Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
chatwenna
5.5.13 19:02

@j.a.n.i1 Aha, to jsem netusila… Ja myslela, ze dite mi muzou vzit „kamkoliv“, protoze u nas se na spadove oblasti nehraje…

• Citovat
  • Upravit
5476
5.5.13 19:40

@chatwenna u nás je to na městské části, takže většinou jen pár stovek metrů od sebe. samozřejmě, ono prakticky je to asi opruz, ale vysvětluj to matce, které dítě (byť starší) nevzali kvůli sourozencům a ona bude muset dát za školku 10 tisíc, to je podle mě hodně neempatické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
5.5.13 19:44
@El-Brno píše:
@chatwenna u nás je to na městské části, takže většinou jen pár stovek metrů od sebe. samozřejmě, ono prakticky je to asi opruz, ale vysvětluj to matce, které dítě (byť starší) nevzali kvůli sourozencům a ona bude muset dát za školku 10 tisíc, to je podle mě hodně neempatické…

Ale jestli je místo vedle ve školce, tak tam může dát ta druhá to, které se nedostalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.5.13 20:27

Dodatek: No já nemluvím o tom, že by byl vopruz vodit děti do dvou školek - ale o tom, že stejně starého tříleťáka nevezmou VŮBEC, ale když má v té školce sourozence, tak jo (Někde to prý dokonce je tak, že za sourozence je víc bodů než za věk :( - spíš vezmou tříleťáka se sourozencem, než čtyřleťáka jedináčka. ) Vodit do dvou školek je vopruz, o tom žádná, ale zase jak píšou holky, pokud jsou obě státní, tak to zase nestojí… Na tyhle maminky ohled je, ale na ty, co musí do práce a nemají kam s dítětem, to by diskriminovalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
5.5.13 20:30
@chatwenna píše:
@j.a.n.i1 Aha, to jsem netusila… Ja myslela, ze dite mi muzou vzit „kamkoliv“, protoze u nas se na spadove oblasti nehraje…

Tak oni to nejsou spádové oblasti, ona je vlastně v tomhle ohledu Praha jako taková vlastně kraj a jednotlivé městské části jsou defacto samostatná města (či vesnice) s vlastní samosprávou, takže každé vypisuje své vlastní podmínky pro přijetí a spravuje si své vlastní školky či školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.5.13 20:32

@El-Brno Vis, ja jsem z mensiho mesta, je tady taky problem se skolkama, ale asi ne tak markantni…

Kazdopadne soukroma skolka tady je a stoji „jenom“ se vsim vsudy 3500 Kč :)

A je na velmi dobre urovni. Pruser je, ze jsou tady polovicni platy nez v Praze :)

Takze ja si to nedovedu predstavit, jak to funguje s temi mestkymi castmi a jak daleko jsou skolky od sebe apod.

Kazdopadne, jak pise @karolina_a_betuska tak mi prijde, ze je spatne, ze mit sourozence je vyhodnejsi nez mit ctyrletaka…

• Citovat
  • Upravit
5.5.13 20:39

Mne osobne dve rozne skolky v ramci mestskej casti sposobia to, ze asi budem musiet jedno/obe deti dat do sukromnej, pretoze pracujem 45 minut MHD od bydliska, takze skolky vzdialene len jednu zastavku od seba nestihnem obehat a „vyhodia“ ma zo skolky pretoze nedodrzim zatvaracku. Ono to nie je len o tom opruze na jednej zastavke byvat, na druhej a tretej mat skolku a na stvrtej s jednym prestupom pracovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.5.13 21:19
@araw píše:
Ale jestli je místo vedle ve školce, tak tam může dát ta druhá to, které se nedostalo :mrgreen:

hm, kdyby bylo, tak to nikdo neřeší :pankac: bohužel je to většinou tak, že místo tam bude jenom pokud půjde o soukromou školku :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
5.5.13 21:21

@El-Brno Tak já musím říct, že mě teď Praha 14 příjemně překvapila, co jsem se dívala na seznam přijatých, tak mi podle těch čísel přijde, že snad přijali všechny co odevzdali přihlášku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.5.13 21:26

@Bábi Zlopočasná
no to jo, ono to může způsobit komplikace, ale to si potom budeš moct (muset) vybrat, zatímco když ti to dítě nevezmou vůbec, tak si ani vybrat nemůžeš. je jasný, že státní školka nemůže být až do desíti do večera, aby vyhověla třeba maminkám prodavačkám samoživitelkám, které sedí do devíti za kasou :nevim: je to těžký, já dojíždím do práce 75 kilometrů a taky nečekám, že bych nějakou státní školku sehnala, aby mě vyhovovala od šesti do rána do šesti do večera :nevim: ale budu ráda, pokud nikdo nebude moje dítě diskriminovat při přijetí a já pak budu podle mých pracovních požadavků mít možnost zvážit, zda jsem schopna splnit i pracovní dobu školky.

ono na druhou stranu by se dalo říct, že pokud víš, že stejně státní ti vyhovovat v žádném případě nebude, možná tě to ani nemusí tak mrzet, když se tam nedostanete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.5.13 21:27

@j.a.n.i1 u nás přihlášených dětí cca 500 a míst cca 200 (přesná čísla nevím…). známé dítě březen 2010 nepřijato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.13 21:33

No preto ma to tak sakramentsky… one… ze ju nezobrali kym som na materskej a stihala by som ju vyberat. Az budem v praci tak sa asi so statnou skolkou budeme moct rozlucit. Aj s pracovnou dobou „iba“ do pol piatej. :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.5.13 21:37

@Bábi Zlopočasná já jsem si našla tip na jednu soukromou školku v místě práce, za „pouhých“ 6 tisíc bez jídla, ale nevím, jestli je vhodné s sebou dítě tak daleko denně tahat. přece jen je to hodina ráno a hodina odpoledne. a to bych teoreticky mohla stíhat ji i vyzvedávat, pokud bych si to napracovala jindy :think:
anebo potom jednu na půli cesty, ale to mě přijde blbé ji mít úplně mimo, kdyby ji bylo zle apod., tak než si pro ni člověk dojede :think: je taky docela dost levná, tam by byl ale taky problém s vyzvedáváním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
5.5.13 21:38

@El-Brno Tak u nás říjen 2010 přijato…
Maličko OT, jak zvládáš to dojíždění, uvažuju o podobné vzdálenosti. Jezdíš autem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.5.13 21:38

@Bábi Zlopočasná a když jsme u toho, zkus si najít někoho, kdo ti pomůže s přehlášením trvalého bydliště ve čtvrti, kde pracuješ… jako vím, je to „opruz“, ale si vem, že bys měla platit oběma dětem soukromé školky, to je děs :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin