Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 Přesně tak
No uvidíme, třeba domácí na trvalé kývnou, mám v plánu je o to požádat a argumentovat školkou. Zatím je čas, ale čím dřív, tím líp že ![]()
@mari1912 píše:
Dnes jsem si povídala na chatě s jednou již přesluhující paní učitelkou v MŠ. No šla mě přímo do rányŘíkala, že cca za 2-3 roky by situace měla být lepší, ale problém nastane pak se ZŠ.
Ona podle svého názoru by se přikláněla k variantě přijímat přednostně děti pracujících rodičů
Tak jsem si vzpomněla, že je tu tato diskuze a říkala jsem si, že bych sem měla napsat i názor nejpovolanější
Ale jak sama říká, na ní to nestojí
Ale ano, nepopieram ze pracujuca zena potrebuje skolku ako sol. Ale napriek tomu sa necitim ako krysa ked si pojdem podat prihlasku.
Trochu, teda hodne, ma mrzi, ze kvoli „pracujucim samozivitelkam“ sa na mna pozera ako na lemru lenivu ked sa idem niekde stazovat ze pre moje dieta nie je miesto v skolke. Lebo miesto toho, aby mi odpovedali tak navysime kapacity mi odpovedia ste doma na MD s druhou, vam skolku netreba. A problem je zmeteny zo stola. Ale co zmozem, ked mamicky same hovoria netreba viac miest, staci vykopat deti tych lenivych matiek co nechodia do zamestania. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@ddinna Jojo, to už jsem tu psala, že bych podmínku trvalého bydliště taky zrušila… jako vím, že se podle toho směřují peníze, ale pak ať je tedy možnost nahlásit se na místní úřad a klidně ať jdou té obci moje daně
Nahlásit se na úřad jen tak nemůžeš. Můžeš se hlásit na úřad, kde jsi měla trvalé bydliště a už ho tam z nějakého důvodu nemůžeš mít, ale na úřad jiné obce tě jen tak nepřihlásí. Zjišťovala jsem si to kvůli školce.
@kolozubka píše:
Nahlásit se na úřad jen tak nemůžeš. Můžeš se hlásit na úřad, kde jsi měla trvalé bydliště a už ho tam z nějakého důvodu nemůžeš mít, ale na úřad jiné obce tě jen tak nepřihlásí. Zjišťovala jsem si to kvůli školce.
ono to není zas až tak složité se na úřad „přihlásit“… stačí si trvalý pobyt úplně v ČR ukončit a poté si jej zase obnovit. je to sice hra s úřady, ale dá se
http://www.weblog.rider.cz/…it-a-proc-ne
a pokud má někdo nájemní smlouvu, může si TP zřídit v bytě i bez soulasu majitele bytu, úřad toto nemá právo zkoumat
@mari1912 píše:
@Bábi Zlopočasná
Já na tebe ale takto nekoukám![]()
Ja som nanic drbna a nepamatam si co mam od koho, ale v tejto diskusii som sa dozvedela ze je nemoralne podat si prihlasku do skolky ked som na MD. ![]()
@mari1912 píše:
@j.a.n.i1Já bych malého třeba do školky nechtěla dát vůbec, kdyby to bylo možnéProstě pro mě je ve třech letech ještě prcek malinkej
A stejně mám smolíčka, je říjnovej a tak je to vyřešeno a půjde až od čtyřech-to už snad bude situace klidnější
Do školky ho dávat vůbec nemusíš - není to povinnost ![]()
Až docházka do ZŠ je povinná. ![]()
@Lenka512 píše:
Do školky ho dávat vůbec nemusíš - není to povinnost
Až docházka do ZŠ je povinná.
Nooo, to bych se ale musel pást
Musím do práce, ale protože jsem tušila, že mě ho jen tak nevezmou, nastavila jsem si i rodičák tak, aby to jakž takž vyšlo
Takže prcek nemusí, ale já ano.Hihi,nebo vyšlu chlapa, aby dělal ještě brigády ![]()
Dělám si legraci ![]()
@kolozubka píše:
Jojo, vím, jak to s tím je, ale prostě v mnoha případech je podmínka trvalého pobytu pro přijetí do školky taky diskriminační…
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, vím, jak to s tím je, ale prostě v mnoha případech je podmínka trvalého pobytu pro přijetí do školky taky diskriminační…
No nevím…
pokud si město vystaví školku, platí si ji, tak si může dát svoje podmínky, ne? A tou může být i trvalé bydliště v daném městě.
@Lenka512 No úplně svoje podmínky si dát nemůže… nicméně vím, že kvůli penězům tam školky to trvalé bydliště mají, ale pak je problém, když bydlíš v podnájmu - trvalé bydliště si tam nedáš i kdybys chtěla, přestože v daném městě bydlíš a se školkou máš prostě smůlu.
@j.a.n.i1 píše:
@Lenka512 No úplně svoje podmínky si dát nemůže… nicméně vím, že kvůli penězům tam školky to trvalé bydliště mají, ale pak je problém, když bydlíš v podnájmu - trvalé bydliště si tam nedáš i kdybys chtěla, přestože v daném městě bydlíš a se školkou máš prostě smůlu.
To jo, ale jsi někde hlášená trvale a to město na tebe získává dotace od státu. Tak proč by druhé město Ti mělo vyjít vstříc, že ti např. veme dítě do školky, když z tebe nic nemá?
Takhle jsem to myslela…
@El-Brno píše:
ono to není zas až tak složité se na úřad „přihlásit“… stačí si trvalý pobyt úplně v ČR ukončit a poté si jej zase obnovit. je to sice hra s úřady, ale dá se
http://www.weblog.rider.cz/…it-a-proc-nea pokud má někdo nájemní smlouvu, může si TP zřídit v bytě i bez soulasu majitele bytu, úřad toto nemá právo zkoumat
Tak je mi líto, ale celé jsem si to prolítla a je tam o ukončení, to je ok, ale pak když se chceš znovu přihlásit k trvalému pobytu, tak je tam tohle: „Nemůže-li občan po ukončení pobytu v cizině nebo po nabytí státního občanství České republiky předložit doklady podle § 10 odst. 6 písm. c), je místem jeho trvalého pobytu sídlo ohlašovny, v jejímž územním obvodu na území České republiky měl občan poslední místo trvalého pobytu nebo hlášené místo pobytu podle zvláštních právních předpisů.“ Takže si nemůžeš vybrat úřad, kam si nahlásit trvalý pobyt… Já jsem si to tak chtěla udělat do doby, než na nás bude napsaný barák, protože se to nestíhalo do zápisu do MŠ, takže pro mě bylo nakonec jediné řešení požádat, ještě stále majitele nemovitosti, o souhlas se zřízením trvalého pobytu. Přitom už kupní smlouva byla sepsaná a čekalo se na zápis do katastru.
@j.a.n.i1 píše:
Tak já nevím, jaké všechny případy mohou nastat, ale třeba i na základě nájemní smlouvy si můžeš zřídit trvalé bydliště a ani snad k tomu nepotřebuješ souhlas majitele. Dokládáš tím, že tam skutečně bydlíš, takže tam máš nárok na trvalé bydliště. Když jsme bydleli v nájmu, tak jsme si tam ani trvalko nezřizovali, protože nebyl důvod a je s tím jen práce. Jednak by mi tam dítě určitě nevzali, protože školky jsou tam přeplněné a v březnu nám končila nájemní smlouva, ještě v lednu jsme nevěděli, kam půjdem a v březnu všude začínaly zápisy, takže to byl fakt pres. ![]()
@kolozubka píše:
Tak je mi líto, ale celé jsem si to prolítla a je tam o ukončení, to je ok, ale pak když se chceš znovu přihlásit k trvalému pobytu, tak je tam tohle: „Nemůže-li občan po ukončení pobytu v cizině nebo po nabytí státního občanství České republiky předložit doklady podle § 10 odst. 6 písm. c), je místem jeho trvalého pobytu sídlo ohlašovny, v jejímž územním obvodu na území České republiky měl občan poslední místo trvalého pobytu nebo hlášené místo pobytu podle zvláštních právních předpisů.“ Takže si nemůžeš vybrat úřad, kam si nahlásit trvalý pobyt… Já jsem si to tak chtěla udělat do doby, než na nás bude napsaný barák, protože se to nestíhalo do zápisu do MŠ, takže pro mě bylo nakonec jediné řešení požádat, ještě stále majitele nemovitosti, o souhlas se zřízením trvalého pobytu. Přitom už kupní smlouva byla sepsaná a čekalo se na zápis do katastru.
nemůžeš si ho vybrat jen tak, že se ti hodí, blbě jsem četla a pochopila to tak, že se nejde přihlásit na úřad o své vlastní vůli vůbec
tak pak jedinou možností je pak někde uzavřít nájemní smlouvu na měsíc, přehlásit si trvalý pobyt na byt, z bytu na úřad…takže jde to taky… ale ještě trošičku složitěji ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.