Tříletý se opět počůavá

Anonymní
26.1.24 10:44

Tříletý se opět počůavá

Maminky jsem zoufalá.. Cca 4 měsíce po 2 letech jsem naučila syna na nočník /wc, narodilo se nám druhé mimčo a těch plen už bylo trochu moc. :mrgreen:

Syn se zdálo, vše rychle pochopil, občas se stala nehoda, občas jsme prostě nestihli… Nikdo mu nikdy uši netrhal, nevyčítal… Pak byla paráda, po noci suchá plena, přestal dostávat plenu přes den, na poobedni spánek, i na procházky (v zimě) ven, protože si vždy řekl… Myslela jsem, že je s plenami konec… Teď se mi ale čím dál častěji pripocurava, někdy méně, jindy více… V zápalu hry, akce, prostě čehokoliv, co zrovna dělá si neuvědomí a pustí do kalhot. Dříve na to reagoval „Jeee, Mámo, honem“ a běželi jsme… Jenže teď už nějakou dobu neřeší, že je v mokrých gatích.., kdybych nehlidala čas, kdy byl naposledy, bude celý den (snad) v mokrých kalhotách… Nevím, co mám dělat…
Vím, že nejhorší jsou výčitky a podsouvany pocit viny. Já už ale nevím… Denně 3×, někdy 4×, z něj stahuj kalhoty. Už mi občas nějaká maličká výčitka z pusy vyklouzne sama, aniž bych chtěla… :roll: Jak mu mám vysvětlit, že do kalhot prostě ne. Včera se prvně po dloooouhe době pocural venku. To už (vzhledem k počasí) nemůžu nechat být… Na procházky chodíme cca 1,5 h max, aby jsme vždy stíhali bez zbytečného stresu, zatím to vždy vycházelo…
Dnes je doma nahý a vytáhla jsem zase nočník.
Ještě podotknu, že už dlouho, když řeknu jdeme čůrat, tak protestuje, utíká a nechce. Nemyslím si, že by měl ale nějaký zdravotní problém… :think:
Za měsíc má jít do školky. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
313
26.1.24 14:21

Jednoznacne stres, pokud muzes vyloucit nachlazeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 15:49
@Maky9887 píše:
Jednoznacne stres, pokud muzes vyloucit nachlazeni

Teď jsem tedy ve stresu já z tvé odpovědi… :oops: Čím může být vystresovany? Jsme spolu doma, hrajeme si, čteme si, většina mé pozornosti patří jemu… Pravidelně je venku, pokud s ním jdu já (táta jen o víkendu) tak se jde, kam si ukáže, co chce… S tátou to má 50:50…
Jediné co mě napadá je změna prostředí, stěhování… Ale vlastně se mu změnilo jen místo… Nábytek, jeho hračky, atd, vše mu zůstalo…

• Citovat
  • Upravit
6913
26.1.24 16:44
@Anonymní píše:
Teď jsem tedy ve stresu já z tvé odpovědi… :oops: Čím může být vystresovany? Jsme spolu doma, hrajeme si, čteme si, většina mé pozornosti patří jemu… Pravidelně je venku, pokud s ním jdu já (táta jen o víkendu) tak se jde, kam si ukáže, co chce… S tátou to má 50:50…
Jediné co mě napadá je změna prostředí, stěhování… Ale vlastně se mu změnilo jen místo… Nábytek, jeho hračky, atd, vše mu zůstalo…

Týjo, stěhování, tos vůbec nezmínila. Ano, jsem toho názoru, že je to psychické. Navíc zřejmě ví, že půjde do školky, a to je ohromná změna. Nespěchala bych. Jsi doma, Teď v zimě tam nutně nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.24 22:51
@Lojzísek píše:
Týjo, stěhování, tos vůbec nezmínila. Ano, jsem toho názoru, že je to psychické. Navíc zřejmě ví, že půjde do školky, a to je ohromná změna. Nespěchala bych. Jsi doma, Teď v zimě tam nutně nemusí.

No stěhování ho zasáhlo, to je pravda, šli jsme do menšího… Z domu se zahradou do bytu. A první týden se mi po 2 vysvětlení "… nemůžeme, máme malý obývák, nevejde se sem. " Rozplakal, že chce domů… :,(
Teď jsme tu měsíc, vypadá, že si zvyká, na domeček si nevzpomenu, jen minimálně… Říká, že doma je tady. A je nadšený že spousty hřišť všude v okolí… :think: Školku už má odzkoušenou, nechodil tam, byl tam na 1 půlden a byl spokojený… Říká, že se těší, že chce za dětmi… Jaká bude realita, je druhá věc.

• Citovat
  • Upravit
6913
26.1.24 23:15
@Anonymní píše:
No stěhování ho zasáhlo, to je pravda, šli jsme do menšího… Z domu se zahradou do bytu. A první týden se mi po 2 vysvětlení "… nemůžeme, máme malý obývák, nevejde se sem. " Rozplakal, že chce domů… :,(
Teď jsme tu měsíc, vypadá, že si zvyká, na domeček si nevzpomenu, jen minimálně… Říká, že doma je tady. A je nadšený že spousty hřišť všude v okolí… :think: Školku už má odzkoušenou, nechodil tam, byl tam na 1 půlden a byl spokojený… Říká, že se těší, že chce za dětmi… Jaká bude realita, je druhá věc.

Na toho kluka je toho strašně moc! Ač se zdá spokojený atd. atd., jsou to všechno obrovské změny. Trpělivost, nic víc. Nespěchat. Jsi doma, můžeš mu to zařídit úplně na pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
27.1.24 14:20
@Anonymní píše:

No tak to bude stopro tim, oni tohle berou jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze