Nepůjde do školky :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.4.13 00:14
@nety78 píše:
Já tedy nechápu, proč by nemohly být přijímané i mladší děti. Vždyt všechny mají nárok na předškolní vzdělávání. Bohužel je zde alarmující nedostatek školek, ne příliš jasná kritéria atd. Ony i ty děti od nepracujících maminek potřebují kolektiv, učit se v kolektivu pracovat, vycházet. :nevim: Opravdu je řešením asi jen ta soukromá školka, některé zase tak drahé nejsou, tady u nás max. 4 tis.

V Brne (co som dohladala, ale nepresla som uplne vsetky) najlacnejsia 7/7,5 tisic, plus si bud priplat stravu alebo posielaj kazdy den vlastnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
18.4.13 00:15
@Bábi Zlopočasná píše:
To som navrhovala v inej skolkovej diskusii ale zotreli ma jak sirotu ze vraj aby to malo zmysel, musi to byt 5 dni v tyzdni :nevim:
Ja platim slecne tri hodiny raz do tyzdna a zmysel v tom vidim :nevim: Teda pre slecnu, ja ten den beham jak pes s prebitou labou :think:

No, zrejme to ma smysl, aby si odpocinuly kazdy den :mrgreen:.
Nekdy mam pocit, ze takhle muze mluvit jen nekdo, kdo si jeste nevyzkousel jake to je, chodit do prace s detmi, na cely uvazek… kde je potom ten odpocinek? Ac jsem mela pomerne narocne deti, RD byla proti tomu, co mam v pracovnim procesu, rozhodne tezka pohoda( byt jsem si ji neuzivala dlouho).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 00:15
@nety78 píše:
@mroe konkrétně ty prázdniny nechápu taky :think: a kor, když jsou rodiče doma. Oba s manželem pracujeme, ale i tak si práci přizpůsobíme dětem, popřípadě pohlídají babičky.

Dva mesiace dovolenku v praci nedostanem a jedna babicka 200 km a 62 rokov, druha babicka 500 km a 74 rokov… vazne si myslite ze by zvladli trojrocaka 5 dni v tyzdni 8 hodin denne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
18.4.13 00:16
@Bábi Zlopočasná píše:
V Brne (co som dohladala, ale nepresla som uplne vsetky) najlacnejsia 7/7,5 tisic, plus si bud priplat stravu alebo posielaj kazdy den vlastnu.

U nas - Praha - nejlevnejsi za 9 tis, s jidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
18.4.13 00:17

@Anjes Asi tak nějak, jakákoliv změna je na dlouhé lokte… ono by třeba i stačilo uvolnit normy na školky, doma je taky nedodržujeme a děti žijou, ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
18.4.13 00:18
@Bábi Zlopočasná píše:

cifru vím z doslechu, dítě mám ve státní. ale ty částky jsou šílený

• Citovat
  • Upravit
35326
18.4.13 00:19
@Bábi Zlopočasná píše:
Dva mesiace dovolenku v praci nedostanem a jedna babicka 200 km a 62 rokov, druha babicka 500 km a 74 rokov… vazne si myslite ze by zvladli trojrocaka 5 dni v tyzdni 8 hodin denne?

Ale to je prece jasne, ja ale nechapu, proc davaji deti v lete do skolky matky nepracujici…
Ja mam jeste skolaka, pracuju a musim to taky nejak resit…odpocivam o dovolene…( trochu)
za tabory v lete dam vic, nez bych dala za soukromou skolku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
18.4.13 00:19
@mroe píše:
U nas - Praha - nejlevnejsi za 9 tis, s jidlem.

Taky Praha, 7200,– s jídlem, ale je fakt, že ty bys to měla malinko z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.13 00:20
@nety78 píše:
cifru vím z doslechu, dítě mám ve státní. ale ty částky jsou šílený

Viac ako za vysoku skolu :mrgreen: Ja by som cakala ze mi za tie prachy vratia decko co plynule hovori aspon 5 jazykmi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647

@mroe Bys ho mohla poslat s náma, vyjdem levněji než ta školka… ale už máme plno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562

@j.a.n.i1 nebo lépe nasměrovat unijní prachy…já když vidím ty krávoviny, co se vydávají za vzdělávací projekty…nebo předražené počítače do škol a st. správy pouze přeprodané přes firmu, co zaměstnává postižené, takže vítězí ve veřejné soutěži, je to na bl**í.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.4.13 00:21
@Anonymní píše:
Zdravím, tak jsme se dozvěděli že náš malej nepujde do školky, nevzali ho mají plno a přednostně berou děti starší,3 roky mu budou až v říjnu. já musím od září do práce a babička se mi nabídla s hlídáním, jenže já jí nechci moc zatěžovat a tak jsme přemýšlely o školce soukromé, zatím by chodil třeba na 2,3 dny v týdnu a pak by byl s babi. problém je že jsme se obě těšily že budeme mít chcilku klídek :mrgreen: dítě do 4 ve školce já v práci, babi by měla klid a pak by přišel přítel a byly by jsme doma skoro stejně, takhle přijdu z práce v 1 hodinu a pak bude chtít mí t samozřejmě babička klid a já utahaná jí t pak ještě s malym ven a do večera se mu věnovat. to nemyslím že by mi to vadilo ale je to prostě nefér, matka potřebuje taky vydělávat a dítě nemá kde bejt a obtěžovat mamku se mi opravdu nechce. nevím si rady…

Coo nefér - dyskrymináááce to je, ty dylyno!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mně to naopak přijde daleko víc fér než dřív - ve většině obcí se bere do školky podle bydliště a podle věku. Žádná zaměstnanost rodičů a samoživitelky (což je stejnak schopen „vochcat“ každá druhá) se neřeší :palec: Joo, tohle trochu nasere, ale což, taky budu muset pořešit část roku, než mi i druhý dítě vezmou do školky. Ale voják se stará, voják má, asi si založím školku vlasní :pankac: :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reyne
18.4.13 00:21
@Bábi Zlopočasná píše:
Dva mesiace dovolenku v praci nedostanem a jedna babicka 200 km a 62 rokov, druha babicka 500 km a 74 rokov… vazne si myslite ze by zvladli trojrocaka 5 dni v tyzdni 8 hodin denne?

ale ty máš miminko, takže jsi na MD. Tudíž hlídání od babiček nepotřebuješ. ale znám lidi, co jsou třeba na pracáku nebo doma, ale i tak dítě do školky o prázdninách dá. Pro klid.

• Citovat
  • Upravit
xxkl
18.4.13 00:22
@j.a.n.i1 píše:
Naopak nesouhlasím s tím, aby byly paušálně upřednostňovány děti pracujících, protože to dítko za to nemůže, že má mladšího sourozence a pokud je mimčo „náročnější“ tak jde mnohdy program pro staršího trochu stranou.

Z pohledu státu bych řekla, že by to mělo být prioritní. Matka, která pracuje odvádí daně a platí si sama pojištění. Teď si připadám, jak příživník, který pracovat nechce. Od září za mě bude platit stát pojištění a já budu rok nuzit :nevim: Ještě možná nějaká večerní brigáda mě spasí. Ovšem ten rok se mi nebude započítávat do důchodu, opět budu potrestaná za něco, co jsem nezpůsobila.
Kdybych měla mimino, taky bych chtěla, aby šlo do školky. Jenže jak už tu někdo psal, mohlo by zabírat místo pro dítě matky samoživitelky. Ta se pak může jen pást :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Reyne
18.4.13 00:24

@Bábi Zlopočasná noo, ono se dítě ve školce zvláštním jazykem mluvit naučí :cert: :mrgreen: ka, neka, ty si blbáááá, a proooooč

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin