Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pata308 píše:
@karolínka12 aha a ako vysvetlis ze lekarka nam doporucila dat dceru do skolky aj ked mam doma mladsie, ze by to potrebovala??? teda asi mi chcela urobit radost aby som si uzivala ne?
Ano lekarka ti chtela ulevit.Aby sis uzivala.Vis jakv densni dobe ti doporuceni napise kazdy lekar. ![]()
@karolínka12 ale ja momentalne tiez aj poberam rodicak, som doma s 14 mesacnym synom, ale na daniach si ten rd takmer zaplatim
a teraz cakam dalsie, takze dcera by nemohla do skolky vobec, rovno do skoly
![]()
@karolínka12 píše:
A jak už tu někdo psal, tak ne všechny školky opravdu vzdělávají a co pak jaká bude argumentace, když některé školky slouží pouze a jenom jako odkladiště? co když zrovna do takové vezmou to dítě matky na md?
To snad ani nemyslíš vážně tohle! Školky jsou ale zřizovány jako vzdělávací zařízení, takže pokud máš pocit, že víš o školce, která „nevzdělává“, můžeš dát podnět na příslušnou instituci a ta to prošetří.
@karolínka12 píše:
Já jsem nikdy nikde nepsala, že podnikání není práce a podnikatel je normální pracující člověk, o těch tu řeč nevedu; celou dobu píšu o matkách na md, které pobírají příspěvky od státu a nejsou výdělečně činné
Jezis to je snad jedno. Chapes ale ze ta maminka ktera stim druhym na MD tak pobira ten prispevek na mladsi ze starsi stim nema co do cineni ona v zasade taky pracuje kdyz to nahrnu do extremu.
@karolínka12 píše:
Já jsem nikdy nikde nepsala, že podnikání není práce a podnikatel je normální pracující člověk, o těch tu řeč nevedu; celou dobu píšu o matkách na md, které pobírají příspěvky od státu a nejsou výdělečně činné
A jak můžeš vědět že opravdu nevydělává???Já třeba chodím večer na brigádu a vydělávám! Jak můžeš někoho odsuzovat-ty s těmi rodinami žiješ??Ty si myslíš že jen pracujcí člověk pracuje? Nikdo jiný nemůže??Ty tady pořád někoho opravuješ, aby si sáhl do svědomí, ale první bys to měla udělat ty-máš to opravu nějaké zvrácené
@kattkka píše:
Ano lekarka ti chtela ulevit.Aby sis uzivala.Vis jakv densni dobe ti doporuceni napise kazdy lekar.
tak to je tak hodna
som ani netusila jak mysli na moje osobne blaho..
![]()
Tohle je nejlepší argument matek, které nedovedou dostatečně zabavit starší dítě a tak výchovu přenechají na někom jiném; ve zprávách je to celkem častá zpráva, jak si učitelky stěžují, že jsou děti z domova naprosto nepoznamenané, a tahle diskuze to jen dokazuje… je tu spousta argumentace, že dítě do školky, zejména těch na md prostě musí, protože doma jim nedokážou dát to, co školka; miminkům nečtou, protože proč přece… do kolektivu ho nevezmou prototže to jedině ve školce; když dítě neumí mluvit, šoupne se do školky, když je dítě zakřiklé, vyřeší to školka; tohle všechno jsou jen argumenty někoho, kdo výchovu nezvládá; a důkazem toho je mé okolí, které děti do školky necpe/necpalo a děti jsou normální, umí mluvit nejsou zakřiknuté; ty, co už jsou starší, tak jsou třeba i průbojnější než já, která do školky chodila od tří let; tohle všechno není o školce, ale o něčem naprosto jiném
@mooona píše:
Mě přijde, že ti jde jen o to, tady provokovat, nic víc. Ty sis prostě zasedla na matky na MD co mají ve školce děti. Pořád nehodláš přijmout fakt, že školka není odkladiště ale vzdělávací zařízení. Vzdělávám své děti i doma, ale prostě některé věci prostě nahradit nejdou! Prostě jediným kritériem pro přijetí by měl být věk dítěte, nic víc, nic míň. Já si myslím že by jsi tu tuhle debatu už měla ukončit, protože mluvíš pořád dokola-prostě jsou dva tábory jako prostě u většiny témat, s tím se prostě smiř, nemusíš nás pořád přesvědčovat o svém přesvědčení, názor nám tím nezměníš-my tobě také ne
@karolínka12 Milá zlatá, je opravdu vidět, že máš jen jedno dítě. Já mám tři. Nejstarší má 4, prostřední 2 a půl a nejmladšímu budou 3 měsíce. A fakt jsem nedala toho nejstaršího do školky proto, abych si válela doma šunky. Na to fakt nemám čas. Musím vymyslet program pro dvouleťačku, do toho kojím (což je v našem případě vždy cca 40 min), chodíme 2× denně ven, vařím, taky doma je potřeba něco udělat…
A nemůžu si vynachválit, co pro nás školka udělala. Minimálně donutila našeho nemluvu k mluvení, protože do tří let jsme z něj nedostali vůbec nic. To samé malování, já jsem ho k tomu doma přimět nedokázala. Taky je teď paráda chodit s ním na hřiště, protože tam zaručeně nějací kámoši ze školky jsou. Oproti tomu ségra sedí sama na pískovišti…
A zkus mi říct, že nezvládám výchovu ![]()
Příspěvek upraven 19.04.13 v 12:34
Tak třeba znám ty, které daly dítě do školky a nepracují…
@mooona píše:
A jak můžeš vědět že opravdu nevydělává???Já třeba chodím večer na brigádu a vydělávám! Jak můžeš někoho odsuzovat-ty s těmi rodinami žiješ??Ty si myslíš že jen pracujcí člověk pracuje? Nikdo jiný nemůže??Ty tady pořád někoho opravuješ, aby si sáhl do svědomí, ale první bys to měla udělat ty-máš to opravu nějaké zvrácené
@karolínka12 píše:
Tak třeba znám ty, které daly dítě do školky a nepracují…
Aji kdyby tak co. Porad je skolkav zdelavaci zarizeni.
Proč máš tolik dětí, že je nezvládáš? nenaučila jsi dítě mluvit? a přesně, u tebe je to, že si ulevíš a školka vyřeší problém, který si ty nezvládla; nač mít tolik dětí, když se jim nedokážeš věnovat? já chci děti dvě a víc ne, protože vím, že by to bylo moc
@MisaHanuska píše:
@karolínka12 Milá zlatá, je opravdu vidět, že máš jen jedno dítě. Já mám tři. Nejstarší má 4, prostřední 2 a půl a nejmladšímu budou 3 měsíce. A fakt jsem nedala toho nejstaršího do školky proto, abych si válela doma šunky. Na to fakt nemám čas. Musím vymyslet program pro dvouleťačku, do toho kojím (což je v našem případě vždy cca 40 min), chodíme 2× denně ven, vařím, taky doma je potřeba něco udělat…
A nemůžu si vynachválit, co pro nás školka udělala. Minimálně donutila našeho nemluvu k mluvení, protože do tří let jsme z něj nedostali vůbec nic. To samé malování, já jsem ho k tomu doma přimět nedokázala. Taky je teď paráda chodit s ním na hřiště, protože tam zaručeně nějací kámoši ze školky jsou. Oproti tomu ségra sedí sama na pískovišti…
@karolínka12 píše:
Tohle je nejlepší argument matek, které nedovedou dostatečně zabavit starší dítě a tak výchovu přenechají na někom jiném; ve zprávách je to celkem častá zpráva, jak si učitelky stěžují, že jsou děti z domova naprosto nepoznamenané, a tahle diskuze to jen dokazuje… je tu spousta argumentace, že dítě do školky, zejména těch na md prostě musí, protože doma jim nedokážou dát to, co školka; miminkům nečtou, protože proč přece… do kolektivu ho nevezmou prototže to jedině ve školce; když dítě neumí mluvit, šoupne se do školky, když je dítě zakřiklé, vyřeší to školka; tohle všechno jsou jen argumenty někoho, kdo výchovu nezvládá; a důkazem toho je mé okolí, které děti do školky necpe/necpalo a děti jsou normální, umí mluvit nejsou zakřiknuté; ty, co už jsou starší, tak jsou třeba i průbojnější než já, která do školky chodila od tří let; tohle všechno není o školce, ale o něčem naprosto jiném
Hele ale ty motá opravdu páté přes deváté! jako rodiče pracujcí čtou dětem pohádky a ty co jsou na MD ne? To si vyhrabala kde?
Víš a asi by ses divila, ale syn byl mezi jedinýma kdo adaptaci ve školce zvládl na jedničku-nebrečel nikdy-jo to bude asi tím, že už se těšil, že konečně bude něco dělat viď? Se mnou si toho moc neužil-jak můžeš posuzovat něčí povahu-jsi psycholog? Ty víš jak to všechny děti mají???Ty víš, čím si třeba ty děti prošli? Víš pěkný kulový a kážeš tu pomalu jak Ježíš-opravdu se prober
@karolínka12 píše:
tak pozri, moje dieta nemluvi ma cez tri roky, do kolektivu ju beriem ale mam rocne dieta co chyti kazdu nemoc a asi chapes ze v horeckach mladsieho do kolektivu nejdeme, takze je starsia v kolektivu docela malo.. nie z mojej lenosti, takze skolka by jej opravdu pomohla.. potvrdene lekarom aby sme sa tu nedohadovali jak som k tomu dosla, tak kym si zacnes otvarat pusu, tak si zisti odborne informace, dcere citame, mluvime na nu ale zial nema potrebu nam odpovedat pretoze jej rozumieme prilis aj bez slov, takze pani vsevedna, povedz mi ako by si riesila toto.. ![]()
@karolínka12 píše:
Proč máš tolik dětí, že je nezvládáš? nenaučila jsi dítě mluvit? a přesně, u tebe je to, že si ulevíš a školka vyřeší problém, který si ty nezvládla; nač mít tolik dětí, když se jim nedokážeš věnovat? já chci děti dvě a víc ne, protože vím, že by to bylo moc
To enmyslis vazne??Kolik je tvemu diteti?? Hele mam tady kamaradky kterym se deti rozmluvili ve skolce a mohli snema delat co chteli o tom to enni…
Já nic prošetřovat nebudu, navíc takový prošetřování jsou na nic, stačí se obrátit na čoi, která má prošetřovat a odpoví mi, že se mám obrátit na soud…; navíc o mš, které nevzdělávají tu psal někdo jiný, já o kvalitě jednotlivých školek nemám tuchy
@kolozubka píše:
To snad ani nemyslíš vážně tohle! Školky jsou ale zřizovány jako vzdělávací zařízení, takže pokud máš pocit, že víš o školce, která „nevzdělává“, můžeš dát podnět na příslušnou instituci a ta to prošetří.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.