Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
karolínka12
18.4.13 14:15

No ve třetí třídě, pokud není hlídací babička nebo tak něco tak je to bez družiny nic moc; v zahraničí tohle mají daleko lépe vyřešené, škola je prostě od rána do odpoledne, takž ani družiny nemají

@nakukovatelka píše:
Skola nabira hafo deti kazdy skolni rok, nejdriv delali kampan, ze u nich jsou tridy po 23 detech maximalne apod., a kdyz se teda segra pro tu skolu rozhodla a synovec tam sel do 1. tridy, tak jim 5.zari oznamili, ze z financnich duvodu dochazi ke slucovani trid - takze jich je 38. Skolni druzina taky neni v prostorach, kde pri zapisu slibovali atd atd.
Kdyz to segra vydejchala a ve skole jsou asi celkem spokojeny, tak zas akce ruseni druziny pro tretaky.
  • Citovat
  • Upravit
Maorka
18.4.13 14:17

@Bábi Zlopočasná no a my máme ve školce sourozence a je nám to prd platný :zed:

• Citovat
  • Upravit
18.4.13 14:18
@Alichi píše:
@Bábi Zlopočasná Podle metříku má dcerka 2 a půl roku, to mi přijde „normální“, že je bez plínek, dudlíku a flašky. :nevim: (Možná proto, že ta naše dudlík ani flašku nikdy neměla.) Plínkám jsme dali vale ve dvou letech.Nevím už, kdo psal o šťastných dětech ve školce, ale vybavila se mi neteř, která skoro každé ráno brečí už druhý školní rok…

No, podla niektorych diskusii mam extra nadane dieta :mrgreen: mne pride normalna ;)

Moja kazde rano breci ze chce do skolky :nevim: Davam ju raz tyzdenne na tri hodiny za 200 korun a za tie „tri hodiny volna“ to fakt nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 14:20

@nakukovatelka ja sa obavam aby mi decka od druhej/tretej triedy nechodili na smeny. Ale tak mam deti male, zatial starostovi nadavam len skrz skolku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
18.4.13 14:37

Docela mě mrzí jak se to tu zvrtlo. Nechápu proč odsuzujete mamky, co jsou na RD s druhým dítkem. Já vám řeknu můj případ-prvnímu prckovi byli necelé 3 roky když byl zápis, já byla těhotná. Podala jsem si jednu jedinou přihlášku do školky, že buď to vyjde nebo ne. Kdyby to nevyšlo, měli jsme v plánu ho dávat na pár dní v týdnu do soukromé, aby se otrkal-byl hodně uzavřený a takový otloukánek. Navíc pořád jsem si říkala, že nedej bože, co kdyby se v těhotenství něco stalo a já o mimčo přišla co pak? Těžko mi pak někdo v září školku dá bez zápisu. No a ono to vyšlo, prcka mi to školky přijali. A víte co, já jsem za to neskutečně ráda, opravdu se z něho stal jiný kluk, už to není takový ten zakřiknutý a pecka v koutě. A jestli si někdo myslí, že jsem ráda, že se ho zbavím, tak jste pěkně na omylu-pro mě je to spíš větší fuška-ráno jsme zvyklý spát do devíti-desíti, takhle musíme vstávat v půl sedmé, rychle vzít psa, mladšího, zavést ho do školky, odpoledne to samé. NAvíc i aktivity s mladším zaberou celé dopoledne, takže kolikrát se přiženu v půl třetí do školky s jazykem na vestě-jestli tohle má být pro mě oddech, tak nevím, já si ho představuji jinak. Podle mého na školku mají nárok všechny děti, ať už to někdo bere jako klišé nebo ne, prostě je to fakt! Dětem to opravdu pomáhá. A mělo by mě hryzat svědomí? A to jako proč? Hryzalo by někoho jiného? O tom do pochybuji. Pokud mi nevezmou mladšího příští rok do školky, tak se hold budeme muset jako rodina zařídit jinak-možnosti vždycky jsou, jen je člověk musí chtít hledat.

• Citovat
  • Upravit
2562
18.4.13 14:45

Tady přece nikdo netvrdí, že na školku nemají nárok všechny děti. Ale prostě se nevejdou. A až budeš mít existenční tíseň, tak nějaký vstávání a lítaní o půl třetí Ti bude připadat jako pohoda. Jen předesílám, že žádnou tísní netrpím! Ale kdyby mi nevzali malého do školky a já byla doma s druhým miminem, nehnu brvou a prostě se častěji vypravím do herny a porozhlédnu po školičce s hlídáním na cca dvě dopoledne, to je celý. To bojování za práva dětí účastnit se kolektivu je snad jak hluchej do vrat, jasně, že by měly!!! Ale proč tam musí být, když místa nejsou a někdo živoří na dávkách a přijde o místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 15:12

Víš, to, že syn byl před školkou uzavřený a teď není je spíš záležitost jak je otevřená rodina a co s dítětem dělá; takže v podstatě školka Vám prokázala službičku; to, že třeba mi přistupujeme k dítěti jinak a uzavřený proto není by nám tedy jak vidím spíše bylo na obtíž; takhle to taky brát nejde; proč, když se snažíme a vychováváme dítě tak /prostě investujeme do něho úsilí/, tak bysme eventuálně měli být bití proti rodině, která výchovu pojala jinak a tak dítě potřebuje „nakopnout“; ty to tak prostě podáváš, že školka vykonala to, co vy jste nedokázali; a tohle není ani tak o povaze, protože pokud je dítě introvert, tak se z něj ve školce extrovert nestane

@mooona píše:
Docela mě mrzí jak se to tu zvrtlo. Nechápu proč odsuzujete mamky, co jsou na RD s druhým dítkem. Já vám řeknu můj případ-prvnímu prckovi byli necelé 3 roky když byl zápis, já byla těhotná. Podala jsem si jednu jedinou přihlášku do školky, že buď to vyjde nebo ne. Kdyby to nevyšlo, měli jsme v plánu ho dávat na pár dní v týdnu do soukromé, aby se otrkal-byl hodně uzavřený a takový otloukánek. Navíc pořád jsem si říkala, že nedej bože, co kdyby se v těhotenství něco stalo a já o mimčo přišla co pak? Těžko mi pak někdo v září školku dá bez zápisu. No a ono to vyšlo, prcka mi to školky přijali. A víte co, já jsem za to neskutečně ráda, opravdu se z něho stal jiný kluk, už to není takový ten zakřiknutý a pecka v koutě. A jestli si někdo myslí, že jsem ráda, že se ho zbavím, tak jste pěkně na omylu-pro mě je to spíš větší fuška-ráno jsme zvyklý spát do devíti-desíti, takhle musíme vstávat v půl sedmé, rychle vzít psa, mladšího, zavést ho do školky, odpoledne to samé. NAvíc i aktivity s mladším zaberou celé dopoledne, takže kolikrát se přiženu v půl třetí do školky s jazykem na vestě-jestli tohle má být pro mě oddech, tak nevím, já si ho představuji jinak. Podle mého na školku mají nárok všechny děti, ať už to někdo bere jako klišé nebo ne, prostě je to fakt! Dětem to opravdu pomáhá. A mělo by mě hryzat svědomí? A to jako proč? Hryzalo by někoho jiného? O tom do pochybuji. Pokud mi nevezmou mladšího příští rok do školky, tak se hold budeme muset jako rodina zařídit jinak-možnosti vždycky jsou, jen je člověk musí chtít hledat.
  • Citovat
  • Upravit
18.4.13 15:22

@karolínka12 tak uvazujem, preco vlastne je povinna skolska dochadza. Vsak doma kazdy citat pisat vie, a kedy to potomka nauci je len na uvazeni rodica, a skola preukaze sluzbicku a poskytne to co rodina nedokaze, ked sa dietatu nevenuje a neinvestuje donho, vy sa snazite a pride si do skoly niekto kto nevie citat a pisat. :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
18.4.13 15:23

Proste se vytratilo to, k cemu skolka byla. skolka vzdy byla proto, aby zeny mohly do prace.muze za to stat.proc treba ja jsem narozena v unoru a v uroru jsem mohla do skolky? proc ted unorove dite musi az v zari, protoze ho v unoru nevezmou? neni to chyba maminek ale statu.stat podelal hodne veci a skolky nejsou vyjimka.mam nazor, ze skolka je pro rodice a ne pro deti. rodic musi do prace a skolka mu to umoznuje. samozdrejme deti potrebuji skolku, ale pracujici rodice vic.stat akorat pomohl podnikatelum, kteří ted vedou soukrome skolky.je to nefer doba, ale proste to tak je. letos treba v Plzni nebrali skoro zadne 3 lete.muj syn proste pujde do soukrome a nejak se to udela. preju vsem stesti, at to vyresi do alespon prijatelne podoby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
18.4.13 15:30

@Bábi Zlopočasná to uz je demagogie, do skoly Ti dite vzit MUSI. Ne do prvni vybrane treba, ale do nejake. Skolky bohuzel… A proste z nejakeho duvodu zakladni skola povinna je. I kdyz jsou rodice, co uz vzdelavaji doma, ale ja bych to nemichala… problem je jen v tom, ze co je pro jednoho dobra rozvijejici zabava pro preskolni dite, je pro druheho likvidacni. Nikdy nepochopim narokovani si skolky pro starsi dite od matek na materske/rodicovske, pokud nejsou umistene deti s trv. pobytem od matky s potvrzenim, ze nastupuje do prace… dobre a muze dokladat prubezne, ze opravdu pracuje, klidne i potvrzene danove priznani s citlivymi udaji zamazlymi. Pak ma narok a mista co zbydou jsou pro deti co mohou byt jinak doma. A ze by druheho taky nehryzalo svedomi je mi srdecne fuk, me jo… proto je na ulici tolik nastvanejch a hamiznejch obliceju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
18.4.13 15:35

@Anjes zase 5lete dite si myslim, ze do skolky patri :think: neni uz to povinne, ale myslim, ze 5lete dite se ve skolce prece jen nauci vic nez doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
18.4.13 15:36

@inthense petilete snad i musi, to jsem nezpochybnila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
18.4.13 15:37

No tak existuje cosi jako institut domácí školy, takže v podstatě by to i šlo… pokud pisatelka napíše, že se dítko školkou otrkalo, tak to prostě není v pořádku; školka není na otrkání; šikovný rodič prostě dítěti pomůže k tomu, aby otrkané bylo už před školkou; vyžaduje to určitou důvěru v dítě, je potřeba nechat na něm trochu „zodpovědnosti“, neupírat mu od malinka kontakt s lidmi, všechno hned nazakazovat a nesoudit dítě; hodně rodičů se snaží dětem něco podstrčit, přiřadit jim určitou roli; dítěti stačí jít příkladem, ukázat mu cestu, nic nezakazovat, pokud zlobí, dát mu najevo, že nejedná správně; mě třeba rodiče zakazovali, než jsem se stačila projevit, tak už mluvili za mě, sdělovali to, co si mysleli, že mě vystihuje; naopak ode mne vyžadovali různé projevy v nevhodných chvílích, pronášeli různé soudy atp. časem mě to otrávilo a radši jsem byla pořád zticha; když jsem se smála, tak jsem se pak cítila provinile; a o tomhle všem ta zakřiknutost je… dítě není od přírody zakřiknuté; zakřiknuté se stane až po určitých zážitcích; pokud maminka všechno za své dítě vyřídí, vyřeší, nenechá se pořádně projevit, pak je z toho zakřiknuté dítě

@Bábi Zlopočasná píše:
@karolínka12 tak uvazujem, preco vlastne je povinna skolska dochadza. Vsak doma kazdy citat pisat vie, a kedy to potomka nauci je len na uvazeni rodica, a skola preukaze sluzbicku a poskytne to co rodina nedokaze, ked sa dietatu nevenuje a neinvestuje donho, vy sa snazite a pride si do skoly niekto kto nevie citat a pisat. :zed: :zed: :zed: :zed:
  • Citovat
  • Upravit
1057
18.4.13 15:38

@Anjes uz nemusi, stat to jako povinne zrusil.aha,ja myslela ze myslis jako od 4let vys :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kla
2535
18.4.13 15:39

Se skolkama jsou problemy vsude. Mladsi dite mi loni nevzali, pac je lednove. Letos se do skolky sice dostala, ale bude to pro nas znamenat velike logisticke problemy :nevim: Uz druhym rokem se nedostala do skolky kam chodi sourozenec a ani do skolky, kterou mame nejblize k domovu. Hlavne, ze tam vozi deticky rodice, kteri bydli v kdejake zadeli, nejlepe s trvalym bydlistem u prarodicu. To cloveka fakt nastve. Do soukrome skolky jsme malou nedali, protoze by to pro nas bylo financne neunosne, mala by tam stejne prochodila poloviny zaplacene doby, takze pro je v tomto roce „vyhodnejsi“ zustat doma a nastoupit az ted od zari, kdy i budu vedet, ze je na skolku zrala.

Upozornuji tu pro rypaly, ze je mala bez plin od 20 mesicu od te doby se umi sama oblekat, sama se naji, pokud neco sni. Proste sebeobsluha naprosto v pohode. Proste je to holka.

Za tu situaci nemuze zadna matka, ale system, ktery se zmenil v past pro nektere z nas. Navic jsou deti, ktere tu skolku potrebuji uz od tri let a jsou deti, kterym staci jit do skolky treba 2 roky pred skolou, protoze nemaji potrebu byt v kolektivu stejne starych deti. :nevim:

Myslim, ze zivot neni cernobily. To same samozivitelky, co vim, tak u nas se dostaval bod za socialni potrebnost. Ale nevim co si pod tim predstavit. Pokud je matka samozivitelka, tak asi musi splnit urcita kriteria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin