Přijetí do školky, potvrzení o zaměstnání

Anonymní
20.3.14 14:25

Přijetí do školky-potvrzení o zaměstnání

Ahoj, nevím jak přesně napsat název této diskuze, nechci aby to bylo nějak zavádějící, když napíšu že se jedná o falešné potvrzení :)
Vysvětlím situaci-synovi budou v červnu 3 roky, já ale do práce nenastupuji, protože jsem opět těhotná. V práci mi ale bez problémů potvrzení napsali a syna do školky přijali. Podotýkám a zdůrazňuji, že jsem nikomu místo „nevyfoukla“, pracujícím maminám brali všechny děti!!! Proto jsem si to zařídila, protože příští rok už by nic zfalšovat nešlo, takže by ho stopro nevzali a nechci čekat zase další rok, až bude předškolák a bude mít pět let.
Teď se to ale ve mně všechno pere co dál. V září už budu mít měsíční mimčo a teď teda přemýšlím, jestli z toho nemůže být nějaký postih? Všichni v okolí mi tvrdí, že to moc řeším, že to už nikoho zajímat nebude a že si nikdo nebude všímat jestli jezdím s kočárem, nebo ne. Jenže já prostě nikdy v životě nic nezfalšovala a mám černé svědomí :nevim:

Měl, nebo má, někdo podobnou situaci a jak se to řešilo?

Díky a moc prosím o zachování anonymity, fakt je mi to takové žinantní…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Everyone
20.3.14 14:27

Myslím, že to opravdu moc řešíš. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4649
20.3.14 14:29

Ja jsen na tim stejne. Mam potvrzeni, ale u nas se zatim prihlasky davat budou, tak nevím, zda maleho prijmou. Uvidime. Myslím, ze vylouceni s docházky muze byt pouze pokud nebude zvládat pozadavky ve skolce, jinak ne. Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 14:32

@cunklik
Já si tě všimla už na jiné diskuzi s tímhle tématem :) Právě že na té žádosti o příjetí je napsané, že „Bereme na vědomí, že v případě uvedení nepravdivých údajů lze kdykoliv zrušit rozhodnutí o přijetí dítěte“. :roll: Ono asi je to klasická formulace tady na těch papírech, ale i tak… :think:

zaklad.

• Citovat
  • Upravit
20777
20.3.14 14:32

Já se ti nedivím, taky jsem moc poctivá :) U nás to ale vyřešili tak, že zrušili veškeré tyátry a kouká se pouze na trvalé bydliště a věk dětí, víc je nezajímá a to právě kvůli tomu, že potvrzení se dá zfalšovat a tudíž nemá smysl. Dle mého názoru moc záleží samozřejmě na tom, ze které jsi oblasti. U nás berou i děti od dvou a půl roku a od doby, co zavedli nová pravidla, není problém s umístěním (ubylo obrovské množství matek z okolních vesnic, co si místo přihlášky do školky ve své obci, dalo přihlášku k nám a na místní pak nezbylo místo :-( ).
Tím jsem tě jen chtěla uklidnit, že tímto způsobem se falšuje snad všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
20.3.14 14:33

@donaga u nas je napsano, ze se na to potvrzeni kouka stejne jen u stejne starych deti. Takze vsichni starsi maji prednost. Nasemu malemu budou tri az v prosinci, tak jsem celkem klidna, ze bych nekomu vyfoukla misto :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 14:36

@donaga
Tahle školka je právě hodně obsazená, ale pro nás v místě bydliště, tak proto jsem o ni usilovala a ano, bez toho potvrzení by ho vzít nemuseli. Tady jsou ta kritéria - bydliště, věk, zaměstnání obou rodičů, sourozenec ve školce atd… Takže když jsem splnila aspoň ty tři kategorie, tak ty šance byly daleko větší, než kdybych přiznala, že nejspíš do práce nenastoupím…

zaklad.

• Citovat
  • Upravit
4649
20.3.14 14:37
@Anonymní píše:
@cunklik
Já si tě všimla už na jiné diskuzi s tímhle tématem :) Právě že na té žádosti o příjetí je napsané, že „Bereme na vědomí, že v případě uvedení nepravdivých údajů lze kdykoliv zrušit rozhodnutí o přijetí dítěte“. :roll: Ono asi je to klasická formulace tady na těch papírech, ale i tak… :think:zaklad.

Neboj, ty ale nelzes. Nevis, co bude. Takze v dobe, kdy bylo rozhodnuto, jsi uvedla vse spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
20.3.14 14:38
@Anonymní píše:
@donaga
Tahle školka je právě hodně obsazená, ale pro nás v místě bydliště, tak proto jsem o ni usilovala a ano, bez toho potvrzení by ho vzít nemuseli. Tady jsou ta kritéria - bydliště, věk, zaměstnání obou rodičů, sourozenec ve školce atd… Takže když jsem splnila aspoň ty tři kategorie, tak ty šance byly daleko větší, než kdybych přiznala, že nejspíš do práce nenastoupím…zaklad.

Mame to stejně, bodovy system :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 14:42

@CokeLady
Prostě se při rozhodování postupuje těmito kategoriemi.. Právě že mi ostatní říkají, že mi nikdo nemůže dokázat, že jsem na začátku března o těhotenství věděla, že jsem to prostě mohla zjistit později. A jasně jak píšeš, ale nechci ani domýšlet a přivolávat, stát se stále může cokoliv :roll:

zaklad.

• Citovat
  • Upravit
20518
20.3.14 14:43

Simtě, běžně se přepisuje trvalé bydliště, úmyslně se podávají přihlášky už pro miminka, jen aby nasbírali další body za položku „žádost již podána v minulém roce… a to nemluvím o "obálkách“, které jen vypadají jinak… Myslím si, že jsi prostě narazila na to, „jak to chodí“, ikdyž tě plně chápu, že ti to taky „nejde pod fousy“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
20.3.14 14:51

U nás na Praze 4 ani potvrzení o zaměstnání nechtějí. Ptala jsem se, jestli tam mám napsat na RD když vlastně zaměstnána jsem a ředitelka říkala, ze mám napsat zaměstnavatele a to ze jsem na MD / RD pozná podle data narozeni sourozence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
20.3.14 14:54

Pokud chteji potvrzeni a trvajicim pracovnim pomeru a ty mas smlouvu, ktera ti bezi, tak zamestnani mas, jestli si zrovna na RD nebo MD jim muze byt jedno. Podvod to neni.
Mame tohle kriterium taky, prijde mi ale postavene na hlavu - co maji delat rodice co zamestnani nemaji a cekaji az jim ditko nastoupi do skolky, aby si praci nasli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
20.3.14 14:56

Opravdu to moc řešíš ;)
tak jednak - kdo říká, že pak nemůžeš pracovat z domova? Já si dala sice pár měsíců pauzu, ale ne rok, abych pak (být v tvé situaci) čekala na další zápis a pak jsem dělala na malý úvazek z domova (v té době teda straší už chodila do zš)
za další - ptají se, jestli jsi zaměstnananá teď, ne jestli budeš i za půl roku. Co bys dělala, kdybys věděla, že je firma v likvidaci a třeba věděla, že práci hnedtak neseženeš, to bys kvůli tomu nechala dítě doma? asi těžko ;)
a za třetí -čiště hypoteticky a snad to nikdo nevezme zle, že to tak napíšu- ale kdo ví co bude v létě, do porodu daleko

Já, čistě z důvodu přihlášení dcery do školky, do které chci aby chodila, přepsala trvalé bydliště dcery do bytu ke známé. Je u nás bodový systém, v MČ, kde bydlíme bychom měli šanci na umístění v mš ještě menší). Ověřila jsem si na všech možných úředech, že to není žádný problém, že z toho nehrozí žádný postih a že není jediný důvod, proč bych tohle nesměla udělat, protože Trv. B. je čistě formální věc. Vzhledem k tomu, že v bytě, kde s námi bydlí, pořád platíme za skutečně přítomné osoby a v místě trv. b. za ní nic navíc nechtějí, v tom nevidím problém, ředitelka to ví, že to je jen formální a sama mi to i doporučila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.3.14 15:26
@CokeLady píše:
Zaměstnání rodičů již není pro přijetí dítěte rozhodující v rámci diskriminace… správně by se školka na zaměstnání ptát vůbec neměla, takže se na to všechno vykašli, dítě tam máš a tím to končí :palec:

Bohužel, ve všech 6 okolních vesnicích, kam hodlám dát přihlášku (v naší obci školka není) je zaměstnanost obou rodičů snad na druhém místě v kriteriích. A běž jim říkat, že se to nesmí :roll: Hrůza..tyhle prdelákovy.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin