Musím jít k zápisu do MŠ?

105
14.3.14 13:47

Musím jít k zápisu do MŠ?

Ahojte,
byli jsme si včera pro přihlášku do školky, ale šance na synovo přijetí je nulová (budou mu 3 roky v prosinci 2014). Takže bych zůstala se synem doma ještě další rok (resp. do 9/2015). Rodičovskou mám do 3 let věku dítěte.
Moje otázka zní:
Musím tedy se synem k zápisu, abych mohla v práci doložit, že mi dítě nevzali do školky? Vím, že se dá se zaměstnavatelem domluvit prodložení rodičovské do 4 let věku dítěte. Ale co když nebude souhlasit? Je to pak z jeho strany třeba na výpověď s odstupným? Nebo jak to probíhá, neřešily jste některá?
Díky za reakce! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.3.14 13:49

@Barmarka nikam nemusíš. Ale jinak nečekej, že Ti někdo dá výpověď s odstupným, to je hodně naivní představa. Na 99% Ti nabídne dohodu - důvod péče o dítě (pak Ti na úp nepokrátí podporu). Ale že by Ti dobrovolně vyplatil odstupné? To fakt neudělá, nemusí. Překážky jsou na Tvé straně, nikoliv na jeho.. Jinak můžeš zažádat neplacené volno do 4 let věku dítěte - ale nemusí Ti vyhovět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.3.14 13:49

Ne, k zápisu nemusíš, to že ti nevzai dítě do školky není omluvenlou pro zaměstnavatele, aby ti musel vyjít vstříc. Takže nemusíš.
V práci se můžeš pokust domluvit na volnu, ale nemusí ti vyjít vstříc. Pak musíš nastoupit nebo dát výpověď ty. Určitě ti ji nebude dávazt zaměstnavatel ještě s odstupným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
14.3.14 13:57

Ty nemůžeš nastoupit do práce a zaměstnavatel by ti měl dát odstupné? Tak s tím bych nepočítala.

• Citovat
  • Upravit
12743
14.3.14 14:05

K zápisu nemusíš, zaměstnavatel ti bude držt místo jen pokud se s ním dohodneš. ze zákona musí 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
14.3.14 14:07

Možnost hlídání nebo soukromé školky nemáš? Já bych tu přihlášku zkusila dát, třeba se uvolní místo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
14.3.14 14:08

No, já nevím, ale nejít k zápisu a pak tvrdit, že mi dítě nevzali, mi příde trochu na hlavu postavené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.3.14 14:09

Zaměstnavateli je to celkem fuk, jestli ti dítě vezmou, nebo nevezmou do školky. Držeet místo ti musí do tří let věku dítěte a pak už je to jen na jeho dobré vůli a na dohodě.
Být tebou k zápisu jdu, i když ho nevezmou, tak byste mohli mít plusový bod na příští rok, spousta škole to tak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
14.3.14 14:09

Všichni ti vlastně už odpověděli.
Jen dodám, že zaměstnavatel možná bude chtít „potvrzení“, že ti dítko nevzali. Né že by ho musel vyžadovat, ale možná to u vás funguje tak, že ti prodlouží rodičovskou dovolenou na 4 roky, ale chce za to potvrzení, že jsi školku opravdu nesehnala-tedy papír o nepřijetí dítěte do školky. Prostě zavolej do práce a zeptej se, jak se postupuje ;)
Jinak držet místo ti musí jen ty tři roky, čtvrtý je už na jeho rozhodnutí, pokud nenastoupíš a přitom se nedohodneš, může tě vyrazit na paragraf za „áčko“.

Jako už sem i slyšela, že to někdo řeší „nemocenskou“, prostě se hodíš marod, dokud školku nedostaneš…ale to je o hubu, navíc zaměstnavatel nebývá většinou úplně mimo, a vyhodí tě při první příležitosti, protože to je prostě bouda na něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
14.3.14 14:13

@Mar__tanka1983 : a čím bys tak dlouhou „nemocenskou“ chtěla zdůvodnit? dítě nemusí vzít x měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
14.3.14 14:22

Já bych školku určitě zkusila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
14.3.14 14:37

Díky všem :palec:
Tak k zápisu půjdme, za to nic nedáme.
Takže buď mi zaměstnavatel vyhoví a můžu pečovat o dítě do 4 let v rámci neplaceného volna a nebo se dohodneme na výpovědi a já budu na pracáku, chápu to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
14.3.14 14:42
@cell píše:
@Mar__tanka1983 : a čím bys tak dlouhou „nemocenskou“ chtěla zdůvodnit? dítě nemusí vzít x měsíců

no tak když máš „dobrýho“ doktora, tak to může uhrát třeba na bolest zad, komise zasedá až po půl roce myslím. Ale jak sem psala, je to o hubu, protože je to všem jasný… :?

ale zakladatelko, i tak bych to zkusila, náhoda je blbec, možná místo bude. Taky záleží, kde bydlíš, jaká je v daném místě situace. A co soukromá školka? Já sehnala jednu blízko nás a školné je tam 1500,–/měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
14.3.14 14:45

@Mar__tanka1983 : jenomže i na tu bolest zad musíš mít nějaká vyšetření, rehabilitaci, takto dlouho Tě nikdo na neschopnosti neudrží (a že ty neschopenky píšu ;;-)). Tohle bych rozhodně nedoporučovala, jednak je to podvod a jednak to opravdu není jednoduché.

Zápis do státní školky zkusíme taky - jsme 11/2011, byť šance jsou mizové, potom to bude soukromá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
14.3.14 14:50

@cell však píšu, že je to o hubu ;)
ale znám i takové - né tedy se školkou, ale s hrozícím vyhazovem z práce, stačilo se s obvodákem domluvit o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin