Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@maritimka píše: … a ještě dodatek - nemám nakonec přenechat i své pracovní místo nějaké potřebnější, která ho existenčně potřebuje??
No dle téhle logiky určitě jo
A alespoň si necháš dítě doma a uvolníš místo někomu jinému. Zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Že na tom bude bito tvoje dítě a tvoje rodina je úplně fuk ![]()
@Lika11 píše:
Nediv se, že ženy, co kvůli tobě a tobě podobným musely dát výpověď ti nemohou přijít na jméno.
Hlavně že má tvoje dítě KOLEKTIV a ty OSOBNÍ ČASněkdo jiný kvůli tomu nemá co jíst.
A ty co my nemuzou prijit na jmeno maji jedno dite neskolkoveho veku. V tech podpisech je to videt, vis. Vzdycky lze najit alternativa, nehlede na to, co mam informace tak 90% deti ve skolce je opravdu pracujicich. Opet pisu je to v poradku nicmene i deti ostatnich by meli dostat tu sanci, byt vyrazne mensi. Pokud ji mam tak nebudu blazen a nebudu prenechavat misto jinym. Sahni si do svedomi…take bys to neudelala… Pokud skolku ziskam lege artis a ne podvodem ci uplatky tak je vse v poradku. A ty zastupy ktere kvuli mne prisli o praci maji smulu. Zni to nepekne nic s tim nenadelame…je to tak.
Nu, ještě že máme firemní školku, takže mi žádná neznámá paní na jméno nebude moci přicházet
. Btw a kdyby muselo mé dítě do státní, je mi absolutně jedno, jestli tam nějaké jiné dítě kvůli mému nemůže. Bližší košile než kabát ![]()
@araw píše:
No dle téhle logiky určitě jo![]()
A alespoň si necháš dítě doma a uvolníš místo někomu jinému. Zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Že na tom bude bito tvoje dítě a tvoje rodina je úplně fuk
Asi tak. Jako nemám ráda ty řeči o potřebných a potřebnějších… Kritéria jsou daná, ať s tím matky v celé republice souhlasí a nebo ne a nevím, proč bych měla začít chodit kanálem za to, že mám práci a chci dát své dítě do školky? Stejně to dopadne tak, že bude nejméně do 3 let v soukromé, pak zkusím štěstí ve státní, ale počítám s tím, že bude nejspíš do svých 5 let v soukromé. Ty peníze za to jsou šílený (ta, co se mi líbí, je za 8500,– na měsíc), ale přijde mi to pro mé dítě lepší, než kdybych si našla hold jinou práci (třeba za kasou o víkendech) a byla s malou doma. Nechápu, co by z toho měla ona i já… Ale hlavně že bych své pracovní i školkové místo malé přenechala potřebnější…
@maritimka píše: … a ještě dodatek - nemám nakonec přenechat i své pracovní místo nějaké potřebnější, která ho existenčně potřebuje??
@Lemuska Lidé závidí i úsměv na tváři, tak bacha, ať ti ho Lika11 nevezme ![]()
Normálně, dlouho jsem se u žádné takové diskuze nepobavila, jako tady u té…
Mám sice ještě prtě, ale reálně přemýšlím, co budu dělat já i malá nejen zítra, ale i další týdny, měsíce a možná i roky. Musím - jinak to nejde. A nepřijdu si jako špatná matka, že už teď vím, že budu doma jen 2 roky na rodičáku, protože, co si budeme povídat - 11500,– je víc než 7600,– (myslím, že na 3 roky je to tolik) a tudíž musím počítat s tím, co bude malá dělat, až já se vrátím do práce. Přemýšlet nad tím, že mi nějaká hodná maminka přenechá místo v té jediné státní školce v Plzni, která bere už od dvou let, je absurdní, takže alternativa - hlídání mé matky (což v jejích 65 letech asi nejde denně, kord né s dvouletou) a nebo soukromé jesle či školka či chůva. Chůva by mě vyšla na víc, jak soukromá školka a nepřijde mi to zas taková výhra - kolektiv nula, učení nových věcí dejme tomu, ale stejně. Takže vyhrává soukromá školka. Ano, bude to stát peníze, takže - už teď lehce spořím z rodičáku a do toho mám práci na pár dní v měsíci. Jsem kvůli tomu špatná matka, že opouštím na (v květnu 6 dní) své půlroční dítě a jdu vydělávat a následně spořit na školku a ostatní výdaje?
Podle toho, co tady padlo za názory od jedné nejmenované, bych měla opravdu chodit kanálem a dítě by mi měla odebrat sociálka (protože nemám ani výtvarný a ani hudební talent).
Hau, domluvila jsem (lépe řečeno - dopsala jsem). ![]()
@maritimka mas pravdu…ted uz je ta debata ponekud nesmyslna…a me to neda tak trochu provokovat za ty reakce ti stoji
Jinak jsi sikovna ze z rodicaku usetris a ze nesedis na zadku, nenadavas na emiminu a taky se staras ![]()
@maritimka
Ale vždyť ty přece pracuješ, ty to místo dle těch co kopou za druhou stranu máš právem ![]()
Teda aspoň takto jsem to pochopila já ![]()
Dnes jsem si povídala na chatě s jednou již přesluhující paní učitelkou v MŠ. No šla mě přímo do rány
Říkala, že cca za 2-3 roky by situace měla být lepší, ale problém nastane pak se ZŠ.
Ona podle svého názoru by se přikláněla k variantě přijímat přednostně děti pracujících rodičů ![]()
Tak jsem si vzpomněla, že je tu tato diskuze a říkala jsem si, že bych sem měla napsat i názor nejpovolanější ![]()
Ale jak sama říká, na ní to nestojí ![]()
@mari1912 Nojo, ale co je to pracovat ![]()
no, to by byla zajímavá kritéria pro přijetí…
@j.a.n.i1
Já nevím, je to určitě strašně těžké rozhodnout ![]()
Já bych to asi nechala jak to bylo dřív, mě přijde, že teď to dělá daleko víc zlou krev ![]()
Já bych malého třeba do školky nechtěla dát vůbec, kdyby to bylo možné
Prostě pro mě je ve třech letech ještě prcek malinkej ![]()
A stejně mám smolíčka, je říjnovej a tak je to vyřešeno a půjde až od čtyřech-to už snad bude situace klidnější ![]()
@mari1912 Já se přiznám, že nevím jak to bylo dřív… já mám názor, že v téhle republice, čím jednodušší kritéria, tím lepší - prostě na věku se toho moc nepodvede, zní to sice hnusně, ale občas mám pocit, že podvádění je náš národní sport ![]()
Holky já chápu, že matku co musí nastoupit do práce(zvlášt samoživitelku),hodně zklame a naštve, když její dítě do školky nevezmou a dítě matky na RD ano-rozumím tomu naprosto. Nicméně chápu proč i maminky na mateřské s dalším dítětem, chtějí to své starší umístit do školky-všechny důvody proč to chtějí-tu již byly napsány a plně je podporuju. Podle mě je prostě ale hlavní problém v tom, že je školek málo. Tenhle problém se tahne už kolik let a pořád žádná změna, když nepočítám soukromé školky, které pro většinu z nás nejsou reálné.
Kritéria pro přijetí-věkovou hranici chápu, trvalé bydliště mě ale vytáčí na maximum.Jsme v podnájmu(důvody rozebírat nehodlám)a nechápu, proč by třeba nestačilo ukázat nájemní smlouvu a že tu od tohoto datumu bydlíme a starší děti chodí do školy???Takhle to vypadá, že naši kluci půjdou do školky až jako předškoláci(možná)a já budu doufat, že mi vydrží práce o víkendech i po ukončení rodičáku, jinak to tedy bude opravdu velký problém.
![]()
@ddinna Jojo, to už jsem tu psala, že bych podmínku trvalého bydliště taky zrušila… jako vím, že se podle toho směřují peníze, ale pak ať je tedy možnost nahlásit se na místní úřad a klidně ať jdou té obci moje daně ![]()
@Lemuska píše:
@maritimka mas pravdu…ted uz je ta debata ponekud nesmyslna…a me to neda tak trochu provokovat za ty reakce ti stojiJinak jsi sikovna ze z rodicaku usetris a ze nesedis na zadku, nenadavas na emiminu a taky se staras
Ušetřit se naštěstí něco dá, ale je to díky tomu, že jsem na rodičáku jen 2 roky a také díky manželově platu. Je jasné, když má někdo rodičák na 3 (4) roky, chlap domů nosí třeba 12tis. čistého a platí nájem nebo hypotéku, tak z toho pochybuji, že se dá šetřit…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.