Zápis do MŠ 2014 (Hradec Králové)

502
17.3.14 07:49

Zápis do MŠ 2014(Hradec Králové)

Maminky, nemáte některá prosím přehled, jak probíhá zápis? Co se tam děje a za jak dlouho budeme vědět, jestli bylo dítě přijato, nebo ne? :nevim:
A je pravda, že nerozhoduje spádová oblast? Je stále možnost dát v Hradci pouze jednu přihlášku? Případně co se může stát, když by se těch přihlášek podalo víc, může se na to přijít? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
207
17.3.14 08:21

Pro mě ted taky aktuální téma tak budu sledovat s tebou. Jediný co vím tak že se může podat víc přihlášek říkaly mi to na dni otevřených dveří. Na průběh zápisu sem se neptala jen vim že mě říkaly že kdyby dítko bylo nemocný tak můžu i bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
17.3.14 08:46

Tak já, co jsem sledovala školku na kterou máme spadeno, tak sebou přineseš už vyplněnou a potvrzenou přihlášku a dítě sebou též… Jsem ráda za info, že to jde na více míst, uff :D A jinak spádovost jako taková prý nerozhoduje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
17.3.14 09:01
@Xiraxinek píše:
Tak já, co jsem sledovala školku na kterou máme spadeno, tak sebou přineseš už vyplněnou a potvrzenou přihlášku a dítě sebou též… Jsem ráda za info, že to jde na více míst, uff :D A jinak spádovost jako taková prý nerozhoduje :)

můžu se zeptat, do jaké školky chcete dát dítě? já jsem si doteď myslela, že rozhoduje spádovost-pro nás Věkoše, tak budeme ale i tak dávat přihlášku, ale jestli kde dát víc přihlášek(nevíte kolik konkrétně?), tak nevím kam, kde je větší šance.. malé budou tři až v prosinci, takže šance u nás moc velká není :zed: myslím, že nakonec skončíme ve školičce u draka nebo v jablíčku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
17.3.14 09:02

A je u zápisu přítomna ředitelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
17.3.14 09:15

@Meryls My jdeme do Kampánovky, protože ji máme kousek - skrze to, že nebudu muset tahat děti přes celý HK, ale uvidim ještě kterou školku vyberu jako další… Kolik jich jde netuším, je to tady pro mne nová informace :) Já půjdu „udat“ dvě děti - ve školní rok již tříleté a předškoláka, tak snad to vyjde :) Ředitelka nevím jak je vždy přítomna, ale asi ano, naše navíc i učí v jedné ze tříd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
17.3.14 09:27
@Xiraxinek píše:
@Meryls My jdeme do Kampánovky, protože ji máme kousek - skrze to, že nebudu muset tahat děti přes celý HK, ale uvidim ještě kterou školku vyberu jako další… Kolik jich jde netuším, je to tady pro mne nová informace :) Já půjdu „udat“ dvě děti - ve školní rok již tříleté a předškoláka, tak snad to vyjde :) Ředitelka nevím jak je vždy přítomna, ale asi ano, naše navíc i učí v jedné ze tříd :)

kampánovku znám moc dobře, chodila jsem tam na praxe při VŠ:-) já bych asi dala jako na jistotu drouhou někde na okraji města, plotiště nebo tak :nevim: než mi ji vezmou příští rok do věkoš.. radši tam budu jezdit, než platit 8000 za soukromou asi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
17.3.14 09:42

@Xiraxinek No já byla v Malšovicích ve Štefocovi a tam mi ředitelka řekla že počet žádostí je neomezena. A jestli máš předškoláka tak máš velku pravděpodobnost že ti vezmou i druhý, sourozenci mají přednost před ostatníma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
17.3.14 13:33

@fidela Neomezeno, tak to je pecka. Právě díky tomu doufám, že když starší jde na předškolní, tak by pravděpodobnost přijetí mohla být dobrá a plus mladšího, když by vzali staršího… :palec: :palec:

@Meryls Je fakt, že ta platba za soukromou je prostě palba :( TO je masakr no :(

Holky a jak to teď vlastně je, když starší jde předškolní třídu, tak platím jen obědy a nebo i školkovné? Vím, že to tak bylo, pak se to zase nějak měnilo a teď si nejsem jistá, zda se předškolní platí nebo až pokud je odklad, tudíž znovu předškolní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
17.3.14 13:39

@Xiraxinek Platí se jenom oběhy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
17.3.14 13:52

Obědy ale to si určitě pochopila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
17.3.14 14:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
17.3.14 14:37

@fidela JJ, pochopila, super :D Stačí, že se bude školkovné platit za mladšího :D Alimenty padnou na školku :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
17.3.14 21:44

Když se podíváte na stránky města, tak se tampíše, že můžete dávat pouze 1 přihlášku do jedné školky. Loni jsem byla na dni otevřených dveří a ředitelka říkala, že po skončení zápisu se sejdou všechny ředitelky školek a veřejně se čtou jména a jak se zjistí, že máte víc přihlášek, automaticky vás vyřazují. Ventiluji, jak jsem pobrala a to z vícero stran. Ale samo kolik dáš přihlášek je na tobě, ten konec jsem vám pak popsala. Jinak my jsme se hlásili už loni, ale kluk je prosincovej tak ho nevzali, ale letos už máme místo jistý, protože nám ředitelka ještě loni volala, že se místo uvolnilo, jestli nechcem, ale s díky jsem odmítla, nějak jsem cejtila, že stejně není na školku připravenej, takže letos si to pamatuje a jdem přednostně, každopádně v prosinci mu budou 4, takže i podle věku pohoda. Nakonec se teda otočil měsíc a že by do školky chtěl, tak chodí od března do soukromí a je nadšenej, tak doufám, že nadšení v září nevyprchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
17.3.14 21:49

@Meryls školička U Draka super!!! Syn je taky prosincovej, teď tam chodí od března a je nadšenej, dětem se věnujou na 100%, pořád nějaký akce a fakt se dětem ani nechce dom. Když pro něj přijdu, jen se nadechne a to je pane monolog, co všechno ten den dělali. Zítra jdou do solný jeskyně tak už je natěšenej, hlavně je to něco jinýho, než když tam šel jen s maminkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin