Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101644
23.4.13 14:29

@kolozubka Nojo, ale když bydlíš v podnájmu (takže typicky něčí družstevní byt), tak už si tam to TP bez výslovného souhlasu vlastníka udělat nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
23.4.13 14:31
@Lenka512 píše:
To jo, ale jsi někde hlášená trvale a to město na tebe získává dotace od státu. Tak proč by druhé město Ti mělo vyjít vstříc, že ti např. veme dítě do školky, když z tebe nic nemá?
Takhle jsem to myslela…

No, já tomu rozumím a právě proto píšu, že mi TP přijde debilárna, protože ty v té obci reálně žiješ, ale v některých případech si tam to TP nemůžeš přihlásit. Takže bych místo toho dala institut „kde chci platit daně“ a aby se člověk mohl nahlásit na danou obec a ta by z něj pak něco měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.4.13 15:34
@j.a.n.i1 píše:
@kolozubka Nojo, ale když bydlíš v podnájmu (takže typicky něčí družstevní byt), tak už si tam to TP bez výslovného souhlasu vlastníka udělat nemůžeš.

To já vím…ale celkově z toho město nic nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
23.4.13 15:35
@j.a.n.i1 píše:
No, já tomu rozumím a právě proto píšu, že mi TP přijde debilárna, protože ty v té obci reálně žiješ, ale v některých případech si tam to TP nemůžeš přihlásit. Takže bych místo toho dala institut „kde chci platit daně“ a aby se člověk mohl nahlásit na danou obec a ta by z něj pak něco měla.

Jo, s těma daněma by to asi bylo rozumnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
23.4.13 19:26
@j.a.n.i1 píše:
No, já tomu rozumím a právě proto píšu, že mi TP přijde debilárna, protože ty v té obci reálně žiješ, ale v některých případech si tam to TP nemůžeš přihlásit. Takže bych místo toho dala institut „kde chci platit daně“ a aby se člověk mohl nahlásit na danou obec a ta by z něj pak něco měla.

Já osobně se domnívám, že daně se odvádí podle místa podnikání zaměstnavatele. Takže pro mě by to znamenalo dávat dítě na druhou stranu Prahy. Já jsem rozhodně pro kritérium trvalého bydliště :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.4.13 20:27
@j.a.n.i1 píše:

Aha, tak to jsem nevěděla. My bydleli v baráku u majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
23.4.13 20:34
@medulinkax píše:
Já osobně se domnívám, že daně se odvádí podle místa podnikání zaměstnavatele. Takže pro mě by to znamenalo dávat dítě na druhou stranu Prahy. Já jsem rozhodně pro kritérium trvalého bydliště :)

Bylo na mysli spíše přerozdělování peněz vybraných na daních a to jede podle trvalého bydliště. Nicméně já bych to brala podle skutečného bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
23.4.13 21:12
@j.a.n.i1 píše:
Bylo na mysli spíše přerozdělování peněz vybraných na daních a to jede podle trvalého bydliště. Nicméně já bych to brala podle skutečného bydliště.

Aha, tak to jo. No já s tím stejně nesouhlasím. To je podle mě ještě zneužitelnější, než potvrzení o zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.5.13 17:13

@j.a.n.i1 TP si udělat můžeš, dneska už stačí jen platná nájemní smlouva. Druhá věc je, že když na to přijde majitel, tak Tě se slušnou pravděpodobností vyhodí…

Jinak podle mě je nesmysl dělat ještě novej institut na placení daní - byla b z toho administrativa, vopruz pro lidi, stát by určitě musel najmout další lidi… Rozumnější by bylo líp využívat ten trvalej pobyt.

Jo a btw. ještě obecně ke školkám: přijímat dítě podle zaměstnání matky je diskriminace, ale podle sourozence to diskriminace není? Kolegyně mi psala, juchú máme školku, ale přitom tříleťáci v jejich obvodu standardně mají smůlu - ale ona má ve školce starší, tak místo dostala. Tohle mi přijde ještě horší diskriminace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.5.13 17:16

@karolina_a_betuska No jo, ale vyzvedávání a odvádění dětí do dvou různých školek je děsný. Taky ten mladší sourozenec školku „zvládne“ lépe, protože tam není sám… Tohel jako diskriminaci neberu, prostě odvádět a vyzvedávat děti ze dvou školek musí být na palici. Máma je ráda, že stihne tu jednu :lol: a to píšu jako člověk, který má dvě děti po 15 letech a další nebudou, tudíž něco takového nevyužiju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
5.5.13 18:07
@karolina_a_betuska píše:
@j.a.n.i1 TP si udělat můžeš, dneska už stačí jen platná nájemní smlouva. Druhá věc je, že když na to přijde majitel, tak Tě se slušnou pravděpodobností vyhodí…

Já vím, že pro TP stačí nájemní smlouva, ale spousta lidí má smlouvu podnájemní, typicky pronajaté družstevní byty, těch není zrovna málo, takže tihle lidé jsou taky diskriminovaní, protože i když v dané obci bydlí, tak nemají se školkou šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.5.13 18:16
@araw píše:
@karolina_a_betuska No jo, ale vyzvedávání a odvádění dětí do dvou různých školek je děsný. Taky ten mladší sourozenec školku „zvládne“ lépe, protože tam není sám… Tohel jako diskriminaci neberu, prostě odvádět a vyzvedávat děti ze dvou školek musí být na palici. Máma je ráda, že stihne tu jednu :lol: a to píšu jako člověk, který má dvě děti po 15 letech a další nebudou, tudíž něco takového nevyužiju :mrgreen:

on je teda podle mě větší opruz si muset platit soukromou, ačkoliv mladší dítě tě kvůli sourozenci předběhlo :think: podle mě to taky diskriminace je a nechápu to. maminka může být bohužel v dnešní době ráda, že vůbec školku „zadarmo“ má a ne ještě aby si stěžovala na opruz, že musí do dvou různých. :roll: prostě právo na vzdělání jednomu by nemělo být odepřeno kvůli tomu, aby jiná maminka nemusela denně zažívat opruz a vodit dítě do dvou školek (nehledě na to, že to mladší dítě se sourozencem by se bez tohoto kritéria do školky nedostalo, takže by bylo doma a mamince by opruz nenastal :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.5.13 18:17
@araw píše:
a to píšu jako člověk, který má dvě děti po 15 letech a další nebudou, tudíž něco takového nevyužiju :mrgreen:

a to píšu jako člověk, co má děti 2 roky po sobě a u mladšího by mě to mohlo trápit víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.5.13 18:32

@El-Brno @karolina_a_betuska Sleduju diskuzi… Jen jsem chtela pripojit, ze mit dite ve dvou skolkach by se dalo napr. u nas na Vsetine…

Ale neumim si to prakticky predstavit treba v Praze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101644
5.5.13 18:58
@chatwenna píše:
Jen jsem chtela pripojit, ze mit dite ve dvou skolkach by se dalo napr. u nas na Vsetine…
Ale neumim si to prakticky predstavit treba v Praze :nevim:

Proč ne? Ono v Praze je to rozdělené na relativně malé městské části a do jiné ti dítko stejně kvůli TP nevezmou, takže ve výsledku ty školky budou podobně blízko jako u vás. Někdy třeba dokonce ve 2 domech vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin