Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
chatwenna
18.4.13 18:25

@mhlavinka No, ja je necetla… Cetla jsem ten, o kterem se bavim.. Taky mi zahranicni modely pripadaji trochu inteligentnejsi…

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 18:31

No tak jasně, takové bych místo uvolňovat fakt nechtěla; jenže myslím, že právě taková to místo dostane a dostane ho třeba i přesto, že bude na mateřské s dalším; na úkor vlastních dětí by to bylo, kdybych i já potřebovala do práce a udělala bych „radost“ někomu jinému; nemyslím si, že by moje děti trpěli, protože nejsou ve školce, když já jsem třeba na mateřské :nevim:

@Kla píše:
Karolinko ja dneska videla, jak jedna matka krmila svoje cca 8 mesicni dite sklenickou a zacala mu silene trast hlavou, ze ji zdrzuje a ji hrozne pomalu. Neverila jsem vlastnim ocim 8o Dite krasne papalo, vubec nevi co to je mit dite, ktere vubec neji, to bych mu asi musela utrhnout hlavu. Takze podle tohodle se odviji vztah matka dite a taky podle toho ona vidi jestli dite potrebuje skolku nebo ne. Tahle matka frkne dite v roce do jesli, protoze na nej nema nervy, zdrzuje ji :-))). A takove bych treba mela dat prednost s mistem ve skolce? Ani nahodou :-). Cizim lidem pomaham, ale nikdy ne na ukor vlastnich deti.
  • Citovat
  • Upravit
Kla
2535

Karolíno víš co mi přijde úsměvné, jak každý říká, že matka přichází o pracovní návyky :-)). tohle přeci nemůže myslet nikdo vážně. Pokud by po mně chtěl někdo zítra at jdu něco dělat, tak teda bych měla akorát problémy ohledně školky, ale neměla bych vůbec problém naskočit do pracovního procesu a dokázala bych se přizpůsobit velice rychle :-)))). Tohle se fakt nedá paušalizovat. To je jako očekávat, že každý kdo je vyléčený alkoholik bude znovu lejt :-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
@chatwenna píše:
@araw No, u nas se nastesti berou deti samozivitelek prednostne.. Asi maji rozum…

No když myslíš :mrgreen: :lol: Samoživitelka nikde nebude jako jediné a hlavní kritérium, spíš je u vás ve školkách dost míst a všechny se dostanou, což je správné, ale zákonně se prostě nemůžou dostat jen děti samoživitelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.4.13 18:33

Mezi námi, ženská, která ztratila pracovní návyky je neměla ani před mateřskou :-)) jenom to nikdo neřešil, neměla děti, byla přeci jenom pomalejší :-))).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 18:34

@karolínka12 mozem byt solidarna s niekym na svoj ukor. Neprinutis ma byt solidarna s niekym na ukor mojho dietata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.4.13 18:39
@araw píše:
A to maj být samoživitelky jako něco víc??? Ne, samoživitelka, matka na MD, nebo matka v domácnosti, měly by si být rovné, ale jen samoživitelky furt řvou, jak je to nespravedlivé :lol: A právě že se to, že je to samoživitelka při příjmání zohledňuje a když se i přesto její dítě do školky nedostane, pak dítě od matky na MD je „lepší“, splnilo více kritérií a má plné právo tam být :mavam:Příspěvek upraven 18.04.13 v 17:56

Problém je nedostatečná kapacita školek, špatní jsou ti úředníci na radnicích městkých částí a měst, kteří nezajistili ani jen vzdáleně dostatečný počet míst ve školkách. Navíc nejde ani tak o matky jako o jejich děti. Já chápu samoživitelky, že se ozývají, bez školky je ani jejich potomky nečeká lehký rok. Bez práce, jediný příjem bude často jen z pracáku.. to jim nezbyde ani na výlet do zoo. Sami dva doma, to moc nových stimulů pro rozvoj dítěte nepřinese..Přece jen když máš kolem sebe úplnou rodinu i s prarodiči, je to hned něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 18:41

No tak o jedináčkovi tady nemluvím; já tu mluvím o dětech matek, které jsou na md s druhým dítětem či třetím nebo čtvrtým, a to pak není jedináček; kolektiv jsou sourozenci, rodinní přátelé, rodina; spolupracovat se dítě může naučit s kýmkoli, na to nepotřebuje vrstevníky; a prostě nelze předpokládat, že by matka seděla doma s dítětem bez toho, aniž by se setkávali s vrstevníky, obvykle to zařídit jde, tedy pokud zrovna nebydlí na samotě u lesa a je bez prostředků

a taky, ty si platíš školku soukromou, navíc jen na chvíli… ono já to nemyslím obecně, že každý kdo dá dítě na chvíli do školky, ikdyž má doma mladší, tak je to špatně; já mám namysli někoho, kdo si nebude ochotný zaplatit mš proto, aby umožnil dítěti kontakt, mám tu namysli ty, které dítě odloží do školky /státní za pár korun/ a jde jim hlavně o to, aby měli klid; to nejsi ty, ale takové existují; neber si to osobně

@Bábi Zlopočasná píše:
Ja Ti neviem, ale ako chces jedinacka naucit fungovat v kolektive? Rodicia a dieta nie je kolektiv. Detske centrum s matkou za zadkom tiez nenauci spoliehat sa sam na seba.
A ja som netvrdila ze mi skolka oducila od plienky. Len tolko, ze materi sa neveri, kym co sa povie v skolke je pismo svate.

Ale cela debata tu je (moj pocit) o nemoralnosti strkania decka do skolky ked je matka na MD s druhym. A tu som zacyklena, lebo ja vidim prinos skolky aj pre toho chudaka prvorodeneho.

A nie, neplatim sukromnu preto aby som si od starsej oddychla. Uz som pisala, ten den ked ju tam davam lietam jak spinave pradlo a vlastne je pre mna ulava ked je slecna chora a nikam nemoze. Akurat cely tyzden meldujem ze za detickami nemoze, lebo ma bebi v krku - tak daj sirup a ideme. :nevim: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
mooona
18.4.13 18:47
@karolínka12 píše:
Víš, to, že syn byl před školkou uzavřený a teď není je spíš záležitost jak je otevřená rodina a co s dítětem dělá; takže v podstatě školka Vám prokázala službičku; to, že třeba mi přistupujeme k dítěti jinak a uzavřený proto není by nám tedy jak vidím spíše bylo na obtíž; takhle to taky brát nejde; proč, když se snažíme a vychováváme dítě tak /prostě investujeme do něho úsilí/, tak bysme eventuálně měli být bití proti rodině, která výchovu pojala jinak a tak dítě potřebuje „nakopnout“; ty to tak prostě podáváš, že školka vykonala to, co vy jste nedokázali; a tohle není ani tak o povaze, protože pokud je dítě introvert, tak se z něj ve školce extrovert nestane

Tak ted jsi mě fakt naštvala! Tím chceš říct že jsme se mu nevěnovali??? 8o Ty s námi žiješ, ty víš jak se dětem věnujeme? Víš pěkný kulový! To že nějaké děti jsou razantnější od narození a jiné prostě ne, to je prostě dané. Některé děti potřebují kolektiv dětí aby se otevřeli

• Citovat
  • Upravit
60142
18.4.13 18:56
@karolínka12 píše:ono já to nemyslím obecně, že každý kdo dá dítě na chvíli do školky, ikdyž má doma mladší, tak je to špatně; já mám namysli někoho, kdo si nebude ochotný zaplatit mš proto, aby umožnil dítěti kontakt, mám tu namysli ty, které dítě odloží do školky /státní za pár korun/ a jde jim hlavně o to, aby měli klid; to nejsi ty, ale takové existují; neber si to osobně

Jenže ono to podle tvých příspěvků nějak není poznat.
Kolik procent matek na MD má školku za výchovnou instituci a kolik za hlídací?
Tys to tady stavěla jako že je od matek na MD nemorální a sobecké dávat dítě do školky a že kvůli nim skončí chudáci matek samoživitelek v DD, což je teda už dost přitažené za vlasy.
Nechápu, proč by mělo moje dítě být trestané za cizí chyby.
Stejně nikdy nemůžeš být úplně objektivní, i matka na MD může být vdova nebo pracovat doma, může mít muže celý den v tahu a večer padat na hubu, protože babičky nemá. Ta dítě taky dát do školky nemůže?
Kritérium podle věku mi příjde nejrozumější, taky to tak u nás je - trvalé bydliště a věk. Na zaměstnání se nikdo neptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
18.4.13 18:57
@karolínka12 píše:
Já třeba vím, jak je to v jiné evropské zemi, mám partnera cizince; matka, která před nástupem na „md“ nepracovala, nedostane nic - považuji za spravedlivé; matka, která před nástupem na md pracovala, bude pobírat zhruba 1 rok /možná o něco méně/ něco jako ppm v plné výši platu; pak se vrátí do práce, dítě dá do předškolního zařízení, umístění není problém a v práci pracuje na půl úvazku /zcela automaticky bez keců zaměstnavatele/ za svůj předešlý plat; takže takové podmínky mi příjdou naprosto luxusní, naopak podmínky, co máme zde, včetně chování zaměstnavatelů mi přijdou nelidské; o mateřskou na tři roky nestojím a myslím, že je nás víc, takových; návrat do zaměstnání není jednoduchý, jednak se zkráceným úvazkem dělá zaměstnavatel caviky, jednak je na matku s malými dětmi pohlíženo jako na méně výkonou, neochotnou dělat přesčasy; navíc po třech letech matka ztratí pracovní návyky, mnohdy se během mateské mnoho věcí změnilo, takže se do toho matka dlouho dostává; opraavdu se máme dobře? Já takový názor vůbec nezastávám… akorát je nám to pořád předhazováno, jak se máme skvěle; já výhodu v tom, že mi stát posílá nějakou dobu jakousi almužnu /aspoň v porovnání s platem/ nevidím a myslím si, že stát chce akorát odvést pozornost od toho, aby zřídil dostatek předškolních zařízení a investoval tak peníze a energii; takže tady posloucháme, jak je skvělé být tři roky doma - ne není

ano souhlasím- nepotřebuji být doma tři roky, pobírat almužnu a poslouchat, jak se válím doma a nic nedělám…stačila by klidně mateřská na rok - potom zpět do práce ale také adekvátní předškolní péče dostupná všem a dle výběru lokality!! - ne žádná hlídárna
Já opravdu nejsem šťastná, že musím být doma tři roky za tu almužnu…

Když už se tady dohadujete jak babky na trhu, co je spravedlivější kriterium přijetí do MŠ, kdo má na školku větší nárok…TAK KOLIK Z VÁS SE OZVALO A KONTAKTOVALO ZŘIZOVATELE MATEŘSKÝCH ŠKOL, POSLANCE, MINISTRY, HEJTMANY ATD. ŽE NEJSTE SPOKOJENÉ S DOSTUPNOSTÍ PŘEDŠKOLNÍ PÉČE???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 18:59

Jak už tu psala jiná diskutující, školky byly zřízeny jako předškolní zařízení pracujícíh rodičů; pak jich hodně kdosi zrušil, protože byly slabé ročníky a ten někdo si neuvědomil, že možná jednou budou silné ročníky zase rodit hodně dětí; a teď holt nikdo nepřizná chybu a raději se to přešteluje na vzdělávací zařízení; jenže, jak už jsem psala, jak někdo objektivně posoudí u tak malého dítěte, jestli potřebuje vzdělání víc než ten druhý /pokud sem vůbec nebudeme tahat to, že někdo mš potřebuje z existenčních důvodů/; když se dítě špatně vyspí může vyvádět neskutečným způsobem, ačkoli může být pro školku daleko vhodnější než dítě, které bude nakonec přijato; takhle malé děti nechápou, že jejich maminkám jde o to, vrátit se do práce, takže nemají motivaci chovat se slušně; děti v tomto věku myslí hlavně na sebe a když si v den zápisu vzpomenou, že celý den prořvou, tak to taky udělají…; přijímat tedy děti na základě potřeby vzdělávání je naprosto vyumělkovaný nesmysl, který se hodí některým lidem, aby obhájili to, že ze školek udělali zcela jiná zařízení

@araw píše:
Ale školka není hlídací agentura a stejně si ji ssamoživitelky z toho důvodu žádaj! A zakřiknuté dítě opravdu nedostane přednost před jiným. tak co to je za výkřiky? Že se ve školce spousta dětí osamostatní a otrká je fakt a i k tomu je školka pro děti vhodná. Školka není zřízená pro hlídání dětí, má jinou funkci. Tak proč si ji nárokujou ty, které ji primárně potřebují na hlídání? A pak tu sjedeš maminku, které se dítko ve školce osamostatnilo. takže na argument, že školka tu není od toho, aby se dítě otrkalo sedí argument, že školka není hlídací agentura :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 19:03

Dobře, ale možná taky denně neslyší /obvzlášť teď, kdy chodí rozhodnutí o přijetí/nepřijetí/ nebo nečte, jak někomu nevzali dítě do školky a jak ho nemá kam dát a že ztratí práci, narozdíl od toho pak čte, jak matka s dítětem na mateřské dostala rozhodnutí o přijetí; tvoje máma /nevím do jaké míry je informovaná o situaci/ třeba vidí tu vaší situaci, kdy se jí zdá, že by bylo lépe starší ve školce; jenže to je jednostranný pohled a v současné situaci mi to příjde :nevim:

@Bábi Zlopočasná píše:
@karolínka12 moja mama samozivitelka (vdova) po 30 rokoch ucenia 6-rocnych deti sa rozculuje ze nemam skolku pre starsiu. A vobec ju nenapadlo navrhnut mi byt solidarna so samozivitelkami :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
18.4.13 19:08
@karolínka12 píše:
No tak o jedináčkovi tady nemluvím; já tu mluvím o dětech matek, které jsou na md s druhým dítětem či třetím nebo čtvrtým, a to pak není jedináček; kolektiv jsou sourozenci, rodinní přátelé, rodina; spolupracovat se dítě může naučit s kýmkoli, na to nepotřebuje vrstevníky; a prostě nelze předpokládat, že by matka seděla doma s dítětem bez toho, aniž by se setkávali s vrstevníky, obvykle to zařídit jde, tedy pokud zrovna nebydlí na samotě u lesa a je bez prostředkůa taky, ty si platíš školku soukromou, navíc jen na chvíli… ono já to nemyslím obecně, že každý kdo dá dítě na chvíli do školky, ikdyž má doma mladší, tak je to špatně; já mám namysli někoho, kdo si nebude ochotný zaplatit mš proto, aby umožnil dítěti kontakt, mám tu namysli ty, které dítě odloží do školky /státní za pár korun/ a jde jim hlavně o to, aby měli klid; to nejsi ty, ale takové existují; neber si to osobně

No ale ja by som predsa len viac ocenila dat 600 korun za mesiac na cely den (ostane na spolocny obed a spanie) ako davat 200 za tri hodiny a este ja lietam jak debil.

A to s tym surodencom na MD snad nemyslis vazne? To ako sa ma moja ucit socializovat v druznej konverzacii s novorodencom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 19:10

Ne, celé je to vina státu, to absolutně nepopírám; jenže pokud ženská na mateřské ví, jaká je situace a je jí jedno, že některá kvůli tomu třeba ztratí práci a dostane se do existenčních problémů tak sorry o té si myslím své; tohle co píšeš, je nejlepší argumentace ke zbavení se „viny“; a říkám samoživitelky nejsou jen ty, co muž opustil či s nima nikdy nebyl, ale i ty, kterým muž zemřel; ta definice tady nehraje až takovou roli a ještě bych dodala, že ne vždycky samoživitelka může za to, že od nich otec dítěte odejde, takhle prostě na samoživitelky nemůžeš nahlížet; tohle se může stát komukoli a není důvod tu na někoho nahlížet zhora jen proto, že dítě živí sám /naopak spíš má můj obdiv, já bych asi skončila v Bohnicích/

@araw píše:
@karolínka12 Hele tak děti těch samoživitelek mají i otce, tak ať si taková mamina nechá zvýšit výživné a dá dítě do placeného hlídání. Fakt nemůžeš chtít, aby byly některé děti diskriminovány před jinými jen proto, že to potřebuje jeho matka. Znova, to že nejsou místa ve školkách není problém a odpovědnost matek, které mají i mladší děti, ale státu. A ten na nějakou solidárnost nehraje, ale zase samoživitelka dostane dávky, příspěvek na bydlení a hmotku, to zase žena na MD nedostane.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin