Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Soukromá skolka Eldorádo v Lahovicich je super. Případně na zbraslavi jsou jesle. Praha 5 je moc široký pojem…
Moje dcera nastoupila ve 2,5 letech do kroužku Skřítci, kteý spravuje DDM Praha 5. Je to zařízení, které sídlí přímo na Andělu. Kroužek je pro 7 dětí a jedná se o dopoeldní program 8:00 - 12:30. Tím, že dětí je jen 7, tak se jim učitelka maximálně věnuje a dcera se za půl roku naučila neuvěřitelně mnoho věcí. Učitelka je velmi sympatická a dcera ji má ráda. Kroužek se prezentuje, že je pro děti od 3 let, ale my jsme se zkusili přihlásit právě ve 2,5 a zrovna měli volné místo. V podstatě požadavkem je, aby dětí vydrželo celé dopoledne bez rodičů a umělo si říci o WC - tedy aby bylo bez plen. Musím říci, že je mi skoro líto, že od září půjde dcera do normální školky, kde jsou 2 učitelky na 28 dětí - to už nebude taková péče. Nyní přijímají děti pro nový školní rok. Z radlic se na Anděl dostanete tramvají 7 za chvíli.
@Evina81 Mohu se zeptat na kolik tento kroužek měsíčně přijde? Mají nějaké webovky? Děkuji! ![]()
Kroužek se platí buď týdně 500,– nebo jednorázově za kalendářní měsíc 2 000,–. Děti se scházejí po osmé hodině, hrají si, zpívají, kreslí, modelují, chodí do tělocvičny, pak se nasvačí (svačinku si nosí z domova) a pak chodí ven - na hřiště, do parku atd. Někdy mají akce na celé dopoledne - navštěvují divadlo, městskou knihovnu, kde probíhá předčítání s hraním, byly také v hasičské stanici, chystají se do Chuchle do mimizoo a teď zrovna půjdou hledat pokladu do parku Na Cibulky. V těchto případech chodí většinou s dětmi učitelky dvě. Webové stránky DDM jsou tyto: http://www.ddmpraha5.cz/…krouzku/454/ Informace o kroužku jsou tam jen velice omezené - je to škoda. Jak jsem psala, nebýt toho, že už musíme oba s manželem pracovat na plný úvazek a musíme mít pokryté i odpoledne, nechala bych dceru v tomto kroužku a nedávala ji do školky.
Pokud byste chtěla bližší info, můžete kontaktovat učitelku, která kroužek vede: Hana Kratochvílová - tel: 605440047
@Evina81 Moc děkuji za informace! Nevíte jestli je kroužek k dispozici i v průběhu letních prázdnin?
Bohužel není
Celé DDM je koncipováno tak, že nabízí pravidelné kroužky souběžně se školním rokem. Přes prázdniny pořádá jednorázové akce jako např. tábory, příměstské tábory atd.
Moc děkuji za info! Bydlim kousek od Anděla, tak by to bylo ideální. Uz se jen zbavit plen a je to:-)
Ahoj ![]()
Zkusím oživit diskuzi s dotazem, jestli jde přihlásit dítě do školky už tedˇ. Dceři budou 2 roky v prosinci a já bych teoreticky chtěla nastoupit do práce od září příštího roku.Jde to??? ![]()
Děkuji za odpovědi ![]()
@Křížek1 Do soukromé ti jí vezmou, do státní nejdříve ve 3 letech a to ještě možná. Bohužel.
@zupe Ještě jsem se nerozhodla, ale určitě někde na Barrandově
Nejsem si jistá, zda Vám rozumím. Vy byste chtěla do toho kroužku přihlásit dceru k docházce od příštího roku? Asi byste si to musela domluvit s učitelkou, která kroužek vede. Její kontakt je: Hana Kratochvílová – tel: 605440047
Jak jsem psala již dříve, kroužek je primárně určen pro děti od 3 let, ale mojí dceru vzali letos v lednu, když jí bylo 2,5 roku. Jedná se jim především o to, aby dítě vydrželo celé dopoledne bez rodičů a nemělo pleny. Také je nutné počítat s tím, že když chodí na procházky, tak musí být schopno ujít nějakou vzdálenost. Pokud byla naplánována nějaká akce - např. divadlo, kdy jsem věděla, že dcera neudrží pozornost jako starší děti, tak se neúčastnila.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost se školkou pro 2 letou dceru na Praze 5?
Moc děkuji.
Petra