2,5 roku a nočník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.4.24 22:33

2,5 roku a nočník

Ahoj, měla bych dotaz ohledně dcery. Na konci srpna bude mít 3 roky a musí nastoupit do školky kvůli mému nástupu zpět do práce.
Moc dobře ví, na co nočník je a když se mi podaří přesvědčit ji, aby byla bez plenky a aby si například dala kalhotky, tak to sama zvládá a chodí na nočník. Jenže mám problém, že tu plenu vyžaduje. Věře si ji a chce, abych jí jí dala. Když odmítnu, řve, je všechno špatně a nechci, aby měla k nočnímu odpor. Není hloupá a ví, že doma jsou - dávám jí je na noc, procházky venku (čůrat do trávy nechce, radši se počůrá), do autosedačky a bez ní být prostě nechce. Nepomáhá jí poprosit, motivovat - jídlo, samolepky, tleskání a radost z toho. Přijde mi, že je to pro ni jednodušší, je si toho vědoma a teď to nemůžeme odbourat. Na chození na nočník si při prvních pokusech řekla sama a zkoušela to, pak zásek a zpátky plínky.

Měl někdo podobný problém, jak ji naučit čůrat venku a vlastně být dobrovolně bez plíny? Děkuju za rady a pomoc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6913
9.4.24 22:58

Do září moře času, nechala bych ji teď třeba měsíc být, evidentně na to není zralá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
9.4.24 23:23

My začínáme s nocnikem teď, nejdřív proste odbouravam pleny doma, na ven, do auta, na spaní atak má porad plenu, až bude horko už poradne, tak seberu plenu i na ven, ale zatím nosí po ránu kalhoty a není ještě úplně vedro, aby mohla chodit naha nebo pocurana venku :D do leta času dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 07:42
@Kriss Tina píše: Více

Doma by to zvládala, ale sekne se a „nechce“. Vydupe si plínku a tak mě zajímaly zkušenosti jiných…

• Citovat
  • Upravit
2453
10.4.24 07:48

Dej jí látkové pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
10.4.24 08:18

A kdyz ji zkusis zabavit a odvest ven bez pleny, tak co, zacne pak tropit sceny, az zjisti, ze ji nema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.4.24 08:28

Dala bych ji čas. Do září daleko.

• Citovat
  • Upravit
1519
10.4.24 08:32

Ja taky nejdriv dalavala plenu ven, do auta, do kocarku, na vylety. Ale prislo mi, ze mu v tom delam akorat zmatek. Takze ven jsem chodila s batohem, kde jsem mela minimalne dvoje nahradni obleceni. Do autosedacky i kocarku jsem dala nepromokave podlozky a plenu proste sebrala vsude. Asi tyden az dva byly nehody, ale pak to pochopil a rikal si doma na nocnik, venku ze chce zalit kyticky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
10.4.24 10:03

Zkusila bych sebrat plíny na celý den, zkusit motivovat, jestli nechce chodit na záchod jako velká holka a pořídit jí dětské prkénko. Nevím, jestli jste zkoušeli :think: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.24 11:27
@Ernais píše: Více

Odvést pozornost nejde. To u ní téměř nikdy nešlo. Pořád dokola bude opakovat, že plínku chce a bude je všude hledat.

@Dendiss
Venku žalovat a čůrat na kytičky nechce, to se radši počůrá.

@ALIPELI
Prkýnko máme, tam taky párkrát byla a vyčůrala se. Pravidelně si se dá na nočník před koupáním, ale mám problém ji sundat ráno počůranou plínu a přesvědčit ji na kalhotky.

• Citovat
  • Upravit
26747
10.4.24 12:04

Když se pocura, tak domů, vyprat sama nebo vypere maminka, ale nema tak cas si hrát, do večera doma. Plenky nejsou. Na noc bych dala vycurat a podložku pod prostěradlo nepropustne. Tohle už se mi zdá jako vzdor. Souhlasím s tím, měsíc nic neřešit, 15.5. vyhodit všechny pleny a vydržet 14 dní mordoru :mrgreen: indiánská metoda, odměna za curani do nocniku, v období prvních 14 dnů žádné cestování, akce, když na chvíli ven- nočník sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
10.4.24 13:18
@Bubla Bůčková píše: Více

Já Ti nevím… My se s 2,5letou přesně takhle mordovali a byl to jen vopruz, brek, scény atd. Pak jsem se na to vykašlala (mladší dítě mělo své potřeby), no, a před třetím rokem to „sepnulo“ a plíny ze dne na den pryč vč. noci. Neznám nehody, neznám počůranou postel. Už bych to nehrotila. Vysazovala bych max. po spaní, před pobytem venku apod., přidávala situace. Času je ještě poměrně dost. Když jsou děti připravené, jde to rychle. Lepší počkat, než vytvořit odpor a blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.4.24 14:55
@Lojzísek píše: Více

Vyckavala bych max do poloviny června :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
10.4.24 15:04
@Bubla Bůčková píše: Více

Jj, ať pak nejsou nervy, že tlačí čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.4.24 16:33

@Lojzísek zas tady dítko umí, možná pak postačí autorita paní učitelky a bude vyřešeno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze