Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2562
18.4.13 16:21

@Bábi Zlopočasná tak se to proste nauci pozdeji. Jestli je PFFF na plenecku rovnocenne s tim, ze se nekomu otoci zivot vzhuru nohama a musi se treba odstehovat z bytu co bez prace neutahne, tak to pak jo. A nemusim cist postopadesate nazor, ze nikomu by to blbe nebylo nebo si mela vybrat lepsiho chlapa a muze si za to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.4.13 16:28

No ona je takova naivni predstava matek co maji doma jedinacka, ze mit doma dve deti batole a treba 4 lety dite je silena brnkacka, ze kdyz je doma ta matka s miminem, tak ma nohy na stole. Jo mozna, kdyz ji krouzi babicka s kocarem kolem baraku. Ja tohle teda vubec neznam. Ja mam ted doma pul roku s dennima prestavkama predskolaka a trilety dite. A je to sileny. Predskolak je hodne napred zajmama a inteligenci na urovni devitileteho ditete a venovat se tem detem tak, aby se ani jedno necitilo odstrcene, to je fakt obcas na Nobelovku.

Anjes za vyber muzskyho si muze kazda zena sama. Ale lide se meni a obcas i z toho nejlepsiho chlapa se muze stat despota to vubec nikdo netvrdi. Ta kriteria byla udelana tak jak jsou, prave protoze system by nebyl nikdy spravedlivy. Do skolky se prijima dite a ne jeho rodic. nehlede na to, ze muj nazor pokud se stane skolka hlidaci instituci, tak at se taky podle toho zvysi ceny skolkovneho. Protoze nechapu, proc ma nekdo za „hlidani“ deti platit 800,– mesicne a nekdo 8 tisic mesicne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.4.13 16:29
@karolínka12 píše:
Ale tak jasně, musí se posuzovat případ od případu a právě proto se nedá souhrnně o samoživitelkách říci, že si měli život zařídit líp; a když se chlap zblázní, uteče za jinou, tak co s ním ta chudinka zmůže, přece nelze vinit někoho, že nemá partnera; no a nevím, jestli se vdova má líp, jednak překonat to, že Ti zemře někdo tak blízký a mám dojem, že vdovský důchod je jen dva roky, zatímco toho manžel ztratí na celý život

A je normální chtít po cizích ženách, aby braly ohledy a umetaly cestičku samoživitelce? :think: Jako ony za to fakt nemohou, že ji zdrhnul chlap. Tak ji nikdo vinit nemůže, ona za to nemohla (což není až tak pravda, většinou je vina na obou stranách), ale pykat za to má dítě z úplné rodiny… To ho za to budem trestat? Že je matka doma s mladším? To není moc fér ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.4.13 16:30
@karolínka12 píše:
Dobře, ale ty máš šikovné dítě, jenže většina dětí je průměrných a těch supernadaných nebo šikovných zas tolik není a ani to ve výběru dle mě nehraje roli; já si stejně pořád myslím, že přednost dostane matka na md, protože je to pro školku pohodlnější
:think: :think: :think: Hm o pár stránek dřív se tu psalo, jak si tyto matky shání falešné papíry, že mají práci. a najednou, světe div se, teď je z toho že jsou doma výhoda. Tak jak to vlastně je? :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.4.13 16:32
@karolínka12 píše:
Já jsem ale nikde neuvedla zákonný nárok;
obecně si myslím, že stát by s tím měl hodně rychle něco dělat a nerušit další školky; a od maminek zase očekávám solidárnost a holt, když nemusím do práce, tak v takové situaci nebudu cpát dítě do státní školky, abych si ulevila /ve většině případů to tak je/; ta solidárnost - mě se taky nelíbí, že jsem se x let dřela v práci a rodičák dostanu ve výsledné částce stejný jako někdo, kdo nikdy nehnul prstem; v jiných zemích třeba matka, která nikdy nedělala nebo nepracuje, tak nedostane žádný rodičák; tady ho dostane každá a ještě já která jsem tu x let makal od nevidím do nevidím, mám tu trvalé bydliště, tak jsem se třásla, jestli vůbec rodičák dostanu, protože partner je cizinec

Podle sebe nemůžeš soudit druhé. spousta mamin dává dítě do školky proto, že to dítě chce do kolektivu, ne proto, aby si odpočinuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 16:33

Ja mam muza dobreho, ale aj hypoteku a uz vobec si nemozem dovolit dat vypoved kvoli skolke.
A to ze to nemusim riesit toho roku je akosi podruzne, lebo to na mna pocka o dva roky. Jedine ze by som si o dva roky urobila dalsie mimino. A potom dalsie az kym neklesne porodnost.
A na solidaritu sa dnes nehra, tu sme v 89 odstrngali do stratena. Ak budem ja dnes k niekomu solidarna, tak az to budem potrebovat ja, tak ma vysmeju s tym ze som blba. Zazila som. Vlani.
A ano, som presvedcena o tom ze skolka je pre moju prvorodenu uzitocnejsia ako ked drepi materi pod suknami a ona nemoze byt bita za to ze je prvorodena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 16:33
No tak pokud na sebe začnou lidi brát ohledy a nebudou sledovat pouze a jen svoje zájmy, tak se bude žít nám všem daleko líp; v určitých vyspělých státech tenhle princip dobrovolné solidarity funguje celkem dobře a vlastně tak nikdo netratí /Švédsko, Norsko…atd./; náš stát je v pěkných sr..kách, jenže to se nemůže nikdy zlepšit pokud lidi nezačnou být solidární; pokud matky na mateřsské budou dál své děti umisťovat na úkor těch co jdou do práce, tak holt bude stát podporovat i ty, co by jinak šly do práce, to znamená, že se vybere méně peněz na daních, stát bude muset za takovou matku platit veškeré zdravotní výdaje, takže nic moc; kdyby mohly jít matky po mateřské bez problémů zpět do práce, tak by se třeba rychleji mohlo ušetřit na zřízení školky /pokud to politici nerozkradou/; to, že jedna matka sponsorovaná státem zabere jiné co by chtěla do práce místo ve školce má docela dalekosáhlé důsledky, a tady už je vidět, že to ani není jen o existenci dané matky, ale o výdajích státu na ní a o ušlém zisku z ní /daně vybrané z příjmu a utracené na nákupech - lze předpokládat, že zaměstnaná matka utratí víc než ta nezaměstnaná/
@Kla píše:
Karolino solidarita? Kde prosim Te zijes, na jake planete? To jsi sama uz nezjistila, ze cim vic budes solidarni, tim vic pohoris? Navic treba ja jsem ochotna byt solidarni jenom ke svym nejblizsim, ale k cizim lidem? Copak mas jistotu, ze se ti ta solidarita vrati? :-)).Navic ty matky vyuzivaji pouze svych zakonnych moznosti. Divas se na to strasne osobne. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 16:35

Ne všechny státní školky potlačují sebevědomí dětí; já jsem narážela na to, že školka dítě otrká; i tak si stejně myslím, že když má dítě dobrý základ z domova, tak by mu školka neměla zásadním způsobem změnit život /ať v tom pozitivním nebo i v negativním smyslu/

@Kla píše:
Karolinko dej dite do nasi skolky, tam mu veskerou sebeduveru akorat tak seberou. Mluvim z vlastni zkusenosti. Nevim proc je rozsireny mytus, ze statni skolka udela ze vsech deti statne jinochy. :D
  • Citovat
  • Upravit
karolínka12
18.4.13 16:36

Já jsem reagovala na příspěvek, kde bylo uvedeno, že školka pomohla od zakřiknutosti /takže pro takovou maminku to je asi kritérium, kterému by se mělo vyhovět/ - moje percepce

@Lemuska píše:
A kde jsi prisla na to ze povahove rysy (zakriknutost) jsou kriteriem vyberu ditete do skolky???
  • Citovat
  • Upravit
Kla
2535
18.4.13 16:39

Karolinko lidi se chovaji podle toho, jak se chova jejich vlada :-). Solidarita je hezka vec, jenze v nasi zemi, zije takove mnozstvi vychcanku, ze se tady kazdy boji byt solidarni. A ostatni potom pochopi, ze pokud v tom proudu nepojedou, tak se utopi. Je to silene, ale je to tak.

Ale tohle proste neni vina matek, ale statu. To same zneuzivani davek, to taky neni vina tech lidi, ale statu. Vlada nastavuje takove hranice, aby kdyz bude v prusvihu z toho mohla vybruslit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.4.13 16:41

Karolinko a mas dite ve skolce? Ono prave, dite ktere je vychovano s durazem na slusnost a nevim co jeste ve skolce tezce narazi :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 16:42

Já to neberu z pohledu dítěte ale spíš z pohledu babičky; nevidím důvod, proč by babička měla hlídat dítě rodičům, kteří vydělávají, odvádí daně státu, přičemž do školek jsou přijímány děti maminek, které jsou doma na mateřské; babička nemá žádnou zákonem danou hlídací povinnost a rozhodně ne právně vymahatelnou; matka na mateřské dovolené ovlivňuje kdy bude mít děti a pokud jí činí takový problém se řádně věnovat dvoum dětem zároveň, tak je nejlepší, když si počká až je jejímu prvnímu dítěti pět, šest let, pak jí umístění dítěte do školky nikdo nikdy vyčítat nebude

@me2dova píše:
Nějak tě nechápu- babička není předškolní zařízení- a matka na mateřské dovolené snad je předškolní zařízení? Takže stěží tříleté dítě nemůže být doma s babičkou, protože mu to kolektiv nenahradí, ale dítě, co má mladšího sourozence může být doma až do předškolního věku, protože jemu kolektiv chybět nebude?
  • Citovat
  • Upravit
2562
18.4.13 16:46

@Bábi Zlopočasná to mas pravdu, ze je Tvoje dite asi spokojenejsi ve skolce, nez za Tvymi suknemi. Taky je spousta deti, co maji ze skolky trauma, zase to neplati pausalne. Vetsinou mi Tve nazory sedi, ale tady mi prijdes jak zacyklena. Ano, na skolku BY MELY mit narok vsecky deti, ale vic porad Ty, co se tam nejdou odnaucit nosit plinu, ale ty, jejichz rodinam to existencne proste vyznamne pomaha. Kdysi tak skolky i vznikly, aby matky pracovaly. Ted se to prekrtilo na vzdelavaci zarizeni, aby se zastrela mira narokovosti na „hlidani“. Neni to hlidaci zarizeni, tak nema kazdy narok a ani ne Ti, co potrebuji opravdu v prvni rade hlidat a jsme terminologicky v poho, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 16:46

Tohle není pravda; na to, abych ho naučila dělit se o věci nemusí být v denním kontaktu s dvaceti stejně starými dětmi; stačí mu zprostředkovat kontakt s jinými dětmi, nutně to nemusí být stejný věk; ostatně s takovým množstvím vrstevníků tráví člověk čas jedině ve školce a škole a rozhodně si nemyslím, že by toto bylo nezbytně nutné; před x lety nic takového nebylo a děti se o věci dělit uměli; stačí interaktivita s okolím, se sourozenci, kamarády…; školka nikomu nezaručí, že se dítě naučí dělit o hračky, to taky musí rodina; v dnešní době mám pocit, že si rodiče myslí, že školka i škola děti naučí všechno, ale od toho tu nejsou, jak už jsem psala, měli spíš sloužit k rozvoji toho, co se dítě naučí doma, nikoli ke kladení „základních kamenů“ života

@Bábi Zlopočasná píše:
Nenaucis ho delit sa o hracky, nenaucis ho spolupracovat, nenaucis ho pockat za „kolegom“ zvlast ked je to prvorodeny. A uplne zabudas na to, ze rodic nie je autorita, aspon nie taka ako „tety“ v skolke. Ja ked som povedala malej ze je uz velka na plienku tak urobila pfff Emilke malu plenecku, Vikinke velku plenecku. A zo skolky prisla s tym, ze povedali ze je „velka na plenku“ a viac ju nevzala :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
26093
18.4.13 16:50
@karolínka12 píše:
Já to neberu z pohledu dítěte ale spíš z pohledu babičky; nevidím důvod, proč by babička měla hlídat dítě rodičům, kteří vydělávají, odvádí daně státu, přičemž do školek jsou přijímány děti maminek, které jsou doma na mateřské; babička nemá žádnou zákonem danou hlídací povinnost a rozhodně ne právně vymahatelnou; matka na mateřské dovolené ovlivňuje kdy bude mít děti a pokud jí činí takový problém se řádně věnovat dvoum dětem zároveň, tak je nejlepší, když si počká až je jejímu prvnímu dítěti pět, šest let, pak jí umístění dítěte do školky nikdo nikdy vyčítat nebude

tak já třeba teď už staršího do školky dala… Loni jsem byla solidární a do školky jsem ho necpala s tím, že ho prostě nechám doma, když jsem doma s mladším… Ale teď mi dvě logopedky nezávisle doporučily ho do školky dát… Že kolektiv potřebuje proto, aby ho donutil mluvit… :nevim:

No a další důvod byl ten, že až budu porodičáku potřebovat začít řešit práci,, bude se mi nejspíš starší sourozenec ve školce docela hodit… :oops: :nevim: Solidarita je sice krásná věc, ale kdo bude pak solidární ke mně? Sice se nemám kam vrátit, ale hledat si práci s dítětem doma taky není úplně super… :nevim: A přesně to je důvod, proč nechápu odsuzování matek na pracáku s dítětem ve školce… Ty matky nejspíš tu práci hledají a když dítě nedají do školky v září, mají až do dalšího září smůlu, tak proč by ho tam (když splní podmínky pro přijetí) nedaly? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin