Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4476
22.4.13 09:54

Nejak nerozumim tomu kriteriu, ze by mely mit prednost deti pracujicich rodicu. Nechapu ty vase zabomysi valky. Skolek je proste nedostatek. Po 89 se rozprodali budovy za korunu a nejak uz nikdo neresi, ze situace se uplne zmenila, deti se uz nejaky ten patek rodi zase vic a svete div se, lidi chteji i pracovat a nesedet doma na zadku x let s detma. Nechapu, za co si pani primatori rozdeluji obri odmeny, kdyz pro mesta a lidi delaji velke prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 09:59

@Ivoka
Já nevím jestli je to úplně až tak pomoc státu RP :think: Neplatím si celý život sociální pojištění? Důchod asi nedostanu, to si platím připojištění, ale alespoň část těch peněz dostanu.
Navíc státu vychovávám daňového poplatníka, to znamená, že pro stát je to investice do budoucna ;)
Každopádně já vydělávala samozřejmě více než je RP a prostě i kdybych měla nějaké peníze bokem, tak i tak potřebuji RP :nevim:
Dceru jsem měla v 97,do školky šla 01 a problém jsem neměla-já jí ale dávala až od čtyřech. Nějak mě to přišlo logické, když jsem práci neměla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 10:01
@Bábi Zlopočasná píše:
@hanapospis az ja pojdem do prace tak to ze mi vezmu deti do skolky mi trn z paty moc nevytrhne, pretoze skolka konci o stvrtej a ja v praci o pol piatej. To je tiez pekny podraz ked som sa odstahovala od rodiny za pracou. ;)A vcera som citala v spravach o ktorejsi skolke, ze skor ako zacali ZVAZOVAT moznost predlzenia „otvaracej“ doby, tak uz nemusia, lebo deti co by o to mali zaujem su uz vsetky prec, tak ked netreba, tak sa na to vybodli. :nevim:

Tohle to je na dvě věci :zed:člověk práci sežene a má chuť pracovat, ale otevírací doba školky mu pracovat znemožní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 10:03
@araw píše:
No na dámu, která tu uráží, že je vtipné, že někdo rodinu plánoval. Já se taky nesměju těm, co brečej když má rodičák 3 dny zpoždění. Ale dokud tohle bude lidem připadat k smíchu, pak tu furt takové lidi budou a to by nemělo být považováno za normál :nevim:

Takže to měla být urážka :think: Já si nejsem vědoma jakékoliv urážky a pokud ty hodláš dskutovat v tomhle tónu, se mnou určitě ne :twisted:
A zrovna u tebe se tím pádem o tu školku zasazuji-přeci jen, je tam ten výchovný model

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 10:04

@Poison Ivy
Přečti si to prosím pořádně-píši, že kdyby takhle uvažovali všichni-ne že je to špatné
Model je to krásný, ale ne pro všechny možný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.4.13 10:07
@mari1912 píše:
Takže to měla být urážka :think: Já si nejsem vědoma jakékoliv urážky a pokud ty hodláš dskutovat v tomhle tónu, se mnou určitě ne :twisted:
A zrovna u tebe se tím pádem o tu školku zasazuji-přeci jen, je tam ten výchovný model

Ano, ale ne na tebe, ale na Ivoka, která urazila Poison, že mysleli před početím na to, aby se zabezpečili. Promiň, ale vysmívat se někomu proto, že je finančně gramotnej je vážně smutné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 10:08

@araw
:pankac: :pankac: čti taky prosím pořádně ju???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.4.13 10:15
@mari1912 píše:
@araw :pankac: :pankac: čti taky prosím pořádně ju???

Strana 57 :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 10:22
@araw píše:
Strana 57 :mrgreen: :mavam:

no já pořád nechápu co je tam k uražení :nevim: Vždyť je to pravda, že ne každý si může naspořit na čas kdy se podaří dítě, někdo ho má neplánovaně, někdo plánovaně, ale třeba se vydal ze svých úspor a věk ho tlačí-třeba já :oops: ;)
Takže model krásný, ale ne pro všechny možný
A prostě je to nadsázka-že bychom vymřeli, kdybychom takhle uvažovali všichni :jazyk:
Já to říkám pořád, dnešní reprodukční věk se neuvěřitelně posunul a není to dobře, protože pak jsou problémy-vím o čem mluvím :think:
A je to právě kvůli kariéře, škole, penězům :think:
A vše souvisí se vším-málo dětí, žádný důchod
Teď je hodně dětí, ale to je tím, že rodí silné ročníky, ono to tak vždycky nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.4.13 10:39
@mari1912 píše:
no já pořád nechápu co je tam k uražení :nevim: Vždyť je to pravda, že ne každý si může naspořit na čas kdy se podaří dítě, někdo ho má neplánovaně, někdo plánovaně, ale třeba se vydal ze svých úspor a věk ho tlačí-třeba já :oops: ;)
Takže model krásný, ale ne pro všechny možný
A prostě je to nadsázka-že bychom vymřeli, kdybychom takhle uvažovali všichni :jazyk:
Já to říkám pořád, dnešní reprodukční věk se neuvěřitelně posunul a není to dobře, protože pak jsou problémy-vím o čem mluvím :think:
A je to právě kvůli kariéře, škole, penězům :think:
A vše souvisí se vším-málo dětí, žádný důchod
Teď je hodně dětí, ale to je tím, že rodí silné ročníky, ono to tak vždycky nebude

Ale ten, kdo si naspoří a tudíž ho nepřijetí dítěte do školky neporazí a existenčně neohrozí je přinejmenším rozumnej. My bychom jinak do dalšího dítěte taky nešli :nevim: Takže lidi co myslí na budoucnost přeci nejsou k smíchu. stejně jako bychom si nevzali hypošku bez toho, aniž bychom měli naspořené peníze bokem. a lidi si je stejně berou a pak se diví, že přijdou o práci a tím pádem i o byt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 10:45

@araw
ne k smíchu nejsou, jen myšlenka, že by takhle uvažoval každý, neb to není proveditelné
jinak nebud vztahovačná, naopak je chválihodné, že máte naspořeno, ale uznej, že vždy to nejde-o nic víc nešlo ;)
A zrovna u tebe bych myslela, že ironii rozpoznáš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
22.4.13 10:47
@mari1912 píše:
@araw
ne k smíchu nejsou, jen myšlenka, že by takhle uvažoval každý, neb to není proveditelné
jinak nebud vztahovačná, naopak je chválihodné, že máte naspořeno, ale uznej, že vždy to nejde-o nic víc nešlo ;)
A zrovna u tebe bych myslela, že ironii rozpoznáš ;)

Tak to tedy neni pravda.Ale dobre mysli si to vyvracet ti to nebudu nebot by to nemelo cenu…A akorat by jsme se tady vsichni pohadali…Coz je zbytecne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 10:49

@kattkka
díky, taky se nechci hádat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
22.4.13 10:51

@kattkka
a samo by takhle měl uvažovat každý, ale je to nereálné-to jen pro upřesnění, taky jsem pro rezervy, jen chápu, že to vždy nejde a když to nejde, ale dítě chci, tak dítě mám ;)
Ale o mě nejde, já si nestěžuji, jen polemizuji :pankac:
A hlavně jsem úplně OT :oops:
Takže za to se omlouvám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
22.4.13 10:56

@araw hele ja nikoho neurazela, otazka ode mne byla, jestli mate nasporeno na dite, potazmo mysleno vetsina a to samo dle ruznych diskuzi pravda neni, ale urazka v tom zadna nebyla, jste nejake precitlivele damy…
@mari1912 rodicak je jina vec, ta nam pravem patri, kazdemu, kdo pracuje, to je jasne, maslela jsem jine davky statu.Ale to je jedno, to sem nepatri.
Rozhodne se hadat nechci take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin