nediv se, že ženy, co kvůli tobě a tobě podobným musely dát výpověď ti nemohou přijít na jméno.
Hlavně že má tvoje dítě KOLEKTIV a ty OSOBNÍ ČAS :cert: někdo jiný kvůli tomu nemá co jíst.

Nemá co jíst? To je přehnané ne? To, co školka dá dětem doma nenahradíš, at se budeš snažit sebevíc. Ten kolektiv dětí potřebuje. Pokud má v MC maminku pořád za prdelkou, je to něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
22.4.13 19:31
@Lika11 píše:
Hele a můžu to tvrdit - nebyl to žádný zázrak.
Zato ty nemoci - jak tomuhle může někdo vystavit dítě kvůli kolektivu nechápu zase já :think:

A do skoly deti pustis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
@Lika11 píše:
Víc k tomu nemám co říct :mavam:

Ale na ní nedojde, protože s možností soukromé školky počítá už teď když má holčičku malou. Prostě neplive kolem sebe a nehledá viníka. Každý je strůjcem svého štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
@Lika11 píše:
Víc k tomu nemám co říct :mavam:

Hele, a když ty jsi dávala své dítě do školky, napadlo tě, že je třeba nějaká samoživitelka, která to místo potřebuje víc, jak ty? Určitě nenapadlo, byla jsi ráda, že ti dítě vzali a ty jsi mohla do práce. A kdyby ti tak moc vadily ty nemoci, o kterých jsi tu psala, tak dítě odhlásíš a jsi s ním doma, protože jinak jsi špatná matka, když jsi ho těm nákazám opakovaně vystavovala… (pro ostatní - myslím to ironicky, je to přímá reakce na názory dotyčné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lika11
22.4.13 19:41
@maritimka píše:
A kdyby ti tak moc vadily ty nemoci, o kterých jsi tu psala, tak dítě odhlásíš a jsi s ním doma, protože jinak jsi špatná matka, když jsi ho těm nákazám opakovaně vystavovala… (pro ostatní - myslím to ironicky, je to přímá reakce na názory dotyčné)

Ale já to myslím vážně.
Nikdy jsem neměla dobrý pocit z toho, že kvůli penězům dávám dítě do kolektivu, kde s mnohem větší pravděpodobností onemocní.
Ale jiný způsob, jak vydělat peníze, neznám, na domácí príci se má profese nehodí, dávky byly nastavené tak, že bych nepřežila, takže to byl jediný způsob.
A pokud jde o ty potřebné a potřebnější - tehdy brali všechny samoživitelka a co tě asi překvapí, tak i všechny pracující.
A to by šlo nejspíš i dnes - fajn, že jste většina tak bohatí, že toto upřednostění nepotřebujete. Pro děti je určitě lepší kritérium věk - jsou na školku lépe připravení, mají lepší imunitu atd.

Jen prostě ne každý na to ty peníze má.
Už fakt končím, téma vyčerpáno, mějte se :mavam: :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17013
22.4.13 19:43
@Lika11 píše:

Ale to není její problém. její dítě splnilo kritéria pro přijetí do školky lépe, než dítě někoho jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.4.13 19:49
@Lika11 píše:

Ale proč by mělo někoho zajímat, že je někdo potřebuje víc?! Hele, je vysoká nezaměstnanost, nezajímá tě, že tvoje místo by potřebovala nějaká jiná osoba? která je na tom hůř než ty? Tohle je fakt už ubohý argument :nevim: Proč by měl někoho zajímat někdo jinej? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin