2,5 roku a soukromá školka

575
24.3.14 12:53

2,5 roku a soukromá školka

Ahoj holky,

mám syna 2,5 roku, je šikovný, akorát moc nemluví, jinak má moc rád děti a kolektiv, každé dopoledne trávíme venku na hřišti, v herně nebo ve školce na zahradě. Mám možnost jít do práce, jde o dobrou nabídku, kde by mi umožnili pracovat na částečný úvazek a od září bych šla na HPP. Syna můžu dát do soukromé školky už teď, ale mám z toho rozhodnutí trochu strach. Potřebuji slyšet nezaujaté názory a zkušenosti..

Chtěla bych jen říct, že to nedělám kvůli penězům, manžel vydělá dost, ale bydlíme v regionu, kde se práce hledá těžko, tohle je v mém oboru, dobře placená práce a já se bojím, abych kvůli pár měsícům pak neměla problém dobrou práci najít.. Přes prázdniny by byl se synem manžel, je učitel, takže jde jen o 3 měsíce, ve školce by byl jen od 7 do 12. Na jedné straně si říkám, že se tam hodně naučím ( paní učitelka má jen 6 dětí), na druhé straně se bojím, jestli to není ještě brzy a nebudu toho litovat, přeci jen 2,5 roku je dost málo :nevim: Uvědomuji si, že mi ten čas, který s ním strávím nikdo nikdy nevrátí, ale taky když jsme celé dopoledne na hřišti, tak se hraje s dětmi a ani neví, že tam jsem.. Za názory a postřehy děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35326
24.3.14 12:55

Brzy? Je to prece jen na dopoledne a v malem kolektivu, me to prijde naprosto idealni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4671
24.3.14 12:57

Taky si myslím, že ve dvou a půl letech je to v pohodě. kdyby to byl rok a půl, tak bych uvažovala, ale ve dvou a půl letech to vv pohodě přežije, bude spokojený, vyřáděný, v kontaktu s dětma a ty si budeš moct v klídku pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
24.3.14 12:57

Tak ono je to těžko každý může mít jiná názor ale já bych ho tam dalo.Moje malá chodila od 2 let cca půl roku do soukromé školky na celý den a určitě jí to nepoznamenalo nebo tak něco, právě naopak moc jí to tam bavilo, hodně věcí se tam naučila, fakt super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.3.14 12:59

@DnnnK já bych neváhala, moje nejstarší šla do soukromý na 3 dopoledne taky v tomto věku, protože prostě chtěla!!! vídalala tam ty děti a chtěla taky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
24.3.14 13:00

Ahoj, ja myslim, ze vekove uz je to o. k., jedine co chci rict, ze s nastupem do skolky bohužel zacina to neslavné obdobi nemoci, je to proste spoustec neceho, co clovek doma na RD nezna a tezko si predstavuje :mrgreen:
Ale s tou nabídkou práce bych asi neváhala, v dnesni době…nerikam, kdyby byl rocni, ale 2,5leteho holt si pul roku ukrojis a vrhnete se do toho :).

A pokud je tam malo deti a bude jen dopo, třeba to ani s temi nemocemi nebude takova hruza (i když mam opacnou zkušenost, i ze soukrome skolky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.3.14 13:01

Proč brzo? Úplně v pohodě, budeš s ním zas odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
24.3.14 13:03

Ve dvou a půl letech, pokud to není nějaký závisláček, tak určitě není brzy…našemu malému budou tři až v listopadu, a taky se chystáme normálně do školky, a to ještě tříletý nebude.
Navíc když jde jen o 4 hodiny dopoledne, tak bych to už vůbec neřešila. Tím spíš v malém kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.3.14 13:09

Dceru jsem dala do školky ve 2 letech a 4m. Je hodně společenská, lidí se nebojí, hned zapadne. Proto jsem předpokládala, že to bude ok. Do školky chodí i její bratranec a nebýt něho, tak mi tam odmítá chodit, nevím proč. Dny, kdy tam bratranec není, tak jí mám doma, hrozně brečí, že když tam není V., že do školky nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.3.14 13:20

Já bych to alespoň zkusila a uvidíš. Já jsem zkoušela v tomhle věku dát syna do takové miniškoličky, na dopoledne. Bohužel to nešlo, musela jsem to zrušit, syn to nezvládal. To fakt záleží na dítěti

• Citovat
  • Upravit
673
24.3.14 13:28

Náš syn 29měs. teď čerstvě od března začal chodit do soukromé školky na dvě dopoledne v týdnu. Je velmi spokojený, ani nechce domů. Také začal víc mluvit. Vážně mu to jedině prospívá. A mě také :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.3.14 13:31

Moje kojené závislé děcko školičku miluje. V tomhle věku už jim to jen a jen prospěje.. A jen na dopoledne je to úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
24.3.14 13:33

S těmi nemocemi to čekám, i když my jsme ve školce často, i mezi dětmi, tak jsme se snad trochu „promořili“:) Syn je vážně společenský, známá, co tam má dítě říkala, že se tam ty děti hodně naučí, jen se asi bojím, aby mě nepřestal mít rád, aby si nemyslel, že ho někde odkládám.. (asi jsem fakt přecitlivělá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
24.3.14 13:36

Já myslim, ze je jen dobre, kdyz do školky půjde. Pokud ma rad kolektiv, budes mu aspon vzácnější budete se na sebe vic těšit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.3.14 13:36

Přijde mi to v poho. Se starším by to u nás byl teda trochu oříšek, ale to byl i ve třech, počítám, že do školky nebude chodit rád ani v 6ti. Mladší začala na jeden den v týdnu do soukromé chodit ve 2 letech, ted by tam byla nejradši pořád. Ve 2,5 chodí cca 4× za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin