Školka Praha 5

Petra Hronková
19.3.14 20:35

Školka Praha 5

Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost se školkou pro 2 letou dceru na Praze 5?

Moc děkuji.

Petra

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21573
19.3.14 21:35

Soukromá skolka Eldorádo v Lahovicich je super. Případně na zbraslavi jsou jesle. Praha 5 je moc široký pojem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra Hronková
21.3.14 20:10

Myslim, Praha 5 - Radlice, Smichov.

Moc dekuji.

Petra

• Citovat
  • Upravit
101
4.6.14 09:44

Moje dcera nastoupila ve 2,5 letech do kroužku Skřítci, kteý spravuje DDM Praha 5. Je to zařízení, které sídlí přímo na Andělu. Kroužek je pro 7 dětí a jedná se o dopoeldní program 8:00 - 12:30. Tím, že dětí je jen 7, tak se jim učitelka maximálně věnuje a dcera se za půl roku naučila neuvěřitelně mnoho věcí. Učitelka je velmi sympatická a dcera ji má ráda. Kroužek se prezentuje, že je pro děti od 3 let, ale my jsme se zkusili přihlásit právě ve 2,5 a zrovna měli volné místo. V podstatě požadavkem je, aby dětí vydrželo celé dopoledne bez rodičů a umělo si říci o WC - tedy aby bylo bez plen. Musím říci, že je mi skoro líto, že od září půjde dcera do normální školky, kde jsou 2 učitelky na 28 dětí - to už nebude taková péče. Nyní přijímají děti pro nový školní rok. Z radlic se na Anděl dostanete tramvají 7 za chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
4.6.14 11:03

@Evina81 Mohu se zeptat na kolik tento kroužek měsíčně přijde? Mají nějaké webovky? Děkuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.6.14 11:23

Kroužek se platí buď týdně 500,– nebo jednorázově za kalendářní měsíc 2 000,–. Děti se scházejí po osmé hodině, hrají si, zpívají, kreslí, modelují, chodí do tělocvičny, pak se nasvačí (svačinku si nosí z domova) a pak chodí ven - na hřiště, do parku atd. Někdy mají akce na celé dopoledne - navštěvují divadlo, městskou knihovnu, kde probíhá předčítání s hraním, byly také v hasičské stanici, chystají se do Chuchle do mimizoo a teď zrovna půjdou hledat pokladu do parku Na Cibulky. V těchto případech chodí většinou s dětmi učitelky dvě. Webové stránky DDM jsou tyto: http://www.ddmpraha5.cz/…krouzku/454/ Informace o kroužku jsou tam jen velice omezené - je to škoda. Jak jsem psala, nebýt toho, že už musíme oba s manželem pracovat na plný úvazek a musíme mít pokryté i odpoledne, nechala bych dceru v tomto kroužku a nedávala ji do školky.
Pokud byste chtěla bližší info, můžete kontaktovat učitelku, která kroužek vede: Hana Kratochvílová - tel: 605440047

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
4.6.14 11:48

@Evina81 Moc děkuji za informace! Nevíte jestli je kroužek k dispozici i v průběhu letních prázdnin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
4.6.14 12:17

Bohužel není :( Celé DDM je koncipováno tak, že nabízí pravidelné kroužky souběžně se školním rokem. Přes prázdniny pořádá jednorázové akce jako např. tábory, příměstské tábory atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra Hronková
7.6.14 08:23

Moc děkuji za info! Bydlim kousek od Anděla, tak by to bylo ideální. Uz se jen zbavit plen a je to:-)

• Citovat
  • Upravit
2132
10.9.14 12:15

Ahoj :mavam:
Zkusím oživit diskuzi s dotazem, jestli jde přihlásit dítě do školky už tedˇ. Dceři budou 2 roky v prosinci a já bych teoreticky chtěla nastoupit do práce od září příštího roku.Jde to??? :nevim:
Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
10.9.14 12:28

Prihlasit jde, ale jestli ji prijmou, je druha vec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665

Do jake skolky ji chces prihlasit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829

@Křížek1 Do soukromé ti jí vezmou, do státní nejdříve ve 3 letech a to ještě možná. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
10.9.14 12:29

@zupe Ještě jsem se nerozhodla, ale určitě někde na Barrandově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
10.9.14 12:30

Nejsem si jistá, zda Vám rozumím. Vy byste chtěla do toho kroužku přihlásit dceru k docházce od příštího roku? Asi byste si to musela domluvit s učitelkou, která kroužek vede. Její kontakt je: Hana Kratochvílová – tel: 605440047
Jak jsem psala již dříve, kroužek je primárně určen pro děti od 3 let, ale mojí dceru vzali letos v lednu, když jí bylo 2,5 roku. Jedná se jim především o to, aby dítě vydrželo celé dopoledne bez rodičů a nemělo pleny. Také je nutné počítat s tím, že když chodí na procházky, tak musí být schopno ujít nějakou vzdálenost. Pokud byla naplánována nějaká akce - např. divadlo, kdy jsem věděla, že dcera neudrží pozornost jako starší děti, tak se neúčastnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin