Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.4.13 18:49
@Lika11 píše:
A já to otočím, co ta učitelka umí navíc? Ty neumíš naučit písničky, básničky, zaujmout výrobou výrobků atd.?
Jako já vím co umí navíc, zvládnout celou třídu, ale to přece doma nepotřebuješ.

Ona vie ako detsky mozocek funguje, ona studovala detsku psychologiu, ju prcek "neprecura' trikrat za den ako mna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lika11
22.4.13 18:49
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale ten kolektiv je nutny s ohladom na to, aby prcek nemal matku za zadkom.

No ony jsou ty kroužky i bez dětí.
A staršího ho vezmou a dožene to, neboj.

• Citovat
  • Upravit
5342
22.4.13 18:50
@Lika11 píše:
Lemuško v těch jesl :potlesk: ích zvládali i situaci, když rodič přišel do práce. Jesle fungovaly i pro děti s matkami na RD, když si potřebovaly něco zařídit, byla na to vyčleněna část kapacity a případně dítě mohlo chodit i za jiné přihlášené, ale toho času nemocné. Takže ani ty jesle mu nikdo nebral, jen za trochu jiných pomínek, prostě se museli přizpůsobit zaměstnaným. A přijalo se dítě jné maminky, která se do zaměstnání vracela. Navíc tehdy bylo omezení 5 dnů v měsíci tuším, aby byl nárok na RP, a pokud matka přišla o práci, tak chtěla ten RP čerpat a dítě stáhla víceméně sama.
Ale stalo se to tuším jednou, matky si dávaly dost pozor, aby o tu práci nepřišly, a to platí pořád.
Myslím, že by ses měla vyjadřovat slušně, ano dítě potřebuje v určitém věku kolektiv, ale předškoláci mají a vždycky měli přednost ze zákona. Dvouleťáci, tříleťáci kolektiv nepotřebují, je pro ně nebezpečný (viz diskuze „pořád nemocná ve školce, čím posílit imunitu“) a zajímavé je, že většina z nás dospělých by si své školkové roky klidně odpustila. Pro čtyřleté jak které, ale pořád si myslím, že ten kolektiv lze řešit jinak (rodinná centra, cvičení s dětmi, CPD aj.) i když školka je lepší a pohodlnější, ale pořád je to podle mě lepší řešit nějak jinak než následná vynucená nezaměstnanost dvoj- a vícematky. Právě ona má na trhu práce mnohem horší postavení než matka jednoho dítěte.

Prosim precti si diskuzi…protoze mne vytrhavas z kontextu a mne to nebavi psat porad dokola…blablabla…Tedy pro tebe jeste opakuji: nejsem proti uprednostneni pracujicich, ja to predstav si i schvaluji. Jen mne zde nadzvedly ponekud hystericke a agresivni reakce tech co plivaly spinu na maminky na MD co maji deti ve skolkach. Konkretne se jednalo o osocovani z lenosti ci neschopnosti se o dite postarat (to je uznej blbost). Moje dite do skolky chodit bude protoze kolektiv potrebuje. A plavat i cvicit chodime, ale to bohuzel neni to co mala hleda. A i kdyz jsem resp. budu na materske tak nebudu uprednostnovat cizi decko pred svym uz kvuli tomu co se tu strhlo. A klidne se priznam, ze si konecne udelam cas i na sebe, protoze nemam babicky a manzela porad v praci.. Ano system neni spravedlivy jenze s nedostatkem skolkovych mist ani nebude. Takze tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lika11
22.4.13 18:51
@Bábi Zlopočasná píše:
Ona vie ako detsky mozocek funguje, ona studovala detsku psychologiu, ju prcek "neprecura' trikrat za den ako mna.

Hele fakt zajdi do knihovny.
A nedělej si o těch učitelkách ideály.
Abys nebyla jednou hrozně zklamaná, protože psychologicky to nezvládají docela často.

• Citovat
  • Upravit
22.4.13 18:53

A ked sme u tych talentov… ja som mala zo spevu 3/4 po protekcii, pretoze ucitelka hudobnej bola mamina kamaratka, z tanecnej ma vyhodili trikrat, panacikov malujem len palickovych, kolkokrat sadnem na bicykel tolkokrat spadnem a bezky so mnou cuvaju.. ty jo a ja mala tu drzost porodit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lika11
22.4.13 18:56
@Lemuska píše:
Konkretne se jednalo o osocovani z lenosti ci neschopnosti se o dite postarat (to je uznej blbost). Moje dite do skolky chodit bude protoze kolektiv potrebuje. A plavat i cvicit chodime, ale to bohuzel neni to co mala hleda. A i kdyz jsem resp. budu na materske tak nebudu uprednostnovat cizi decko pred svym uz kvuli tomu co se tu strhlo. A klidne se priznam, ze si konecne udelam cas i na sebe, protoze nemam babicky a manzela porad v praci.. Ano system neni spravedlivy jenze s nedostatkem skolkovych mist ani nebude. Takze tolik.

Nediv se, že ženy, co kvůli tobě a tobě podobným musely dát výpověď ti nemohou přijít na jméno.
Hlavně že má tvoje dítě KOLEKTIV a ty OSOBNÍ ČAS :cert: někdo jiný kvůli tomu nemá co jíst.

• Citovat
  • Upravit
22.4.13 18:57
@Lika11 píše:
Hele fakt zajdi do knihovny.
A nedělej si o těch učitelkách ideály.
Abys nebyla jednou hrozně zklamaná, protože psychologicky to nezvládají docela často.

Mamu mam ucitelku, sice na ZS, ale prvy rocnik. MS nebude zas az taky rozdiel.
A slecna mi od roka chodila 10 mesiacov do jasli ked som sa vratila do prace. Ked som zasla do MC, tak mamicky rovesnicok mojej cacorky boli frustrovane co vsetko uz moja vie, a ze tie ich na to prdia. Ja neverim ze mam az tak genialne dieta (aj ked tak niekedy mozno zniem) je sikovna, vyzera genialna, ale je to len vdaka tomu, ze chodila do jasli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.4.13 18:57

Já teda nevím, ono záleží co kdo očekává od školky,.. Já teda neočekávám, že mi dítě naučí - kreslit, tancovat, zpívat atd.. to prostě můžu i já, ale mě hlavně jde o to, aby si našel kamarády - sám, naučil se komunikovat s dětmi nebál se jich, nebál se projevit, že něco chce, nechce, bez toho, abych to říkala já…
Třeba já ani neočekávám, že mi tam budou vyloženě něco dítě učit, ale, že bude mít určitý program, kdy třeba budě něco vzdělávací-takové nějaké ty jejich tanečky, a různé divadelka atd a hlavně se naučí trochu komunakace, průbojnosti, samostatnosti… a respektu k jiné osobě, než ke mě a učit se poslouchat a plnit ukoly, než půjde do školy.. Aby si zvykl na paní učitelku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
22.4.13 18:58
@Lika11 píše:
@medulinkax @j.a.n.i1 výtvarný či hudební kroužek :lol:
Mmch je spousta knížek, jak učit malé děti malovat.
Ale u těch tříletých je to spíš o držení tužky, neboj to zvládnete :think:

a proč budu dávat dítě do kroužku, když může být ve školce :nevim:. Ano knížky jsou v dnešní době na všechno. Vlastně mi vůbec nějaké odborné školky nepotřebujeme a všichni můžeme dělat všechno, protože si to přece můžu nastudovat v knize.

U 3 už to tedy není jen o držení tužky, to zvládla i moje dcera v roce, ale už o jemné motorice, kreativitě a podporování fantazie :nevim:

Ale jsem ráda, že se spokojíš s málem, alespoň tvoje dítě uvolní místo ve školce pro jiné děti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lika11
22.4.13 19:05
@Bábi Zlopočasná píše:
Mamu mam ucitelku, sice na ZS, ale prvy rocnik. MS nebude zas az taky rozdiel.
A slecna mi od roka chodila 10 mesiacov do jasli ked som sa vratila do prace. Ked som zasla do MC, tak mamicky rovesnicok mojej cacorky boli frustrovane co vsetko uz moja vie, a ze tie ich na to prdia. Ja neverim ze mam az tak genialne dieta (aj ked tak niekedy mozno zniem) je sikovna, vyzera genialna, ale je to len vdaka tomu, ze chodila do jasli ;)

Hele to je ale o něčem jiném.
Nevím, jestli to tady načínat, ale hodně matek se dětem prostě moc nevěnuje.

• Citovat
  • Upravit
22.4.13 19:06
@kvaček píše:
Já teda nevím, ono záleží co kdo očekává od školky,.. Já teda neočekávám, že mi dítě naučí - kreslit, tancovat, zpívat atd.. to prostě můžu i já, ale mě hlavně jde o to, aby si našel kamarády - sám, naučil se komunikovat s dětmi nebál se jich, nebál se projevit, že něco chce, nechce, bez toho, abych to říkala já…
Třeba já ani neočekávám, že mi tam budou vyloženě něco dítě učit, ale, že bude mít určitý program, kdy třeba budě něco vzdělávací-takové nějaké ty jejich tanečky, a různé divadelka atd a hlavně se naučí trochu komunakace, průbojnosti, samostatnosti… a respektu k jiné osobě, než ke mě a učit se poslouchat a plnit ukoly, než půjde do školy.. Aby si zvykl na paní učitelku..

Tak ja to kreslenie a spievanie beriem ako bonus. Moja chodi medzi starsie deti, pre nas je najvacsi prinos ze ju „tahaju“. Co doma odmieta, lebo sa boji, to iste ked vidi v skolke tak robi s nadsenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lika11
22.4.13 19:07
@medulinkax píše:
a proč budu dávat dítě do kroužku, když může být ve školce :nevim:.

Nevím, proč ty.
Já bych své malé dítě nedávala, potřebu kolektivu nemělo.
Kdo však takový pocit má, tak to může řešit jinak než školkou.

• Citovat
  • Upravit
22.4.13 19:09
@Lika11 píše:
Hele to je ale o něčem jiném.
Nevím, jestli to tady načínat, ale hodně matek se dětem prostě moc nevěnuje.

Lebo nevedia ako. Dieta nedostanes s navodom na pouzitie ;) Ved ani autority sa nevedia dohodnut aky pristup je naozaj ten spravny. Sice teraz vyhral montesori, ale po prevrate prisli tri teorie ako ucit. Montesori ziskalo najvacsiu podporu. Viem to, lebo moja mama bola zhodou okolnosti v „komisii“ co porovnavala ucebne osnovy vsetkych troch koncepcii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
22.4.13 19:10
@Lika11 píše:
Nevím, proč ty.
Já bych své malé dítě nedávala, potřebu kolektivu nemělo.
Kdo však takový pocit má, tak to může řešit jinak než školkou.

Vždy jsou různá řešení, ale nevidím důvod, proč bych je tak měla řešit, když mi všechno pokryje školka.

Školka nepatří do povinné školní docházky, takže na to si měla (máš) právo jí tam nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
22.4.13 19:16

Já se přiznám bez mučení - moje dítě bude chodit do jeslí od 18 měsíců a pak do školky od 3 let (pokud vše půjde dobře a „dle plánu“). Pokud se nedostane do státní, bude chodit do soukromé a popravdě, když se dostane do státní, je mi úplně šumák, že zabrala místo nějakému jinému dítěti. Dnešní svět je postavený tak, že někdo má a někdo nemá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin